Připijte na zdraví nealkoholickými koktejly

Ať už slavíte s dětmi, řidiči, abstinenty, nebo těmi, kteří pít nemohou ze zdravotních důvodů, naše recepty na nealkoholické koktejly vám jistě přijdou vhod. A je víc než pravděpodobné, že škodlivá promile vám tentokrát vůbec chybět nebudou.

I nealkoholické koktejly mohou být zábavné
I nealkoholické koktejly mohou být zábavné

Kiwi a zázvor

Ingredience na 4 sklenice:

  • 4 lžíce moučkového cukru
  • šťáva ze dvou limetek
  • 1 polévková lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 až 3 zralá kiwi oloupaná a nakrájená na kousky
  • kostky ledu
  • zázvorové pivo na ochucení
  • plátky limetky a kiwi na ozdobu

Rozpusťte cukr ve 4 lžících vody, přidejte limetkovou šťávu a zázvor. Vše rozdělte do sklenic spolu s kousky kiwi a kostkami ledu. Dochuťte trochou zázvorového piva (nebo zcela nealkoholickou zázvorovou limonádou). Okraje sklenic ozdobte plátky limetky a kiwi.

Čokoládový koktejl

Ingredience na 3 sklenice:

  • 150 g mléčné čokolády + 3 kostičky zvlášť na ozdobení
  • 210 ml mléka
  • 75 ml vanilkového sirupu
  • led

Mléko opatrně zahřejte v silnostěnném kastrolu a rozpusťte v něm mléčnou čokoládu. Nechte vychladnout nejprve při pokojové teplotě, pak vychlaďte ještě v ledničce. Promíchejte toto studené čokoládové mléko s  vanilkovým sirupem (ideálně v shakeru s ledem). Rozlijte do sklenic na martini, do kterých jste předtím umístili po jedné kostičce čokolády.

Ananasový koktejl

Ingredience na 1 sklenici:

  • 40 ml ananasové šťávy
  • 30 ml pomerančové šťávy
  • kousky ananasu
  • led

Šťávy promícháme v shakeru s ledem a nalijeme do sklenice. Ozdobíme kousky ananasu.

Banánový koktejl

Ingredience na 4 sklenice:

  • 0,5 l studeného mléka
  • 2 zralé banány
  • 4 lžíce citrónové šťávy + trochu na ozdobení
  • 2 lžíce cukru + na ozdobení
  • několik koleček z banánu na ozdobu

Kolečka banánu na ozdobení namočíme do citrónové šťávy a obalíme v  cukru. Mléko promixujeme v mixéru s banány, zbylou citrónovou šťávou a  cukrem. Rozlijeme do sklenic a ozdobíme plátky banánu obalenými v cukru.

(vek)

Zdroje:
www.goodtoknow.co.uk
www.receptyonline.cz

Autor článku:

MUDr. Mgr. Helena Janíčková Ph.D.

Specializace: neurologie

Lékařka je vědeckým pracovníkem v oblasti neurověd. Působila ve Fyziologickém ústavu Akademie věd ČR, nyní je v rámci post-doktorandského studia v Kanadě.

Líbí se vám článek?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: