#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Pojišťovny na očkování přispívají nejvíce dětem

Klíšťová encefalitida 30.9.2013

Podpořit očkování proti klíšťové encefalitidě u dětí je výhodné pro všechny zúčastněné: děti jsou od útlého věku chráněné před nebezpečným onemocněním, a pokud absolvují pravidelné přeočkování, vydrží jim tato ochrana na celý život.

ilustrace

Podpořit očkování proti klíšťové encefalitidě u dětí je výhodné pro všechny zúčastněné: děti jsou od útlého věku chráněné před nebezpečným onemocněním, a pokud absolvují pravidelné přeočkování, vydrží jim tato ochrana na celý život. Jejich rodiče se tak nebudou muset obávat každého přisátého klíštěte, které u svých ratolestí objeví, a konečně pojišťovny si také přijdou na své: peníze, které vloží do příspěvků na očkování, nebudou muset později vynakládat na náročnou a dlouhodobou léčbu svých pacientů.

Kolik pojišťovny přispívají dětem na očkování?

Výše příspěvku u jednotlivých pojišťoven se samozřejmě liší, často ale platí, že příspěvek na očkování pro děti je vyšší než příspěvek pro dospělé. Proč toho tedy nevyužít a nevyzbrojit své dítě proti onemocnění klíšťovkou co nejdříve? Zde je stručný přehled jednotlivých příspěvků:

  • Všeobecná zdravotní pojišťovna (vzp.cz) – dětem do 14 let nabízí na všechna nepovinná očkování příspěvek 500 Kč.
  • Vojenská zdravotní pojišťovna (www.vozp.cz) – všem pojištěncům do 18 let uhradí jednu třetinu z celkové ceny vakcín proti klíšťové encefalitidě.
  • Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (www.cpzp.cz) – na všechna nepovinná očkování nabízí paušální příspěvek 1 500 Kč.
  • Oborová zdravotní pojišťovna (www.ozp.cz) – svým pojištěncům ve věku od 1 roku do 27 let nabízí na nepovinná očkování příspěvek 500 až 1 000 Kč.
  • Zaměstnanecká zdravotní pojišťovna (www.zpskoda.cz) – na očkování proti klíšťové encefalitidě přispívá svým pojištěncům částkou 300 Kč.
  • Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR (www.zpmvcr) – na očkování nehrazené ze zdravotního pojištění přispívá svým pojištěncům mladším 26 let částkou 500 Kč, její čerpání je však podmíněno zřízením tzv. Karty života.
  • Revírní bratrská pokladna (www.rbp-zp.cz) – na očkování proti klíšťovce poskytuje svým pojištěncům příspěvek 1 000 Kč.

Nezapomeňte na přeočkování!

Rodiče mají někdy pocit, že tím, že nechali své dítě proti klíšťovce očkovat, splnili svoji povinnost. Pravda je to však jenom zčásti. První přeočkování je nutné absolvovat po 3 letech, další pravidelná přeočkování jsou po 5 letech. Jinak se hladina účinných protilátek postupně sníží a vynaložená námaha i peníze přijdou nakonec nazmar. Své děti tedy musíte nejen očkovat, ale ve správnou dobu také přeočkovat. Abyste na přeočkování nemuseli myslet, můžete se zaregistrovat na pozorkliste.cz a systém Vás bude pravidelně upozorňovat e-mailem nebo prostřednictvím sms.

(vek)

Zdroj: www.ockovacicentrum.cz

Doporučujeme

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#