#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Pyl

Ordinace 24.4.2008

Pyl je pro rostliny v podstatě totéž, co spermie pro živočišnou říši. Pro člověka je z hlediska tohoto produktu důležitý vysoký obsah živin a alergizujících látek. Většina alergií na pyl je reakcí na pyl poletující ve vzduchu. Pyl konzumní je tzv. "lepivý" a alergii většinou nezpůsobuje, naopak v boji proti pylové alergii našemu tělu významně pomáhá.

kytice
kytice
Pyl je pro rostliny v podstatě totéž, co spermie pro živočišnou říši. Pro člověka je z hlediska tohoto produktu důležitý vysoký obsah živin a alergizujících látek. Většina alergií na pyl je reakcí na pyl poletující ve vzduchu. Pyl konzumní je tzv. "lepivý" a alergii většinou nezpůsobuje, naopak v boji proti pylové alergii našemu tělu významně pomáhá. #IMG#

Z čeho se pyl skládá

Včelí pyl obsahuje širokou paletu potřebných živin. Je to například vitamín C, vitamíny skupiny B a všechny vitamíny rozpustné v tucích (vitamín D, E, K a A). Včelí pyl je bohatým zdrojem minerálních prvků (zejména vápníku a fosforu), bílkovin, cukrů a mastných kyselin.

Jaké má pyl účinky

Včelí pyl může pomoci při léčbě nejrůznějších alergií. Snižuje přecitlivělost na vdechovaný pyl i jiné dráždivé vlivy. Díky desinfekčním účinkům pomáhá našemu tělu bojovat s četnými infekcemi. Potlačuje růst a množení bakterií. Mimo to podporuje vlastní obranyschopnost našeho organismu.

Kdy dát na pyl pozor

Pyl je nutno uchovávat v suchu. Pokud by byl ponechán na vzduchu, brzy nasaje vlhkost z okolí a znehodnotí se. Při dlouhodobém užívání je vhodné dělat alespoň dvouměsíční přestávky. Ojediněle se vyskytne přecitlivělost i na konzumovaný včelí pyl. V takovém případě není užívání vhodné. Konzumace se nedoporučuje ani při onemocnění ledvin a v prvním trimestru těhotenství.

Jak se pyl užívá

Doporučené užívání je jedna až tři čajové lžičky pylu denně - tj. celkem 15 gramů na den.

V boji proti alergii je důležité užívat pyl již před obdobím obvyklého výskytu alergie. Doporučuje se předstih jednoho až tří měsíců. Vždy je vhodné se nejdříve poradit s lékařem.

Léčivé účinky včelího pylu jsou velmi pestré. Používá se k léčbě zvýšeného krevního tlaku, jako doplněk léčby chudokrevnosti, zánětů močových cest, při zažívacích obtížích, při nemocech jater a slinivky břišní a ke snížení hladiny krevního cholesterolu.

mar

Doporučujeme

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#