#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Dietní omezení pro děti ve školách v New Yorku

Medicína 22.9.2008

Generace dětí v amerických školách dostávaly ke svačině vždy krabičku plnotučného mléka. Tento zvyk zavedl v roce 1946 prezident Harry S. Truman. Avšak dnešní děti mají spíše než s podvýživou problém s obezitou a z ní vyplývajícími zdravotními problémy. Z tohoto důvodu bylo ve školách v New Yorku nahrazeno mléko plnotučné mlékem odstředěným. I jiné potraviny v jídelníčku dětí byly pozměněny.

Tlusté dítě, obezita, dieta
Tlusté dítě, obezita, dieta
#IMG#

Například bílý chléb byl vyměněn za celozrnný. New York však není prvním státem, který přistoupil na dietní opatření v rámci boje proti obezitě dětí. V roce 2000 transformovaly jídelníček dětí také školy v Los Angeles. Omezení plnotučného mléka bylo nařízeno rovněž ve státech.

Ve státech, ve kterých byla omezena na školách konzumace mléka zcela, proti tomuto nařízení protestují odborníci na výživu, argumentujíc hrozícím nedostatkem vápníku. Nedávno totiž v USA vyšla výživová doporučení, aby děti pro dostatek tohoto minerálu pily tři porce mléka denně.

Lékaři však varují před obezitou vážně ohrožující zdraví dětí. Odstředěné mléko má v jedné krabičce o 54 kalorií menší energetický obsah. Dalším krokem ke zlepšení zdraví dětí ve školách jsou preventivní prohlídky, které zahrnují i testy hladiny cholesterolu a krevního cukru.

Zdroj:
NY Times online

Doporučujeme

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#