| Nápověda

Dlouhodobý průjem

Už měsíc a týden mám veliký průjem. Dříve jsem ho měla jen když jsem potřebovala na wc, pevná stolice to rozhodně nebyla,ale poslední týden mě to na wc nutí samo. Běhám kdy můžu...

Vážená slečno Martińo, doporučuji Vám podstoupit komplexní vyšetření gastroenterologem. S pozdravem, MH.

 

Dlouhodobý průjem

| Dotaz od: Petra P.

Je mi 21 let a už 7 měsíců mě trápí průjem. Na velkou chodím jen 1-2krát denně, ale vždy je má stolice velmi řídká, někdy až vodnatá. Krev ve stolici nepozoruju. Často trpím...

Petro! Doporučuji vyšetření na celiakii (laboratoř z krve) a také koloskopické vyšetření k vyloučení střevního zánětu (Crohnova nemoc, ulcerozní kolitida). Může jít o "pouhou...

Chtěla jsem se zeptat na potíže mého syna ,má už rok potíže se stolicí po jakem koliv jídle běží do 10 minut na záchod má prujem .na toaletu chodí 3 až 4 deně vždy to má řídké a...

Teploty mohou patřit k běžným virozám, ale není typické, aby je děti měli každý den. Průjmovitá stolice, která přetrvává také není zcela normální, pokud má syn pravidelnou...


Dlouhodobý průjem

| Dotaz od: Štěpánka

Jiz priblizne 3 roky me trapi dlouhodobe zazivaci obtize, a to zejmena v podobe prujmu. Snazila jsem se za tu dobu vypozorovat, zda jsou me problemy psychickeho nebo fyzickeho...

Vážená slečno/paní Štěpánko, vzhledem k zažívacím obtížím Vám doporučuji podstoupit komplexní vyšetření v gastroenterologické ambulanci, včetně laboratorních testů a endoskopie...

Potřebuji poradit ohledně dětského průjmu. Dcera (3 roky) dostala cca před třemi týdny průjem,který jí trvá dodnes Nejprve měla průjem lehčí, ale za pár dní se to změnilo ve...

Z Vašeho popisu se nejspíše jedná o klasickou střevní chřipku (už proto, že jste ji měli všichni), ale 3 týdny už je příliš dlouho. Možné je, že si nákazu předáváte tam a zpět...

Dlouhodobý průjem

| Dotaz od: Name

Již přes měsíc mám průjem a to několikrát denně. Nejprve to začíná křečemi v břiše, na záchod jdu ráno třeba i pětkrát. U doktora jsem byla, udělal mi stěr z konečníku na rozbor...

Vážená paní Zdeno, vzhledem k tomu, že průjem nemusí být vždy způsoben mikrobem vyšetřitelným v laboratoři, doporučuji Vám podstoupit komplexní vyšetření internistou nebo...

Dlouhodobý průjem

| Dotaz od: Jana

Mám dotaz ohledně mé maminky (60 let). Je po 2. transplantaci ledviny. Problém je, že má dlouhodobě (přes 2 roky, s přestávkami) trvající průjem. Před dvěma lety jí dělali...

Ačkoliv se při zmíněných příznacích samozřejmě nabízí v první řadě onemocnění střev či žaludku, musí se pátrat po příčině dál, jestliže byla doposud provedená vyšetření bez...

Dlouhodobý průjem

| Dotaz od: Božena

Paní doktorko, můj 23 letý syn má dlouhodobě průjem. Vždy asi jednou za den, ale dlouhodobě má velmi řídkou stolici. Říká, že by to mohla být alergie na nějaké jídlo. Co s tím...

Pokud máte podezření na alergii na potraviny, je vhodné doplnit alergologické vyšetření, vyloučit by se měla i infekční příčina, celiakie. Je důležité vypozorvat, která...

Průjem

| Dotaz od: Michal

Už mam delší dobu průjem, přibližne tak 3 měsíce (některý dny ne). Byl jsem na vyšetřeni stolice,krve a nikde mi nic nenašli doktor řekl že jsem uplně zdravej.Stolice je 1x, 2x...

Navštivte specializované pracoviště gastroeneterologie, musí se vyloučit podrobným vyšetřením nejen nádor (jak se už stalo) ,ale i zánětlivé procesy ve střevech - ulcerosni...

Při průjmu na hranolky zapomeňte!
Průjmem nazýváme příliš časté vyměšování nezvykle řídké stolice. Neexistuje přesné vymezení průjmu. S určitou mírou nepřesnosti můžeme za průjem označit 3 a více neformovaných...  celý článek
Průjmem nazýváme časté vyměšování nezvykle řídké stolice. Neexistuje přesné vymezení tohoto pojmu. Co je pro někoho již průjmem, je pro jiného obvyklou normou. S určitou mírou...  celý článek

Průjem u dítěte

| Dotaz od: Martina

Mám 20.měsíčního chlapečka a už skoro 2 měsíce máme řídkou stolici,někdy je až vodnatá,má jí tak 3x až 4x za den,normálně jí, nezvrací, je bez teplot.někdy v červenci jsem byla...

Martino, dlouhodobý průjem u dítěte není normální, může se jednat o celiakii (nesnášenlivost lepku). Domluvte se s praktickou lékařkou, aby vašemu synovi provedla příslušná...

Probiotka a průjem

| Dotaz od: Pafka

Chtěla bych se zeptat ,jak dlouho člověk může užívat probiotika a jestli jsou vhodná na průjem.Která jsou podle vás nejúčinější na dlouhodobý průjem ze stresu.Děkuji Pavlína

Používání probiotik není časově omezené, můžete je užívat neomezeně, jestliže Vám pomáhají. Dobrá jsou napr. enterol, nutrolin B, laktobacil.

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Zuzana

Ráda bych poprosila o můj dotaz: už cca 1měsíc mám kašel většinou vlhký, nyní mám cca 3 dny po probuzení pot na prsou a měla jsem i průjem, teplota není, jen jsem hrozně...

Jeslti za vašimi současnými problémy stojí bakteriální infekce (např. streptokoková) lze zjistit jednoduchým laboratorním vyšetřením - tzv. CRP. Na základě hodnoty tohoto testu...

Příznaky Crohnovy nemoci a změny, které uděláte ve svém jídelníčku, abyste je zmírnili, mohou negativně ovlivnit příjem živin. Zjistěte, jak si udržet zdraví i během vzplanutí...  celý článek

Potřebovala bych poradit.Moje dcera poslední dobou špatně jedla,možná i tím,že byla překrmovaná nebo jsem jí možná jídlo i nutila,každopádně teď se jí snažím jen jídlo nabízet...

Zelená stolice může znamenat převahu cukrů v potravě ("hladová stolice"), což by podporovalo i ty kvasinky (přemnožují se, pokud mají dostatek cukru ke konzumaci), jak v ústních...

Z hlediska vývoje medicíny je Crohnova nemoc poměrně nedlouho známé postižení. V roce 1932 popsal Crohn, Ginsburg a Oppenheimer zánětlivé poškození konečného úseku tenkého...  celý článek
Nejodvážnější lékařské studie uvádějí, že až 30 % lidí trpí problémy spojenými s tzv. dráždivým tračníkem. Pro mnohé z Vás je tento termín možná trochu nejasný a jen se...  celý článek
Protinádorová léčba vyvolává řadu nežádoucích účinků. Ačkoliv jsou jejich projevy u každého pacienta předem neodhadnutelné, jejich základní typy lze zhruba odhadnout.  celý článek

Salmonelosa

| Dotaz od: Iveta

Můžete mi prosím poradit jak se zbavit salmonely?Syn-7let dostal 13.3. vysoké teploty,15.3. dostal antib. na angínu-OSPEN a ještě ten den odpoledne začal mít průjem.V průběhu...

Léčba salmonely antibiotiky opravdu většinou ještě prodlouží dobu jejího vylučování. Indikace antibiotické léčby je u příznakového onemocnění (přítomnost horeček, dlouhodobý...

Crohnova choroba je zánětlivé postižení trávicí trubice. Zánět je chronický ( dlouhodobý) a proniká celou stěnou. Postižena může být kterákoliv část trávicí trubice. Většinou se...  celý článek

Bolest břicha, nadbřišku

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko, mám dlouhodoby problém s občasnou nevolností, na to jsem si již zvykla, zřejmě je to důsledek celoživotního užívání kortikoidů. Všechna vyšetření jsem měla...

Vážená slečno/paní Petro, bolesti břicha a zažívací potíže mohou mít řadu příčin. Doporučuji Vám vyčkat výsledků komplexního gastroenterologického vyšetření a podle nich se...

Protože protinádorová léčba musí být velmi agresivní k nádorovým buňkám, často bohužel poškozuje i zdravé buňky a tkáně. Tyto nežádoucí účinky jsou u každého pacienta jiné a...  celý článek

Ztráta menstruace

| Dotaz od: Jana

Užívám pravidelně hormonální antikoncepci a již 4x po sobě jsem nedostala menstruaci. Těhotenství bylo pokaždé vyloučeno, gynekolog na ultrazvuku neshledal žádný problém...

Nedělejte si zbytečné starosti, po vysazení antikoncepce se navrátí Vaše původní schopnost otěhotnět. Vysazení antikoncepce nemá nyní smysl.

Podezření na kadmiózu

| Dotaz od: Johana

Je mi 21 let a mýmy dlouhodobými problémy jsou časté záněty průdušek a hlasivek a částé gynekologické oblíže jako jsou výtoky a mikozy.Dlouhodobě mě také trápí problémy s...

Příznaky, které popisujete se mohou vyskytnout u mnoha nemocí, nemusí jít nutně o kadmiózu. Je mnoho častěji se vyskytujících onemocnění, které mají tyto příznaky, nejpíše je u...

Nemoc

| Dotaz od: Martin

Před asi 2 měsíci se u mě projevily známky nachlazení. Únava, občasná bolest hlavy, kloubů, hlenovitý kašel a škrábání v krku. Jelikož mi zezačátku nepřišlo závažnější nežli...

Dle mě by bylo dobré navštívit případně ještě jednou ORL, zda se nejedná o zánět dutin a nepmohla by např. punkce.

Něco, co nutí okolí ke kašli

| Dotaz od: Tomáš

Mám problém s tím, že když jsem někde ve společnosti, nutí to ostatní ke kašli. Nevím, jestli nějak zapáchám (ostatní říkají že ne), ale hygienu mám každodenní a používam...

1) Zda opravdu zapácháte, to musí posoudit vaše okolí. Příčin může být více - složení stravy, nedostatečná hygiena, pocení, bakteriální infekce na nohou, zápach z úst...

Dnešní doba je charakterizována svou uspěchaností a stresem. K pracovnímu vytížení se přidává i strach o každodenní přežití v současné ekonomické nejistotě.  celý článek
Když se zeptáte někoho, kdo klíšťovou encefalitidu prodělal, na jeho nejhorší zkušenosti, pravděpodobně kromě krutých bolestí hlavy zmíní i dlouhodobé následky tohoto onemocnění.  celý článek

Průjem po antikoncepci ?

| Dotaz od: Veronika

Paní doktorko,jsem 3 měsíce po porodu.Jelikož nekojím,tak mi má gynekoložka předepsala antikoncepci Belara.První měsíc užívání této antikoncepce jsem byla 3 týdny nemocná a...

Průjem je nutno přeléčit. Pokud ani při léčbě nedojde k úlevě, budete muset antikoncepci změnit. Průjem skutečně může být vzácnějším nežádoucím účinkem užívání Belary. Na trhu...

Průjem

| Dotaz od: Barbora

Už asi půl roku mám kašovitou stolici. Několikrát do měsíce mám dokonce vodovitý žlutý průjem. Nepřirozeně zapáchající. Nevím čím by to mohlo být ikdyž je pravda, že v...

K určení bližší možné příčiny by bylo zapotřebí více informací: tělesná váha, stravovací zvyklosti, zda snášíte všechny potraviny, zda jste v riziku infekce (zaměstnání, domácí...

Průjem u kojence

| Dotaz od: Gabriela

Chtěla bych poprosit o radu. Syn mám dva a půl měsíce. ve 2 týdnech prodělal rotavirovou infekci a ve dvou měsících měl průjem znovu. po naordinované dietě, kdy měl zpočátku...

Takovéto střídání mléka mi nepřipadá moc vhodné, spíše ještě více zatěžujete zažívací trakt. V tento moment bych se přiklonila k probiotikům dlouhodobě a případně k zahuštění...

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: andrea

Beru antikoncepci Artizia,jsem v třetím týdnu užívání, ale dnes cca 3 hodiny po spolknutí pilulky jsem měla jednorázový nutkavý průjem. Je zachována účinnost antikoncepce...

Jednorázový průjem by neměl nijak ovlivnit účinek hormonální antikoncepce.

Při cestách do jižních krajů obvykle řada lidí onemocní průjmem. Odhaduje se, že takto postižených je asi 20 % až 50 %. Návštěva jižní Evropy je spojena s mnohem menším rizikem...  celý článek

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: jana

První týden po menstruaci jsem měla dva dny průjem. Ani jeden den jsem však neměla průjem do 4hodin po užití antikoncepce, může být i přesto účinek narušen? Děkuji

Jano! Pojem průjem je opakem pojmu zácpa a vztahuje se tak i k četnosti stolice. Pokud byla pilulka v těle dostatečnou dobu, účinek narušen nebude. Jestliže ji tělo při...

Přetrvávající průjem

| Dotaz od: Johny

Byl jsem v Číně, kde mne několik dní po příjezdu (a konzumaci místních potravin) postihl průjem. Zřejmě by to nebylo nic překvapivého, jenže dosud (5 týdnů po návratu) se mi ho...

Johny! Nejste první ani poslední, téměř jistě se jedná o dysmikrobii změnou stravy a pravděpodobně i zavlečením nových bakterií do střeva. Spíše než enterol a hylak bych Vám...

Průjem

| Dotaz od: Jana

Prosím vás, mám dítě, jsou mu necelé 4 roky a má už 6 dní průjem. Dávám 3 dny smectu a teď i nutrilon b, je teď volno, k lékaři se dostanu až v pondělí, nic jiného mu není, jen...

Nemusíte mít strach, stačí pouze dodržovat pitný režim a dítěti jako stravu podávat např. suché piškoty, popř. slanou vařenou rýži. Pokud by ale ani potom průjmy neodezněly...

Průjem

| Dotaz od: Marcela

Chtěla bych se zeptat dnes ráno před užitím antikoncepce jsem měla 2krát vodnatý průjem, jsem u předposlední tabletky z plata a zajímalo by mě jestli se mám chránit i kondomem a...

Pokud průjem nebude pokračovat po užití tablety, nemělo by její vstřebání být nijak ovlivněno a tudíž by neměl být snížen účinek hormonální antikoncepce

Častý průjem

| Dotaz od: Bara

Chtěla jsem se zeptat. Minulý týden mě občasně chytaly křeče do břicha. Předevčírem se mi spustil průjem, na toaletu jsem chodila tak jednou za 10 minut.Další den ráno mě...

Někdy zůstává po akutním průjmu větší dráždivost střeva-opakované nucení,přitom stolice skoro není.Enterolem nic nepokazíte,působí na obnovu ekosystému ve střevě.Budou-li ale...

Častý průjem

| Dotaz od: Jana

Je mi 34 let a už několik měsíců mám pouze průjmovitou stolici, někdy s hlenem, občasné křeče v břiše. Jsem stále velmi unavená. U lékaře jsem nebyla. Děkuji velmi za radu. Jana

Rozhodně navštivte lékaře,je zapotřebí zjistit příčinu Vaší změny stolice.

Průjem a bolesti v břiše

| Dotaz od: Alena

Můj přítel má již pět týdnů průjem, bolesti v břiše, nadýmání a "škrundání" v břiše. Má podezření na dráždivý tračník a jde na kolonoskopické vyšetření. Krev ve stolici je...

Je to možné.

Průjem

| Dotaz od: Michaela

Mám posledni rok problém s průjmy. Je mi 18 . Začalo to např po hodně mastném jídle ( ne vždy ale většinou jsem do hodiny dostala křeče do břicha a musela urychleně na záchod...

Doporučuji navštívit Vašeho praktického lékaře. Intolerance mastného jídla nemusí nic znamenat, ale může naznačit problémy se žlučníkem. Měla by se valoučit i celiakie...

Prujem

| Dotaz od: misa

Mám zavažny problem a potřebovala bych poradit.Před dvěma dny jsem byla u vietnamcu na jídle a od te doby mám veliké prujmy,silne bolesti břicha a zvracení.Nic z toho neustavá...

Omlouvám se,ale internetová poradna je v tomto ohledu opravdu nedostačující.Prosím,vyhledejte infekční oddělení,nejprve se Váš stav diagnosticky ujasní,pak bude patřičně vedena...

Za poslední půl rok jsem měl 4 krát angínu na 3. anginu jsem dostal fromilid 250 a od te doby mám uz asi měsíc průjem s bolestmi bricha.Chci se zeptat jestli je to normalní...

Průjem patří mezi možné nežádoucí účinky užívání antibiotik včetně penicilinových. Informujte o něm svého ošetřujícího lékaře a domluvte se s ním na dalším postupu - jak léčit...

Chtěla sem se zeptat na mého syna(1,5),který dostal střevní chřipku.první den měl průjem a zvracel,druhý den dostal horečky přes 38,zvracení přešlo průjem zůstal,ted už je to...

Bohužel, bez toho, abych hocha viděla a mohla vyšetřit, vám nijak nepomohu. Obratte se na jeho pediatra, bud jej přímo zavedte k lékaři nebo pokud je chlapec tak "špatný...

Nachlazení, průjem

| Dotaz od: Eva

Má dvoletá dcera byla nachlazená, pak se k tomu přidalo zvracení a průjem. Průjem trvá už 5tý den. nechce nic jist.Jenom pije neoperlivou vodu. Můžu jí kojit? Lékař ji...

Pokud Vám lékař výslovně nezakázal kojení, můžete kojit. Vyšetření stolice by po pěti dnech průjmu bylo vhodné.

Prujem 4 tydny u kojence

| Dotaz od: Iveta

Moc prosim o nazor na nas zdravotni stav. Chlapecek, 4,5 mesice, plne kojen, od narozeni problemy s prdikama-dostaval probiotika a sab simplex(ten jsme pak vysadili...

Iveto! Plně kojené děti mohou mít i řidší, někdy i nazelenalou stolici, zapáchat by ale neměla. Vzhledem k tomu, že váš synek dobře prospívá a ve stolici není přítomen hlen ani...

Průjem

| Dotaz od: MONIKA

P.doktore,chci se zeptat mám stále žlutou stolici,nemám žlučník.Udělali my kontrolu žaludku hadičkou a odběr krve ale nikde my nic nenašli.Boleli mě žluníkové cesty,teď už je to...

Moniko! Mírný průjem může souviset s hormonálními změnami během těhotenství, ale neměla byste dále ztrácet na váze. Pokud vám pomáhal Hylak, můžete se k němu bez obav vrátit...

V pátek jsem si vzala večer po 10té hodně pilulku antikoncepce Minisiston (byla to 1. tableta po 7mi denní pauze), asi půl až hodinu na to jsem měla mírnější jednorázový průjem...

Účinek antikoncepce by neměl být snížen, tedy možnost otěhotnění je prakticky nulová. Jedna řidší stolice za den ještě není průjem.

Chronický průjem

| Dotaz od: michal

Jsem muž 25let. Mám dlouhodobější problém s občasným průjmem či zácpou. Nebral jsem na to příliš velký zřetel, až nyní. Mám už přez týden každý den (max. 2x) řídkou stolici...

Michale! Domnívám se, že příčinou vašich potíží bude střevní dysmikrobie, tedy narušení rovnováhy mezi střevními bakteriemi. Zkuste si koupit si v lékárně probiotika a...

Prosím o radu. Asi před půl rokem mi začaly otékat oči a dělat se mi zánět očí i víček, zároveň se mi zhoršil ekzém (několik let na prstech a předloktích) a rozšířil se na celé...

Taťáno. Koloskopii bych na Vašem místě podstoupil, aby bylo jasné, že neexistuje jiná organická příčina Vašeich obtíží a také proto, jak aktuálně vypadá střevní sliznice. Další...

Průjem

| Dotaz od: Anna

Můj manželmá průjem,křeče do břicha a v konečníku mu cuká a nutí ho to tlačit a palí ho konečník,nevíte co by to mohlo být:

At navštíví obvodního lékaře, příčin průjmů je několik desítek (viry, bakterie...), měl by být vyšetřen a zaléčen. Hezký den.

HA a průjem

| Dotaz od: Ibišek

V pondělí jsem si v 17:45 vzala HA Sunya (platíčko uživám již 2. týden). Poté jsem cca za hodinu běžela na záchod, pravděpodobně průjem a poté ještě jednou ale již míň. V PO a v...

Možnost že průjem mohl oslabit účinek vaší antikoncepce existuje. Doporučuji vám proto až do konce cyklu užívat ještě doplňkovou antikoncepční metodu, např. kondom.

Krvavý průjem

| Dotaz od: barbora

Mám problém od tohoto čtvrtka, mám křeče v podbřišku a průjem, hned ten den jsem šla k mojí doktorce, jelikož to bylo dost bolestivé, dala mi dvě injekce a nasadila asi...

Pokud stále krvavá stolice přetrvává a Váš stav se nezlepšil, vyhledejte lékaře (buď stihnete svého v normálních ordinačních hodinách, nebo pohotovost. Krev ve stolici se může...

Průjem

| Dotaz od: Marse

Asi 6 hodin po vzetí antikoncepční pilulky jsem měla nejspíš z důvodu konzumace čerstvého ovoce jednorázový vodnatý průjem. Byla to 2. pilulka z nového balení. Může být účinnost...

Jednorázová řídká stolice účinek neovlivní.

Bolesti břicha, průjem

| Dotaz od: Andrea

Vážený lékaři, dne 30.04 09 jsem pocítila prudkou bodavou bolest v pravém podbřišku jakoby slepé střvo či vaječníky.Při chůzi jsem cítila bodání do pravé nohy,po pár hodinách to...

Andreo! Vaši žádost kladně vyřizuji. Bez vyšetření a podrobějšího rozhovoru samozřejmě neurčím, z jakého orgánu nebo struktury bolest vychází. Silně doporučuji návštěvu lékaře...

Prujem

| Dotaz od: libinka

Asi pred 3 tydny muj starsi syn prodelal prujem nejprve zvraceni a pak vodnaty prujem m,vse skoncilo behem jednoho dne,o tyden pozdeji muj 4 lety syn dostal stejne potize...

Líbinko! 1 - pečlivá hygiena. Všichni důkladně mýt ruce a to zvlášťě před jídlem a po záchodě. Mladého to naučte samostatně, ať se může mýt ve školce. 2 - nasaďte...

Pravidelný průjem

| Dotaz od: Barbora

Už nějakou dobu mám mezi týdnem ráno pravidelně průjem třeba 2x za sebou a poté už je to celý den dobré... Průjem doprovázejí bolesti břicha, někdy velké a někdy skoro žádné...

Chyba může být na straně stravy, nicméně rozhodně doporučuji kontrolu u lékaře. Hezký den.

Průjem už 10 dní

| Dotaz od: Jana

Moje dera 20 měsíců má už 1O dní průjem. Byla bez teploty. Výtěr negativní. Dostala Endiaron susp.,ale po 7 dnech se sice počet stolic zmenšil na 3 za den, ale stále je stolice...

Uvedená opatření jsou tím základním, co je při průjmovém onemocnění třeba udělat. Kromtoho by lékař měl udělat ze stolice kultivaci a zjistit, zda jsou přítomny nějaké mikroby...

Průjem a vyrážky

| Dotaz od: Zdeňka

Chtěla bych se zeptat, zda je to vážné, kdy přítel měl v sobotu a neděli střevní problémy, vzal si černé uhlí a od pondělka a ve středu jej to postihlo znovu. K tomu si všiml v...

Pokud potíže neustoupí do několika dnů, vydal bych se k lékaři, kromě černého uhlí doporučuji i dietu při průjmu (hlavně vyloučit tuky) a dbát na dostatečný příjem tekutin...

Průjem v těhotenství

| Dotaz od: Ivana

Jsem na začátku druhého trimestru, 14 tt. Již týden mám řidší stolici a to prakticky každý den, na záchod ale takhle chodím prakticky jen ráno po probuzení. Jinak žádné problémy...

Nijak bych se těmito příznaky neznepokojovala, charakter stolice ovlivňuje více faktorů, strava, změna režimu, prostředí, stres, ... Řidší stolice 1x denně nepředstavuje žádný...

Průjem

| Dotaz od: Petra

Mám dotaz,můj manžel má asi už 5 dní průjem,teploty 38,zimnici,a hlavně bolesti v podbřišku.Prosím o radu.Děkuji Petra

Je nutné neprodleně navštívit obvodního lékaře. Hezký den.

Mastný průjem

| Dotaz od: Tomáš

Od Velikonoc, tedy už téměř 14 dnů trpím průjmem, který stále neodchází, přestože držím dietu. První týden jsem užíval Endiaron a jedl pouze rohlíky a suchou rýži. Potom průjem...

Pokud obtíže nepřestanou, doporučuji kompletní vyšetření na gastroenterologii. Bylo by potom potřeba vyhodnotit krevní obraz a provést vyšetření zobrazovacími metodami, pomocí...

Již 14 dní průjem...

| Dotaz od: Paulus

Mám již víc jak 10 dní průjem. Asi 3x denně ale ne vždy po jídle, je vodnatý, někdy s kusy nestráveného jídla. Žádná krev. Užil jsem po dva dny akt.uhlí - 3x denně 4tbl.- dva...

Může se jednat o reakci na změnu stravy, popřípadě i o nějakou ze střevních infekcí. Doporučoval bych proto zakoupení léků s účinnou látkou cloroxinum (česky např. Endiaron) a...

Zvracení, průjem

| Dotaz od: Miroslava

Má 5ti letá dcera začala dnes zvracet a to docela hodně,následně se objevil průjem,spíš žlutá voda,ale ne častá. Vypila hrnek černého čaje který do hodiny vyzvrátila a pak 4...

Živošné uhlí bych nedávala, v tento moment nám moc užitku nepřinese. Pokouštejte se udržet hlavně dostatečnou hydrataci - všechny tekutiny, které dceři budete dávat, by měly být...

Křeče,průjem,zácpa

| Dotaz od: Ivana

Moje 18letá dcera trpí od června křečemi v břiše,má často průjem.Po nasazení endiaronu,se to spraví,ale třeba 3 dny nemá stolici.Přestane-li ho brát, do 3 dnů je průběh stejný.U...

I přes dobré výsledky u lékaře bych rozhodně doporučovala vyšetření u specialisty a tím je gastroeneterolog, hleny ve stolici a křeče se nemohou nechat bez vyšetření (mělo by se...



Průjem

| Dotaz od: Dagmar

Co dva měsíce se mi vrací stále průjem. Má to vždy stejný začátek a to, že mne začne bolet žaludek a za 2-3 dny se dostaví průjem. Poprvé jsem si myslela, že mi neudělala dobře...

Takto se projevují různá onemocnění trávicího systému nebo někdy i psychické obtíže. Doporučuji vyhledat Vašeho obvodního lékaře a nechat si provést alespoň základní vyšetření.

Průjem

| Dotaz od: Tereza

Od včerejška mám velmi silný průjem. Co sním, tak ze mě jde do dvou hodin ven. K tomu mám přišerné křeče do břicha a vysokou horečku ( přes 39), kterou srážím paralenem. O...

V tomhle stavu byste měla okamžitě na pohotovost, kde vám pomohou v akutním stadiu (může dojít vemi rychle k dehydrataci, ztrátě mnoha tekutin a nebo rozšíření infekce, může jít...

Chronický průjem

| Dotaz od: Ludmila

Mého manžela trápí problémy s chron.průjmem(20let)...nezávislým na čase,jídle(u OL všechna vyš.neg.,doporučeno vysledování po kterém jídle a vynechání z jídelníčku...vyzkoušel i...

Nepíšete, která všechna vyšetření jsou negativní. Průjem je velmi obecný příznak celé řady chorob, jak organických, tak psychických (stres). V úvahu připadají především...

Občasný průjem

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat na občasný průjem.Pozoruji to od listopadu,a to bylo tak za 1 měsíc.Teď za 3týdny.Někdy se stane ,že i po týdnu.Ale nejni takový ten průjem,že běhám celý...

Rozhodně bych doporučoval vyšetření u gastroenterologa. Do té doby doporučuji probiotika a také úpravu jídelníčku, zejména hodně vlákniny. Hezký den.

Průjem

| Dotaz od: Martina

V úterý a ve středu večer jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk a ve středu večer mi začal průjem, který trvá až do teď (do pátku) - několikrát za den mám řídkou stolici...

Možnost těhotenství samozřejmě existuje, nicméně je velmi malá. Doporučoval bych proto vyčkat konce cyklu a provést těhotenský test. Hezký den.

Cestovní průjem

| Dotaz od: whiteflower

Z dovolené na Djerbě jsem si přivezla střevní potíže,doprovázené křečeni v břiše a průjmem.Zkoušela jsem na to Endiaron,živočišné uhlí a Imodium plus,ale zlepšení se nedostavilo...

Žádejte vyšetření kultivace stolice a nebo vyšetření přímo na infekčím odd. (ambulanci) nemocnice, dlouhodobé průjmy jsou podezřelé z infekce trávicího traktu /salmonelosa...

Průjem

| Dotaz od: Iveta

Celý život mám hrozné průjmy.Víckrát mi dělali vyšetření žaludku,střev,shora,zdola.Jsem v pořádku.Prášky proti průjmu nezabírají.Jsem hrozně hubená,ani přibrat nedokážu...

Průjmy mohou být opravdu velmi obtěžující záležitostí. Vzhledem k tomu, že příčin může být nespočet, doporučuji obrátit se na gastroenterologa a projít s ním podrobně faktory...

Antikoncepce průjem

| Dotaz od: XXX

Měla jsem průjem první den, kdy jsem začala brát antikoncepci (Gracial) po 6 denní pauze. Bylo to asi 2 hodiny po tom, co jsem antikoncepci užila, a proto jsem si vzala další...

XXX! Průjem NENÍ řídká stolice. Průjem je, když je stolice častá. První dvojtabletka byla dle mého povrchního, na dálku učiněného, soudu nadbytečná. Antikoncepce by měla být...

Chtěla bych se zeptat dva dny jsem trpěla průjmy pak na jeden den průjem vymizel a objevil se zase. Teď již třetím dnem mám průjem zkoušela jsem jíst dietně teď už jen mrkev či...

Zkuste kromě mrkve ještě hodně rozvařenou rýži /tzv. rýžový šlem/ jen mírně osolený, zakupte si preparát Smecta a hodně pijte. Pokud se průjem neupraví do cca 3 dnů, navštivte...

Průjem

| Dotaz od: Stanislav

První až čtvrtý den jsem měl bolestivý vodnatý průjem. Mimo průjmy lehké bolesti v oblasti žaludku, nepříjemné pocity v oblasti střev, hlavně v levém boku. Živočišné uhlí...

Jděte rovnou na infekční oddělení, určitě vás vyšetří a neodmítnou, pokud máte takovéto dlouhodobé problémy. Hezký den

Dcera 3roky dostala na zánět průdušek Augmentin Duo-3,7ml po 12ti hod.Čtvrtý den užívání se objevil průjem a nechutenství (nejedla vůbec nic).Pitný režim dodržuje.Poté začlo i...

Popsané obtíže patří do nežádoucích účinků Augmentinu, ale také provázejí různé střevní infekce, zdaleka ne jen bakteriální, ale i virové. Takže Augmentin může, ale nemusí být...

PRŮJEM A KREV

| Dotaz od: ELIŠKA

Dcerka má měsíc a pů a protože má reflux pije nutrilon ar ale od té doby co ho má tak má průjem,žlutou vodu pořád už 4dny a stále se to nelepší,byla jsem u lékařky ta jí udělala...

Eliško. Pokud má průjem holčička od doby, odkdy má nové mlíčko, nebylo by od věci mléko změnit za jiného výrobce, třeba velmi kvalitní je Beba /od Nestle/ také AR. Zkuste si...

Průjem a antikoncepce

| Dotaz od: marcela

Chtěla bych se zeptat jestli může být nějak ovlivněna účinnost antikoncepce Sunya ,když jsem před vzetím pilulky měla dvaktát průjem pak jsem si vzala prášek (jsem ted v prvním...

Pokud průjem byl před tím, než jste si vzala antikoncepční tabletku, nic by se stát nemělo. Hezký den.

PRŮJEM ZE STRESU

| Dotaz od: anulka

DOBRÝ DEN,VČERA JSEM VÁM NAPSALA DOTAZ NA LÉKAŘE A PO ODESLÁNÍ JSEM ZJISTILA CHYBU-OMLOUVÁM SE!V LONI JSEM BYLA NA KOLONOSKOPII A BYLO VŠE V POŘÁDKU,JINÁČ MIMO PRŮJMU NEMÁM...

Paní Kotasová, kolonoskopii Vám doporučuji, může vyloučit řadu závažných onemocnění, které průjem mohou způsobovat. V případě, že koloskopické vyšetření nic neodhalí, Vám...

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Petr

Moje kamarádka 55let, poslední 3 zimy měla dlouhodobý kašel cca od října do dubna. Tento rok je kašel větší, a tak si zašla na vyšetření plic a ORL (rentgen, výtěr krku, odběr...

Pouze podle toho, že Vaše kamarádka kašle, lze těžko posoudit, jaká by mohla být příčina. Je možné, že ji nadměrně dráždí i příliš suchý vzduch (doporučuji na topení dát...

2 roky průjem

| Dotaz od: Haha

Na konci října to budou dva roky, co už trpím na průjmy. Po čtvrt roce, co jsem to v roce 2008 zjistila, jsem se vydala za doktorkou, která my zkoušela dát všelijaké léky, jako...

Doporučoval bych kompletní vyšetření na gastroenterologii. Mohlo by se totiž jednat například o chronický střevní zánět, popř. alergii na potraviny. Hezký den.

Vodnatý průjem

| Dotaz od: Mia

Chtěla sem se zeptat už 3 den mám vodnatý průjem spíše jen ta voda. Beru prašky endiaron ale nic se nezměnilo. Nevím čím to může být, jinak se cítím v pohodě. Děkuji za odpověď.

Mio! Řídký vodnatý průjem může způsobit otrava jídlem (což je v případě vícedenního průjmu nepravděpodobné), stejně jako nějaká přenosná "breberka". Běžné jsou střevní...

Průjem

| Dotaz od: Petra

V pátek 12.11. jsem si měla vzít pilulku Minervy, kterou zpravidla užívám v 20 až 21 hodin. Vzala jsem si ji v noci 13.11. v 1 hodinu, tudíž bylo to po nějakým 4-5 hodinách...

Vynechání jedné pilulky z plata zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění při nechráněném sexu pouze v mizivém procentu. Budte klidná. Můžete si pro klid v duši udělat těhotenský test...

Průjem

| Dotaz od: anulka

Pane doktore,za posledních 10let jsem stále ve stresu a pokaždém stresu se dostavil průjem,ale přešel.rok a půl má průjej stále-ne celí den,chodím pravidelně ráno na velkou...

Paní Kotasová, kolonoskopii Vám doporučuji, může vyloučit řadu závažných onemocnění, které průjem mohou způsobovat. V případě, že koloskopické vyšetření nic neodhalí Vám vřele...

Průjem

| Dotaz od: Dana

Už 4 dny, mám stále nafouknuté břicho a průjem, přibližně 3x denně mám i hrozné kreče... Dietu na průjem dodržuji, beru smektu, a Imodium. ale stále žádná změna.... Děkuji za...

Dano! Jistě jste už sama zjistila, že není vhodné se na internetovou poradnu obracet s akutními záležitostmi... Doufám ,že jste vyhledala lékaře anebo že Vás potíže již přešly...

Průjem u neštovic

| Dotaz od: Radka

Můj syn (2 roky) minulý týden ze čtvrtka na pátek zvracel a v pátek ráno dostal silný průjem. V pátek odpoledne se začal osypávat a rozjely se mu neštovice. Dnes to je 5den...

Radko, průjem může u neštovic být také, ale předpokládám, že u Vašeho syna se jedná o dvě infekce probíhající současně. Dávejte mu probiotika a nasaďte dietní stravu a dočasně...

HA a průjem

| Dotaz od: lussy

Chtěla bych se zeptat když jsem si v 7 hodin ráno vzala přeposlední pilulku HA a asi 2 hodiny poté jsem měla menší průjem, ovlivńilo to učinost HA? a Můžu se po 7 denní pauze ...

Lucko! Průjem je stav, kdy stolice odchází (mnohem) častěji než běžně. Vy nepochybně myslíte odchod řidší stolice. Ta nemá pravděpodobně s délkou trávení nic společného...

Průjem v těhotenství

| Dotaz od: Radka

Jsem v 7.týdnu těhotenství, mám průjem (příčinu neznám) a vzala jsem si 2x Endiaron a až pak jsem si přečetla že v těhotenství se nesmí brát.. hrozí mi nějaké riziko? děkuji za...

Proti průjmu je v těhotenství nevhodnější dieta. Léky se obecně nedoporučují. Nedá se říct, co se může po nich stát, neboť neexistují z etických důvodů studie na těhotných ženách.

Potřebovala bych poradit. Je mi známo, že pokud mám průjem do určitého času po užití pilulky, tak to může ohrozit její účinek. Jenže moje obava je trochu jiná. Měla jsem průjem...

Pokud se průjem po užití tablety již neopakoval, neobávala bych se nedostatečného vstřebání pilulky.

Průjem

| Dotaz od: Lenka

Mám syna,je mu 2,5roku.V pátek jsem dělala k obědu nudle s mákem.Po maku mají synové řidší stolici,ale tentokrát má syn průjem.Následující den,v sobotu syn nechtěl snídat...

Oba synové jedly stejné jídlo? Jedl ho i někdo jiný? Pokud by obtíže syna trvaly nebo by se opakovaly bylo by vhodné konzultovat problémy s jeho pediatrem.

S průjmem má zkušenost asi každý člověk. Problém nastává, pokud akutní průjem přechází v průjem chronický. Nejčastější příčinou akutního průjmu je infekce.


Průjem

| Dotaz od: Petra

Mám problém s průjmem, který se opakuje zhruba tak po čtrnácti dnech. Problémy nastanou vždy v noci, kdy mám 4-5 řídkých stolic a cítím se oslabeně. Další dny jsou bez obtíží a...

Doporučuji vyhledat lékaře. Noční průjem může být psychického původu, ale také může signalizovat například parazitární onemocnění nebo obecně zánětlivé onemocnění střev apod...

Přeji hezký den, mám dlouholetý problém s bolestmi v oblasti žaludku a střev. Bolest je neustálá a po jakémkoliv jídle nastanou křeče do střev a musím 3x-4 na toaletu (průjem...

Žaludek a střevo je nutné gastroenterologicky vyšetřit. Po odstranění štítné žlázy jsou důležité pravidelné endokrinologické kontroly, aby byla substituční léčba Euthyroxem...

Chtěla jsem se zeptat. Je mi 16 let, a mám pár zdravotních problémů se kterými si nedokážu poradit a k lékaři se jít bojím. Problémy začali tím, že před 5 týdny jsem dostávala...

V zájmu vašeho zdraví si zajděte k obvodnímu lékaři, radit po internetu v případě takových akutních potíží není vhodné a ani ničím přínosné. Svěřte se rodičům, jistě vás k...

Léto je časem výletů, dovolené někde za horami a mělo by být i časem pohody. V létě ale na nás častěji než v jiném období roku číhá nebezpečí střevních onemocnění která se...  celý článek

Trávení, průjem

| Dotaz od: kateřina

Mám problém stím že se najim a at snim cokoliv tak jídlo do pul hodiny jde ze mě ven prujmem.Už to trvá několik týdnu.Mám cukrovku a díky tomu si nemohu ani pravdelně píchat...

S takovými obtížemi + jako diabetik na inzulínu byste měl být pečlivě vyšetřen a zaléčen - kromě dehydratace a rozvratu vnitřního prostředí Vám hrozí dekompenzace ("rozhození...

Léky na průjem a antikoncepce

| Dotaz od: Andrea

Chtěla jsem se Vás zeptat mám průjem už 2dny a nevím jestli můžu užít nějaké tabletky proti průjmu když užívám antikoncepci Katya. Mohla by jste mi prosím poraďit jestli můžu...

Můžete užívat živočišné uhlí (ovšem ne přímo s antikoncepcí, raději tak 3 hodiny okolo jejího užití) nebo Endiaron nebo, pokud jste si jistá, že je průjem neinfekční, Imodium...

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Milena

V sobotu v 18 hodin jsem si vzala prášek a ráno jsem měla trošku průjem a odpoledne jsem měla styk. Večer už jsem měla normální stolici. Může to nějak ovlivnit ochranu...

Průjem může ovlivnit učinnost antikoncepce tím, že nedojde k jejímu úplnému vstřebání, bylo by pro jistotu lépe po zbytek cyklu připojit ještě ochranu kondomem. Příjemný den

Průjem po antikoncepci ?

| Dotaz od: Veronika

Paní doktorko,jsem 3 měsíce po porodu.Jelikož nekojím,tak mi má gynekoložka předepsala antikoncepci Belara.První měsíc užívání této antikoncepce jsem byla 3 týdny nemocná a...

Průjem je nutno přeléčit. Pokud ani při léčbě nedojde k úlevě, budete muset antikoncepci změnit. Průjem skutečně může být vzácnějším nežádoucím účinkem užívání Belary. Na trhu...

Průjem

| Dotaz od: Marcela

Chtěla bych se zeptat zda je účinnost antikoncepce Sunya nějak ohrožena, když jsem po vzetí 2. pilulky z plata měla asi po 6 a půl hodinách jednorázový vodnatý průjem způsobený...

Marcelo! Po jednorázovém průjmu je pravděpodobnost, že se sníží účinnost antikoncepce malá. Úplně ale vyloučit nelze. Pokud chcete mít 100% jistotu, používejte až do konce cyklu...

Průjem

| Dotaz od: Marcela

Chtěla bych se zeptat dnes ráno před užitím antikoncepce jsem měla 2krát vodnatý průjem, jsem u předposlední tabletky z plata a zajímalo by mě jestli se mám chránit i kondomem a...

Pokud průjem nebude pokračovat po užití tablety, nemělo by její vstřebání být nijak ovlivněno a tudíž by neměl být snížen účinek hormonální antikoncepce

Průjem

| Dotaz od: anulka

Pane doktore,za posledních 10let jsem stále ve stresu a pokaždém stresu se dostavil průjem,ale přešel.rok a půl má průjej stále-ne celí den,chodím pravidelně ráno na velkou...

Paní Kotasová, kolonoskopii Vám doporučuji, může vyloučit řadu závažných onemocnění, které průjem mohou způsobovat. V případě, že koloskopické vyšetření nic neodhalí Vám vřele...

Vodnatý průjem

| Dotaz od: hana

Pane doktore mám vodnatý průjem po 10 ti dnech je to již lepší ale stále mám velmi řídkou stolici 2- 3 x denně beru endiaron , prý mám ve střevě jen esch. coli výtěr a to je prý...

Vážená paní Hano, na konzistenci a frekvenci stolice má vliv řada faktorů. Pokud se při užívání střevního desinficiens (např. Endiaronu) stav nezlepší, doporučuji Vám vyšetření...

Průjem po pilulce II

| Dotaz od: Martina

Reaguji na Vaší odpověď na můj první dotaz (viz. http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/prujem-po-pilulce-57932). Nepředpokládala jsem, že bych měla 7 denní pauzu vynechat a...

Zcela spolehlivě budete před otěhotněním chráněna po 7 dnech užívání antikoncepce.

Za poslední půl rok jsem měl 4 krát angínu na 3. anginu jsem dostal fromilid 250 a od te doby mám uz asi měsíc průjem s bolestmi bricha.Chci se zeptat jestli je to normalní...

Průjem patří mezi možné nežádoucí účinky užívání antibiotik včetně penicilinových. Informujte o něm svého ošetřujícího lékaře a domluvte se s ním na dalším postupu - jak léčit...

Průjem, pocit na zvracení

| Dotaz od: Kristýna

Jž nějáký ten týden mě trápí opakované průjmy se svěděním konečníku, doprovázeny silnými pocity na zvracení. Jídlo i pití se mi vrací a po požití i malého množství alkoholu je...

Vážená slečno/paní Kristýno, doporučuji Vám komplexní vyšetření v gastroenterologické ambulanci, včetně klinického, laboratorního a endoskopického vyšetření, k vyloučení nebo...

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Veronika

Používám antikoncepci Diana-35. V neděli v 9 hodin ráno jsme si vzala pilulku jako obvykle. Kolem 3 hodiny jsme měla pohlavní styk se svým přítelem. Kolem 11 mi ale začalo být...

Pokud jste nezvracela po užití nedělní pilulky, je účinnost zachována. nemusíte užívat jnou formu antikoncepce.

Trpim castim prujmem kdy i nektere dny jdu i 6 i nekdy i vicekrat.Trva to uz pres 4 roky zacalo to v tehotenstvi u lekare jsem nebyla mam strach z nemoci cim to muze byt? dekuju

Je třeba vyloučit např. zánětlivé střevní onemocnění. Vyšetření u praktického lékaře je tedy nezbytné

Průjem a vyrážky

| Dotaz od: Zdeňka

Chtěla bych se zeptat, zda je to vážné, kdy přítel měl v sobotu a neděli střevní problémy, vzal si černé uhlí a od pondělka a ve středu jej to postihlo znovu. K tomu si všiml v...

Pokud potíže neustoupí do několika dnů, vydal bych se k lékaři, kromě černého uhlí doporučuji i dietu při průjmu (hlavně vyloučit tuky) a dbát na dostatečný příjem tekutin...

Průjem v 7 denní pauze

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat užívám HAK Minisiston, měla jsem 7 denní pauzu menses přišla v pořádku ve Čtvrtek tak jak má, ale v 7 denní pauze v sobotu jsem šla od 8 ráno do 1...

Nemělo by to mít žádný vliv, protože průjem byl v době, když jste neužívala tabletky a tak ani jejich vstřebávání nemohlo být ovlivněno. Příjemný den

Průjem a bolesti v břiše

| Dotaz od: Alena

Můj přítel má již pět týdnů průjem, bolesti v břiše, nadýmání a "škrundání" v břiše. Má podezření na dráždivý tračník a jde na kolonoskopické vyšetření. Krev ve stolici je...

Je to možné.

Častý průjem

| Dotaz od: Jana

Je mi 34 let a už několik měsíců mám pouze průjmovitou stolici, někdy s hlenem, občasné křeče v břiše. Jsem stále velmi unavená. U lékaře jsem nebyla. Děkuji velmi za radu. Jana

Rozhodně navštivte lékaře,je zapotřebí zjistit příčinu Vaší změny stolice.

Průjem,bolesti břicha

| Dotaz od: Helena

Již jsem byla na Rentgenu, odběru krve i na gastroskopii vše vyšlo v pořádku. Já i na dále trpím občas průjmy občas normální stolicí chodím několikrát za den na wc. Nejvíce mám...

K vyloučení infekční příčiny průjmu by bylo vhodné doplnit kultivační vyšetření stolice, tedy výtěr z konečníku. Příčinu průjmu pomůže ozřejmit i kolonoskopie tedy endoskopické...

Chtěla bych se zeptat zda cca 1 a půl hodiny po požití pilulky může být ohrožen účinek antikoncepce Lindynette 20, když jsem měla trochu řidší stolici. Děkuji

Pokud to nebyl vodnatý opakující se průjem, tak ne.

Průjem

| Dotaz od: Lenka

Mám syna,je mu 2,5roku.V pátek jsem dělala k obědu nudle s mákem.Po maku mají synové řidší stolici,ale tentokrát má syn průjem.Následující den,v sobotu syn nechtěl snídat...

Oba synové jedly stejné jídlo? Jedl ho i někdo jiný? Pokud by obtíže syna trvaly nebo by se opakovaly bylo by vhodné konzultovat problémy s jeho pediatrem.

Průjem

| Dotaz od: Stanislav

První až čtvrtý den jsem měl bolestivý vodnatý průjem. Mimo průjmy lehké bolesti v oblasti žaludku, nepříjemné pocity v oblasti střev, hlavně v levém boku. Živočišné uhlí...

Jděte rovnou na infekční oddělení, určitě vás vyšetří a neodmítnou, pokud máte takovéto dlouhodobé problémy. Hezký den

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: andrea

Beru antikoncepci Artizia,jsem v třetím týdnu užívání, ale dnes cca 3 hodiny po spolknutí pilulky jsem měla jednorázový nutkavý průjem. Je zachována účinnost antikoncepce...

Jednorázový průjem by neměl nijak ovlivnit účinek hormonální antikoncepce.

Průjem po pilulce

| Dotaz od: Alena

Užívám hormonální antikoncepci Artizia. Tento měsíc jsem vynechala 7 denní pauzu a beru další plát. Beru jej 1. týden, ale 7. den jsem hodinu po užití tabletky měla průjem...

Vzhledem k tomu, že jste vynechala 7 denní pauzu, jste před otěhotněním chráněna i kdyby nedošlo k řádnému vstřebání obou tablet.

Průjem u neštovic

| Dotaz od: Radka

Můj syn (2 roky) minulý týden ze čtvrtka na pátek zvracel a v pátek ráno dostal silný průjem. V pátek odpoledne se začal osypávat a rozjely se mu neštovice. Dnes to je 5den...

Radko, průjem může u neštovic být také, ale předpokládám, že u Vašeho syna se jedná o dvě infekce probíhající současně. Dávejte mu probiotika a nasaďte dietní stravu a dočasně...

Před 12 dny dostal 3,5letý syn průjem, který stále trvá. Pediatr mu dal Enterol a probiotika a průjem je stále stejný. Ve výtěru nic nemá. Jinak je bez teploty, chuť k jídlu má...

Nedáváte svému chlapečkovi mléčné výrobky? Po akutním střevním infektu bývá často ve střevě přechodně narušena tvorba laktázy (enzymu rozkládajícího mléčný cukr) a střevo...

Průjem

| Dotaz od: Dana

Už 4 dny, mám stále nafouknuté břicho a průjem, přibližně 3x denně mám i hrozné kreče... Dietu na průjem dodržuji, beru smektu, a Imodium. ale stále žádná změna.... Děkuji za...

Dano! Jistě jste už sama zjistila, že není vhodné se na internetovou poradnu obracet s akutními záležitostmi... Doufám ,že jste vyhledala lékaře anebo že Vás potíže již přešly...

Průjem v těhotenství

| Dotaz od: Ivana

Jsem na začátku druhého trimestru, 14 tt. Již týden mám řidší stolici a to prakticky každý den, na záchod ale takhle chodím prakticky jen ráno po probuzení. Jinak žádné problémy...

Nijak bych se těmito příznaky neznepokojovala, charakter stolice ovlivňuje více faktorů, strava, změna režimu, prostředí, stres, ... Řidší stolice 1x denně nepředstavuje žádný...

Častý průjem

| Dotaz od: Alena

Paní doktorko, již delší dobu mně trápí průjem. Ne stále, ale obyčejně, když někam jdu a pak se tedy musím vrátit, nebo dojde k nejhoršímu. Životosprávu jsem uzpůsobila, jím...

K ozřejmění příčin průjmu je třeba provést kultivační vyšetření stolice, dále ultrazvuk břicha, základní odběry krve včetně vyšetření protilátek proti lepku tedy vyloučení...

Přeji hezký den, mám dlouholetý problém s bolestmi v oblasti žaludku a střev. Bolest je neustálá a po jakémkoliv jídle nastanou křeče do střev a musím 3x-4 na toaletu (průjem...

Žaludek a střevo je nutné gastroenterologicky vyšetřit. Po odstranění štítné žlázy jsou důležité pravidelné endokrinologické kontroly, aby byla substituční léčba Euthyroxem...

Prosím o radu. Asi před půl rokem mi začaly otékat oči a dělat se mi zánět očí i víček, zároveň se mi zhoršil ekzém (několik let na prstech a předloktích) a rozšířil se na celé...

Taťáno. Koloskopii bych na Vašem místě podstoupil, aby bylo jasné, že neexistuje jiná organická příčina Vašeich obtíží a také proto, jak aktuálně vypadá střevní sliznice. Další...

Trávení, průjem

| Dotaz od: kateřina

Mám problém stím že se najim a at snim cokoliv tak jídlo do pul hodiny jde ze mě ven prujmem.Už to trvá několik týdnu.Mám cukrovku a díky tomu si nemohu ani pravdelně píchat...

S takovými obtížemi + jako diabetik na inzulínu byste měl být pečlivě vyšetřen a zaléčen - kromě dehydratace a rozvratu vnitřního prostředí Vám hrozí dekompenzace ("rozhození...

PRŮJEM ZE STRESU

| Dotaz od: anulka

DOBRÝ DEN,VČERA JSEM VÁM NAPSALA DOTAZ NA LÉKAŘE A PO ODESLÁNÍ JSEM ZJISTILA CHYBU-OMLOUVÁM SE!V LONI JSEM BYLA NA KOLONOSKOPII A BYLO VŠE V POŘÁDKU,JINÁČ MIMO PRŮJMU NEMÁM...

Paní Kotasová, kolonoskopii Vám doporučuji, může vyloučit řadu závažných onemocnění, které průjem mohou způsobovat. V případě, že koloskopické vyšetření nic neodhalí, Vám...

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Veronika

Paní doktorko, v neděli cca ve 20:30 jsem si vzala 3. pilulku z platíčka (Mercilon) a v pondělí ráno zhruba v 7:30 jsem měla jednorázový průjem (nutkavou řídkou stolici). To se...

Jedna řídká stolice denně, která navíc byla v mnohahodinovém odstupu od užití antikoncepce, účinek antikoncepce neovlivní.

Poslednich nekolik mesicu me trapi opakovane prujmy doprovazene bolesti hlavy a bolesti tela, dale zvraceni doprovazene teplotou a slabosti, velmi caste krece v brise a nadymani...

Petro, urychleně navštivte gastroenterologa, je nutno vyloučit především nespecifický střevní zánět, který se u mladých lidí může vyskytovat. Pravděpodobně absolvujete vyšetření...

Průjem

| Dotaz od: Dagmar

Co dva měsíce se mi vrací stále průjem. Má to vždy stejný začátek a to, že mne začne bolet žaludek a za 2-3 dny se dostaví průjem. Poprvé jsem si myslela, že mi neudělala dobře...

Takto se projevují různá onemocnění trávicího systému nebo někdy i psychické obtíže. Doporučuji vyhledat Vašeho obvodního lékaře a nechat si provést alespoň základní vyšetření.



Nekonečný průjem

| Dotaz od: Klára

Je mi 18 let a už skoro 3 měsíce mě trápí nekonečný průjem s občasnými silnými křečemi jak v podbříšku tak i u žaludky. Někdy jsou ty křeče tak silné že se nedokážu skoro ani...

Vážená slečno Kláro, Vámi popsané obtíže by měl posoudit Váš praktický lékař, případně gastroenterolog. Pokud Vám znemožňují dopravu do ambulance, požádejte o návštěvu lékaře u...

Prosila bych o radu, dříve než budu absolvovat nepříjemné vyšetření jako kolonoskopie a fibroskopie. Před dvěma měsíci jsem dostala slabý průjem a na pohmat mě pobolívalo břicho...

Vážená slečno/paní Lenko, suverénní metodou zobrazující stav horní a dolní části zažívací trubice je endoskopie, doplněná histologickým vyšetřením odebraných vzorků sliznice...

Prujem 4 tydny u kojence

| Dotaz od: Iveta

Moc prosim o nazor na nas zdravotni stav. Chlapecek, 4,5 mesice, plne kojen, od narozeni problemy s prdikama-dostaval probiotika a sab simplex(ten jsme pak vysadili...

Iveto! Plně kojené děti mohou mít i řidší, někdy i nazelenalou stolici, zapáchat by ale neměla. Vzhledem k tomu, že váš synek dobře prospívá a ve stolici není přítomen hlen ani...

Prujem

| Dotaz od: Sabina

V nedeli mi zacla strevni chripka a prave v ten den jsem dobrala posledni prasek z platicka.Ptam se vás zda ,kdyz mam prujem pres den, k veceru si vemu prasek,jdu spat a az k...

Pokud máte několik průjmovitých stolic za den, je možné, že je účinnost vaší antikoncepce snížená a měla byste se až do konce cyklu chránit ještě dopňkovou antikoncepční metodou...

Nachlazení, průjem

| Dotaz od: Eva

Má dvoletá dcera byla nachlazená, pak se k tomu přidalo zvracení a průjem. Průjem trvá už 5tý den. nechce nic jist.Jenom pije neoperlivou vodu. Můžu jí kojit? Lékař ji...

Pokud Vám lékař výslovně nezakázal kojení, můžete kojit. Vyšetření stolice by po pěti dnech průjmu bylo vhodné.

Průjem po polknutí semene

| Dotaz od: sihaja

Mám takový problém, že vždy po polknutí partnerova semene mám silný průjem ovšem bez křečí ve střevech. Je to můj první a jediný sexuální partner, tudíž nevím, jestli to je jen...

Ano, může jít o alergii na složky jeho semene a řešením je, oml se, poměrně radikální rada: nepolykat. Můžete zkusit, že by partner držel eliminační dietu na ty potraviny, na...

Zvracení, průjem

| Dotaz od: Miroslava

Má 5ti letá dcera začala dnes zvracet a to docela hodně,následně se objevil průjem,spíš žlutá voda,ale ne častá. Vypila hrnek černého čaje který do hodiny vyzvrátila a pak 4...

Živošné uhlí bych nedávala, v tento moment nám moc užitku nepřinese. Pokouštejte se udržet hlavně dostatečnou hydrataci - všechny tekutiny, které dceři budete dávat, by měly být...

Chtěla bych se Vás zeptat, zda může být snížen účinek antikoncepce Lindynette 20, když cca 1 a půl hodiny po požití pilulky jsem měla trochu řidší stolici. Myslím si, že trochu...

Nemějte žádné obavy ze snížení účinku antikoncepce. Jedna řidší stolice není průjem, který by ovlivnil vstřebání a tím i účinek antikoncepce.

Průjem

| Dotaz od: Róza

Mám průjem ráno jsem měla řítkou stolici poprvé pak jsem byla ještě dvakrát a také jsem měla řítkou stolici, po čtvrté se mi chtělo, ale neměla jsem co a teď se mi pořád chce a...

Milá Rozo- Váš stav rozhodně normální není, pro upřesnění diagnosy je ale nezbytné navštívit lékaře-pomůže lékař všeobecného směru.

HA a průjem

| Dotaz od: Ibišek

V pondělí jsem si v 17:45 vzala HA Sunya (platíčko uživám již 2. týden). Poté jsem cca za hodinu běžela na záchod, pravděpodobně průjem a poté ještě jednou ale již míň. V PO a v...

Možnost že průjem mohl oslabit účinek vaší antikoncepce existuje. Doporučuji vám proto až do konce cyklu užívat ještě doplňkovou antikoncepční metodu, např. kondom.

Prujem a antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Ve třetím týdnu jsem měla těžký průjem, šla jsem asi 10krát, ale prášek jsem si vzala v osm večer a průjem začal až ráno, stejně tak v den průjmu jsem si ho vzala až večer a...

Při průjmovém onemocnění může dojít ke snížení účinku antikoncepce. Doporučuji vám chránit se až do konce cyklu ještě doplňkovou antikoncepční metodou, např. kondomem.

Průjem

| Dotaz od: Martina

V úterý a ve středu večer jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk a ve středu večer mi začal průjem, který trvá až do teď (do pátku) - několikrát za den mám řídkou stolici...

Možnost těhotenství samozřejmě existuje, nicméně je velmi malá. Doporučoval bych proto vyčkat konce cyklu a provést těhotenský test. Hezký den.

Průjem

| Dotaz od: Pavlína

Chtěla bych se zeptat ohledně dcery.Měla 3 dny průjem.Už chodí pouze tak 4- denně na to toaletu,ale všimla jsem si,že občas má takový hlen s nitkou krve ve stolici.Je to možné...

Střevní infekce může podráždit střevní stěnu a ta potom může mírně krvácet nebo je možné, že má Vaše dcerka trhlinku na konečníéku, která také mírně krvácí. Pokud by problém...

Průjem

| Dotaz od: Petra

Mám problém s průjmem, který se opakuje zhruba tak po čtrnácti dnech. Problémy nastanou vždy v noci, kdy mám 4-5 řídkých stolic a cítím se oslabeně. Další dny jsou bez obtíží a...

Doporučuji vyhledat lékaře. Noční průjem může být psychického původu, ale také může signalizovat například parazitární onemocnění nebo obecně zánětlivé onemocnění střev apod...

Průjem v těhotenství

| Dotaz od: Markéta

Prosila bych o radu. Asi bych se měla zmínit o tom,ze jsem po operaci tlustého streva,které mi bylo celé odebráno kvuli dědičné polypoze je to 11 let. Od začátku těhotenství...

Vážená paní Markéto, tlusté střevo je orgán, kde se stolice zahušťuje v důsledku vstřebávání vody. Po odnětí tlustého střeva tuto fyziologickou funkci nemůže plnit žádný jiný...

Průjem

| Dotaz od: Barbora

Už asi půl roku mám kašovitou stolici. Několikrát do měsíce mám dokonce vodovitý žlutý průjem. Nepřirozeně zapáchající. Nevím čím by to mohlo být ikdyž je pravda, že v...

K určení bližší možné příčiny by bylo zapotřebí více informací: tělesná váha, stravovací zvyklosti, zda snášíte všechny potraviny, zda jste v riziku infekce (zaměstnání, domácí...

Prujem?

| Dotaz od: Lenka

Potrebovala bych prosim poradit:) antikoncepci jsem uzila v 19.30,7. prasek. Ale po pul hodine jsem mela "prujem", pouze jednou. Je to problem? Mohla se pilulka dostat ven...

Milá Lenko, Váš dotaz vůbec není hloupý. Vstřebávání léků z trávicího traktu závisí na mnoha faktorech. V první řadě záleží na „kondici“ žaludku, žlučníku i tenkého stř...

Průjem a krev ve stolici

| Dotaz od: Adéla

Asi před 5 dny jsem proseděla celou noc na záchodě se silným průjmem, provázelo to i s horečkou a bolesti kostí. Horečku už nemám, ale průjem mám pořád dost bolestivý. Hodně...

- krev ve stolici není zcela "normální" nález- v rámci překrvení střevní sliznice při průjmovém onemocnění je do jisté míry vysvětlitelná. Určitě by bylo dobré konsultovat další...

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Daniela

Chci se zeptat beru antikoncepci v půl 7 ráno a v půl 11 jsem měla průjem. Po dvou dnech jsem měla pohlavní styk. Chci se zeptat jestli nebyl účinek oslaben jestli tedy nemůžu...

Antikoncepce již byla vstřebaná, vše v pořádku.

Prujem

| Dotaz od: misa

Mám zavažny problem a potřebovala bych poradit.Před dvěma dny jsem byla u vietnamcu na jídle a od te doby mám veliké prujmy,silne bolesti břicha a zvracení.Nic z toho neustavá...

Omlouvám se,ale internetová poradna je v tomto ohledu opravdu nedostačující.Prosím,vyhledejte infekční oddělení,nejprve se Váš stav diagnosticky ujasní,pak bude patřičně vedena...

Průjem je průchod řídké vodnaté stolice u nemluvňat, častěji než je obvyklé. U plně kojených dětí je měkká stolice normální – to nelze zaměňovat s průjmem. Má-li však dítě p...  spustit dotazník

Průjem

| Dotaz od: Daniel

Syn 11 let trpí skoro každý den večer říháním jako po vejcích (vejce nejedl) a ráno má průjem. Pak už celý den v pořádku, až do večera. Bolesti břicha nemá.

Nevím, zda se jedná o záležitost trvající několik dnů či několik týdnů či měsíců, protože podle toho je třeba vést vyšetřovací postup. Při krátkodobých obtížích se může jednat o...

Afty, průjem, uzliny

| Dotaz od: neonta

Přibližně třetí den mám já i přítel průjem, oteklé uzliny na krku, já mám v puse asi šest aftů a přítel opar. Žaludeční problémy ale nemáme. Také mě bolely uzliny v tříslech...

Diferenciální diagnostika vámi uvedených obtíží je velmi široká a přesahuje rámec mojí odpovědi. Pravděpodobný je virový původ obtíží. Pokud obtíže přetrvávají, doporučuji...

Patri k priznakum zvysene funkce stitne zlazy i prujem? Mam ho od doby, kdy jsem zacala brat Thyrozol. Vždy vetsi bolest bricha a nasledne prujem:-(

Průjem může být příznakem hypertyreosy. Nicméně, Vy tento příznak datujete k začátku užívání Thyrozolu, takže je otázka, jestli nesouvisí spíše s lékem, než s nemocí. Můžete...

Začal mě bolet žaludek jen na jednom místě v pravo nahoře, cítím jako bych tam měla kámen, mám i pocity na zvacení a lehčí průjem. Zatím piji žaludenční čaj. Již jsem několikrát...

Vážená slečno/paní Deboro, konzumace soli nebývá příčinou Vámi popisovaných obtíží. Doporučuji Vám domluvit se v gastroenterologické ambulanci na endoskopickém vyšetření horní...

Průjem po Klacidu

| Dotaz od: Lenka Cabalkova

V pátek jsem dostala Klacid na angínu a dnes v noci jsem dostala průjem, který se zhoršuje. Mám přestat Klacid užívat a nechat si zítra napsat jiná antibiotika? Teď večer jsem...

Zkuste vysadit mléčné výrobky a nasadit probiotika... pokud by po 2 dnech dalšího užívání průjem neodezněl, bylo by vhodné změnit antibiotika

Průjem

| Dotaz od: Tereza

Od včerejška mám velmi silný průjem. Co sním, tak ze mě jde do dvou hodin ven. K tomu mám přišerné křeče do břicha a vysokou horečku ( přes 39), kterou srážím paralenem. O...

V tomhle stavu byste měla okamžitě na pohotovost, kde vám pomohou v akutním stadiu (může dojít vemi rychle k dehydrataci, ztrátě mnoha tekutin a nebo rozšíření infekce, může jít...

Při cestách do jižních krajů obvykle řada lidí onemocní průjmem. Odhaduje se, že takto postižených je asi 20 % až 50 %. Návštěva jižní Evropy je spojena s mnohem menším rizikem...  celý článek

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Sara

Vzala jsem si pilulku antikoncepce a hned na to jsem mělasilný průjem, vpříbalovmletáčku jsem se dočetla, že si mám vzít tabletu z rezervníhoo stripsu, a tak jsem tak udělala a...

Pro úplnou jistotu při opakovaném průjmu by bylo vhodné se do konce tohoto cyklu chránit ještě kondomem, i když postup který jste zvolila byl správný. Příjemný den

Průjem, angína a gyn.zánět

| Dotaz od: Janaj

Prosím o radu. Před 14dny jsem dobrala Duomox na angínu, poté nastaly problémy. Nejdříve gyn. zánět (kvasinky), léčené týden, bohužel se mi to zas opakuje. Ted už mám týden k...

Jedná se nejspíše o nežádoucí účinky antibiotik, které kromě "zlých" bakterií ničí i normální střevní a poševní mikroflóru. Doporučoval bych proto kontrolu přímou ošetřujícího...

Poslední dobou mi je hrozně těžko,mám občasný pocit na zvracení,průjem ale na záchod jdu max. 2-3x denně, když se zvedám,tak cejtim mírnou bolest v pravo dole a mám divný pocit...

Ke zjištění příčiny potíží by bylo vhodné navštívit lékaře a doplnit základní odběry krve, ultrazvuk břicha a kultivační vyšetření stolice, event. ještě další vyšetření dle...

V pátek jsem si vzala večer po 10té hodně pilulku antikoncepce Minisiston (byla to 1. tableta po 7mi denní pauze), asi půl až hodinu na to jsem měla mírnější jednorázový průjem...

Účinek antikoncepce by neměl být snížen, tedy možnost otěhotnění je prakticky nulová. Jedna řidší stolice za den ještě není průjem.

Průjem

| Dotaz od: MONIKA

P.doktore,chci se zeptat mám stále žlutou stolici,nemám žlučník.Udělali my kontrolu žaludku hadičkou a odběr krve ale nikde my nic nenašli.Boleli mě žluníkové cesty,teď už je to...

Moniko! Mírný průjem může souviset s hormonálními změnami během těhotenství, ale neměla byste dále ztrácet na váze. Pokud vám pomáhal Hylak, můžete se k němu bez obav vrátit...

Chtěla by jsem se Vás zeptat. Druhým dnem užívám Amoksiklav a objevil se dnes u mne průjem. Není viditelná krev, barva tam je hnědá. Mám zajít k lékaři a nebo ještě léky užívat...

Vážená paní Jano, průjem jako vedlejší účinek antibiotik souvisí s jejich žádoucím účinkem, t.j. vyhubením mikrobů v organizmu. Antibiotikum často vyhubí i neškodné mikroby...

Průjem

| Dotaz od: Pavla

Chtěla bych se zeptat na několiko otázek. Může být lék IMODIUM (pro snížení častosti stolice) návykový? Mívám psychické problém, které souvisejí s konkrétními činnostmi (mám...

Pavlo! I když se na Vaší časté stolici nepochybně podepisuje psychické rozrušení, přesto byste si zasloužila podrobnější vyšetření, aby se daly vyloučit především střevní...

Dlouhodobý spánek

| Dotaz od: Lucie-Anna

.Je mi teprve 16 a chodím na Gymnázium a před asi rokem se u mě objevili komplikace v podobě dlouhého spánku.Když mohu spím i 13hodin denně.Neberu žádné léky ani netrpím žádným...

Lucie-Anno. Spánek je velmi individuální záležitost - někomu stačí spát 5 hodin denně, jiný potřebuje 9, a nejsou stanoveny přesné hranice toho, co je normální. Nicméně pokud...

Průjem z "nervů"

| Dotaz od: Vojtěch

Mám problém: Když jsem letos začal chodit do školy, už první den se mi udělalo špatně od žaludku a jednou až dvakrát týdně mám ráno ve škole průjem, díky čemuž mám i hodně...

Vzhledem k tomu,že užíváte sertralin-Zoloft-což je antidepresívum s jistým protiúzkostným efektem,soudím,že jste v neurologické či psychiatrické péči.Jste vnímavý,citlivý tvor...

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Petra

Pane doktore. Chtěla bych se Vás zeptat na můj problém. Od dnešního rána mám několik řidčích stolic. Nejsou sice vodnaté,ale řídké. Antikoncepci beru večer před spaním (22,30) a...

Průjem může spolehlivosti pilulek ovlivnit pouze v případě, že jde o silný a déletrvající průjem (jedna průjmová stolice spolehlivost neovlivní). Snížit spolehlivost mohou i...

Už týden mám řidší stolici (někdy více, někdy méně), na záchod chodím několikrát denně. Předevčírem jsem přijela z Itálie (průjem začal už tam). Na dovolené jsem popravdě...

Vážená slečno Dominiko, pokud Vám šetřící dieta a dezinfekční přípravky typu živočišného uhlí nebo Endiaronu neuleví od uvedených obtíží, doporučuji Vám domluvit se na vyšetření...

Dlouhodobý výtok

| Dotaz od: Alexandra

Paní doktorko, trápí mě dlouhodobé výtoky. Dostala jsem je asi ve 14 letech a trápí mě dodnes (nyní je mi 21 let). Tenkrát byl výtok bílý (hrudkovitý) a svědil. Teď už mě...

Je otázkou, zda se jedná o fyziologický výtok (spíše ano, když nemáte potíže). Ten má každá žena, některé mají výtoky bohužel silnější. Pro úpravu poševního prostředí je vhodný...

Antikoncepce + průjem

| Dotaz od: Jana

Dnes jsem Vám psala kvůli tomu, že jsem v 19:00 měla průjem a v 0:00 jsem si vzala po 7 denní pauze první pilulku z plata. Dopoledne, kolem 11:00 jsem měla též průjem, ale už...

Dopoledne jsem šla na wc a průjem byl už lepší, takže očekávám, že už to bude dobré Z vašeho vyjádření nebylo možné poznat zda průjem již zcela ustal,nebo se zmírnil, a jen...

Dlouhodoby bolest bricha

| Dotaz od: Štěpík

Je mi zdali16let a už asi 3roky mě po ránu bolí žaludek a je mi špatně.Zkusila jsem to tedy prozkoumat a zjistila jsem že mi je špatně skoro vždy ve všední den ted y...

Milá Štěpánko. Takto přes internet bez možnosti Vás vyšetřit bohužel nemohu jednoznačnou diagnosu stanovit, zkusím Vám ale nastínit, jaké jsou možnosti. Jak navrhujete i Vy sama...

Průjem/zácpa

| Dotaz od: Michaela

Již 5 dní u mě přetrvává stav, který se vyznačuje střídáním zácpy (převažuje) a průjmu. Po jídle cítím cca 5 cm pod hrudní kosti ve střevech bolest, zřejmě v momentě, kdy mi...

Michaelo. Bolesti v epigastriu bezprostředně po jídle mohou souviset s postižením žaludku a duodena, než se střevními potížemi. Může se jednat o zúžení pyloru (místo, kde...

Bolesti šlach a průjem

| Dotaz od: Weronika

Chtěla bych se zeptat mám neusláte problémy se šlachami, boleji mě pořád šlachy u ruce a mám už asi měsíc průjem tak bych chtěla vědět jestli to nejsou nějaký příznaky nemoce...

Určitě navštivte lékaře. Měla by se vyloučit střevní a jiná zažívací onemocnění (např. Crohnova choroba a další). Bolesti šlach mohou být z pžetížení nebo při revmatických...

Dlouhodobý chřipkový stav

| Dotaz od: Mirka Michálková

Dobrý, prosím vás o radu či názor. Před skoro dvěma roky jsem začala mít zdravotrní problémy s bolestmi svalů na nohou, bolestmi v krku(ty i před tím),vyčerpáním a celkově mi...

Nevím, jaká vyšetření vám byla provedena, rozhodně byste měla mít odebrané protilátky na mononukleosu, cytomegaloviry, boreliosu, klíšť. encefalitidu a řadu dalších infekcí...

Dlouhodobý výtok

| Dotaz od: Denisa

Ráda bych se poradila ohledně jednoho mého problému. Cca rok se u mne objevuje hojný bělavý výtok. Nezapáchá, nepálí, jen mne občas mírně "obtěžuje". Užívám HA Artizia, předtím...

Po antibioticích je fluor častá komplikace, protože dojde k narušení normální poševní flory a mohou na její místo nasednout patogeni organizmy, bylo by vhodné zhotovit kultivaci...

Již asi začátkem druhého měsíce mám hlavně po ránu a hlavně před spánkem silné suché dráždivé kašle. Celkově stále, projevuje se to i s dalšími nemocemi jako rýma, zánět...

Doporučila bych na základě potíží vyšetření u pneumologa nebo alergologa k vyloučení bronchiálního astmatu, který je velice pravděpodobný. Už neužívejte žádné kapky na kašel a...

Ulcerozní kolitida a prujem

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko, od loňského března mám Ulcerózní kolitidu v konečníku, v prosinci byla ataka a po silnějších lécích jsem to měla pak zase v klidu, trpím více nemocema, léčila...

Ve vašem výtěru (jehož techniku jste zřejmě v zásadě zvládla) neshledali žádnou konkrétní bakterii, která by byla původcem potíží. V Egyptě ale může evropský turista získat např...

Je mi 18 let a uz 2 dny trpim vysokou teplotou okolo 38 stupnu a otresnou bolesti strev. Mam hodne ridky prujem (cerne uhli zatim nepomaha ani temuta raselina). Take jsem si az...

Pokud průjem a vysoké teploty přetrvávají do třetího dne, bylo by moudré vyhledat lékaře. Podstatná je rehydratace a realimentace- při vysokých teplotách a průjmech...

Průjem u obou synů

| Dotaz od: Lucie

Mám dva syny,11 a 3 roky a oba mají již delší dobu mírný průjem (starší syn má stolici tak 3x denně už 14 dní,mladší 1-2xdenně,někdy se pokaká i v noci,trvá to 6dní.My s...

Lucie. Výtěry i krevní vyšetření jsou namístě, neotálel bych. V supersterilních nemocničních prostředích jako je ARO či jiná oddělení se velmi často vyskytují nosokomiální...

HA a prujem

| Dotaz od: Andrea

Potrebuji rychlou radu. HA tri.regol jsem si vzala v 20: 00 a mela sem lehky a hodne kratky narazovy prujem ve 22:35 muze to ovlivnit ucinky HA?

Jedorázový krátký průjem by neměl antikoncepci ovlivnit příjemný den

Průjem

| Dotaz od: Monika

Jsem 17 letá studentka střední školy. Trápí mě průjmy tak 1 krát měsíčně. Vždy mě ve škole chytnou křeče a už vím, co bude následovat. Po čase stráveném na záchodě si vezmu...

Podle vašeho popisu to skutečně vypadá na psychosomatické obtíže. I když nejde o žádnou závažnou chorobu, může s postupem času docházet ke zhoršování stavu a navíc je to...

Dlouhodobý suchej kašel + bolest bricha

| Dotaz od: Curtis Jackson

Moje přítelkyně má už několik měsíců kašel zda se mě že poslední měsíc se mírně zhoršil.odkašlava zhruba jednou do pul hodiny. kašel je někdy dávivý.většinou v poslední době...

Nevím, jakou opověd ode mne asi čekáte, ale lékař a návštěva u něj je prostě nutná věc!!! /na dálku nelze udělat ani přibližnou diagnosu, nějak přítelkyni motivujte, hrozí...

Loni v listopadu jsem si při fotbale natahnul tříslo. Říkám si chvilku klidu a bude to OK. Tak jsem to byl zkusit konec prosince ale po chvilce to začalo znovu tahat. Od unora...

Nejdříve musí chiruirg na chirurgické ambulanci vyloučit možnou tříselnou kýlu a slabost tříselných tkání, oslabení třísla. To je podle vašeho popisu méně pravděpodobné. S...

Průjem u kojence

| Dotaz od: Alena h

Máme měsíční plně kojené miminko, několik dní má tekutou, skoro vodnatou, žlutou stolici. Je to v pořádku?

Pokud pije normálně, přibývá na váze, neznepokojovala bych se. Barva i konzistence stolice se mohou měnit. Hezký den.

Mám 10 letého syna který od poslední nemoci laryngitidou už 3-4 měsíce pořád kašle.Má suchý dráždivý kašel a nic mu nepomáhá. Začal si i stěžovat na bolest na hrudníhu, brnění...

Paní Hanko, rozhodně se co nejdříve obraťte na pediatra svého syna. Rozpoznání příčin déletrvajícího kašle někdy vyžaduje jistou míru trpělivosti /je třeba rozlišit například...

Průjem, zimnice

| Dotaz od: Jaroslav

Mám dotaz už delší dobu mám zdravotní problémy a zatím nepřišli na to čím to může být. Poslední dobou mi neni vůbec moc dobře a trápí mě tyto věci : průjmy až křeče v břiše a...

Vážený pane Jaroslave, příčina obtíží může být např. v neléčeném zánětu zažívací trubice. Pokud jste dosud neabsolvoval již dříve doporučená endoskopická vyšetření, měl byste je...

Dlouhodoby bolest bricha

| Dotaz od: Štěpík

Již asi 3roky mě po ránu bolí žaludek a je mi špatně jelikož musím snidat tak musím čekat tak musím15 minut než to aspoň trochu přejde.Nedalo mi to a trochu jsem zkoumala a...

Vaše potíže mohou být skutečně tzv. žaludeční neuroza,kterou většinou nastartuje blížící se stres v podobě školy například. V tomto případě Ranisan moc nepomůže a potřebujete...

Průjem

| Dotaz od: Tomáš

Pani doktorko, chtel bych se zeptat jak je "definovany" průjem? Můžeme za průjem označit 2 - 3 formovane ( ne řídke ani vodnate ) stolice denne? Nebo to prujem neni?

Průjem je definován jako vyprázdnění více jak 3 neformovaných stolic denně, nebo jako časté vyprazdňování řídké stolice, nebo častější a naléhavější pocit potřeby s překotnou...

Už více jak měsíc mívám často po náročných fotbalových trénincích nesnesitelné bolesti břicha spojené s průjmy. Nejdříve jsem myslel, ze příčinou je iontový nápoj užívaný před...

Vážený pane Ondro, doporučuji Vám metodou pokusu a omylu výrazně omezit fyzickou námahu a konzumaci mléčných výrobků obsahujících laktózu. Pokud pak dojde k vymizení Vašich...

Cestovatelský prujem

| Dotaz od: Lada

Byla jsem cestovat v jizni americe, kde jsem mela velke bolesti a prujem. Vzala jsem si prasky proti prujmu,ktere me zbavily bolesti, ale prujem nezmizel. Jsem doma jiz 2...

Návštěvu lékaře - infektologa - Vám doporučuji.

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Lucie

V září jsem byla s přítelem v Egyptě, kde jsem měla pouze 2 dny průjem .. pilulku si beru vždy okolo 20.00, průjem jsem nikdy neměla ani v noci, ani ráno, ani dopoledne, pouze...

Vzhledem k době která uplynula a normální menses myslím že není žádný důvod k znepokojení. Příjemný den

Občasný průjem

| Dotaz od: Andrea

Chci se zeptat zda se dá za větší potíže považovat jednorázový průjem spojený s bolestmi břicha téměř po celý den a opakující se přibližně co 2 týdny. Před 2mi měsíci jsem...

Každá dlouhodobějí trvající změna charakteru a četnosti stolice by měla být vyšetřena i kolonoskopickým vyšetřením.

Prujem

| Dotaz od: Daniela

Muj 11mesicni syn ma posledni tyden prujem, spise kasovity, tak 6xdenne. Nezjistila se zadna pricina a protoze se mu proklubavaji dalsi zuby, vypada to na souvislost s nimi...

Žlutá barva kůže, pokud jste byli podrobně vyšetřováni, nemusí opravdu znamenat žádné onemocnění. Určitě bych ale trvala na vyšetření opakovaném, protože vyšetření může být...

Antikoncepce a průjem 2

| Dotaz od: Sara

Vzala jsem si pilulku antikoncepce a hned na to jsem mělasilný průjem, vpříbalovmletáčku jsem se dočetla, že si mám vzít tabletu z rezervníhoo stripsu, a tak jsem tak udělala a...

Postupovala jste správně, měla by jste být chráněna,ale přesto i když je to možná až přehnaná opatrnost by bylo vhodné do konce tohoto cyklu kondom použít. Příjemný den

Prujem

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych se zeptat,v pondělí jsem začala brát první prášek z platíčka(Jeanine)a v sobotu po užití pilulky sem měla asi po 3,5 hodinách jednorázovou řidčí stolici,může to...

Martino! Ačkoli to samozřejmě nemohu zcela vyloučit, velmi intenzivně se domnívám, že spolehlivost antikoncepce zůstala zachována.

Prujem a krev pri stolici

| Dotaz od: Radka

Je mi 31 let a mam tak pul roku problem s prujmem nekdz je uplne jak voda a nekdy cerny mam to jeden krat za den a pak az druhy den pak se treba to na dva dny spravy a pak na...

Pokud máte průjem již tak dlouhou dobu, nebude se jednat o průjem infekční, ale původ průjmu je třeba řádně vyšetřit, obzvláště když je doprovázen příměsí čerstvé krve, dokonce...

Dlouhodobý zánět průdušek

| Dotaz od: Vojtěch

Je mi 15.Aktivně sportuji(hraji fotbal) a v životě jsem nekouřil(podle zákona bych ani neměl).V prosinci se u mě objevil poprvé zánět průdušek.Po léčbě antibiotikami se mi jej...

Recidivy zánětu průdušek mohou naznačovat alergický či astmatický terén, možné je i oslabení imunity. |Na místě je jistě vyšetření u pneumologa a alergologa event. imunologa..

Docela začínám mít strach o své zdraví, konkrétně tedy plíce. Od září tak nějak pokašlávám, protože mám přes zimu každou chvíli nějakou nemoc skrze nízkou imunitu. Poslední...

Můžu Vám na základě uvedených potíží poradit jediné a to je vyšetření u pneumologa, který po vyšetření jistě najde cestu jak Vám od potíží pomoci. S pozdravem

Průjem, bolest břicha

| Dotaz od: Dominika

Chtěla jsem požádat o radu. Již delší dobu, téměř přes měsíc, mě trápí přerušovaný průjem. Vyskytne se den, co to mám v pořádku. Ale teď už mám 4 dny v kuse pouze průjem a...

Dietní stravování může stolici upravit, ale v případě delšího trvání potíží je nutno vyloučit infekční či jiný původ průjmu.

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Filip

Asi 2 týdny mám kašel s vykašláváním hlenů a rýmu. Při kašli mě často bolí hlava a poslední dobou mi cuká na pravém prsním svalu. Praktický lékař mi řekl že mám zánět průdušek...

Filipe! Pravděpodobně opravdu jde o zánět průdušek, ale asi nebyl - žel - léčen antibiotiky, na které je citlivá bakterie, která tento zápal vyvolala. Cigarety bych určitě...

Lékař mi diagnostikoval před třemi týdny virozu, po týdnu a kontrole bylo podezření na mononukleózu, krevní testy byly naštěstí OK. Bohužel po celou dobu (nyní již přes tři...

Záleží na tom, zda se jedná o bakteriální, či virovou infekci. Doporučoval bych při teplotách užívat např. Paralen a na suchý kašel např. ACC, který ho zvlhčí. Hezký den.

Tmavé pečivo a průjem

| Dotaz od: Eva

Chtěla jsem se zeptat zda je možné, že by mi tmavé pečivo způsobovalo průjem. Zhruba před týdnem jsem přešla z bílého na tmavé pečivo a od té doby mám průjmy po pohankovém...

Evo! Celozrnné pečivo může mít mírně projímavé účinky (záleží také na zkonzumovaném množství pečiva) a může způsobovat mírné nadýmání. Někdy může určitou dobu trvat, než si vaše...

Dlouhodobý výtok z pochvy

| Dotaz od: luciee*

Je mi 14 let, a už dlouho mě trápí výtok z pochvy. jeho barva,a konzistence se stále mění, někdy je bílý někdy do žluta,někdy je hrudkovitý, někdy velmi řídký. co mě na něm...

Ve vašem případě je nutné zhotovit mikrobní obraz poševní,kultivaci včetně citlivosti a poté cíleně nasadit léčbu podle výsledků. Příjemný den

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Nikola P.

Mám takový dotaz.Už asi 2 měsíce mám kašel.Nemůžu se ho nějak zbavit.Brala jsem už antibiotika,léky proti kašli a proti průduškám a pořád nic.Často při tom kašli mi udělá,že...

Nikolo! Ano, zánět v oblasti dutin nebo v nose může zatékáním hlenu kašel způsobovat. Doporučuji ORL vyšetření a pro jistotu i RTG snímek plic. Nekouřit!

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Kryštof

Syn navštěvuje rok imunologii. V červnu před rokem měl celkové IgE 115, ECP 33,900, Eozinofily 8,ooo, Cytotox.T lymf. 21,000 a Cytotox.T lymf. CD 8+ 0,798x10ˇ9/1. Celý rok bral ...

Souhlasím s Vámi taktéž bych navrhovala návštěvu alergologa a plicního odd.

Časté zvracení a průjem

| Dotaz od: Tereza

Žiju v Anglii v nigerijské rodině, která vaří dost pálivá jídla. Ze začátku jsem z jejich pozdních večeří zvracela asi 1x za měsíc a poté měla průjem. Teď je to skoro každý...

Změna prostředí může vést k oslabení imunity a radikální změna stravovacího režimu včetně skladby potravy může vést k zažívacím potížím. Bylo by logické navrátit se k původním...

Kašel dlouhodoby

| Dotaz od: IVANA

Dobri den pani doktorko je normalni když 16 měsični dite kašle 3-4 tynd ypo ulehnuti tak 5-6 krat a pak usne a spinka alergie žadna astma nevim e akašel se opakuje velmi často...

Žádný dlouhodobý kašel není normální, v žádném věku. Kašel po ulehnutí nemusí souviset s infekcí nebo obecně nemocí dýchacích cest, může být výrazem tzv.gastroezofageálního...

Prujem v 7denni pauze

| Dotaz od: Petra

Poprve po pulrocnim uzivani antikoncepce jsem dostala spolu s druhym dnem menstruace i prujem, neni to sice tak uplne prujem spise ridsi konzistence, ale zajimalo by me jestli...

Můžete bez problémů. Antikoncepci to neovlivní.

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Lenka

Moje maminka 69 let má vysoký tlak a bere na něj léky se kterými nemá problém. Už půl roku ale trpí urputným kašlem na který jí běžné léky na kašel nepomáhají. Lékař jí bez...

Doporučovala bych opětovnou návštěvu lékaře, s tím, že naordinovaná medikace není účinná, dá se provést kontrolní RTG, CT plic, bronchoskopie a pod.

Průjem dítěte

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych znát Váš názor. Mám 23 měsíčního syna. Byli jsme na dovolené v tunisku. Tam po 2 dnech začal zvracet a měl průjem( vodnatý ). Trvalo to 3 dny. Den před návratem ( od...

Příčina průjmu u Vašeho syna je nejpíše infekční. Požádejte lékaře o kultivační vyšetření stolice (pokud ho ještě neudělal), které umožní zjistit, jaké mikroorganismy jsou...

Mám problém s mým 5-ti letým synem. Před měsícem začal zvracet a měl průjem, nejdříve jsme si mysleli, že je to viróza,která řádila ve školce, ale když potíže trvaly už týden...

Zvracení je při potravinové alergie spíše méně běžné, obratte se přímo na ambulanci dětské gastroenterologie, aby se synovi dostalo hloubkového vyšetření. Ve vašem regionu jistě...

Průjem,hleny,škrundání

| Dotaz od: 1Hanka1

Moc prosím o radu. Již delší dobu mám problémy se střevy. Měla jsem krev z konečníku. Byla jsem u lékaře a po vyšetření na okultní krvácení zhodnotila paní doktorka, že se jedná...

Určitě byste měla kolonoskopii absolvovat, jinak se nedozvíte, proč máte problémy a nemůže vám být pomoženo. Nejpíš půjde o zánětlivý proces v tlustém střevě /ulcerocní colitis...

HA a průjem

| Dotaz od: Natálie

Beru HA Bonadea o půl 8 večer. Další den ráno asi kolem 10hodiny jsem měla řidší stolici, průjem to asi nebyl,ale chci se zeptat,jestli je zde riziko snížení HA? Jestli se...

Natálie, odstup mezi užitím tablety a průjmem je velký. Antikoncepce by se měla už vstřebat a její efekt by neměl být ovlivněn. S pozdravem

Dlouhodobý občasný kašel

| Dotaz od: Edita

Jak postupovat v případě občasného kašle, občasné sklovité rýmě (bez hlenů), úporné svědění nosu... problém přetrvává cca 5 týdnů, rentgen plic v pořádku, na alergie jsem netrpěla

Doporučovala bych alergologické vyšetření, při negativním nálezu bych doplnila ještě ORL vyšetření. Zkusila bych léčbu antihistaminiky + zatím do nosu Vincentku nebo roztot...

Dlouhodoby kašel 2

| Dotaz od: IVANA

Pišu ohlend eproblemu že ma dcera už 3 tyden kašle u ulehnuti už jsme byli 3 kryt v nemocnici a o problemi jicnu nam nikdy a ni nenaznačili a ma lekařka tvrdi že to je normalni...

Večerní kašel po ulehnutí jako známka GER byla uvedena jako možnost, ne jako diagnóza Vaší dcerky. Pokud večerní kašel přichází jen v souvislosti s infekcemi, spíš bude souviset...

Za průjem je považována velmi častá a řídká stolice. Průjem bývá způsoben zrychleným průchodem tráveniny střevem, takže organizmus nestačí vstřebat přebytečnou vodu. To může...  spustit dotazník

Chtěla bych se zeptat jestli mohu být těhotná, když jsem v neděli ráno měla s přítelem pohlavní styk, pravidělně beru hormonální antikoncepci Katyu( ve20:00), ale asi den nebo...

V tom případě může být účinek antikoncepce snížen,do konce tohoto cyklu raději používejte ještě kondom. Příjemný den

Je mi 15 let a před 6 měsíci jsem přišel z chladného počasí domů a nahmatal si zvětšené uzliny na krku a na pravém třísle.Ráno začal tlak v krku který trvá do dnes. Koukaljsem...

Omlouvám se za zpoždění odpovědi, dotaz byl ke mě dnes přesunut od kolegů. Je opravdu velmi nepravděpodobné, že by za Vašimi potížemi stála jakákoliv vážnější choroba. Virus HPV...

Zácpa/Průjem

| Dotaz od: Martina

Již delší dobu mám problém s trávením. Na záchod chodím tak jednou za dva týdny, vůbec nemám potřebu. Poté pak ale nastane většinou 3-5 denní průjem, který doprovází nehorázné...

V dotazu bohužel neuvádíte, jaká vyšetření Vám byla provedena při hledání příčiny problému. Zácpa v takové míře, jakou uvádíte, je jistě důvodem podrobnějšího vyšetření - pokud...

Dlouhodobý kašel a rýma

| Dotaz od: Jakub

Chtěl bych se vás zeptat a zároveň poradit. Už měsíc a půl mám kašel, zpočátku jsem byl léčen pouze nějakými sirupy. Po návštěvě lékaře jsem dostal antibiotika, které nezabrali...

Milý Jakube, určitě je protivné prožívat to, co líčíte. Bohužel, situace, jako je ta Vaše, není úplně vzácná. Kašel je původně účelný reflex, který má za úkol udržovat žádoucí...

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: hana

Mám 65letého tatínka, který má už dlouho suchý dráždivý kašel..asi tak 4 roky..byl na vyšetření na plicním, nic nezjistili..před 2 měsíci dostal chřipku-od té doby je kašel...

- moc nerada Vás zklamu, ale Vašeho tatínka má léčit ten lékař, který má možnost jej skutečně klinicky vyšetřit. Zvláště tam, kde již nějaká předchozí péče o pacienta byla, má...

Dlouhodobý problém - Akné

| Dotaz od: Dana

Je mi 26 let a trápí mě od puberty akné. V pubertě byly projevy mírnější a jen na hrudi a zádech, nyní mě tyto oblasti netrápí, ale problémy mám na obličeji - spousty malých...

Akne je hormonálního původu, strava má na průběh minimální vliv, nicméně nic určitě nezkazíte čistícími čaji. Ve vašem případě bych doporučovala celkovou terapii retinoidy...

Váš dotaz: Již několik roků mne trápí většinou v zimním období suchý kašel, takový štěkavý a záněty hrtanu. Začíná vždy nějakou slabou virózou nebo nachlazením a potom několik...

Opět se omlouvám za zpožděnou odpověď, dotaz byl ke mě až nyní přesunut od kolegů. Děkuji za doplnění informací, z přiloženého nálezu vyplývá, že Vaše potíže je, přinejmenším...

Je mi 25 let a odmala trpím na časté angíny, chřipky a střevní problémy (průjem, nadýmání, křeče v břiše). Jsem neustále unavená, bolí mě hlava, klouby i svaly. Všechno mě hned...

Za všemi Vašemi problémy by mohla být nepoznaná celiakie. Píšete, že diagnosa byla stanovena před 3 měsíci. Zřejmě tedy zatím pouze 3 měsíce dodržujete striktní bezlepkovou...

Spolehlivost antikonce a průjem

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat ohledně spolehlivosti antikoncepce a průjmu, vím, že takových dotazů je spousta, přesto bych chtěla znát odpověď na mou otázku. Beru pravidelně...

Když od užití antikoncepce uplyne více než 5-6 hodin a nejedná se o opakované průjmy,ale jen o řidší stolici potom nemusíte mít obavy,užijte si dovolenou. Příjemný den

Průjem a nachlayení

| Dotaz od: Pavlína

Měla bych dotaz ohledně syna 8 let.Je nastydlí,zahlenění,je astmatik,dostáva ráno vdech Budieru a teď má nasivin,pamycom,sinecod a sinupred.Ale dnes ráno měl průjem s křečemi v...

Pavlíno, při zahlenění se může onjevit hlenovitá příměs ve stolici, protože děti velké množství hlenů spolykají a ty projdou zažívacím ústrojím. Pokud by ale křečovité bolesti a...

Můj dvou letý syn měl angínu, užíval Ospen. Cca po 5-ti dnech mu začal průjem, před třemi dny antibiotika dobral, ale průjem přetrvává dál, má v něm i hlen v barvě stolice. Je...

Může to být ještě stále průjem po ATB. Úprava stavu může trvat i přes týden. Jogurty s živými kulturami, protiprůjmová strava a dostatek tekutin je v pořádku podávat a stav by...

Prujema zvracení

| Dotaz od: sabca

Ze soboty na nedeli v noci jsem zvracela a mela pujem o pul druhe rano a prasek beru v osm vecer?hrozi nejake riziko otehotneni jestlize v sobotu odpoledne jsem mela styk? a...

Rychlost vstřebávání závisí na tom, co zrovna máte v žaludku, nebo co jíte. Ale po pěti hodinách by měla být pilulka již vstřebaná (pokud jste nevečeřela kachnu nebo chléb se...

Mám problémy po čištění zubů, cítím únavu, nebo dostanu průjem. Myslel jsem , že jde o alergii na fluor, ale ten problém nedělá. Zuby jsem čistil v různé hodiny, nebo vůbec, aby...

Chrup mate v pořádku? Netrpíte paradentózou? Bylo by vhodne otestovat zubní asty, co se provádí na kožních ambulancích. S pozdravem

Úporný dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Jitka

Již dlouhou dobu (nejméně 3 měsíce) mě trápí hluboký úporný kašel. Potřebuji # odkašl at, dá to velkou námahu než se to podaří. Určitě to nejsou horní cesty # dýchací...

Doporučuji určitě doplnit všechna potřebná vyšetření, nevím, proč si je alergolog nezajistí sám. Někdy pomohou léky na rozšíření průdušek a antiasmatika i v případě, že se na...

Dcera a průjem

| Dotaz od: Maminka

Chtěla bych se zeptat na svou dceru,od úterý tohoto týdne má bolesti v pravém podbřišku a průjem,po důkladném vyšetření se nejedná o slepé střevo,ale o nějaké změny-jak mi bylo...

Maminko! Podle popisu může mít stav řadu zcela různých příčin a na dálku toto "nerozseknu". Naproti tomu se mohu vyjádřit k hladovění. Hladovění je u nás mezi lékaři, ale i...

Bolesti břicha a průjem

| Dotaz od: Eva

Chtěla jsem se zeptat,mám už zhruba jeden den bolesti břicha, velký řídký průjem a nafouklé břicho. Napadlo mě že bych mohla mít střevní chřipku ale nevím.V noci nemůžu spát.A...

Skutečně by se mohlo jednat o střevní chřipku, to bývá viroza a s jídlem nesouvisí...pokud by Vás ale břicho bolelo výrazně, bylo by vhodné zajít k lékaři...hezký den

Stres je považován za jedno z největších rizik 21. století. Samozřejmě, určitý stres je normální, a dokonce užitečný. Pomoci může v situacích, kdy potřebujeme rychle zareagovat...  celý článek

Mého přítele už tak přes 2 měsíce trápí suchý i vlhký kašel. K doktorovi ho zaboha dostat nemohu. Ten nejdráždivější kašel má v noci, přes den to není tak hrozné. Pomohou nějaké...

Kašel může mít nejrůznější příčiny. Mezi nejčastější patří záněty horních či dolních dýchacích cest, astma, nejrůznější alergie. V lékárnách jsou k dispozici bez lékařského...

Asi tak týden má křeče na levé straně břicha k tomu průjem, nechutenství a dnes začalo zvracení. Beru probiotika od prvního dne byla jsem na pohotovosti ještě na začátku tam mi...

Pokud potíže trvají delší dobu, je na místě vyšetření u lékaře k vyloučení jiné příčiny potíží než prostá střevní chřipka. Je vhodné provést výtěr ze stolice k vyloučení...

Paní doktorko, už jednou jsem vám psala a chtěla bych ještě poradit. Psala jsem, že se léčím od loňského března s Ulcerózní kolitidou v konečníku, v prosinci byl relaps a od té...

Ano, lékařka vás posílá na správné vyšetření...jedná se také o vyšetření nadledvin (mají kůru a dřeň a každá tato část produkuje jiné hormony). Doporučila bych ještě doplnit...

Průjem

| Dotaz od: tereza

Již 3 týdny mám pravidelně večer řídkou resp. vodovou žlutou stolici s kusy jídla (1-2x), přes den nic, břicho mě nebolí.... minulý týden jsem prodělala virozu - nachlazení a...

Takto dlouho trvající vodnatá stolice (průjem je spíš o časté frekvenci) by si zasloužila konzultaci u lékaře ( stačí obvodní, vyšetří vás, prohmatá a udělá testy, uzná-.li za...

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Hana

Paní doktorko, již jednou jsem se s Vámi radila ohledně virové meningitidy u mé 6-ti leté dcery, děkuji za odpověď. Dcera byla 7-17.12. kvůli meningitidě hospitalizována, 4 dny...

Vaše dcerka prodělala poměrně závažnou infekci a proto je oslabená. Pokud ale dcera kašle již tři týdny, doporučila bych rentgen plic a pokud nebude kašel ustupovat ani v...

Opakující se průjem

| Dotaz od: Marek

Mám problém s opakujícími se průjmy. Vše začalo v listopadu, kdy jsem měl střevní chřipku - veliké průjmy a zvracení. Od té doby se v periodě 1 týdnu opakují průjmy.Na záchod...

Nejenže jsou Vaše obtíže velice nepříjemné, mohly by znamenat i vážnější onemocnění střev. Dle mého názoru by se mělo provést kolonoskopické vyšetření (vyšetření tlustého...

Potřebuji poradit - jsem už naprosto zoufalá ! Před dvěma měsíci jsem měla alergicou reakci na lék Cipralex, kdy mi opuchla oční víčka a tváře. Na otok nepomáhaly žádné...

Rozhodně bych nejprve doporučoval znovu kompletní vyšetření, nejlépe na alergologii. Teprve po výsledcích testů se dá určit o jaké onemocnění se jedná a zahájit vhodnou terapii...

Průjem nebo ne?

| Dotaz od: sabca

Chtela jsem se zeptat zda-li se da trochu ridcejsi stolice nez obvykle povazovat za prujem? A jak dlouho se popripade chranit jinou antikoncepcni metodou? a prosimvas ,muzete mi...

Sabčo! Průjem je spíše stolice četná, častá, nežli řídká. Pokud máte jednou či dvakrát denně řidší, méně formovanou stolici, o průjem se nejdedná. Snížení účinnosti hormonální...

Antikoncepce a slabý průjem

| Dotaz od: alžběta

Chtěla bych se zeptat, užívám antikoncepci Sunya a užívám ji pravidelně, nikdy jsem na prášek nezapoměla. při dobírání posledního platíčka (nyní jsem začala už brát nové a...

Netuším,cosi představujete pod pojmem slabý průjem. Pokud máte obavu,udělejte si test. Menstrauce je obvykle s prášky slabší.

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Andrea

Užívám Lindynette 20. 8.5 jsem si zapomněla vzít pilulku v 18:00 hodin a až následující den jsem si ji vzala kolem 7 hodiny ráno. Pilulku jsem si pak vzala i ve správnou dobu...

Raději bych užívání i jiné ochrany prodloužil, při průjmu nemuselo dojít k úplnému vstřebání tabletky Příjemný den

Chtěla bych se zeptat,zda byste mi doporučila epidurální anestezii při porodu.Je to opravdu lepší než rodit bez anestezie?Tento problém mne trápí celé těhotenství,čekám druhé...

Pokud trpíte na bolesti tzv. od páteře, během porodu samozřejmě může dojít ještě k jejich zhoršení. Epidurální analgesie by během porodu tento problém vyřešila. Ale rozhodnutí...

Průjem v 7 denní pauze

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat užívám HAK Minisiston, měla jsem 7 denní pauzu menses přišla v pořádku ve Čtvrtek tak jak má, ale v 7 denní pauze v sobotu jsem šla od 8 ráno do 1...

Ke snížení účinku kontraceptiva by dojít nemělo.

Ráda bych se Vás dotázala na možná vyšetření mé matky(48let), která trpí dlouhodobě suchým kašlem(přes 4roky), který se v zimním období a při pobytu venku zhoršuje, ale...

Děkuji Vám za dotaz. Každý kašel, který trvá déle než 3 týdny, je nutno dovyšetřit. Příčin kašle může být hodně. Kdy měla plicní vyšetření? Absolvovala i bronchodilatační...

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat, jaké/jestli je riziko snížení účinku hormonální antikoncepce v případě, že jsem si v neděli ve 20 hodin vzala 3.pilulku (Mercilon) a v pondělí ráno v 7...

Tableta byla plně vstřebaná, nebyl omezen účinek.

Dlouhodobý problém

| Dotaz od: dagmar

Již delší dobu mám problémy. Začalo to točením hlavy a pokračuje trnutím rukou a tváří, slabostí v nohou. Často se mi zdá, že mi v končetinách malinko škube. Byla jsem u...

Potíže podle Vašeho popisu mohou být od krční páteře, mohou být i způsobeny psychicky, ale pokud jsou dlouhodobé, asi by se mělo vyloučit postižení mozku. Zkuste magneziové...

Dráždivý dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Karolina

Paní doktorko, už nevím kudy kam, prosím vás tedy o radu. Jde o 6-letou dceru.Pro opakovaný dráždivý kašel a zvýš. teploty byly v 11/2010 podány ATB Klacid. Ten bohužel nepomohl...

Obávám se, že takto komplexní problém, jak mi jej nyní popisujete, nevyřešíme přes internetovou poradnu. Jako místo bydliště máte uvedenou Prahu, mohu Vám tedy pouze nabídnout...

Průjem a 7 denní pauza

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat užívám HAK Minisiston, měla jsem 7 denní pauzu menses přišla v pořádku ve Čtvrtek tak jak má, ale v 7 denní pauze v sobotu jsem šla od 8 ráno do 1...

Rpůjem v sedmidenní apuze nemá vliv na účinnost HAk,neberete prášky. Udělala jste vše OK,na jedničku:)

Průjem a HAK

| Dotaz od: Pavlínka

Chtěla bych vědět, jak je to s antikoncepcí ve spojení s průjmy nebo zvracením...jako např. kolik hodin potřebuje pilulka aby se správně vstřebala a jestli se účinek pilulky...

Obecně bych vám doporučila po celou dobu trvání průjmů či zvracení používat doplňkovou antikoncepci ( kondom). Rychlost vstřebávání pilulky závisí na tom, kolik tekutin vypijete...

Průjem

| Dotaz od: Eva

Poslední dny trpím řídší stolicí a poslední dva dny průjmy po ránu.Chci se zeptatl,zdal-li to ovlivňuje účinnek antikoncepce,když ji beru denně ve 20:00 večer, nebo je plně...

Pokud jste předtím žádný problém díky antikoncepci neměla, je to velmi nepravděpodobné. Doporučoval bych proto nepanikařit a v případě, že průjmy neustoupí, vyhledat lékaře...

Krvaceni mimo cyklus + prujem

| Dotaz od: Michaela

Vazeny pane doktore, antikoncepci uzivam jiz asi osm let, pred pul rokem jsem presla na jine pilulky. Uz je to treti mesic, co se par dnech po skonceni menstruace objevil vytok...

Průjem s antikoncepcí nebude souviset,začala-li jste špinit po změně antikoncepce bylo by rozumné vrátit se k původní,která potíže nedělala. Příjemný den.

Průjem a celiakie

| Dotaz od: Jana

Mám jíž delší dobu problémy s průjmy a nadímáním a křečemi. Vynechala jsem na půl roku mléčné výrobky a lepek. Nastalo jité zlepšení ale ne příliš velké. Lékař mi poradil jíst 3...

Vážená paní Jano, užívání Imodia nemá vliv na výsledek histologického vyšetření vzorku sliznice tenkého střeva v rámci diagnostiky céliakie. Z bioptických vzorků (při...

Bolesti břicha,prujem,zvraceni

| Dotaz od: Renata

Rada bych se zeptala o jakou nemoc muže jit. Muj manžel odmita jit k lekaři,dle meho nazoru je stav už velmi vážny a za chvili zkolabuje. Problemy ma zhruba 3roky,nejprve...

Ano, mj. se může jednat i o jaterní cirhózu. V úvahu však připadají i další choroby nejen zažívacího traktu. Domnívám se, že lékařské vyšetření je velmi naléhavé.

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Adriana

V 7denní pauze jsem měla menší průjem, je možné, aby se snížila účinnost budoucího platíčka antikoncepce? Děkuji za odpověď.

Pokud to bylo v pauze, účinnost se nijak nesníží. Příjemný den.

Průjem a HA

| Dotaz od: Klára

Necelé 4 hodiny po užití 6.pilulky HA Lindynette 20 jsem měla jednorázový průjem. Mohl by být účinek HA snížen? Děkuji za odpověď.

Nemyslím si,že by byl snížen.užívejte HAk dále.

Prosím o radu. Mám slabé bolest v horní části žaludku a častý průjem. Může to být něco vážnějšího? Děkuji za radu. Michal H.

Bohužel na Váš dotaz nelze přesně odpovědět. Bolest signalizuje určitý problém, který ale může být zcela nevýznamný a snadno řešitelný, ale může i znamenat závažnější onemocnění...

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Ivana

Moje 4,5letá dcera má již pět měsíců trvající kašel.Tentýž problém měla již před rokem.Užívala různé léky(Salbutamol,Dithiaden,Pleumolysin,Spiropent)a různé sirupy a čaje,vše na...

Vzhledem k tomu, že jste skutečně již vyzkoušeli všechno, doporučovala bych zkusit i to přechodné vyloučení z kolektivu. Noční kašel by mohl být astmatického původu, ale to se...

Průjem u miminka

| Dotaz od: radek

Můj deseti měsíční syn má průjem už několik dní. Myslím si že důvod je růst zoubků,ale nejsem si jistá.Dávám mu Smectu ale rozdíl není vidět. Poradíte mi prosím. Děkuji předem

U průjmu není jeho příčina ani tak podstatná, ani infekční průjem neléčíme jinak než symptomaticky. Pokud je průjem významný, myslete zejména na dostatečný denní příjem tekutin...

Světlá stolice a průjem u syna

| Dotaz od: Kateřina

Mám 4letého syna, po narození byl operován pro zauzlení střev, má syndrom krátkého střeva. Do této doby byl bez problémů, jedl vše. Ale poslední 3 týdny má hodně světlou...

Samozřejmě nelze zcela vyloučit, že by se o alergii jednalo. Pokračovala bych v léčbě Lactobacily, při přetrvávání průjmů, bych vzhledem k operačnímu výkonu na střevech, stav...

Průjem mého synka 20 měsíců

| Dotaz od: Veronika

Prosím o radu jak by měla postupovat děts. doktorka. Můj synek už má 5 dní průjem cca 6 stoliček denně. Začalo to problinkanou nocí, dva dny měl teplotu 38,9c. 4 i 5 den už bez...

Průjmová onemocnění jsou u malých dětí velmi častá a většinou mají lehký průběh, je ale potřeba dbát na to, aby dítě přijímalo dostatek tekutin (omezení jídla tři nebo čtyři dny...

Zácpa může být způsobená nedostatečným příjmem tekutin, nepravidelným stravovacím režimem, stravou s nízkým obsahem vlákniny, nedostatkem pohybu, někdy onemocněním či určitými...  celý článek

Průjem

| Dotaz od: Tereza

Chtěla bych se zeptat: V sobotu jsem měla cca po 14ti hodinách od poslední pilulky Lindynette20 jednorázový průjem a dnes po 4 dnech jsem měla sex bez kondomu. Je zde nějaké...

Po 14 hodinách po požití tbl je již vstřebána a jednorázový průjem by to neměl nijak ovlivnit příjemný večer

Už nějakou dobu mě trápí bolesti břicha, které se dostaví obvykle mezi 5 - 8 hodinou ranní. Dostavují se po delších intervalech klidu - po 1 až 3 měsících (v poslední době...

Vážená slečno Michaelo, Vámi uvedené obtíže mohou být příznakem závažného onemocnění. Doporučuji Vám domluvit se na kontrolním komplexním vyšetření v gastroenterologické...

Průjem

| Dotaz od: Dana

Mám dotaz ohledně dlouhodobějšího průjmu. Před 14 dni jsem měla průjem z ničeho nic, kterým jsem trpěla 1 den až do požití léku Imodia. Poté jsem nebyla asi 3 dny na záchodě ale...

Dano. Pokuď se průjem s odstupem dnů opakuje, bylo by vhodné provést kultivační vyšetření stolice (není to nákladné vyšetření a určitě by ho šlo provést i v Portugalsku...

Antikoncepce + průjem

| Dotaz od: Jana

Omlouvám se za mé nejasné otázky a ráda bych se opravila a zeptala se na toto: Pokud dnes průjem už ustal ( byla jsem na wc 4 hodiny před užitím první tabletky z plata a 10...

V tom případě stačí 7 dní. Příjemný den

Trvající průjem

| Dotaz od: ani001

Manžel (33 let) již cca 4 měsíce trpí řidší stolicí (cca 1-2x denně). Po odeslání do GE poradny mu byly provedeny náběry, sono břicha, výtěr ze stolice a vše je v pořádku. Paní...

Přípravek se používá i na léčbu průjmů, zlepšuje funkci vegetativního nervstva, což může problém pomoci vyšetřit.

Mám na vás velkou prosbu.V roce 2009 jsem si při nárazu na kole asi v 40km/h zlomil klíční kost doktoři reagovali že klíční kost sroste bez problémů a bez operace,ale po sundání...

Pokud není v místě zlomeniny klíčku pakloub, což asi jistě bylo vyšetřeno, vzhledem k vašemu věku lze předpokládat, že i pokud klíček bude spojen ne zcela v přesném postavení...

Žlutý průjem

| Dotaz od: edita

Mám třetí den žlutý průjem, jsem na dietě, beru endiaron a biopron a stále se to nelepší. před pár měsíci jsem byla na kolonoskopii, ultrazvuku, odběry krve, výtěr, kvůli...

Za takovým problémem může být mj. nedostatečná funkce slinivky břišní při konzumaci např. tučnějšího pokrmu či alkoholu. Stolice je pak kašovitá, lesklá a mastná.

Průjem chronický

| Dotaz od: Jaroslav

Švagr asi 25 let má stále průjem. Na toaletu chodí 4- 5 denně . I když jsme mu řekli několikrát ať jde k lékaři , tak nejde.On si myslí že to tak má být. Je pravda že má asi 150...

Pokud má stolici normální konzistence a jí hodně, nemusí jít o průjem, četnost stolice je dost individuální a neplatí, že každý zdravý člověk chodí jen 1x denně. Proto nemusí...

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Adam

Již delší dobu (cca. 2 týdny) mám dráždivý kašel, při němž neustále vykašlávám hleny.Kašel se od rána postupně stupnuje až k večeru (tzn. ráno se mi dýchá v celku v pohodě ale...

Doporučuji plicní vyšetření. Stává se, že se při infekční zátěži poprvé manifestuje astma.

Chtěl jsem se zeptat. Asi tak před 7 měsíci jsem měl problémy s průjmem a střídavou stolicí, chodil jsem často na záchod a měl ve stolici krev, spíše světlou, ale někdy i...

Rozhodně bych doporučoval kontrolu na gastroenterologii k vyloučení patologického krvácení. Hezký den.

Prošla jsem si diskuzi, nicméně si stále nejsem jistá v jedné otázce. Dnes mi byla prokázána kampylobakterióza, s těžšími průjmy jsem se trápila něco kolem 3 dní, teď už je to...

Doporučuji chránit se pomocí prezevativu v takovém případě po 7 dní bezchybného užívání antikoncepce, tedy zmíněný 8. den by již měl být účinek antikoncepce spolehlivý.

Dlouhodobý výtok z pochvy

| Dotaz od: markéta

Pane doktore. Mám problém, který mě trápí už přes 3 roky. Mám trvalý výtok z pochvy. Bílý, chvilkami nažloutlý, někdy žmolky, ale většinou jde o bílou tekutinu. Byla jsem...

Výtok někdy zvláště stane-li se chronickým bývá úporný a vyžaduje trpělivost jak od pacientky tak i od lékaře,navštivte znovu gynekologa,léčba se řídí podle vyvolávajícího agens...

Dlouhodobý stres a potíže

| Dotaz od: Nikol

Mám takový problém, už asi 2 měsíce jsem ve stálém stresu po té co jsem odmaturovala. Prožívala jsem nervozitu před maturitou a nemůžu se toho zbavit. Stále mám takové divné...

Nikol, doporučuji Vám návštěvu psychiatra. Dlouhodobý stres může vyvolat psychickou poruchu (úzkosti, deprese..) a s pomocí psychiatra může být velice snadno řešitelná...

Již 2 měsíce mám kašel, začlo to obyčejným kašlem, na který jsem si koupila Hedelix, následně Bromhexin - obojí sirup/kapky. Pak to začlo být hodně zlé tak jsem šla k Dr., ta mi...

Vážím si nesmírně Vaší důvěry, ale bylo by velmi nezodpovědné chtít se pokušet "trumfnout" lékaře několika odborností, kteří s Vámi již po nějaký čas pracují. Lidské stonání...

Průjem, černá barva.

| Dotaz od: Espire

Zdravím, jeden den po fotbal jsem měl 38stupnů. Zvracel jsem a měl jsem řídký průjem zelené barvy. Druhý den jsem šel za doktorkou a řekl jsem jí to. Dala mi černé uhlí...

To znamená, že jste zřejmě poctivě užíval carbo (černé uhlí), čehož výsledkem je černá barva stolice.

Je mi 15 let, a již přes půl roku trpím plynatostí, nafouklím a bolavím břichem, v poslední době i průjmem, také říháním (spíše něčím mezi říháním a kručením v břiše). Můžete mi...

Může se jednat o poruchu střevní flory, neby změny ve stravování. Na Vaše obtíže jsou dostupné léky, např. sirub sab s implex, infacol, nebo tablety espumisan atd. poradí Vám...

Antikoncepce a prujem

| Dotaz od: Klára

Asi v 9h rano jsem si vzala antikoncepcni pipulku a asi po 3 nebo 4h jsem mela prujem. ten den asi 3x po 3h. Chci se zeptat zda je ucinek antikonceptce narusen a nebo jestli...

Kláro! Popsaná situace může vést k omezené účinnosti antikoncepce a po celou dobu stávajícího cyklu Vám doporučuji používat ještě doplňkovou metodu kontracepce.

Průjem

| Dotaz od: hans

Pred nekolika dny jsem psala,ze me zacal trapit prujem dost zapachajici,tak jsem sla k dr.na zastaveni a abych mohla fungovat jssem brala imodium s endiaronem,udelali mi rozbor...

Průjem může být podporován i psychickou nepohodou, existuje tzv. dráživý tračník, který je vlastně neurovegetativní onemocnění. Ale pokud stolice zapáchá, mohlo by jít kromě...

Dlouhodobý kašel a rýma

| Dotaz od: sona

Letos v červnu jsem měla zánět vedlejších dutin, brala jsem antibiotika. Za 2 měsíce zase zánět průdušek a byla jsem přeléčena znovu antibiotiky. Od té doby trvá to už přes 3...

- omlouvám se za odpověď, která je spíše odkazem.. Vaše déletrvající obtíže Vám pomůže řešit praktický lékař. Pravděpodobně Vás doprovázel během Vašeho předchozího stonání...

Průjem po operaci střev

| Dotaz od: Elena

Byla jsem cca před půl rokem na laparoskopické operaci kýly, při tomto zákroku mi kamerou operatér protrhl tenké střevo, na což se přišlo až po 3 dnech. Okamžitě došo k revizi...

Řídká stolice je u většiny lidí způsobena buďto dietní chybou nebou stresem/zvýšenou psychickou zátěží. Může být ale způsobena ve výjimečných případech nevstřebáváním potravy ve...

Antikoncepce a průjem

| Dotaz od: Anežka

Měla bych dotaz ohledně antikoncepce a zažívacích problémů. Dnes v deset ráno jsem užila aktivní tabletu antikoncepce Chloe, ale asi o hodinu později jsem měla slabší průjem a...

Ano zvracení a průjem mohou snížit účinek antikoncepce příjemný den

Předem se omlouvám za případně trochu delší dotaz, ale už delší dobu (cca 1,5roku) mě trápí vleklé gynekologické problémy. Často mě bolí v podbrišku po stranách (vaječníky...

Virgo ženy nemívají rakovinu děložního čípku, a rakovina dělohy se objevuje typicky až v mnohem vyšším věku. Změny na vaječnících ve smyslu nádorového růstu lze odhalit...

Mám 4 a půl letou dceru. Od srpna kašle, má vlhký kašel - je zahleněná. Dělali jí rtg dutin, 2xvýtěr z krku, v minulosti byla na vyšetření nosní mandle - vše negativní. Na...

Doporučovala bych ještě doplnit veškerá vyšetření vyšetřením u alergologa, zda se nejedná o alergii či astma, což by mohlo odpovídat dlouhodobému trvání obtíží. Zatím bych...

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Nikola

Pani doktorko, už asi 2 roky mě trápí suchý kašel, který mám jen po každém jídle. Nejdříve jsem si myslela, že je to jen nějaká reakce na jídlo, ale kašlu úplně po každém jídle...

Kašel může souviset s naplněním žaludku. Jistě není od věci provést vyšetření na gastroenterologii, zda máte v pořádku jícnový svěrač. Jinak můžete zkusit, zda by nepomohlo jíst...

Dlouhodobý kašel

| Dotaz od: Šárka

Na konci listopadu jsem začala být nemocná. Trápila mě rýma a úporný kašel. Vykašlávala jsem hleny. K doktorovi jsem se však dostala až na konci prosince. Paní doktorka mi...

Je možné,že při určitém oslabení organismus prodělá několik virových infekcí,virů zapříčiňujících respirační infekce je mnoho..Kašel po prodělání takové infekce může trvat i 3...

Dlouhodobý problém

| Dotaz od: Jiřina

Již asi jeden rok mám problém s vylučováním moči, nikdy jsem žádné urologické problémy neměla. Jen jsem stále pozorovala stupňujicí se hromadění vody v těle a otoky celého těla...

Jiřino. Máte pravd- retence tekutin vedoucí k otokům (a možná i k městnání na plících či fluidotoraxu) není ve vašem věku normální. V první řadě je třeba vyloučit nefrotický...

Častý prújem

| Dotaz od: Róbert

Mám problém,z kterým se mi moc nechce ke svýmu doktoru(mam strach).Trpím častým prújmem,vodnastým bez krve a hlenu,když se najím,v žaludku to zahučí a během pul hodiny,je to ven...

Přičítat vaše potíže pouze a výhradně velmi nezdravé životosprávě nelze a doporučuji proto lékařské vyšetření. Životosprávu je ale nutno pro zlepšení stavu změnit bezodkladně.

Průjem a nečekaná menstruace

| Dotaz od: Klára

Už týden mám průjem, necítím se špatně ani nezvracím.Brala jsem endiaron, ale nezabral.Asi 5 let beru hormonální antikoncepci a včera jsem začala krvácet jako při menstruaci...

Průjem který trvá týden mohl způsobit, že antikoncepce se kompletně nevstřebává a proto mohlo dojít i k tomu krvácení příjemný den

Průjem

| Dotaz od: Michala

Moje tříletá dcera má již 14 dní průjem. Začalo to v noci před 14-ti dny. Dostala horečku 38,5 zvracela (to ale pravděpodobně sirup na teplotu) a poprvé měla průjem. U lékaře...

Váš dotaz je příliš obecný, nepíšete, jaké léky dcera užívala a užívá, jaké odběry byly provedeny, apod. Probiotika a dieta jsou z mého hlediska nezbytné, ale další postup určí...

Průjem a bolest břicha

| Dotaz od: Ladislav

Již několikátý den trpím, častým vodnatým průjmem a bolestmi pravé strany břicha, zejména při pohmatu. Celkově přibližně měsíc se mi vrací různá nachlazení, jsem unavený a před...

Ladislave. Průjem po antibiotické léčbě vzniká v důsledku toho, že se užívanými antibiotiky vymítila střevní mikroflóra, která je důležitá pro správné zažívání. proto je tak...

Průjem a antikoncepce

| Dotaz od: lily

Po užití třetí pilulky HA Minerva jsem po tři čtvrtě hodině měla krátký, ale vodnatý průjem. Je možné, že byla narušena spolehlivost antikoncepce? A za jak dlouho bude opět...

Lily, po 3/4 hodině od požití tablety by se nemělo nic stát - jde o to, že antikoncepce se vstřebává z tenkého střeva a pokud se zrychlí pasáž, nevstřebá se jí dostatečné...

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené:
Hledané specializace