| Nápověda

Antibiotika v těhotenství

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: IvetaK

Chtěla bych se Vás zeptat jestli jsou vhodné antibiotika v těhotenství.Jsem 16tt+1 a před 2 týdny jsem byla nachlazená (kašel, silná rýma, teplota max.38°C) vyléčily jsem to ...

Iveto, doporučuji vám navštívit praktického lékaře vzhledem k délce trvání obtíží. Nejprve by bylo vhodné provést krevní testy (krevní obraz a CRP), aby lékař zjistil, zda se...

 

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: iveta

Jsem v 6.týdnu těhotenství a ve 4.týdnu jsem brala antibiotikum Amoclen,bohužel jsem nevěděla o těhotenství.Může to mít špatný vliv na plod?

Amoclen je amoxicilin. Ten není v těhotenství kontraindikovaný a na Vaše těhotenství by neměl mít žádný negativní vliv.

Tehotenstvi a antibiotika

| Dotaz od: petra

Prosim vas o radu,jsem v 9.tydnu tehotenstvi,a dostala jsem zanet mocovych cest,caste moceni,pri moceni bolest,byla jsem na pohotovosti kde mi dr.napsal duomox750,nemuze mi to...

Petro! Duomox je penicilinové antibiotikum aminopenicilinového typu. Výrobce neuvádí ohrožení těhotných žen a přípravek se smí podávat i při kojení. Peniciliny obecně mají jen...


Antibiotika v tehotenstvi

| Dotaz od: Kateřina

Jsem ve 31 týdnu těhotenství, už 6 den mám bolesti v krku, bez teplot, ale před 2 dny začala silná rýma a dnes i hlenový kašel. přes den se to většinou dá, piju bylinné čaje...

Rozhodně je lepší zánětlivé onemocnění přeléčit.

Těhotenství a antibiotika

| Dotaz od: Evelina

Užívala jsem antibiotika Duomox 1000,Analergin a kapky na kašel Ditustat,za jak dlouho po dobrání se mohu pokusit otěhotnět? Kdybych během léčby otěhotněla, jak je riziko pro...

Diustat by neměl být během těhotenství užíván, proto by bylo lepší, když by k otěhotnění v průběhu léčby nedošlo - použijte spolehlivou antikoncepční metodu. Léky ale nejsou...

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Michaela

Jsem ve 14.týdnu těhotenství a prodělala jsem zánět středního ucha.Na pohotovosti mě ucho píchl doktor,ale za dva dny jsem měla stejný problém.Dostala jsem AMOKSIKlav 1g po 12...

Tyto léky jsou v těhotenství bezpečné, nemusíte se obávat.

Paní doktorko, obracím se na Vás s prosbou. Přítel měl slabý zánět v moči a dostal od lékaře 5-ti denní antibiotika. Bral je vždy ráno a večer. Poslední tabletku si vzal v...

Nebojte se , těhotenství neovlivní.

Chtěla jsem se zeptat, jsem ve 31. týdnu těhotenství. Ve 30. týdnu mi lékař podle moči, protože já jsem žádné příznaky zánětu nepociťovala, zjistil, že mám zánět močového...

Já bohužel bez znalosti kultivace a výsledku dalších vyšetření nemohu určit, zda je Váš výtok normální nebo není. Po dobrání antibiotik se může změnit přirozená poševní flóra a...

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Zdeňka

Chtěla jsem se Vás optat, zda můžu užívat antibiotika v těhotenství. Nyní jsem ve 29 + 3tt a moje lékařka mi dnes předepsala Rovamycine 3M.I.U. Prý mám zánět nosohltanu. Jeden...

Proti antibiotické léčbě nelze nic namítat. Rovamycine je možné v těhotenství použít. O tom, zda je nutné antibiotika užívat, je nejlépe podiskutovat s lékařkou, která Vám je...

Tehotenstvi po antibiotikach

| Dotaz od: Petra

Chtela bych se zeptat..v prubehu roku sem uzivala vicekrat antibiotikum, nejdrive na pneumeonii mykoplasmu - zinnat, angina - penbene, zanet dutin - zinnat, streptokok agili...

Pokud jste s úspěchem vyléčila všechny infekce a cítíte se dobře, není důvod otálet s pokusem o otěhotnění. Antibiotika před otěhotněním vývoj plodu nenaruší.

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Pavla

Jsem v 8 týdnu těhotenství a před týdnem mi lékař nasadil antibiotika Duomox 1000 po 8 hod/1 tbl. Může to nějak poškodit plod? Děkuji za odpověď.

Jedná se o širokospektrý penicilín, který je právě lékem volby v těhotenství. Nemusíte se obávat negativního vlivu na miminko - je naprosto bezpečný, váš pan doktor ví co dělá...

Od středy večer užívám antibiotika Duomax 1g a ktomu užívám normálně antikoncepci Jangee. Ve čtrvtek večer jsem měla nechráněný sex, ale nic do mě nevniklo. Třeba do mě mohla...

Účinnost antikoncepce snižují jen taková antibiotika, která se používají k léčení např. TBC. Duomox účinnost antikoncepce nesníží.

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Hrenicová

Dcera je ve 28. týdnu těhotenství. Nyní pro vysokou sedimentaci jí byly předepsány antibiotika. Hrozí nějaké riziko? Děkuji za odpověď

Nepíšete jaká antibiotika /což je důležité vědět/, lékař ale jistě ví, která jsou v těhotenství bezpečná a mohou se užívat. Hezký den.

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Lucie

Nedávno jsem dobrala antibiotikum OSPEN 1500 na angínu, ale nevěděla jsem ještě, že jsem těhotná. Může to nějak uškodit plodu? Jsem asi tak ve 3 - 4tt těhotenství. Děkuji

Ospen je penicilin a jeho toxicita je naprosto minimální. Ostatně v 3-4 týdnu je mimčo ve fázi "všechno nebo nic" - cokoli, co děláte, mu buď neublíží vůbec, nebo jej zabije...

Včera jsem zjistila, že jsem po druhé těhotná, 8. týden. Mé holčičce je 15 měsíců. Asi před měsícem jsem přestala kojit a kvůli přerušení laktace jsem od lékaře dostala Dostinax...

Užívaní přípravku Dostinex v těhotenství by nemělo být problémem, u Ofloxinu už by to problém být mohl, protože se se jedná o tzv. chinolonové chemoterapeutikum. Mohlo by totiž...

Chtěla bych se zeptat a účinky antibiotik v případném počátku těhotenství. S přítelem jsme se rozhodli, že začneme pracovat na miminku a první pokusy byly ke konci ovulačního...

V 1.2týdnech je akce vše nebo nic,což znamená buď bude miminko úplně v pořádku i kdybyste úžívala cokoli nebo případná gravidita se nebude vyvíjet (pravděpodobně vliv ATB to...

Ráda bych se optala na infekci močových cest v těhoteství. Nemám žádné příznaky této nemoci, ale v moči, kterou nosím na pravidelné kotroly ve vlastní skleničce se našli stopy...

Infekce močových cest v těhotenství ohrožuje jak matku (může dojít k poškození ledvin - u těhotných snadněji vzhledem ke změně poměrů v břiše vlivem dělohy - infekce snadněji...

Antibiotika v tehotenstvi

| Dotaz od: Alena

Od listopadu jsem trpela na zanet mocovych cest zpusobenou bakterii E.coli,v listopadu mi byl nasazen Amosiklav,po dobrani se infekce vratila a brala jsem nitrofurantoin...

Žádné z uvedených antibiotik nemá vliv na plod - v těhotenství je sice lepší se lékům vyhnout, pokud jsou ale potřeba antibiotika, vybírají lékaři taková, která těhotenství...

Antibiotika v tehotenstvi

| Dotaz od: katka

Pane doktore,v 18 tydnu jsem prodelala anginu,dostala jsem antibi.penbene a z toho se mi vytvorily nejake kvasinky,na to mi dr.napsal 3x denne cipky candibene200 ,chci se...

Bylo by vhodné po dokončení léčby zhotovit kultivaci a mikrobní obraz poševní,zda je infekce již zcela zlikvidována. Příjemný den

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Pavlína Bílcová

Dnes jsem zjistila že jsem těhotná, ale už měsíc se líčím ze zánětu dutin a silné pharingitidy antibiotiky. Nejdříve jsem měla Rovamycina dnes jsem dobrala vercaf. Jaké to může...

Obě antibiotika se v těhotenství mohou podávat, žádných komplikací se obávat nemusíte.

ANTIbiotika v těhotenství

| Dotaz od: Monika

Jsme v sedmím týdnu těhotenství a jelikož mám angínu předepsala mi loékařka antibiotika Ciplox 500 protože jsme alergická ne penicilin. Zabrali mi ale na netu jsme se dočetla že...

Ciplox patří do skupiny fluorochinolonů, tato antibiotika není vhodné užívat v graviditě, navíc v 1.trimestru. Bylo by vhodné co nejdříve kontaktovat obvodní lékařku nebo...

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: dagmar

Prosím o uvedení antibiotik, které lze užívat bez rizika pro plod v těhotenství? Vím, že nelze tetracycliny, ale co cefalosporiny nebo makrolidová antibiotika, jako např...

Lze užívat peniciliny, cefalosporiny I. a II.generace, linkosamidy (ale ty se nepoužívají ambulantně). Makrolidy lze podávat od druhého trimestru, hlavně vyšší generace...

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: denisa

Mám velkou prozbičku. Jsem v 8 týdnu těhotenství. Už dva týdny bojuji s rýmou nakonec mi zjistili dva druhy streptokoka a dostala jsem antibiotika Rovamycine 3. Na deset dní po...

Je to vysoce citlivé antibiotiku vhodné pro těhotné ženy.nemusíte se bát:)

Antibiotika a těhotenství

| Dotaz od: Kamila

Na zánět močového měchýře užívám antibiotika Nitrofurantoin retard-ratiopharm. S manželem se snažíme o otětotnění, proto bych ráda věděla, po jaké době od dobrání léku se tělo...

O otěhotnění se můžete pokoušet prakticky bezprostředně po odléčení infekce močových cest. Vhodná je nicméně alespoň krátkodobá rekonvalescence organismu, řekněme týden...

Antibiotika a těhotenství

| Dotaz od: Dagmar

Chtěla bych se zeptat a účinky antibiotik v případném počátku těhotenství. S přítelem jsme se rozhodli, že začneme pracovat na miminku a první pokusy byly ke konci ovulačního...

Při graviditě a kojení je tento přípravek kontraidikován

Těhotenství a antibiotika

| Dotaz od: Jana Šochová

Mám dotaz ohledně užívání antibiotik v těhotenství. Dva dny po začátku poslední menstruace jsem onemocněla a jelikož jsem měla týden před svatbou, nasadila mi moje lékařka...

Nebojte. Pokud plod přežil, z 99,99% nebyl nijak ovlivněn ani nemocí, ani léčbou. V první třetině těhotenství ("v prvním trimestru") platí, že v naprosté většině případů plod...

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Iva

Vážený pane doktore, ráda bych se zeptala na užívání antibiotik v těhotenství. Jsem ve 22.tt, před týdnem jsem se prochladila a pocítila jsem klasické záněty močového měchýře...

Pokud není nález v moči, tak by jste neměla být léčena antibiotiky. A když ano, tak jinými ...

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Ivana

Chtěla bych se zeptat, co na kašel, už jsem využívala sirup STODAL, piju 2 týden šťávu z cibule s medem, ale kašel pořád ne a ne ustoupit. Doktor mi chce dát antibiotika pokud...

Milá paní Ivanko- moc prosím, důvěřujte plně svému ošetřujícímu lékaři. Váš stav je zapotřebí hodnotit na základně vyšetření "celého" člověka, je nezbytné vzít v úvahu Vaše...

Antibiotika v těhotenství

| Dotaz od: Tereza

Již nějaký čas se s manželem snažíme o miminko. Bohužel jsem momentálně onemocněla (zánět nosohltanu) a to těsně před příchodem menstruace. Nejprve jsem se léčila sama doma, ale...

Pokud jsou 2 testy negativní je pravděpodobnost gravidity minimální, na vašem místě bych provedl pro jistotu ještě jeden a bude li negativní, pak klidně dokončete léčbu...

Ráda bych se zeptala...zda užívání antibiotik a jiných přášků cca. v 2,5 týdnu těhotenství můe ovlivnit plot? Snažím se vůbec nepoužívat žádné prášky, bohužel při teplotě 39...

Tato antibiotika ani paralen nevadí. Pro plod je lepší léčba než velká infekce.

Ve 14.týdnu těhotenství mi byly predepsany chemoterapeutika Macmiror na infekci, bohuzel infekce se ukazala znova a byl mi predepsan Augmentin, ale mam pocit, ze mi take...

Macmiror v těhotentví není riziko,pokud je správně indikován.je to jeden z nejlepších širokospektrých ATB vaginálně, které se dají použít.augmentin také neškodí.pokud máte moč...

Toxoplazmóza v těhotenství

| Dotaz od: Petra

Pane doktore, mám na Vás dotaz ohledně léčby toxoplazmózy v těhotenství. Dnes jsem se dozvěděla výsledky testů, které vyšly IgG (pozitivní, vysoké (asi kolem 400, nevím přesně...

Při toxoplazmóze v graviditě je nutné zajištění antibiotiky, které brání přenosu infekce přes placentu na plod, a to od chvíle, kdy je akutní toxoplazmóza zjištěna. Platí že...

Syfilis a Těhotenství

| Dotaz od: Veronika

V roce 2007 mě nevědomě nakazil muj přítel, oba jsme se lečili v nemocnici, jen me zjistili alergii na penicilin tak jsem dostavala jiné antibiotika (název si už nevybavuji...

Pokud chodíte na kontrolní odběry a opakovaně jste negativní, i váš přítel, pak není důvod, proč by dítě mělo být nemocné a tudíž není třeba léčba během těhotenství. (Jinak...

Měla bych dotaz. Jsem těhotná, končím 3.měs a začal mi růst tzv."moudrák", neskutečně trpím, má stomatoložka mi řekla, že mi nemůže udělat rentgen, ani dát antibiotika ani léky...

Je to opravdu problém, ale proto jste objednaná na stomatochirurgii, aby vám poskytli speciální péči na vyšší urovni, na kterou si asi vaše lékařka netroufá. Antibiotika...

Těhotenství?

| Dotaz od: Klára

4 dny po dobraní antibiotik (Augmentin) jsem měla sex - ale partner se do mě neudělal. Beru antikoncepci (Jangee). Chci se zeptat, je nějaká možnost ze můžu být těhotná? Brala...

Výtok není příznakem těhotenství a pokud jste neudělala chybu v užívání, antibiotika s výjimkou některých - například proti TBC účinek antikoncepce nesnižují buďte klidná...

Chtěla bych se zeptat, jestli ATB Gyrablock ovlivňují antikoncepci Belara? v příbalovém letáku o tom není ani zmínka.. Mám se obávat těhotenství, když jsem měla pohlavní styk 5...

Nemusíte se obávat žádného snížení účinku antikoncepce při užívání těchto antibiotik a tím pádem ani otěhotnění. TT si můžeme udělat prakticky kdykoliv, samozřejmě s rozumným...

Těhotenství

| Dotaz od: Zuzana

Jsem v 6 týdnu těhotenství a už 5 měsíců se léčím na Erythema nodosum, přičemž poslední antibiotika - 10 denní, jsem brala v 2 týdnu těhotenství (nevěděla jsem že jsem těhotná...

Nemusíte mít strach. Antibiotika se sice v těhotenství nedoporučují, nicméně v prvních dvou týdnechy bě žádné riziko hrozit nemělo. Co se erythemy týče, doporučuji konzultaci a...

Chtěla bych se zeptat ... už druhý den mě pálí močení, jsem ale v 6 tt. byla jsem dnes u svého gynekologa, ten mi napsal Gyrablock 400, nejsem si touto volbou jistá a velmi se...

Není z těch nejvhodnějších, bezpečnější jsou například peniciliny.

Chtěla jsem se zeptat, jestli antibiotika Duomox1000 ovlivňují antikoncepci Minerva? V příručce je jen napsáno, že ovlivňují antikonecpci.. ale nevím, za jak dlouho po dobrání...

ATB opravdu snižují účinnost antikoncepce, doporučovala bych opatrnost do začátku dalšího cyklu braní antikoncepce.

Paní doktorko,na úplném začátku těhotenství jsem ležela na infekčním odd.s clostridiovým zánětem střev (po antib.),týden jsem brala roztokem Vancomycin,pomohl.Pak bylo zjištěno...

Vzhledem k těhotenství bude Váš lékař postupovat tak, aby co nejméně ohrozil miminko a pokud možno Vás zbavil infekce nebo ji alespoň udržel v mezích. Podle aktuálního stavu...

Problemy v tehotenstvi

| Dotaz od: Mys

Rada bych se zeptala 11.1.2010jsem prodelala ve 12 tydnu tehotenstvi revizi delohy vzhledem k tomu, ze melo miminko vyvojovou vadu nejspise dawnuv syndrom. Po revizi jsem jeste...

Doporučoval bych s otěhotněním počkat. Jednak je třeba aby odezněl vliv antiiotik a také je třeba nastolit hormonální rovnováhu v těle. Co se tvorby mléka týče, doporučoval...



Antibiotika

| Dotaz od: jandova

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Nějakou dobu se s přítelem snažíme otěhotnět. Těhotná zatím nejsem. Nyní jsem nastydla a doktorka mi předepsala antibiotika Duomox1000. Nevím...

Antibiotika by během braní neměly mít žádný vliv na případné početí. Hezký den.

Jak se infekce močových cest diagnostikuje? Infekce se určí na základě rozboru moče . Vzorek moče nesmí být při odběru kontaminován bakteriemi z močové trubice či pochvy. Běžně...  celý článek

Má dcera je ve 38 týdnu těhotenství, dnes gynekolog zjistil kvasinky a streptokoka, který prý bude přeléčen antibiotiky až při průběhu porodu. Může mít streptokok vliv na zdraví...

Aleno. Ano, streptokok může mít vliv na poporodní stav Vašeho budoucího děťátka, proto bych doporučení lékaře zcela respektoval. Bez antibiotického krytí v průběhu porodu může...

Mám takový zvláštní dotaz. Beru antikoncepci Belaru a brala jsem i ATB Gyrablock.. bylo mi řečeno, že tato dvě léčiva se neovlivňují, takže jsem měla 5 dní po dobrání antibiotik...

Při pravidelném užívání antikoncepce se jejího selhání nemusíte obávat. A to ani při užívání ATB Gyrablock.

Brala jsem antibiotika zároveň s antikoncepcí a bylo mi řečeno, že se vzájemně neovlivňují. 7 dní po dobrání antibiotik jsem měla pohlavní styk, týden na to mi začalo být...

Pravděpodobně nejste, test si udělejte za týden.

Můžete mi prosím odpovědět na otázku ohledně užívání ATB v těhotenství? Jsem ve 38t a nyní užívám antibiotika, poněvadž jsem měla zánět průdušek. Jelikož se mi blíží porod a...

Lékař by vám zcela určitě nepředepsal lék, který by mohl ublížit vašemu miminku. Tedy se neobávejte.

Antibiotika

| Dotaz od: martina

Chtela bych se zeptat jsem ve ctvrtem tydnu tehotenstvi dosud jsem o tom nevedela zrejmne jsem uz byla tehotna kdyz jsem brala pripravek nolicin na lecbu zanetu mocovych cest a...

Nolicin patří do skupiny léčiv, která se v těhotenství nedoporučují podávat, i když se spíše předpokládá, že nemají teratogenní vliv. Obecně platí pravidlo, že ve zcela...

Xorimax v těhotenství

| Dotaz od: Petra

Jsem dnes 28+4 tt a včera mě začalo pálit při močení. Na wc jsem chodila snad co 5 minut. Dnes jsem zašla k urologovi, který mi vzal moč, udělal UTZ ledvin a řekl, že pravá...

Paní Petro, pokud potíže odezněly, kontaktoval bych Vašeho urologa a konzultoval nutnost užívání antibiotik neznám výsledek laboratorního vyšetření). Pokud Vám i poté doporučí...

Klacid 250 v těhotenství

| Dotaz od: Petra

Jsem v 15.tt a lékař na ORL mi napsal na zánět dutin Klacid 250 po 12ti hodinách . Jsem alergická na Ampicilin a Duomox. Snažili jsme se to zpočátku zvládnout pomocí Tafenu a...

Petro, antibiotika Klacid patří mezi makrolidy, je možné ho užívat v graviditě a nemělo by způsobovat postižení plodu nad populační riziko. S pozdravem

Je nějak nebezpečná přítomnost enterococus fekalis v pochvě v době těhotenství? Je důležité ho přelečit? Jakým způsobem se přenáší u žen i u mužů, pokud je přítomnost u může ve...

Jedná se o bakterii z tlustého střeva, resp. ze stolice, takže bych na prvním místě dbala o zvýšenou hygienu před a po pohlavním styku u obou partnerů. Pokud by byla infekce...

Ráda bych se zeptala,jsem 17 týden vícečetného těhotenství,jaké by hrozilo pro plody nebezpečí,když bych měla spálovou angínu.Předem děkuji za odpověď.

Tato infekce nevede k žádnému bezprostřednímu ohrožení plodu, ale představuje samozřejmě určitou zátěž pro váš organismus a nutnost antibiotické léčby.

Infekční nemoci u těhotných představují riziko nejen pro matku, ale i pro ještě nenarozené dítě. Kromě narušení průběhu těhotenství může i léčba infekce poškodit matku, plod...  celý článek

Akné, Roaccutane

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych užívat prášky Roaccutane. Mám akné už asi 7 let a hrozně mě to trápí. Kožní mi pořád předepisuje nějaké mastičky a nic nepomáhá byla jsem i na kyselině,která má...

Před nasazením Roaccutanu je nutné vyšetření krevního obrazu, jaterních testů, krevních tuků, a ev. se toto vyšetření v průběhu léčby opakuje. Nesmíte být těhotná a během...

Borelióza

| Dotaz od: Kristýna

Potřebuji poradit s jedním problémem. Manžel měl před rokem klíště po kterém se mu udělal otok a po třech týdnech byla potvrzena borelioza. Manžel dostal na 3 týdny antibiotika...

Nevím o tom, že by mezilidský přenos boreliózy byl popsán, proto ani vaše případné otěhotnění nezpůsobuje pro plod žádné riziko. Moc nechápu, co znamená, že se nemoc vyskytovala...

Bolest v krku

| Dotaz od: MONIKA

Paní doktorko,moc děkuji za odpověď,jen jsme chtěla znát váš názor,který z těchto antibiotik by bylo pro miminka nejlepší, abych jim neublížila.Můžete my poradit prosím.Ještě...

Lepší a jistější je nasadit antibiotika! Bioparox může obsahovat příměsné látky, které by nebyly moc dobré a i druh antibiotické látky v něm není dovolený v těhotensví...

Zpoždění menstruace

| Dotaz od: Martina

Byla jsem nemocná měla jsem angínu a brala jsem penicilín a po ukončení léčby jsem spala se svým přítelem a mám zpoždění 4 dny. Nemám to pravidelné, občas mám zpoždění i týden...

- spekulace Vám nepomohou- doporučuji gynekologické vyšetření..

Podle článku publikovaného v německém odborném tisku jsou muži podstatně náchylnější k onemocnění klíšťovou encefalitidou. S touto infekcí přicházejí k lékaři téměř dvakrát...  celý článek

Ureoplasma

| Dotaz od: Nikol

Po opakovaných zánětech moč. cest mi zjistili 2.6. ureaplasma urealyticum byl mi nasazen klacid na 7 dní. 10.6. jsem výsledky měla v pořádku a v ten den mi nasadili nolicin na...

Milá Nikol, preparát Nolicin se v těhotenství nedoporučuje, takže bych ho nyní vysadila. Nelze říct zda budou mít antibiotika na těhotenství nějaký vliv, musíte jen počkat na...

Bolest v krku

| Dotaz od: Monika

Jsem v 8 týdnu těhotenství dvojčatka,bolelo mně v krku,dr.udělal výtěr mám infekci.Dr.gyne.my napsal antibi.které my může obvodní lékař napsat(AUGMENTIN,AMOXIHEXAL,SUMAMED...

Nerozumím dotazu - tolik antibiotik vám snad lékař nepředepsal? V těhotenství se mohou ATB penicínové, cefalosporínové a makrolidové řady, popořadě: augmentin v pohodě...

Za posledne dva mesiace som uzivala doxyhexal tabs, biseptol a ciprinol. Chcela by som vediet, ci je potrebne po douzivani poslednych liekov pockat ( ak ano, asi ako dlho) s...

Žádná zvláštní opatření nejsou nutná, ani pokud byste otěhotněla ihned, není třeba se obávat poškození plodu. Větší nebezpečí než tato antibiotika pro Vás představuje infekce...

Kondylomata

| Dotaz od: Marie

Pokládala jsem dotaz, ale zapomněla jsem ještě pár věcí. Budu moc po porodu kojit? Dneska mi doktorka řekla, že toho mám plnou pochvu, mám vysoce rizikové těhotenství, budu...

Antibiotiky se virová infekce léčit nedá. jediná léčba tohoto onemocnění je odstranění kondylomat výše uvedeným způsobem. Zákrok je možné provést i v těhotenství, ale pokud by...

Chcela by som Vas poprosit o radu. Uzivam lieky doxyhexal tabs a kvapky do nosa pamycon. Planujem otehotniet, preto by som chcela vediet, ako dlho je potrebne po douzivani...

Těhotně můžete, až přestanete užívat oboje ATB; vzhledem k poločasu doxycyklinu počkejte s těhotněním alespoň 24 hodin od poslední tablety.

Chtěla bych se zeptat na radu. mám již 3 týden rýmu, poslední týden byla zelená, tak jsem navštívila ORL, kde mi udělali stěry a nasadili bioparox a sinupret (jsem 20 tt). Dnes...

Synovi samozřejmě infekci předat můžete, snažte se o maximální opatrnost (pití a jídlo z jednoho nádobí atd.). omezte blízký kontakt, více asi udělat nemůžete. vaše těhotenství...

Těhotenství

| Dotaz od: Pavla

Beru antikoncepci a během měsíce sem brala i antibiotika.Když sem dobrala antibiotika tak se měla po 7 dnech s přítelem styk. Přítel se do mě neudělal,ale je prosím Vás nějaká...

Pavlo! Antibiotika obecně snižují účinnost hormonální kontracepce. V "postiženém" cyklu, kdy tyto léky kombinujete byste měla použít ještě doplňkovou antikoncepci. Ve Vašem...

Angína, těhotenství, léky

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla jsem se zeptat jaké léky můžu užívat při angíně, jsem v 7týdnu těhotenství a pomalu již nemohu polykat.Děkuji za odpověď

Dobrý dne, pokud máte angínu, navštivte lékaře, který Vám předepíše vhodné léky. Sama byste si léky na angínu (antibiotika) neměla ordinovat ani mimo těhotenství (pokud Vám např...

Mám dost závažný problém.|Už měsíc se snažím dostat z kašle a bolení v krku,když jsem byla u dr. řekla mi šaalvěj což mi v lékárně striktně zakazala(17tt),pak jsem měla asi...

Především by lékař měl odlišit, zda jde u vás o bakteriální nebo virový zánět v krku - což se mimo jiné provádí výtěrem z krku, který se pošle na kultivaci a vyjde citlivost na...

Mám roztroušenou sklerozu. Chceme s přítelem miminko ale máme problém. On má neustále streptokoka agalaccie a po každém nechráněném styku ho chytnu a skončím na antibiotikách...

Nález Streptokoka agalactiae není skutečně třeba přeléčit, pokud jeho výskyt není doprovázen obtížemi, tedy výtoky, pálením, bolestmi atp. Bakterie může ohrozit plod při porodu...

Stafylokok v těhotenství

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat, když mi zjistili v krku stafylokoka a jsem v 5.tt. Zda se mám léčit antibiotiky? Jsem téměř každý měsíc marod, tak jsem byla na stěry z krku. Můžou mít...

Antibiotika plodu neuškodí. Pokud ošetřující lékař antibiotika doporučuje, neobávejte se jejich užívání.

Nežádoucí reakce na léky je podle WHO (Světové zdravotnické organizace) definována jako neplánovaná a škodlivá reakce, která nastane po běžných dávkách léků používaných pro...  celý článek

Ureaplasma v těhotenství

| Dotaz od: Eva

Jsem ve 22 týdnu těhotenství začala jsem mít tvrdnutí břicha a kontrakce můj gynekolog mi udělal kultivace a ultrazvukové vyš. zjistilo se že mám pozitivní ureaplasmu nasadil mi...

Evo! Ureaplasma urealyticum je přítomna zhruba u 50% sexuálně aktivní populace. Předpokládá se, že až 10% kmenů ureaplasmat je rezistentních na některá antibiotika, proto se...

Papilomaviry a těhotenství

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych se poradit, včera jsem byla u doktora a ten mi řekl, že mám pozitivní výsledky na papilomaviry a navíc vlivem antibiotik mám i kvasinky. Proto mi nasadil léčbu...

Na vašem místě, abyste měla klid bych s léčbou počkal, až po menstruaci, vyčkáním nic nezmeškáte. Příjemný den.

Infekce v těhotenství

| Dotaz od: Nikola



Vsugerované těhotenství?

| Dotaz od: Kateřina

Mám problém, který mě trápí už skoro dva měsíce. vezmu to od začátku. V polovině listopadu jsem přespávala u přítele, mazlili jsme se, k pohlavnímu styku nedošlo, jen jsem se...

Pokud bylo opakovaně pomocí testů a následně i ultrazvukovým vyšetřením těhotenství vyloučeno, nechápu Vaše obavy. Na krevní testy se v každém případě spolehnout můžete, při...

Toxoplazmóza v těhotenství

| Dotaz od: Lenka

Chtěla jsem Vás poprosit o názor na níže uvedené výsledky. Ve 4tt jsem byla nemocná, příznaky jako chřipka plus bolení v krku. Dostala jsem antibiotika Rovamycine, 2x denně po...

Průkazem akutní infekce toxoplazmózou v těhotenství je pouze zjištění sérokonverze nebo podstatného vzestupu hladiny protilátek. Mezi vzorky by měl být minimálně 3 týdny odstup...

Toxoplazmóza a těhotenství

| Dotaz od: Jitka

Paní doktorko, kamarádce, věk 29 let, 11 týden těhotenství, zjistilili po odběru krve pozitivní toxoplazózu a to ve 2 z 5ti parametrů, tj: toxoplasma gondii Igm 1,297 IP...

Myslím,že nejvhodnější bude,když se kamarádka spojí s infekční klinikou-v Praze Bulovka nebo Motol.Najde tam specialisty,které se zabývají léčbou toxoplasmosy jako svým...

Steh v těhotenství

| Dotaz od: monika

Ráda bych znala Váš názor na provedení tzv. stehu v těhotenství. Čekám druhé dítě, u prvního jsem steh měla od 16. týdne a poslední 3 měsíce jsem ležela v nemocnici.Příčinou...

Paní Moniko, steh, neboli tzv. cerkláž, se stále v těhotenství provádí. Jeho hlavní indikací je právě nedostatečná schopnost čípku zabránit miminku v předčasném sestupu do...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Bety



Vsugerované těhotenství?

| Dotaz od: Nikola

Mám problém, který mě trápí už skoro dva měsíce. vezmu to od začátku. V polovině listopadu jsem přespávala u přítele, mazlili jsme se, k pohlavnímu styku nedošlo, jen jsem se...

Pokud píšete, že ultrazvuk a 3 těhotenské testy jsou negativní, tedy gravidita je silně nepravděpodobná Příjemný den

Těhotenství

| Dotaz od: Klára

5 dní po dobraní antibiotik (Augmentin) jsem měla sex - ale partner se do mě neudělal. Beru antikoncepci (Jangee). Chci se zeptat, je nějaká možnost ze můžu být těhotná? Brala...

Augmentin nesnižuje účinek hormonální antikoncepce. Těhotenský test si udělejte pro uklidnění.

Těhotenství?

| Dotaz od: Martina

Můj problém je následující. Již několik dní mne trápí pocit tlaku v žaludku a chvílemi i pocit nevolnosti. Měla jsem i několik dní na dotek bolestivé bradavky, nyní už je to...

Těhotná zřejmě nebudete, už vzhledem k tomu, že užíváte antikoncepci a menstruace se dostavila normálně. Vaše potíže mohou souviset i s proběhlou antibiotickou léčbou. V případě...

Jeanine a antibiotika Duomox

| Dotaz od: Michaela

Beru antikoncepci Jeanine a dostala jsem antibiotika Duomox. První prášek z Duomoxu jsem si vzala v úterý a poslední z antikoncepce hned ve středu. Antibiotika jsem brala týden...

Slečno Michaelo,hladina antibiotik, která může ovlivńovat účinnost antikoncepce, přetrvává v organismu ještě určitou dobu, u Duomoxu cca týden, jistá šance na otěhotnění tedy ...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Michaela

Mám dotaz. Začla jsem brát antibiotika Xorimax, tak by mě zajímalo, jak ovlivňuje antikoncepci Stodette. Hrozí těhotenství? Předem děkuji za odpověď

Xorimax by neměl snížit účinek hormonální antikoncepce. Z opatrnosti ale můžu doporučit během užívání antibiotik používání kondomu.

Paní doktorko, chci se zeptat, je mi 32 let a jsem v 26. tt a asi před měsícem jsem začala mít stavy dráždivého kašle. Z počátku v noci a ve dne později jen ve dne nyní hlavně...

Kašel je jistě velmi nepříjemný, ale díky kašli nedojde k ohrožení plodu. Doporučila bych přeléčení antibiotiky i přes negativní výsledky výtěrů z krku a opětovnou kontrolu na...

Hemoroidy po antibiotikách

| Dotaz od: Miroslava

Prosím o radu. Jsem 3. rok po ozařování a mám zavedené nefrostomie, vše bylo v pořádku až do teď. Každé zhruba 3 měsíce beru ATB na bakterie v moči a vždy před výměnou...

Hemoroidy nejsou běžným nežádoucím účinkem ATB léčby. Jedná se totiž o zvětšené a překrvené žíly v oblasti konečníku a řitního otvoru a obvykle se objevují spíš při poruše žilní...

Doxybene v těhotenství

| Dotaz od: Jana

19.7.2012 jsem dostala od urologa na zánět antibiotika doxybene na 10 dní a každý den jeden prášek. Později se ukázalo, asi o měsíc a pul že jsem těhotná ted jsem cca ve 2 až 3...

Doxybene je kontraindikován v graviditě, je nutné zjistit jak veliké je to těhotenství a když by podávání léku bylo v době po početí, bylo by nejlepší obrátit se na genetickou...

Duomox 1000 a tehotenstvi

| Dotaz od: Jana

Pani doktorko , jiz druhym tydnem mne trapi bolest v krku , ryma ktera pomalu odezniva , ale pomaleji nez jsem zvykla a intenzivni kasel ktery mne trapi tak ze se az nadrapuji...

Tato antibiotika (amoxicilin, penicilinové antibiotikum) se mohou v těhotenství užívat. Plodu by mohlo uškodit spíše Vaše neléčené onemocnění.

Kašel, těhotenství

| Dotaz od: M.C.

Jsem v 11 tt a od neděle mne trápí kašel jakoby od průdušek, bolest v krku a vůbec celého těla. Bylo mi lékárnicí doporučeno brát na bolest v krku Septisan a pít průduškový čaj...

I v prvním trimestru se mohou některé léky včetně některých natibiotik užívat, i některé bylinky. Pokud Vaše obtíže přetrvávají, měla byste každopádně jít k lékaři. Onemocnění...

Jsem v 5. měsíci těhotenství, moje mamka dělá ve školce učitelku, byla jsem u ní před týdnem na návštěvě a ted jsem se dozvěděla, že nějaké děti onemocněly spálou a spálovou...

Ne, nemějte obavy spála plod neohrozí, spálu způsobuje streptokok, se kterým se setkáváme v graviditě poměrně často, byla byste - pokud byste ji dostala přeléčena antibiotiky...

Vhodnost léku v těhotenství

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se Vás zeptat,jestli mohu užívat Ofloxin 200.Byl mi předepsán gynekologem.Jsem ve 34.týdnu těhotenství.V příbalovém letáku se však píše,že se nesmí u žívat v...

Ofloxin by se v těhotenství neměl užívat. Doporučuji kontaktovat lékaře a probrat s ním vhodnost tohoto léku a případné změně léčby. Jedná se o antibiotikum, takže předpokládám...

Po štípnutí hmyzem mi místo velmi oteklo, obvodová doktroka mi předepsala Azitromycin Sandoz 500mg, celkem 9 tablet (tři dny tabety, tři dny pauza, tři dny tablety, tři dny...

Azitromycin nevadí. Počkejte však s otěhotněním po výsledcích testu, borelioza může být příčinou potratu.

Týden jsem brala antibiotika na zánět moč. měchýře. Bohužel nevím, jak se jmenovaly. Dobrala jsem je ve čtvrtek večer a ve středu jsem měla pohl. styk. Antikoncepci beru celou...

Naprostá většina antibiotik účinek antikoncepce nesnižuje. Těhotenství je nepravděpodobné, jistotu získáte provedením těhotenského testu.

Dnes mi byl na zánět předepsán OFLOXIN 200. Momentálně se s manželem pokoušíme o miminko a je zde možnost, že jsem 14 dní těhotná. Neovlivní tyto léky nějak plod dítěte? Paní...

Nemusíte mít strach. Tato antibiotika se sice nemají v těhotenství užívat, nicméně je daleko důležitější zbavit se infekce, která by proto plod představovala daleko větší riziko...

Pane doktore. Velmi Vás prosím o radu. Jsem v 36. týdnu těhotenství a od začátku jsem měla problémy s furunkulózou. Ze stěru z kůže mi byl zjištěn zlatý stafylokok, byla mi...

Šárko. Pozitivní protilátky ANCA směrují lékaře na imunologii k možnosti, že máte autoimunitní nemoc, ještě se nemusí přesně ukázat jakou. Porucha štítné žlázy (hlavně...

Duomox 1000 v těhotenství

| Dotaz od: Michaela

Jsem v 16 tt a lékař mi předepsal Duomox 1000, po 8 hodinách na 14 dní, po zvýšených hodnotách v krvi na boreliozu. Chci se zeptat zda jsou tyto léky v těhotenství bezpečné a...

Duomox lze v těhotenství užívat, jedná se o penicilinové antibiotikum. Nesnižujte si dávku, ani bez vědomí lékaře nezkracujte léčbu, jinak by nemusela být účinná.

Chtěla bych moc poprosit o radu. Jsem v 5. mesíci těhotenství a už delší dobu mě trápí bolest v krku. Prošla jsem léčbou antibiotiky Ospamox, která mi docela pomohla, ale než...

Terezo! Spreje, stejně jako jiné lokální (místní) léčivé prostředky by při těhotenství neměly vadit. V případě dlouhého infektu s obtížíným hojením bych zvážil užívání...

Asi před rokem jsem prodělala lymskou boreliozu I.stadium.Přeléčeno 5dní antibiotiky.Nyní jsem v 10týdnu těhotenství,chodím stále do infekční poradny a z krevních testů mám...

Výsledek tripl testu by to ovlivnit nemělo. Co se ohrožení plodu týče, je třeba být po celou dobu sledována v infekční poradně. Hezký den.

Toxoplazmóza v těhotenství

| Dotaz od: Lenka

Chtěla jsem Vás poprosit o názor na níže uvedené výsledky. Ve 4tt jsem byla nemocná, příznaky jako chřipka plus bolení v krku. Dostala jsem antibiotika Rovamycine, 2x denně po...

Průkazem akutní infekce toxoplazmózou v těhotenství je pouze zjištění sérokonverze nebo podstatného vzestupu hladiny protilátek. Mezi vzorky by měl být minimálně 3 týdny odstup...

V minulém roce jsem 2x otěhotněla, ale bohužel vždy se zastavil vývoj plodu a já musela podstoupit revizi dělohy. Poté jsem podstoupila veškerá vyšetření - na imunologii a...

IgM je aktivní infekce, můžete ji získat stykem, ale i v bazénu, cizí ručník apod. Je vysoce infekční. Otázkou je, zda byl proveden stěr z hrdla na chlamydie nebo jen z krve...

Prosím o radu, již skoro 3 měsíce kašlu, v noci ne, měla jsem i rýmu, která se vracela, bolelo mě v krku a v uchu, výtěr z krku jsem měla negativní, sedimentaci 24 (ta je prý u...

Netrapte se pochybnostmi-navštivte znovu lékaře,předepíše Vám vhodnější léčbu zahlenění a kašle,zkontroluje stav poslechem..V-PNC je netoxické antibiotikum,které lze aplikovat i...

Těhotenství

| Dotaz od: Anet

Chtěla jsem se zeptat, mám menší problém.. Beru 3 měsíc antikoncepci ale také beru antibiotika a tak by mě zajímalo jestli můžu otěhotnět?? děkuju za odpověď

Jde o to, která antibiotika - jaký druh (skupinu) - berete. Ptejte se svého lékaře, který atb ordinoval, zda jsou pro těhotenství bezpečná /obecně se mohou brát penicilinová a...

Vsugerované těhotenství?

| Dotaz od: Nikola

Mám problém, který mě trápí už skoro dva měsíce. vezmu to od začátku. V polovině listopadu jsem přespávala u přítele, mazlili jsme se, k pohlavnímu styku nedošlo, jen jsem se...

Pokud píšete, že ultrazvuk a 3 těhotenské testy jsou negativní, tedy gravidita je silně nepravděpodobná Příjemný den

Před nějakým časem jsem odstranila přisáté klíště. Druhý den po jeho odstranění se mi v místě přisátí objevila skvrna o průměru cca 8 cm. Vzhledem k tomu, že jsem těhotná...

Někdy skutečně testy trvají delší dobu, ale tato doba se mi zdá neúměrná. V případě, že má lékař podezření na boreliosu, měl by okamžitě nasadit antibiotika a nečekat na...

Angína, těhotenství, léky

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla jsem se zeptat jaké léky můžu užívat při angíně, jsem v 7týdnu těhotenství a pomalu již nemohu polykat.Děkuji za odpověď

Dobrý dne, pokud máte angínu, navštivte lékaře, který Vám předepíše vhodné léky. Sama byste si léky na angínu (antibiotika) neměla ordinovat ani mimo těhotenství (pokud Vám např...

Jsem ve 37 tt,ve stěru z pochvy mi byl nalezen zlatý stafyloko,užívám Macmiror 500.Pokud by nebyla léčba úspěšná,jaké hrozí dítěti komplikace při průchodu porodními cestami?děkuji

Dobrý de, Blanko. Nemá smysl nyní předjímat, že by léčba nyní byla neúspěšná. V případě, že budete mít infekci i v průběhu porodu, bude probíhat pod clonou antibiotik, stejně...

Duomox 1000 v těhotenství

| Dotaz od: Michaela

Jsem v 16 tt a lékař mi předepsal Duomox 1000, po 8 hodinách na 14 dní, po zvýšených hodnotách v krvi na boreliozu. Chci se zeptat zda jsou tyto léky v těhotenství bezpečné a...

Duomox lze v těhotenství užívat, jedná se o penicilinové antibiotikum. Nesnižujte si dávku, ani bez vědomí lékaře nezkracujte léčbu, jinak by nemusela být účinná.

Osmička v těhotenství

| Dotaz od: Alena

Včera jsem byla na pravidelné kontrole u svého zubaře s tím, že mě pobolívá osmička dole. Lékař mi řekl, že je to na vyndání. Jsem ve 4.měsíci těhotenství, takže mi to nějak...

Děkuji za dotaz. Nejoptimálnějším obdobím v těhotenství pro ošetřování zubu v těhotenství je 2. trimestr. Hlavní riziko trhání zubu moudrosti v průběhu těhotenství není ve...

Po štípnutí hmyzem mi místo velmi oteklo, obvodová doktroka mi předepsala Azitromycin Sandoz 500mg, celkem 9 tablet (tři dny tabety, tři dny pauza, tři dny tablety, tři dny...

Azitromycin nevadí. Počkejte však s otěhotněním po výsledcích testu, borelioza může být příčinou potratu.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Michaela

Mám dotaz. Začla jsem brát antibiotika Xorimax, tak by mě zajímalo, jak ovlivňuje antikoncepci Stodette. Hrozí těhotenství? Předem děkuji za odpověď

Xorimax by neměl snížit účinek hormonální antikoncepce. Z opatrnosti ale můžu doporučit během užívání antibiotik používání kondomu.

Mám dost závažný problém.|Už měsíc se snažím dostat z kašle a bolení v krku,když jsem byla u dr. řekla mi šaalvěj což mi v lékárně striktně zakazala(17tt),pak jsem měla asi...

Především by lékař měl odlišit, zda jde u vás o bakteriální nebo virový zánět v krku - což se mimo jiné provádí výtěrem z krku, který se pošle na kultivaci a vyjde citlivost na...

Jsem v 5. měsíci těhotenství, moje mamka dělá ve školce učitelku, byla jsem u ní před týdnem na návštěvě a ted jsem se dozvěděla, že nějaké děti onemocněly spálou a spálovou...

Ne, nemějte obavy spála plod neohrozí, spálu způsobuje streptokok, se kterým se setkáváme v graviditě poměrně často, byla byste - pokud byste ji dostala přeléčena antibiotiky...

Pane doktore. Velmi Vás prosím o radu. Jsem v 36. týdnu těhotenství a od začátku jsem měla problémy s furunkulózou. Ze stěru z kůže mi byl zjištěn zlatý stafylokok, byla mi...

Šárko. Pozitivní protilátky ANCA směrují lékaře na imunologii k možnosti, že máte autoimunitní nemoc, ještě se nemusí přesně ukázat jakou. Porucha štítné žlázy (hlavně...

Mám cca týden bolest v krku. Lékařka mně předepsala Bioparox, který jsem užívala pět dní, dnes jsem byla na kontrole a byl mně předepsán roztok Betadine, který mám 3 - 4x denně...

V Betadine je jod, pokud ho nevypijete, tak vše v pořádku.

V polovině února jsem prodělala zamlklé těhotenství v 11 týdnu (velikost plodu 6+6). Po kyretáži jsem do 2 dnů dostala bolesti dělohy, ketré se neustále stupňovaly. Za 4 dny...

Menses záleží na činnosti vaječníků a následném růstu endometria,takže k ovulaci dojít může a bude li narostlé endometrium graviditu nelze vyloučit. Příjemný den

Nalez v moci v tehotenstvi!

| Dotaz od: Lucie

Prosim vas o radu ci podobne zkusenosti… At hledam, jak hledam, nic nenachazim! Jsem tehotna po IVF (takze velke davky hormonu od cervna do konce zari), jsem v 15.tydnu a mam o...

Vážená paní Lucie, výskyt bakterií v moči během těhotenství je závažným nálezem. Bezpříznakové onemocnění může přejít v zánět ledvin, a proto je nezbytné důsledně se snažit o...

Jsem ve 4 týt.těh. a chtěla bych se zeptat zda nevadí, když jsem přišla do kontaktu s miminkem , které má kojeneckou žloutenku a s jiným dítětem, které má spálu. Děkuji za...

Kláro, kojenecká žloutenka není infekční, nenakazíte se. Horší je to se spálou. Zde by mohlo hrozit, že se nakazíte - léčí se penicilinovými antibiotiky, která jsou považována...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Sára

Chtěla bych se zeptat, když beru antikoncepci mistra a od pátku beru antibiotika ospen 1000 a přítel se do mě 2x udělal, je tu riziko těhotenství ? Nebo se nemusím ničeho bát...

Výrobce udává, že při antibioticích je vhodné použít ještě kondom, ale risiko není tak velké,pokud by se menses nedostavily v termínu udělejte si gravitest,který je positivní...

Těhotenství

| Dotaz od: Iva

Mám na Vás dotaz ohledně možného těhotenství. Menstruační cyklus mám pravidelný 29 dnů, poslední menstruace se dostavila 14. prosince, 27. a 29. jsem měla pohlavní styk, 3 dny...

Těhotenský test je pozitivní 5-6 den po koncepci, na vašem místě bych jej zopakoval za týden a bude-li negativní, klidně vyčkejte návratu vaší lékařky. Příjemný den.

Listerie v těhotenství

| Dotaz od: Radka

Obracím se na Vás s velkou prosbou o radu. Udělala jsem velikou hloupost a asi před 2 dny jsem snědla trochu paštiky (Májky), která sice nebyla prošlá, ale byla už dost vydutá...

Při objevení klinickch příznaků trávicího traktu, jako je nevolnost, zvracení a průjmy, nebo zvýšená teplota je možné stanovit diagnózu kultivačně (tj. po získání vzorku krve v...

Chtěla bych se zeptat, zda je možné aby se mi o týden zpozdila menstruaci kvůli tomu, že už 7 dní beru antibiotika Zanocin kvůli nalezené bakterii v moči? Plus k tomu mám ještě...

Vážená Hano, je to možné. Antibiotikum může cyklus ovlivnit, obzvlášť v souvislosti selhání antikoncepce. Doporučuji gynekologické vyšetření nebo těhotenský test, pokud bude...

Jsem v 15. týdnu těhotenství a dnes mne poškrábal hluboko do krve velký pes. Pes je očkovaný proti vzteklině, ale proti ostatním nemocem byl očkován před 9 lety. Pes žije...

Pokud je pes proti vzteklině očkovaný, není třeba se přenosu obávat. Toxolazmózou ani jinou parazitární infekcí od psa ohrožena nejste, ani vaše miminko. Vyskytnout se...

Dobrý den, pred nekolika mesici mi byla po zanetu mocoveho mechyre zjistena e coli hemolyt v mocovem mechyri, hodnota - 10 na 4. Vyzkousela jsem nekolik ATB i prirodni...

Hodnota 10 na 4 není vážná,většinou se k léčbě přikračuje když je hodnota vyšší než 10 na 5, zatím bych s léčbou vyčkal a ani dilataci močové trubice v počínající graviditě bych...

Antibiotika a těhotentství

| Dotaz od: Dagmar

Znamená to tedy, že by případné počínající těhotenství bylo z důvodu antibiotik přerušeno a plod by zanikl?

Ne,nejlépe navštivtě lékaře který vám jej ordinoval,upozorněte jej na možnou rannou graviditu a změní vám léčbu

Obracím se na Vás protože na internetu jsou všechny možné informace a já chci mít jistotu. K věci - už více jak 5 let pravidelně užívám antikoncepci Jeanine. Nyní mi byla...

Šance na těhotenství je malá, ale vyšší než bez antibiotik. V procentech to vyjádřit neltze. jistotu budete mít, kdyý¨ž si uděláte těhotenský test cca týden po menstruaci, tj ...

Byla jsem u lékaře a dostala jsem antibiotika V-Penicilin250(Po 6ti hodinach,streptokokova vaginalni infekce ci co). Zároveň beru antikoncepci Mercilon. Měla jsem poslední...

Janikaa! Ačkoli antibiotika obecně snižují účinnost hormonální kontracepce, nemyslím, že by v tomto případě hrozilo těhotenství... Po několik dnech až týdnu ukáže těhotenství...

Unasyn v těhotenství

| Dotaz od: Pavla

Jsem v 39.týdnu těhotenství a již tři týdny mám v moči krev, bílkovinu, eritrocit...Pani doktorka měla podezření na infekci močových cest a předepsala mi antibiotikum Penbene...

U Unasynu dosud nebylo prokázáno, že by poškozovalo plod. Naopak Gyrablok v těhotenství užívat nelze, mohlo by dojít k poškození chrupavky plodu. Navíc by bylo vhodné, aby moč...

Těhotenství?

| Dotaz od: Jana

Před dvěma měsíci jsem měla styk, asi po dvou týdnech po té přišly potíže s močovými cestami a menstruace mimo cyklus. Nakonec se z toho vyklubal problém s ledvinami. Po dobrání...

Dobrýž den, pokud jste an pochybách, jestli nejste těhotná, můžete si udělat těhotenský test (při styku před dvěma měsíci b byl již jasně pozitivní). Chybějící menstruace ale...

Už půl roku mě trápí vracející se pálení při močení (objevuje se většinou na druhý den po sexu). Doktora jsem navštívila, když se to vrátilo potřetí za 3 měsíce. Navíc jsem měla...

Stěr z děložního čípku se dělá automaticky na začátku gravidity, je potřeba zhotovit kultivaci moče včetně citlivosti na antibiotika a podle výsledku cíleně nasadit léky, různé...

Tehotenství

| Dotaz od: zuzana

Snazime se o druhe miminko, minuli mesic menzes byl o dva dny driv a kratsi a ted jen "spinim" mam volat svemu lekari a nebo pockat tyden a udelat si test ?do ted mnou...

Pokud máte negativní testy, ještě počkejte.může to být tím zánětem.

Jsem nyní ve 34 tt. Zvětšila se mi v krku pravá mandle a z výtěrů mi byl zjištěn zlatý stafylokok.Nejsem nemocná, nemám teploty ani žádné jiné potíže, mandle se sama po pár dne...

Ve vašem případě skutečně není nutná léčba, stafylokoky jsou často na kůži či sliznici a nezpůsobují žádné obtíže. Antibiotika se nasazují až v případě, že se pomnoží a začnou...

Mám dotaz ohledně těhotenství....plánujeme s přítelem miminko. Přítel má již 6let po úraze a operaci chronický zánět nohy... píštěl kde je prokázaný zlatý stafylokok. Mohlo by...

Plod je v těle matky chráněn před vlivem infekce z okolí. K nákaze plodu může dojít při porodu při průchodu porodními cestami, proto je u každé budoucí rodičky provedeno...

Antibiotika-Antikoncepce

| Dotaz od: Makynka

Mám takový problém,že jsem po dobu užívání antikoncepčních prášků a užívala jsem penicilín 500 mg proti streptokokové angíně a zároven jsem pravidelně spala se svým přítelem. v...

Makynko! To, co popisujete, jsou typické ranné příznaky těhotenství. Užívání antibiotik vede ke snížení antikoncepční účinnosti hormonů. Proč s přítelem spíte v době své nemoci...

Možné těhotenství

| Dotaz od: Jarmila

Ráda bych se zeptala, zda mohu být těhotná. 8.den po styku (beru HA, ale brala jsem i ATB) jsem si udělala 2 těhotenské testy a druhá čárka byla slabě vidět. Druhý den a i dnes...

Běžná antibiotika nesnižují účinek antikoncepce, pokud však děláte chyby v užívání antikoncepce, může být antikoncepční účinek snížen. Zopakujte si test s týdenním odstupem...

Zalehlé ucho v těhotenství

| Dotaz od: Milka

Jsem těhotná a přes měsíc jsem měla silnou rýmu, zánět vedlejších dutin.Nepomohli kapky, ani antibiotika. Od tý samý doby mám přes den zalehlý ucho hlavně levý, večer vždy...

Samoléčba mě žádná nenapadá, snad jen proplachování nosu mořskou vodou nebo sprejem minerální vody. Doporučuji nejdříve navštívit obvodního lékaře, který posoudí aktuální stav...

Pane doktore, jsem v 17.tt a paní doktorka mi na výtok předepsala přípravek Polygynax vag. globule. Je to lokální antibiotikum, a proto se chci zeptat zda je užívání bezpečné...

Ačkoli výrobce uvádí těhotenství jako kontraindikaci (důvod proti užití), tento preparát užívat můžete - nikdy se neprokázalo riziko pro plod.

Hemofilus v těhotenství

| Dotaz od: Eva

Jsem ve 32. týdnu těhotenství a před dvěma dny jsem byla na vyšetření na ORl s bolestmi v uších. K tomu všemu mám rýmu, kašel a bolesti v krku. Za dva dny jsem si měla volat na...

Pravděpodobně trpíte infekcí Haemophilem influanzae. Léčí se natibiotiky. V těhotenství je léčba náročnější, protože antibiotika by mohla ovlivnit růst a vývoj plodu. Proto...

Těhotenství

| Dotaz od: Kristýna

Už 2 měsíce jsem nedostala menstruaci, nejdříve jsem myslela, že to je zpoždění, protože jsem brala antibiotika a léky na vaginálního streptokoka. Dělala jsem si 2 těhotenské...

Těhotenství v úplném začátku se poznatr nemusí, ale pokud byl před vánocema posl.styk, tak by to poznat bylo.spíše ¨se jedná o funkční poruchu cyklu.bylo by dobré navštívit ...

Pane doktore, jsem v 13 týdnu těhotenství a během 4 týdnů se podruhé léčím se zánětem močového měchýře. Můj gynekolog mi napsal antibiotika Amoksiklav nejprve 375mg a teď 625mg...

Kontrola je vhodná, aby bylo potvrzeno,že léčba byla učinná a zánět je skutečně vyléčen beze zbytku Příjemný den

Chci vás poprosit o radu. 20.02 2012 jsem navštívila gynekologa s problémem hnědého výtoku a pro mojí 1. antikoncepci.. Udělal mi i ultrazvuk a těhotenství nebylo. Řekl že jde...

Povlak při antibioticích bude nejspíše mykoza která se při léčbě ATB často vyskytuje,ale na snížení účinku antikoncepce antibiotika velký vliv nemají,pokud byly testy negativní...

Těhotenství a borelioza

| Dotaz od: Petra

Ráda bych se zeptala. Jsem v 5.-7. týdnu těhotenství a zjistili mi pozitivní boreliozu. Hrozí ohrožení plodu, potrat či jak lze tuto nákazu v těhotenství léčit? Velice děkuji za...

Pozitivní boreliosa nemusí znamenat, že jste aktuálně nemocná, jen jste se mohla v minulosti (letos v létě nebo i loni) setkat s touto nákazou a tělo si utvořilo protilátky...

Těhotenství

| Dotaz od: Aneta

Chci se zeptat, beru HA ale cca 4dny po dobrani posledni pilulky jsem zacala brat antibiotika (v den mestruace) a v nedeli jsem mela se svym pritelem sexualni styk. Je mozne...

Antibiotika neovlivňují antikoncepci do té míry,jak se tvrdí, pokud jste měla normální menses gravidita je vysoce nepravděpodobná pokud chcete mít absolutní jistotu udělejte si...

Jště bych s dovolením reagoval na odpověď MUDr. Hasilové Re: 30.8.2012 Dobrý den, přítelkyně užívá hormonální antikoncepci a ve dnech 24., 25. a 26. 8. užila antibiotika...

Těhotenství je nepravděpodobné, určitě ještě užívejte bariérovou antikoncepci (ještě min.7dni po užívání ATB) . Menstruace by se měla dostavit normálně v termínu, lze i lehce...

Nalez v moci v tehotenstvi!

| Dotaz od: Lucie

Prosim vas o radu ci podobne zkusenosti… At hledam, jak hledam, nic nenachazim! Jsem tehotna po IVF (takze velke davky hormonu od cervna do konce zari), jsem v 15.tydnu a mam o...

Bakteriurie neboli přítomnost bakterií v moči může být zcela bezpříznaková nebo je provázena příznaky infekce močových cest, jako je pálení a řezání při močení nebo horečky...

Antikoncepce vs. Antibiotika

| Dotaz od: Klára

Chci se zeptat..Brala jsem antibiotika jménem SUMETROLIM, v sobotu 22.10. jsem je dobrala. Mezitím jsem si po pravidelné pauze na měsíčky v pátek 21.10. vzala antikoncepci jako...

Hladina Sumetrolinu přetrvává ještě nějakou dobu,ale obecně se udává,že vliv antikoncepce na snižení účinnosti antikoncepce býva nadhodnocen,myslím že těhotenství není příliř...

Tehotenství

| Dotaz od: Lukáš

Měli jsme s přitelkyní nechráněný sex, přitelkyne bere antikoncepci Mercilon avšak užíva antibiotika doxy hexan, po 2 dvou dnech ji brali krev prisli by na to nebo jeste ne...

Na co by měli přijít při odběru krve? Na případné těhotenství? Dalo by se to samozřejmě zjistit, ale vyšetření by muselo být cíleně zaměřeno na hladinu hCG, ovšem ne 2 dny po...

Minulý týden mi byla diagnostikována lymeská borelióza - 1. stádium. Žádné potíže nemám, pouze typickou skvrnu. Dostala jsem antibiotika Doxybene na 14 dní. Ráda bych věděla, za...

Vzhledem k lékům není problém po měsíci od doužívání, ale vzhledem k borelioze bych raději vyčkala, až budou protilátky negativní. Někdy je totiž nutné léčbu zopakovat a to by v...

Těhotenství

| Dotaz od: Kristýna

Už 2 měsíce jsem nedostala menstruaci, nejdříve jsem myslela, že to je zpoždění, protože jsem brala antibiotika a léky na vaginálního streptokoka. Dělala jsem si 2 těhotenské...

Zajděte za svým gynekologem. Spolehlivě vyšetřením těhotenství potvrdí či vyloučí.

Bolerioza a tehotenstvi

| Dotaz od: Martina

Pred 12 dny me vysly pozitivni testy na prodelanou boleriozu. Vzhledem k tomu, ze mi opuchaly klouby na rukou a tvorily se mi bolave mokvave puchyre dal mi muj lekar doporuceni...

U matek, které prodělaly borreliozu v těhotenství (tj.které měly zvýšené IgM protilátky proti borreliím a případně měly příznaky nemoci), byl pozorován vyšší výskyt vrozených...

Ráda bych se s vámi poradila byla jsem u gynekologa a zjistil mi zánět na čípku pan doktor mi chtěl´napsat antibiotika ale když jsem mu řekla, že neberu antikoncepci a že bych ...

Jestlože je v příbalovém letáku uvedeno, že se nesmí užívat, neberte je. Ev. infekce se může pak přeléčit dodatečně až po uplynutí prvních 3 měsíců.

Těhotenství

| Dotaz od: Romana

Loni jsem porodila v 6.měsíci miminko,které po několika hodinách zemřelo, prý jsem měla nějakou vnitřní infekci a miminko bylo tak zasaženo, že nepomohla ani podaná antibiotika...

Taktéž bych spíše doporučovala zvolit delší časový interval mezi jednotlivými těhotenstvími, zvláště měla li jste takto závažný infekt.

Těhotenství

| Dotaz od: Veronika

Je mi 16 a beru antikoncepci jeanine už asi dva roky vždy večer. V sobotu a neděli jsem si ji zapoměla vzít, dva prášky jsem spolkla v pondělí večer a pondělní prášek v úterý...

V tomto případě je těhotenství možné, za prvné jste nebrala tablety jak je potřebné a za druhé antibiotika snižují účinek antikoncepce Měla by jste si udělat těhotenský test...

Jsem ve 20. týdnu těhotenství. Minulý týden jsem brala antibiotika na zánět močových cest. Nyní mě začaly svědit genitálie a myslím si, že jde o kvasinkovou infekci. Výtok nemám...

Marto! Raději se ukažte lékaři, nechete přece ohrozit dítě. I když kvasinková infekce je v těhotenství běžná a lze ji léčit neškodnými léky, je naprosto na místě, aby Vás...

Vážený pane doktore, jsem v 7.tt+2 a mám angínovou spálu. Než přišly výsledky léčila jsem se 4 dni bioparoxem (který tedy vůbec nezabíral), teploty jsem měla zatím max. 37,5...

Jste li léčena antibiotiky jak píšete,nemělo by onemocnění mít žádný vliv na plod. Příjemný den

Možné těhotenství?

| Dotaz od: Michaela

Potřebovala bych odpověď jestli je u mně možné těhotenství.Od 17. - 19.2. 14 jsem měla MS a a pak po MS jsme s přítelem dne 20.2. měli nechráněný PS. O dva dny později (22.2...

Gravidita je velmi nepravděpodobná,na vašem místě bych si gravitest udělal a ušetříte si 6 dní zbytečných obav. Příjemný den

Antibiotika

| Dotaz od: adi

Chtěla jsem se zeptat...Pokoušíme se s přítelem první měsíc po vysazení antikoncepce o mimi a já momentálně mám antibiotika,tože jsem měla bolesti v podbřišku a bílkovinu v moči...

V tak raném stadiu těhotenství by daleko nejspíš jako "ovlivnění" došlo k potratu než k čemukoli jinému. Záleží také, jaká antibiotika užíváte. Například penicilinová a běžná...

Pokud mam krevni skupinu B- a muj muz A2plus, prvni dite po otci A2 plus, jakou krevni skupinu muze mit druhe dite. Je mozne, aby melo po otci A2,ale po me rh faktor minus, tak...

Pokud jste sledována u gynekologa, spekulacemi ohledně budoucí krevní skupiny se, prosím, nezabývejte, je to předčasné, krevní skupina i Rh faktor se zjištují až po porodu...

Léčba borreliozy v těhotenství

| Dotaz od: Kristina

Nejprve bych vám chtěla moc poděkovat za jeden zodpovězený dotaz a zároveň položit další otázku. Dnes jsem si volala na výsledky odběrů krve na boreliozu a sestra v telefonu mi...

Nebojte, jsou k dispozici antibiotika, která těhotenství neohrozí. Naopak neléčená borrelioza by Vás mohla dlouhodobě až trvale poškodit (klouby, nervový systém).

Jsem 18. týden těhotná, s těhotenstvím nemám zkušenosti (první těhotenství), proto tento dotaz. Zhruba od 10. týdne těhotenství mám velmi hustý bělavý hlen (bez vnějších...

Femigel v graviditě můžete použít,máte li s ním dobré zkušenosti, jinak zde je pár rad k prevenci. 1. Dodržujte pitný režim 2-3 litry tekutin denně, nejlépe minerální vody...

Možnost těhotenství

| Dotaz od: Veronika

Chtěla jsem se zeptat, zda je možné, že jsem těhotná. Před 14ti dny jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk (neměli jsme kondom,byl ve mně jen tak 5 minut, k ejakuaci...

Pravděpodobnost těhotenství je značná navštivte gynekologii příjemný den

Možnost Těhotenství

| Dotaz od: Sara

Mám problém který mě trápí již 2. měsíc, byla jsem nemocná a brala jsem antibiotika společně s antikoncepcí, což účinnek snižuje,takže jsmes přítelem měli přerušovaný sex, aby...

Antibiotika nesnižují účinek antikoncepce, jen některá například proti TBC, o těhotenství se tedy pravděpodobně jednat nebude, pocit plnosti může být i po léčbě ATB, pro jistotu...

Jsem ve 32.týdnu těhot.s 1vaječnými dvojčátky a už počtvrté se mi vrátil zánět moč.cest - přemnožený streptokok sp.v hodnotě deset na sedmou. Poněvadž jsem měla kožní alergii na...

Z hlediska farmakoterapie je nejbezpečnější 2. a 3. trimestr, cca 3-4 týdny před porodem. Funkční placenta již do značné míry umožňuje vyloučit metabolity léků a zabránit tak...

Cotrimoxazol v těhotenství

| Dotaz od: Dana

Byli mi předepsány antibiotika cotrimoxazol v 33tt těhotenství. Chtěla jsem se zeptat zda to může nějakým způsobem negativně ovlivnit plod? děkuji za odpověd

Tablety byste užívat neměla. Vaginálně lze na infekci.

Chtěla bych se poptat, zda můžu nějaké antibiotika v těhotenství, jsem alergická na PNC. Nemůžu tím miminku ublížit? Snažím se stříkat si Bioparox, kloktat, piju čaj s citronem...

Můžete i jiná antibiotika. Váš lékař Vám vhodné antibiotikum předepíše, je-li to potřeba. Z dotazu jsem vyrozuměla, že zatím léčíte sama doma a že jste nejspíš u lékaře nebyla...

Nález v moči v těhotenství

| Dotaz od: Lucie

Prosím vás o radu či podobné zkušenosti… Ať hledám, jak hledám, nic nikde nenacházím! Jsem těhotná po IVF (takže velké dávky hormonů od června do konce září), jsem v 15.týdnu a...

Lucie. Pokud Vám opakovaně vyšetřovali vzorky moči s různymi výsledky v krátkém časovém odstupu, lze předpokládat, že jeden ze vzorků bal buď špatně odebrán, nebo znehodnocen...

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Kateřina

Mám problém. Užívám HA Sunya (toto platíčko 15 dní) a zároveň 5. den antibiotika penicilín. Bohužel mi nikdo neřekl, že se mohou navzájem ovlivnit a ATB tak snížit vliv HA...

Ovlivňují se přes enzymy v játrech,ale že by byla účinnost nulová to určitě ne.chraňte se po dobu užívání antibiotik,pak nemusíte. těhotenství je nepravděpodobné.

Vážená paní doktorko.Obracím se na Vás s prosbou.Jsem v 19.týdnu v těhotenství a minulý týden se mi udělal jakýsi vřed na kůži nad tříslem(1,5x1cm).Z počátku mě místo jen lehce...

Milá paní Aleno- rozhodně se vydejte na chirurgickou ambulanci, s největší pravděpodobností se Vám na kůži vytvořil zánět mazové žlázky. Chirurg provede místní ošetření...

Antibiotika při otěhotnění

| Dotaz od: Barbara

Je mi 34let. Jsem těhotná asi 6týdnů, dnes mi to i gynekolog potvrdil. Jenže jsem asi otěhotněla při brání doxybene 200mg, 1tableta denně 20dnů.léčila jsem se na nízkou formu...

Doxybene je kontraindikován v graviditě, je nutné přesně zjistit jak veliké je to těhotenství a když by podávání léku bylo v době po početí, bylo by nejlepší obrátit se na...

Antibiotika a Antikoncepce

| Dotaz od: Tereza

Jsem nemocná a dnes mi lékař předepsal antibiotika, jenomže jsem dnes měla sex s přítelem. Antikoncepci beru a antibiotika si mam vzít dnes. Zajímalo by mě, zda-li se mám obávat...

Nemusíte se obávat.

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Tereza

Mám dotaz. Začla jsem brát antibiotika Rovamycine, tak by mě zajímalo, jak ovlivňuje antikoncepci Stodette. Hrozí těhotenství? Předem děkuji za odpověď

Antibiotika sice údajně snižují učínek antikoncepce,jejich vliv na ni je ale přeceňován a týká se hlavně specifických antibiotik používaných například při léčbě TBC příjemný den

Antikoncepce a antibiotika

| Dotaz od: Jitka

Už půl roku beru HA Regulon, kvůli borelioze jsem dostala antibiotika Duomax, brala jsem je po 8 hodinách. HA jsem dobrala v pátek a v pondělí hned na to Duomax, v úterý jsem...

Pokud pravidelně užíváte antikoncepci a navíc jste se chránila před otěhotněním další metodou, je možnost těhotenství prakticky vyloučena.

Infekce v těhotenství

| Dotaz od: Monika

Jsem asi 4 týdny těhotná a moje dcera má již několik dní rýmu a kašel. Já sama se nemocná necítím. Je veliké riziko postižení plodu? Děkuji za odpověď.

Riziko se nedá nijak procentuálně vyčíslit, bud onemocníte nebo ne. Pokud ano, většinou je plod tak infekcí poškozen / tato fáze těhotenství je totiž zásadní - tvoří se základy...

Hemofil v těhotenství

| Dotaz od: Hanka

Chtěla jsem se zeptat i po léčbě antibiotiky mám v krku hemofila.jsem těhotná,tak se mě paní doktorka bojí nějak dál léčit.dá se s tím něco dělat?nebo musím počkat až těhotná...

Hemofil se v krku někdy objeví a nemusí způsobovat žádné obtíže V takovém případě ani terapie není nutná. Pokud je však nález v krku masivní ( to se pozná ve výsledcích z výtěrů...

V 10/2008 js v UK prodelala Chlamydie pneum.(velká bolest pod levým prsem),byla js léčena nějakými 2 antibiotiky,myslím,že nebylo dostatečně přeléčeno, v 02/2009 js měla opět...

Diagnostika chlamydií není jednoduchá, obzvláště interpretace pouze laboratorních vyšetření. žádné z laboratorních vyšetření není zcela spolehlivé. Vždy jsou důležité klinické...

Byla jsem dnes u mého praktického lékaře, mám zánět močových cest. Výsledky moče z laboratoře: bílkoviny 1+, krev v moči 1+, leukocyty 2+, bakterie "záplava". Pan doktor by...

Udělejte si gravitest ten je positivní již 5-6 den po koncepci a jinak v graviditě je možno podávat peniciliny a cefalosporiny, i když pokud je možno se podávání léků v...

Antibiotika a antikoncepce

| Dotaz od: Lucie

Mám takový dotaz beru antikoncepci Logest a od středy mam antibiotika Duomox 750 ve ctvrtek jsem si vzala posledni tabletku antikoncepce a mam 7 denni pauzu dnes v pondeli jsem...

Těhotenství je o, spíše vlivem onemocnění došlo k pozdějšímu nebo slabšímu nástupu menstruace. Stoprocentní jistotu by Vám nicméně dalo pouze vyšetření u gynekologa.

Délka působnosti antibiotik

| Dotaz od: Jitka

Ráda bych se zeptala, byl mi předepsán lék Cotrimoxazol AL forte. Chtěla bych vědět, za jak dlouho se odplaví z těla. (důvod:plánované těhotenství). Děkuji za odpověď

Jitko! Jedná se maximálně o několik dní. Oplození nevadí ani přetrvávající hladinka cotrimoxazolu. Doporučuji týden na očistu organismu.

Hemofil v těhotenství

| Dotaz od: Martina

Cca před dvěma lety jsem měla při viróze nález v krku a to hemofila, který byl citlivý pouze na antibiotika, na která jsem byla alergická (vyrážka, průjem). Na radu lékařky jsem...

Pokud máte bakterii Hemofilus v krku, plodu (u Vás plodům) to neuškodí. Vadil by, pouze pokud by Vám způsobil takové obtíže (horečky nad 39°C, septický stav apod.), které by ...

Duomox 750 v těhotenství

| Dotaz od: Zuzana

Ráda bych se poradila ještě před užíváním.Jsem ve 4.měsíci těhotenství,už 3 týdny mě trápí silná rýma,před 2 týdny se přidal kašel-nucený,vykašlávám.Doktorka mi dnes předepsala...

Vzhledem k tomu,že bezpečnost amoxicilinu v těhotenství nebyla spolehlivě ověřena a má se podávat jen v závažných případech,nemáte teplotu asi bych s nasazením váhal a omezil...

Mykoza v těhotenství

| Dotaz od: marie

Jsem 21 týdnů těhotná, nedávno jsem dobrala antibiotika na nějakého mikroba v moči.mám od té doby 3 dny průjmy a také mne občas svědí genitálie plus bělavý výtok (ale ten jsem...

Marie! Dle popisu se jendá o typickou komplikaci léčby antibiotiky. Průjem a mykosa. S Mykosou si určitě zajděte na gynekologii, jistě to stojí za přeléčení. Co se průjmu týče...

8.11 jsem byla na laserové operaci očí, která proběhla v pořádku. antikoncepci neberu, s přítelem jsme si před operací dávali pozor a i těhotenský test byl negativní. A teď 14...

V prvé řadě bude dobré zjistit, jak dlouho jste těhotná, dle poslední menstruace a dle UZ vyšetření u gynekologa. S největší pravděpodobností bude embryo v pořádku.

Pane doktore, Přítelkyně používá HA EVRA. Mela při ni nasazena ATB Deoxymikoin . Byli ji sdeleno,ze účinnost transdermalni HA není Ovlivněn. Je to pravda? Zajímalo by me...

Antibiotika skutečně ovlivňují Evru jen zcela nepatrně, pokud se krvácení- dostavilo tak jak píšete tedy se gravidita dá vyloučit. Příjemný den

Pane doktore, chtěla bych se zeptat, jestli je možné užívat antibiotika Unasyn, v počátku těhotenství 4+3. Nemohou tato antibiotika uškodit? Děkuji Vám děkuj za odpověď.e

Reprodukční studie na zvířatech nepodaly žádný důkaz o narušení fertility nebo poškození plodu Zda je jeho podávání během lidské gravidity bez rizik, nebylo stanoveno...

Sance tehotenstvi

| Dotaz od: Petra

Mela bych dotaz ohledne moznosti tehotenstvi. Mela jsem nechraneny pohlavni styk, pritel se ale neuspokojil, ale i tak mam spatny pocit moznosti tehotenstvi. Dva dny na to jsem...

Ve vašem případě se nejedná o menses, ale o nepravidelné krvácení, může to být hormonální porucha, graviditu si můžete vyloučit gravitestem, který je positivní již 5-6 dne po...

Vitamíny v těhotenství

| Dotaz od: Kristýna

Jsem ve 24.tt, od začátku těhotenství beru multivitamíny GS Mamavit a k tomu Omega 3, protože jsem alergička beru ještě probiotika Biopron forte a nyní ještě magnesium na...

Ani já jsem nenašel zmínku o této kombinaci,ale obecně vitaminy můžete kombinovat prakticky s jakýmikoliv léky, takže toho bych se nebál a posílení imunity v graviditě nejlepší...

Rozhodnutí vyhledat pomoc kliniky asistované reprodukce je velkým krokem v životě každého páru. Aby proces in vitro fertilizace neboli mimotělního oplodnění měl co největší...  celý článek
Listeriózu způsobuje malá grampozitivní bakterie Listeria monocytogenes, která se vyskytuje v několika sérotypech a je poměrně odolná vůči zevním vlivům. Zdrojem nákazy jsou...  celý článek

Angína

| Dotaz od: Katka

Jsem v 37tt těhotenství, před 10 dny se u mě objevila viróza která přešla v angínu. Lékařka mi naordinovala Bioparox ale po tom mi bylo ještě hůř, tak mi předepsala s...

Pravděpodobně zápolíte s virosou,to je v tomto interiérovém období skutečný kříž.Léčba v zásadě neexistuje,zvítězit musí imunitní systém,léky,které jsou doporučovány,skutečně...

Kvasinky a stafylokok

| Dotaz od: Nikola

Nyní jsem na počátku 17. týdne těhotenství, nemám vubec žádné problémy ani bolesti, krev, moč i prvotrimestrální sreening jsem měla v pořádku, nemám žádné svědění ani pálení...

Sestřička vám jistě lék předepsala po konzultaci s lékařem, nemusíte se obávat žádného pochybení. Každopádně kvasinky jsou běžnou součástí vaginální mikroflory, a jejich...

V 9+3tt jsem dostala rýmu a cítila se trochu slabě, paní doktorka mi pro jistotu udělala testy (ačkoli dle prohlídky to vypadalo jen na virózu), hodnota CRP byla 46. Teploty...

Zásada "vše nebo nic" platí jen několik prvních dnů v těhotenství, ne po celý první trimestr. Plod jste však neohrozila, důležité je, že jste byla v klidu a to, zda se nyní...

Chtěla bych se zeptat na snížení účinnosti lindynette při užívání ospenu. Začala jsem brát antibiotika a dobrala jsem poslední Prasek antikoncepce. Jak dlouho bych se me mela...

Jelikož při užívání tohoto antibiotika může dojít ke snížení účinnosti hormonální antikoncepce, je vhodné se po dobu užívání antibiotika chránit proti početí ještě...

Zanet zvukovodu

| Dotaz od: michaela

Pani doktorko chtela bych se zeptat mam zanet zvukovodu byla sem na usnim ale nic mi na to nedali protoze jsem v 2 mesici tehotenstvi ale doma mam jeste kapicky otipax a...

Raději ne, zkuste výplach lichořeřišnicí, odvarem, je to silné přírodní antibiotikum. nebo navštivte homeopata, homeopatie nemá žádné než účinky, může se i v těhotenství. Hezký...

Vliv a přetrvávání léků

| Dotaz od: Backie

Chtěla bych Vás požádat o informaci ohledně vlivu a přetrvávání antibiotik KLACID SR v těle při plánování těhotenství. V pol. ledna 2011 jsem podstoupila odstranění nosních...

Tyto léky (antibiotika) se vyloučí z těla do několika dnů po ukončení jejich užívání, nebojte se (oba s manželem). Kortikoid Nasonex je místní, nemá celkový vliv v organismu...

Menstruace

| Dotaz od: anna

Borelioza

| Dotaz od: color

Je mozni, aby se neutvorili protilatky pri borelioze z moku? Je dobre dlouhodobe uzivat pyridoxin a thyamin? Když se berou antibiotika, vadi to pri tehotenstvi? Dik!

První části otázky nerozumím,prominte. Vitamíny, které citujete, lze užívat dlouhodobě, jsou ze skupiny B a nijak neškodí, ani nejdou předávkovat. Antibiotika vadí při...

Asi před 2 měsíci jsem prodělala zánět močových cest a později mi lékaři předepsali asi 3 odlišná antibiotika která jsem brala nepřetržitě cca 8 týdnů, přičemž jsem dostala...

Přerušovaná soulož není příliš účinná antikoncepční metoda. Přesto pokud vám testy vyšly negativně, pravděpodobně se není čeho obávat. I tak bych ale doporučoval kontrolu u...

Sirup na dráždivý kašel

| Dotaz od: Eva

Dnes jsem ukončila pobírání antibiotik na nález na plicích, na průduškách, brala sem je týden Dnes mi Dr. řekla, že nález je pryč, že stačí již brát jen sirup Hedelix, na něm...

Jak Hedelix, tak Ambrosan (nebo Bromhexin nebo Ambrobene; prostě cokoli, v čem je léčivou látkou nebo jejím derivátem ambroxol, a v čem není alkohol) můžete v těhotenství užívat...

O chřipce se podobně jako o rýmě traduje, že neléčená trvá sedm dní, zatímco léčená týden. Toto tvrzení ale není tak úplně pravdivé. U chřipky totiž mimo jiné dost záleží na tom...  celý článek

Těhotenská cukrovka

| Dotaz od: Marie

Chtěla bych se poradit. Předně o mě. Je mi 28 let, jsem ,,hubeňour", v rodině žádný případ jakékoli cukrovky. Po třetí těhotná. Předchozí těhotenství bez cukrovky, děti se...

Zánět průdušek mohl výsledky zkreslit. Doporučuji kontrolu glykémie nalačno s odstupem po odeznění zánětu. Šlo o stresovou situaci (kromě samotného zánětu stres z hospitalizace...

Čím dříve před termínem se dítě narodí, tím více je zatíženo problémy s adaptací na vnější prostředí. Cílem léčby předčasného porodu je prodloužení těhotenství.  celý článek

Spoždění

| Dotaz od: ccc

Psala jsem sem o tom že se bojím že jsem těhotná, spala jsem s přítelem (cca měsíc a půl zpět) bez kondomu, do mě neejakuloval ale na břicho ano a potom jsem to šla hned umýt...

Těhotenství je podle popisu okolností a při negativním těhotenském testu vpodstatě vyloučeno. Úplně ho vyloučit může pouze gynekolog, který Vás vyšetří včetně odběru krve na...

Kliste

| Dotaz od: Martina

....jsem v 24tt a muj gynekolog mi nasel kousek od trisel kliste,ale melo uz jen hlavicku,tak mi doporucil si to dvakrat denne strikat dezinfekci a ze se samo uvolni.Muze to...

Nemůže, nemějte obavy - pokud bude flíček stejný, nemusíte se ničeho bát, pokud by svědil a zvětšoval se, informujte svého obvodního lékaře - prohlédl by vás a ev. napsal...

Bronchitida

| Dotaz od: Jana

Již několik dní mě trápí bronchitida. V lékárně mi doporučili Mucobene, ale výsledek zatím žádný. Můžete mi prosím doporučit nějaký volně dostupný lék vhodný pro těhotné...

Nepíšete, jak Vás bronchitida trápí. Na kašel můžete kromě ambroxolu (= Mucobene, Mucosolvan, Ambrosan, Bromhexin..) užívat také přípravky s výtažkem z břečťanu (např.Hedelix...

Prosím o radu. Užívám antibiotika Ciplox 250 na zánět močových cest. Za jak dlouho po dobrání antibiotik se můžeme s manželem snažit o miminko? Děkuji Vám a přeji hezký den.

Co nebudou známky infekce a bude možný styk , tak můžete. Ciplox otěhotnění nevadí.

V srpnu jsem se léčila antibiotiky na kožní boreliozu, v říjnu mi dělali krevní testy a borelioza byla mírně pozitivní. Chtěla bych otěhotnět a doktorka mi řekla, že můžu, že...

Můžete otěhotnět. Borrelioza nepatří o neomocněním přenosným z matky na plod.

Manžel užívá antibiotika Neotigason na oněmocnění kůže a v příbalovém letáku je psáno, že pokud tyto léky užívá žena, nesmí 2 roky po vysazení otěhotnět. Vzhledem k tomu, že se...

V dostupných informacích o Neotigasonu (pozn. nejedná se o antibiotikum, ale o formu vitamínu A) nejsou o přechodu léčivé látky do spermatu žádné údaje a nejsou dosud hlášeny...

Streptokokus v pochvě, 37 tt

| Dotaz od: Romana

Jsem v 37. tt a bylo mi zjištěno výtěrem z pochvy, že mám streptokoka a že při porodu mi bude aplikována transfuse s antibiotiky, aby se nemohlo miminko nakazit. Četla jsem o...

Romano. ATB clona při porodu je většinově dostatečná a velmi účinná v prevenci poporodních komplikací u dítěte. Porod císařským řezem má svá rizika a pokud by měl být porod...

Užívám již 7 dní antibiotika Nitrofurantoin a před 5 dny jsem začala třetí měsíc užívání TRI- REGOLU. Právě v pátem dnu jsem měla nechráněný pohl. styk. Ráda bych se zeptala...

Neměly by. Měla byste být chráněna.

Žluté zuby mé 7leté dcery

| Dotaz od: romala

Mé dceři rostou nové zuby a mají na sobě žlutý povlak a skvrny. Mléčňáky má krásně bílé, nebere žádné léky, antibiotika měla jen jednou a má stomatoložka si myslí, že je to...

Problematiku zubů ve smyslu jejich zbarvení a kvality řeší pouze na stomatologii. Jinak se však můžete poradit s dětským lékařem nebo na dětském interním oddělení, posoudí a...

Mohu být těhotná?

| Dotaz od: Reeenaaatkaaa

Minulý týden jsem užila dve tablety antikoncepce v jeden den....Užívám antikoncepci YAZ,měla jsem poslední tři tablety a v pátek jsem si všimla,že si beru tabletu z políčka...

Užití více tablet najednou by vadit nemělo. Přesto, pokud jste v této době užívala antibiotika, je možné, že ta účinnost antikoncepce snížila. Na druhou stranu, vzhledem k tomu...

Je to možné?

| Dotaz od: Martina

Mám takový dotaz. Beru antikoncepci Sidretu asi už 3 měsíce. Brala jsem jí i předtím, ale na nějakou dobu jsem jí vysadila. Měla tam být vždycky pauza 7 dní a já to někdy brala...

Pokud je zpoždění pouze 2 dny, tak to nemusí nic znamenat. Nepravidelné užívání antikoncepce a antibiotika snižují účinek antikoncepce a je tedy vyšší riziko otěhotnění.

Hlavní problémy nedonošených dětí souvisejí s nezralostí mozku, dýchacího a srdečně-cévního systému a systému regulace vnitřního prostředí. Tyto problémy jsou příčinou častých...  celý článek

URČITĚ těhotná.. :((

| Dotaz od: jitka

Chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. V pátk 24.02.2012 (když jsem ovulovla) jsem měla s přítelem sex, než si nasadil kondom párkrát do mě zajel. Pak jsi ho...

Těhotná samozřejmě být můžete, pokud provozujete pohlavní styk bez antikoncepce a navíc se vám opozdila menstruace. Žádost o interupci musí podepsat rodiče, nejste plnoletá.

Jak dlouho po dobrání zůstávají Doxybene 200 v krvi a mohou ovlivnit početí miminka? Brali jsme je i s manželem 3 týdny před a kolem ovulace..Ovlivňují doxybene i kvalitu...

Střední hodnota poločasu eliminace u doxycyklinu je cca 16 hodin. Fakt, že Váš manžel užíval Doxybene, by neměl mít na šanci otěhotnění žádný vliv. Doxycyklin by se v...

Byla jsem těhotná?

| Dotaz od: Tereza

Mám dotaz ohledně těhotenství. I když beru antikoncepci,brala jsem začátkem ledna antibiotika. Asi po 14 dnech jsem se začala cítit divně, neustále mě bolely prsa, chodila jsem...

Terezo! Není to vyloučeno, o těhotenství jít mohlo. V raných fázích těhotenství je nejjistější metodou jeho detekce zjištění přítomnosti hormonu HCG. Ten lze ověřit v krvi i...

Chlamidia pneumoniae

| Dotaz od: Hana

Chlamidie pneumonie Dobrý den, v průběhu těhotenství jsem byla léčena na plicní chlamydie -antibiotika Klacid SR 28 dní - začátek užívání měsíc před porodem (měla jsem...

Je mi velmi líto, že si v zrovna v životním období, ve kterém se nacházíte, zaměstnáte mysl ještě navíc uvedenými starostmi. Jsem si jist, že Vaše četné obavy týkající se...

Infekce lymeskou borreliózou může podle nejnovější americké studie způsobovat i tak závažné psychiatrické choroby, jako je například autismus. Ten se může rozvinout u dětí...  celý článek

Po nalezení bulky v axille jsem prošla vyšetřením, kdy sedimentace a krevní obraz v pořádku. Ze sonografie bylo znatelné toto: Lymfatická uzlina v levé axille nepravidelného...

Uzliny jsou zvětšené, podezření na EB virosu v kombinaci s boreliosou, lékař vyslovil podezření i na možný speciální druh zánětu -říká se mu granulomatosní zánět /tuberkulosa...

"Neseď na zemi, ať si nenachladíš měchýř," napomínají matky své dcery. Mají tím na mysli právě riziko zánětu močových cest. I přes dbaní těchto rad však většina žen aspoň jednou...  celý článek

Vyšetření moči

| Dotaz od: Jana S.

Jsem ve 30. týdnu těhotenství a můj doktor moc neřeší kontrolu moči, takže si vždy na každé druhé kontrole vydupu u sestřičky žádánku na vyšetření moči. Většinou to bylo bez...

Jano, výsledky neznamenají opravdu nic strašného, V tuto chvíli by Vaše dítě více ohrozila léčba antibiotiky než samotná infekce. Pokud bakterie objektivně nic nezpůsobují...

Opozdena menstruace

| Dotaz od: tomas

Pritelkyne bere pravidelne HA jeanine a mela ted antibiotika Klacid skrze nejake plicni onemocneni byla proste zahlenena a brala ten klacid 9 dnu. Problem je v tom, ze nema...

Klacid ani Euthyrox by neměly mít vliv na antikoncepci, udělejte si gravitest,který je positivní 5-7 dní po koncepci,poruchu cyklu může způsobovat snížená fce štítné žlázy...

Panický strach z listerie

| Dotaz od: Jana

Od začátku těhotenství se strašně hlídám v jidle, abych se nekazila listerii. Momentálně jsem ve fázi, kdy v každém jídle listerii vidím. Tak jsem se chtěla zeptat jaká je...

Listerioza je dosti vzácné onemocnění, tedy při dodržování pravidel, to znamená vyhýbání se nevhodných jídel, je zcela nepravděpodobné, že byste listeriozou měla onemocnět...

Streptococcus agalactiae sk. B

| Dotaz od: Sofie

Prosím o radu. Mám opakované bakteriální záněty pochvy po kultiv. nalezen streptococcus agalactiae, léčena jsem různými preparáty již 3 rok a bezvýsledně. Tento problém ničí mě...

1) Pokud skutečně za vašimi ( i intimními) problémy je nález streptokoka, je samozřejmě na místě ho intenzivně léčit. Rozhodně celkově podávanými antibiotiky a možná i u vašeho...

Bolesti v ledvině, 37 tt

| Dotaz od: Helena

Jsem ve 37 týdnu těhotenství. Během prvních měsíců jsem měla časté pálení močového měchýře s následnou indikací antibiotik a nakonec v pátém měsíci jsem měla bolesti v pravé...

Vážená paní Heleno! Vaše ledvinné bolesti žádají přinejmenším testační močový papírek! Toto jednoduché vyšetření by Vám měli udělat v těhot.poradně (při každé návštěvě). Vhodné...

Dcera má vrozenou vývojovou vadu zjištěnou již v těhotenství a to rozšířené ledvinové pánvičky a rozšířený močovod. Od 5. dne života bere preventivně antibiotika (Ospamox 250mg...

Vážená paní Kateřino, názory na profylaktické podávání antibiotik při onemocnění močových cest u dětí se liší. Doporučuji Vám zjistit názor druhého pediatrického urologického...

Potíže s otěhotněním

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych Vás poprosit o radu. S manželem se už 10 měsíců pokoušíme otěhotnět. Manžel je řidič kamionu a jezdí domů pouze na víkendy. Vím, že už jen toto by mohlo být důvodem...

Na místě by bylo podrobnější vyšetření, pro se Vám zvětšují uzliny v těle. Může to být náhoda, nreakce na dvě různé věci, může to mít souvislost. Na toxoplasmosu existuje metoda...

Chlamýdie

| Dotaz od: Nikola

Chtěla jsem se zeptat. Já i můj přítel máme chlamýdie a jsme oba léčení Summamedem po dobu tří týdnu. Lékař nám doporučil chráněný sex. Při gynekoligickém vyšetření vyšly...

Antibiotika i když jen v malé míře a jen některé druhy mohou snižovat účinek antikoncepce, je to opatření pro jistotu. Příjemný den

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Iva

V březnu mi zjistilivýtěrem z krku zlatého stafylokoka. Nyní jsem dostala již druhá antibiotika. vždy mě začne bolet v krku a nemohu polykat. Měla bych jít koncem května na...

Specifický vliv to nemá, ale určitě není moc dobré, když v průběhu těhotenství budete užívat ev. další antibiotika. Zlatý stafylokok velmi často odolává všem antibiotikům a...

Zánět močových cest

| Dotaz od: xx

Mám zánět močových cest, v kultivačním vyšetření moči bakterie Escherichia coli 10^5. Antibiotika jsem nedostala z důvodu možného těhotenství. Teď už vím, že těhotná nejsem...

Pokud nemáte potíže, není nutné infekci léčit...

Toxoplazmoza

| Dotaz od: Veronika

Jsem v 15 týdnu těhotensví.Můj gynekolog mi nechal udělat testy na toxoplazmózu ,protože mám doma kočku.Výsledky jsou pozitivní. IgG 50,0... IgM 0,250...avidita 0,178..AA...

Z výsledků je patrné, že infekci toxoplasmosou jste prodělala spíše už dříve /určitě již před těhotenstvím/, proto přeléčení infekce je částečně "pro jistotu" a pro váš klid a...

Problém s menstruací

| Dotaz od: L...

Ráda bych požádala o radu...už v prosinci jsem měla menstruaci posunutou o týden a teďka jsem ji nedostala ještě vůbec už je to víc jak týden...s přítelem jsme spolu spalu asi...

Pokud nemáte jistotu, že jste těhotná, raději si udělejte těhotenský test. Různé infekce a užívání antibiotik někdy mohou "rozhodit" menstruační cyklus, může jít i o jiné...

Jsem v 28 týdnu těhotenství a již 4x jsem prodělala zánět horních cest dýchacích, čepy v krku, 3x antibiotika. Výtěr z krku negativní na streptokoka ..... Je možné, že mám...

Pokud zduří mandle, pak se jedná jedině o zánět mandlí. Pokud byste měla jen čepy bez bolesti a zarudnutí, pak nejsou nutná antibiotika a o zánět se jednat nemusí. Výter z krku...

Chtěla bych se Vás zeptat. Jsem těhotná / 9 tt / ale dočetla jsem se na internetu i od lidí, že se dá kapavka přenášet i tím, že si sednu na prkýnko, utřu se do stejného...

Při běžném vyšetření v těhotenství se na pohlavní nemoci přijde ( kapavka ze stěrů, syfilis, HIV z krve). Pravděpodobnost, že kapavku chytíte na záchodě je prakticky nulová...

Můžu být těhotná?

| Dotaz od: Marcela

21.května,jsme měli s přítelem jen orální sex,ale mám strach,ze se to preneslo na rukach nebo tak. Od 28.5. jsem brala antibiotika na boreliozu clacid 500. Menstruace se...

Marcelo! Proběhlá menstruace a dva negativní těhotenské testy u vás těhotenství v podstatě vylučují. Hezký den.

Zpětné otěhotnění

| Dotaz od: Jitka

Včera večer (úterý) jsem začala brát antibiotika gyrablock a algifenové kapky (1x 20 kapek). V neděli večer jsem měla pohlavní styk s přerušovanou souloží. Tzn. uběhlo přes 48...

Nelze říci, nevím, zda berete antikoncepci a kdy jste měla poslední menstruaci,jestli je pravidelná a kdy máte ovulaci. Pokud ovulace proběhla po styku a spwerma se dostalo do...

U žen s Crohnovou nemocí a ulcerózní kolitidou je velmi důležité zvolit vhodnou a dostatečně spolehlivou antikoncepční metodu. Je totiž nutné vyhnout se riziku, že těhotenství...  celý článek
Hormonální antikoncepce je v dnešní době velmi oblíbenou metodou využívanou k zabránění otěhotnění. Žádná ochrana se ale nedá označit za stoprocentní.  celý článek

Zlatý stafylokok

| Dotaz od: Milada

Chtěla jsem se dotázat na váš názor na vyhotovení kontrolních výtěrů z krku ohledně možné nákazy zlatým stafylokokem. Jde o to, že v současné době jsem těhotná (termín porodu za...

Milado! Domnívám se, že výtěr za popsaných okolností není špatný nápad. Nákazu vyloučit nelze, nespecifické potíže máte, takže výtěr by to měl "rozseknout". Já bych jej...

Acylpyrin v prvním trimestru

| Dotaz od: Lenka

Může se v prvních týdnech těhotenství(konkrétně první dva týdny)užívat acylpyrin?Jaká jsou v případě nutnosti vhodná antibiotika(na penicilin mám alergii).Je riziko když si v...

Příležitostné užití Acylpyrinu v prvním a druhém trimestru nepředstavuje pro plod v podstatě žádné riziko. Obecně však kyselina acetylsalicylová (léčivá látka v Acylpyrinu...

Antikoncepce a Duomox 1000

| Dotaz od: Lada

Beru antikoncepci Chloe a 5tý den v pauze tedy 26.10 jsem začala brát antibiotika Duomox 1000 až do 1.11. Za týden od poslední tablety antibiotik jsem měla nechráněný...

Běžná antibiotika nesnižují účinek užívané hormonální antikoncepce, tedy těhotenství nelze očekávat. Těhotenský test si můžete udělat 14 dní po pohlavním styku.

Styphylococus aureus

| Dotaz od: ivet.pn

Asi před 3 týdny mi byl na ORL zjištěn staphylococus aureus na 3+ a mému 8 letému synovi také.Původně jsem na ORL šla kvůli tomu,že se mi můj i synovo nos nezdá,měli jsme ho...

Pokud máte tuto infekci v ORL oblasti, nejste vy ani dítě během porodu ohroženo. Spíše po porodu se můžete stát přenašečem této infekce na novorozence. Razantnější léčba jsou...

Pálení a řezání v podbřišku, pocity, že už nedojdete na toaletu. Většině žen nechvalně, ale o to více známý zánět močového měchýře. Jde sice o velmi nepříjemnou zdravotní obtíž...  celý článek
Mykózy jsou kvasinkové – houbové infekce. Kvasinka má jako každá houba ráda teplá, vlhká a tmavá místa, a přesně takovým místem je pochva – vagina.  celý článek
Infekce a záněty ženských orgánů nám mohou pořádně otrávit a zkomplikovat život. Zánět může postihnout kteroukoli část ženského pohlavního ústrojí a podobně jako u močových...  celý článek
Kvasinky má v těle téměř každý. Ve zdravém organismu se ale vyskytují jen v malém množství. Když se přemnoží, mohou se objevit zdravotní problémy. Těm lze naštěstí předcházet. A...  celý článek

Dotaz - pokračování

| Dotaz od: postasa

Před několika dny mě odvezla sanitka s kolapsem (pokládala jsem již jeden dotaz s otázkou proč se tomu tak stalo) - dělali mi EKG, odebírali krev a moč a dali mi glukózu formou...

Pokud není z nějakého důvodu podezření na infekci, tak se běžně testy na infekci nedělají, musí se na ni speciálně myslet. CRP se taky běžně u kolapsu nebere (obecný marker...

Plynatost nebo-li flatulence patří mezi funkční trávicí potíže. Její příčinou je nadměrná tvorba plynů ve střevech. Následkem tohoto nahromadění je bolest břicha a jeho nadmutí...  celý článek

Pořád suchý kašel

| Dotaz od: Zdena

Mám dceru, v lednu jí budou 4 roky. Co začala chodit do školky, trpí hlavně na suchý kašel bez teplot. U paní doktorky slyším stále stejnou verzi. Poslech je čistý, teploty nemá...

Začnu od konce Vašeho dotazu - očkování, kterým byste ochránila novorozence před kašlem bohužel neexistuje. Po nástupu do školky jsou děti často nemocné - je to otázka doby, než...

Syfilis II

| Dotaz od: Daniela

Ráda bych Vám položila ještě jeden dotaz ohledně nakažení syfilisu u matky a dítěte.Psala jsem Vám odtaz ohledně nakažení před 20 lety.Dítěti je 9 let.Za celých 20 let jsem...

Tak teoreticky je samozřejmě to, co uvádíte možné, asi nejlepší bude, pro váš klid, když sobě i dítěti necháte testy udělat, ale jsem přesvědčená, že budou negativní.

Narušená imunita po porodu

| Dotaz od: Lenka

Chodila jsem pět let do práce neustále mezi lidi a nebyla jsem pět let nemocná. Po porodu se vše změnilo. Sám porod byl velmi náročný a i první tři měsíce s miminkem, které...

Chápu, že je pro Vás situace velmi náročná, ale myslím, že za Vašimi problémy nestojí nějaká specifická imunitní porucha, ale prostě kombinace stresu po porodu a dlouhodobé...

Chlamidie pneumonie

| Dotaz od: Hana

V průběhu těhotenství jsem byla léčena na plicní chlamydie -antibiotika Klacid 28 dní - začátek užívání měsíc před porodem (měla jsem aktivní IGa, IGg i IGm), nyní po porodu mám...

Prenos infekce chlamydia na novorozené dítě je možné v případě onemocnění matky Chlamydia trichomatis. U chlamydia pneumoniae jsem se nesetkala. Ale nejsem specialista v oboru...

Klacid a antikoncepce

| Dotaz od: Eva

Ve dnech 24. - 30.10. jsem užívala antibiotika Klacid z důvodu zánětu vaječníku. Současně jsem od 26.10. užívala HA Foxinette. S přítelem jsme nepoužívali ochranu, ke styku však...

Antibiotika neovlivňují antikoncepci tak jak se traduje, pro jistotu si udělejte gravitest, ale myslím že bude negativní,bude to spíše hormonální záležitost. Příjemný dne

Je mi 20 let a považuji se za člověka bez větších zdravotních problémů, až na nachlazení, které mě již tři týdny trápí. Necelého půl roku užívám antikoncepci Belara. Tento měsíc...

Alergie na partnera je poměrně velice vzácná,není příliš pravděpodobná, co se týče antibiotik upozorněte lékaře,že není vyloučena gravidita,bude podle toho volit preparát, při...

Mám za sebou již jeden předčasný porod (34+5 dle PM, 34+0 dle skutečnosti a UTZ ve 12.tt - podařilo se nám otěhotnět hned napoprvé, navíc obvyklý menstruační cyklus 35 dní...

Vážená paní,není možné odpovědět po netu na všechny otázky a řešit problémy které máte,chápu vaše starosti, na vašem místě bych vše ještě před propuštěním probral s primářem...

Bolest v podbrisku

| Dotaz od: Kristyna

Rada bych se vas na neco zeptala. S pritelem zijeme celkem aktivni sexualni zivot. Pred vanoci jsem byla na gynekologicke prohlidce a pan doktor mi zjistil zanet kvasinkoveho...

Navstivte gynekologa, který zánět spolehlivě vyloučí a pokud potvrdí - navrhne léčbu a předtím si pro zjištění situace ohledně těhotenství zakupte v lékárně těhotenský test...

Zlatý stafilokok

| Dotaz od: Iveta

Chtěla bych se zeptat při otěhotnění jsem již měla v sobě zlatého stafilokoka. Můj gynekolog se pokoušel do šestého týdne o přeléčení antibiotiky, ale bezvýsledně. Teď jsem ve...

Pokud jse osíldlena již od začátku těhotenství, již bych další antibiotika nenasazovala. Dle mého názoru je účinek antibiotik a jejich případná nesnášenlivost větší hrozbou než...

Vyšetření po potratu

| Dotaz od: Dagmar

Zajímá mě, jakým způsobem probíhá ošetření ženy, která zjistila, že samovolně potratila? Např. ženu bolí břicho a podbřišek, ale nevěnuje tomu pozornost. Za nějaký čas, ji...

Je vždy důležité, v jakém termínu těhotenství (kolik týdnů byla těhotná)žena potratila a jestli zůstalo něco z plodového vejce v děloze. Čím starší je těhotenství, tím větší...

Předčasný porod je porod dítěte před 38. týdnem těhotenství. Příčiny těchto porodů se podaří zjistit asi v polovině případů. Některé rizikové faktory, které vedou k předčasnému...  celý článek

Infekční artritida a kojení

| Dotaz od: Soňa

Chtěla bych se Vás zeptat, jestli mohu kojit při infekční artritidě. Po prvním dítěti mi začalo otékat pravé koleno a byla mi zjištěna infekční artritida způsobená chlamydií...

Záleží, jak moc chcete dát všanc svoje koleno - čím déle budete odkládat léčbu, tím více hrozí trvalé poškození kolene a zhoršení jeho hybnosti plus bolesti. Také je třeba vzít...

Sexuálně přenosné nemoci se šíří nějakou formou sexuální aktivity. Některé z nich můžou být přenášeny i jinou cestou. Patří k chorobám, které vykazují zejména v poslední době...  celý článek

Opakovaný kašel a rýma

| Dotaz od: Hana

Mám dceru 3,5 roku a 8 měsíců. Starší od září nastoupila do MŠ a od té doby trpí na neustále se opakující kašel a rýmu, naposledy byla strašně zahleněná-skončilo to antibiotiky...

Nejsem si zcela jistá, zda by přeléčení nálezu streptokoka v krku problémy dcery vyřešilo, to bych doporučovala snad při opakovaných angínách...nástup do školky je samozřejmě...

Borelioza

| Dotaz od: Pavla

Chci se zepta,manžel má boreliozu,před měsícem začal brát antibiotika a doplňky,bude je brát asi tak 3 měsíce.Chtěli bysme miminko,mám se něčeho obávat?Děkuji za odpověď.

Pokud byla u manžela potvrzena borelioza a nyní probíhá léčebná kúra, těhotenství bych odložila až po dokončení léčby . Borelie je bakterie, takže po řádném přeléčení by neměl...

Vynechaná menstruace

| Dotaz od: Kristýna

Užívám kontraceptivum Jeanine a v půlce prosince 2011 jsem brala tetracyklinové antibiotikum Doxycyclin AL COMP (částečně v období sedmidenní pauzy, přesné datum však nevím...

Někdy se může stát , že při užívání hormonální antikoncepce může dojít v době očekávaní mensturace k vynechání či pouze ke špinění. Může mít vliv i užívání antibiotik, léky se...

BOLESTI PRAVÉHO PODBŘÍŠKU

| Dotaz od: Kamila


Vážená slečno Kamilo, z Vašeho popisu mi není jasné, proč při laparoskopii lékař neodstranil apendix, ani zda Vám vyšetřili břicho a pánevní oblast ultrazvukem. Vzhledem k...

Krvácení po kyretáži

| Dotaz od: Beata

Prosím o radu. 30.5. mi byla provedena kyretáž po zamlklém těhotenství.Po 14 dnech jsem byla u gynekologa na kontrole, říkal, že něco tam je, ale že by to mělo vyjít, takže je...

Měsíc po výkonu by se již špinění nemělo vyskytovat,doba 4 týdny pro první styk je dostatečná bylo by vhodné zkontrolovat UZ vyšetření, pokud je špinění velmi slabé asi bych...

Chtěla bych se...

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat jsem ve 36 týdnu těhotenství a byl mi stěrem z děložního čípku zjištěn MRSA mám strašný strach gynekoložka mi nasadila antibiotikum dalacin. Chtěla bych se...

Užívejte antibiotika tak, jak vám je předepsali na gynekologii, pravděpodobně ještě během porodu budete zajištěna antibiotiky v infuzi. O miminko se bát nemusíte.

Lehké krvácení při sexu

| Dotaz od: Lucie

Chtěla jsem se zeptat...prodělala jsem infekci močových cest, měla jsem antibiotika biseptol, které jsem dobrala, na kontrolu moči mám jít , ale až příští týden,jelikož má...

Souviset to může, zejména pokud byste měla i infekci pochvy (tj, pokud by sliznice pochvy byla zánětem zkřehčená). Ale krvácení po sexu spíše přichází při nálezech na sliznici...

Mám dotaz. V 7. měsíci těhotenství se mi udělal asi 1 cm velký pupínek na kostrči v hýžďové rýze. První tři dny to bolelo, že jsem nemohla ležet, sedět a později ani chodit. Pak...

Je třeba pokračovatv léčbě a je rovněž třeba si na chirurgické ambulanci ujasnit zda se nejedná o dermoidální vystu, vrozenou záležitost, která se nyní mohla manifestovat...

Toxoplazmoza

| Dotaz od: Kamila

Prosím o radu ohledně rizika nákazy toxoplazmozou. Jsem v 27tt a při manipulaci s čerstvým syrovým vepřovým masem mi na rty šplíchla malá kapka krve z masa. Ústa jsem si umyla...

Ad 1)riziko je zanedbatelné ad 2)ano Hezký den.

Kousnutí klíštětem

| Dotaz od: Simona Nachtigalová

Před dvěma měsíci jsem měla 2 klíšťata a dosud je vidět místo po kousnutí. Jedno to místo mě začalo svědět, ale žádný velký flek nemám, jen načervenalý pupínek. Ke všemu jsem...

Dojděte si co nejrychleji na odběry k obvodnímu lékaři popřípadě se svěřte svému gynekologovi - ten taky může zařídit vše potřebné. Situace se dá bezproblémově vyřešit vhodnými...

Toxoplazmóza

| Dotaz od: Gabina

Jak se léčí toxoplazmóza v těhotenství?

Léčí se antibiotiky, která lze podat v těhotenství.

Streptokok a Stafilokok

| Dotaz od: Nejmenovana

Chci se zeptat na muj problem. Uz dlouho se mi tvorili bile mapky na jazyku. V tehotenstvi se to ale rozmohlo natolik, ze mam na jazyku hluboke mapy( vypada to jako jizvy a ne a...

Hluboké rýhy na jazyku se často objevují při nedostatku vitamínů sk.B. Bělavý povlak nemusí znamenat nic, může znamenat kvasinkovou infekci, bakteriální infekce hrdla, dásní...

Síla menstruace po porodu

| Dotaz od: Veronika

Paní doktorko,jsem dnes 8 týdnů po porodu. Jelikož nekojím,tak jsem svou první menstruaci dostala 4tý týden po porodu.Síla krvácení byla stejná jako před těhotenstvím.Po...

I slabé krvácení přicházející v očekávaném termínu může být menstruací a neznačí problém, pokud jste vyloučila případné těhotenství. Menstruace může být ovlivněna současně...

Nolicin

| Dotaz od: Veronika

Od lékaře jsem dostala na zánět močových cest nolicin.Po dobrání jsem zjistila, že jsem těhotná, nejsem si jistá zda jsem otěhotněla před nebo po braní antibiotik. Zajímalo by...

Prakticky všechna antibiotika kromě penicilinu jsou v těhotenství kontraindikovaná, protože mohou různým způsobem ovlivnit růst plodu. Váš lékař se měl před nasazení preparátu...

Mám zánět v o...

| Dotaz od: Marcela

Mám zánět v očích (p.s conj epidemica) a v současné době kojím (dítě - 7 týdnů). Lékařka mi předepsala kapky spersadex, které mám užívat ale až po konzultaci se svým gynekologem...

Oční kapky Spersadex obsahují kortikoidy, které tlumí zánět a antibiotika proti bakteriální infekci, v těhotenství ani v době kojení by se ale podle inforamec výrobce raději...

Jeanine a ATB

| Dotaz od: Gela

Měla bych dotaz ohledně antikoncepce a ATB. Beru již půl roku antikoncepci Jeanine. Tento měsíc jsem měla nasazeny troje antibiotika - Penicilin a dvě krabičky Cefzilu (ATB na...

Tato ATB mhou snížit účinnost ATK, test si udělejte ještě za týden než budete brát další platíčko.těhotenství je ale nepravděpodobné.

Zvýšene leukocyty ve 32 tydnu

| Dotaz od: Marketa

Prosím chtela bych se zeptat na jeden problem. Jsem tehotna týden tehotenstvi je 32 mam zvysene leukocyty hodnota 20 000 taky bilkovinu a příměs krve v moci, chtela bych se...

Miminku více ublížíte,když nezaléčíte pravděpodobně močovou infekci.berte antibiotika,jak vám napsal lékař.jsoou pro mimina bezpečná.

Kultivace z pochvy

| Dotaz od: Andrea

Při kultivaci z pochvy ve 36. týdnu těhotenství mi bylo zjištěno pozitivní GBS. V těhotenské průkazce mám zapsáno GBS positiv. Já osobně žádné problémy nepociťuji. Prý to nijak...

Věřte svému lékaři i nadále, je to standardní postup. O miminko se bát nemusíte. Díky antibiotikům bude chráněno před přenosem infekce z pochvy v průběhu porodu. Antibiotoka je...

Cotrimoxazol a HA

| Dotaz od: Ema

Brala jsem Cotrimoxazol al forte a měla jsem nechráněný styk (beru HA), ale nedokončený - dokončili jsme to s kondomem. Po dvou týdnech mě už druhý den po jídle při chůzi bolí...

Pravděpodobnost je téměř nulová. pkkud máte pochybnosti, kupte si test:)

HA a otěhotnění

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem je možné, že žena otěhotní i přes skutečnost, že užívá hormonální antikoncepci. Poslední dobou to slyším dost často, tak se chci zeptat...

Odpověď je n celý román, prostoru moc není. Často ženy nepřiznají, že vynechaly tabletu, užívaly antibiotika nebo léky, kterésnižují účinnost antikoncepce, průjem, zvracení apod...

Opakovaně zvýšená sedimentace

| Dotaz od: Marcela

Před měsícem jsem měla časté bolesti břicha a žaludku, byla jsem často unavená, ale na nic nepřišli, jen jsem měla zvýšené hodnoty bílých krvinek. po té jsem měla zánět močových...

Výčet Vašich obtíží je opravdu pestrý, zdá se, že se pohybujete v "bludném kruhu". Zvýšená sedimentace (a to i delší dobu) sama o sobě nemusí nic znamenat, ve Vašem případě...

Uzlina

| Dotaz od: Kamila

Jsem v šestém měsíci těhotenství a na šíji kousek od ucha se mi objevila malá (na omak bolestivá) boulička, také jsem si nasahala uzlinu na krku na stejné straně. Jsem dva týdny...

Kamilo! Je velmi pravděpodobné, že se jedná o dvě uzliny - boulička za uchem je také asi uzlinka. Je také pravděpodobné, že se jedná o pozůstatek z infekce. Zvláště, jsou li...

URČITĚ těhotná.. :((

| Dotaz od: jitka

Chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. V pátk 24.02.2012 (když jsem ovulovla) jsem měla s přítelem sex, než si nasadil kondom párkrát do mě zajel. Pak jsi ho...

V 15 letech by jste potřebovala souhlas rodičů,těhotenství se nedá vyloučit,pravděpodobnost se nedá číselně vyjádřit v každém případě by jste měla navštivit gynekologa a...

Urologické potíže

| Dotaz od: Hana

Jsem ve 3 měsíci těhotenství a už dlouhou dobu mě trápí potíže s močením.Svou ošetřující gynekoložku jsem již dvakrát informovala o potížích,ale řekla mi,že je to způsobeno...

Informujte znova svou gynekoložku, popř.at vás odešle na urologii - nepíšete ale ani, zda jste absolvovala rozbor moči na bakterie, to by se jistě provést mělo. V těhotenství je...

Včera jsem Vám...

| Dotaz od: Romana Postředníková

Včera jsem Vám psala: loni jsem porodila v 6.měsíci miminko,které po několika hodinách zemřelo, prý jsem měla nějakou vnitřní infekci a miminko bylo tak zasaženo, že nepomohla...

Podle vámi popsaného nevidím jednoznačný důvod, proč by ještě musela doběhnout tříměsíční doba s antikoncepcí, dle mého názoru ji můžete zkrátit ze 3 měsíců na dva a začít se...

Vynechání menstruace

| Dotaz od: Verča

Chtěla bych se zeptat. Cca 18.3. mi měla přijít menstruace, ale nedostavila se. Týden před tím jsem měla antibiotika na zánět močáku. Antikoncepci mám Pramino 21, před...

V prvém případě Praminoje třífázová antikoncepce, nelze brát platíčka za sebou. Je třeba udělat pauzu. Udělejte si těhot.test, pauzu mezi platíčky a měla byste odmentruovat...

Listerioza

| Dotaz od: Eva

Jsem v 10.týdnu těhotenství a třetí den po bolestech v krku jsem navštívila svoji lékařku a ta mi řekla že mám angínu a dala mi antibiotika.záhajila jsem ještě včas léčbu ? nebo...

Nemějte obavy lékařka jistě zvolila antibiotika s ohledem na graviditu. Listerióza -Typicky se objevuje do 24 hodin po požití velkého množství bakterií a trvá asi 2 dny...

Atopický ekzém

| Dotaz od: Jana

Je mi 31 let, od dvou trpím atop. ekzémem. V prvním těhotenství se mi ekzém katastroficky zhoršil. V současné době je to ještě mnohem horší. Ekzém je po celém těle, vše je celé...

Jano! Léčba atopické dermatitidy je značně rozsáhlým tématem, které přesahuje rámec této poradny, proto se omlouvám, že budu stručná: 1. Léčba AD má být vždy kombinovaná a...

Jsem v 7 týdnu...

| Dotaz od: Šárka Kubánková

Jsem v 7 týdnu těhotenství a před třemi dny jsem si vytáhla přisáté klíště ( z oblasti Dobřichovice u Prahy). Chtěla jsem se zeptat na pravděpodobnost nákazy boreliozou a s tím...

Místo, kde bylo klíště zakousnuté, sledujte, pokud by se objevil a přetrvával či se zvětšoval červený flek, konzultujte lékaře. Pokud nebudou žádné lokální projevy, je...

Má velký dotaz....

| Dotaz od: Lucie

Má velký dotaz.Jsem ve 33 tt a z výtěru mi p.doktorka zjistila kvasinky a streptokoka typu B, předepsala mi globule a antibiotika Nitrofuratoin retard-ratiopharm,u kterého v...

Máte-li jakékoli pochybnosti ohledně léčby, doporučuji kontaktovat vždy přímo lékaře, a to pokud možno osobně - vyhnete se tím tomu, že skončíte u hovoru se sestrou...

Děkuji za rych...

| Dotaz od: Monika

Děkuji za rychlou reakci na můj dotaz a Vaši odpověď. Nejsem si jista, že mi lékarnice podala mylnou informaci, neboť informace o tom, že lék ROVAMYCINE není vhodný v období...

V příbalových letácích téměř VŠECH přípravků se vyskytuje že by se neměly používat v době kojení, aby tak byla firma právně chráněna.Makrolidy se při kojení užívat mohou, stejně...

Zánět vaječníku

| Dotaz od: Hanka

Od polovičky listopadu se léčím se zánětem vaječníků. Nejprve jednoho, posléze obou. Třikrát jsem byla hospitalozována v nemocnici s podáváním silných dávek antibiotik žilou...

Ne,vajíčka se neodebírají při zánětlivém onemocnění, důležité je dokonalé odstranění srůstů a dodržování protizánětlivého režimu příjemný den

Léčba boreliozy

| Dotaz od: Štěpánka

Chtěla bych Vás poprosit o konzultaci léčby boreliozy.Mám 6ti týdenního syna, kojím, z krve mi zjistili boreliozu (nakažení pravděpodobně na podzim, kdy se mi objevil pupen...

Škoda,že se nedaří více hovořit o Vašich pochybách s lékařem,který Vás až dosud pro Vaše trápení ošetřoval a léčil.Většina z nás ráda komunikuje se svými informovanými pacienty...

Užíváni ATB

| Dotaz od: Martina

Můžete mi prosím odpovědět na otázku ohledně užívání ATB v těhotenství? Jsem ve 38t a nyní užívám antibiotika, poněvadž jsem měla zánět průdušek. Jelikož se mi blíží porod a...

Neobávejte se, váš lékař jistě zvolil takový druh antibiotik,která plodu nijak neublíží a bude jen dobře když bude zánět průdušek před případným císařským řezem vyléčen...

Mateřství a borelioza

| Dotaz od: Martina H.

Pane doktore, v 7/08 jsem prodělala boreliozu, byla jsem přeléčena (doxybene) 15dní.Při kontrol.odběru 10/08 borélie v krvi přetrvávaly. Po neúspěšném těhotenství(DS) bych se...

Pokud jste prodělala lymeskou borreliozu, jsou vpodstatě dvě výchozí možnosti. Hodně zjednodušeně: V krvi máte buď protilátky (nikoli bakterie), které ukazují na prodělané...

Zánět močového měchýře

| Dotaz od: Mirka

Moc Vás prosím o pomoc. Začnu od začátku...v 17 letech jsem měla první zánět močového měchýře, ten byl vyléčen a 2 roky byl klid. Po těchto 2 letech se mi však zánět zopakoval a...

1) opakované záněty moč. měchýře vaši plodnost nijak neovlivní 2) pro stanovení diagnosy infekce a následné antibiotické léčby je nutné kultivační vyšetření nejlépe cévkované...

Bolestivost bradavek

| Dotaz od: pampeliska92

V poslední pauze jsem nedostala menstruaci,těhotenství bylo vyloučeno,byla zde i bolest břicha,ale zjistil se pouze zánět moč. měchýře. Doslala jsem antibiotika Nolicin,před 2...

Po 2 dnech od styku je citlivost bradavek z důvodu těhotenství velice nepravděpodobná, přičítal bych to reakci na antikoncepci,chcete li mít jístotu udělejte si za týden...

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
  • Manželka si pomáhá .... Již nějakou dobu máme doma s manželkou problém při...
  • Problémy s růstem penisu Mám 18 let pristi mesic 19 a muj penis po ztopoření...
  • Přenos salmonely Prodělal jsem salmonelu. Nyní jsem ve stavu, kdy se cítím...
  • Dotaz Ráda bych se zeptala, jak mám postupovat, když již několik měsíců pociťuji...
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: