| Nápověda

Driclor názor lékaře

Nadměrné pocení

| Dotaz od: Nikola

Je mi 16 let a mám problém s pocením. Při vyšší námaze to chápu, ale já se potím i za normálních situací. Když je venku zima, stejně se v menší míře potím. Dělá mi také problém...

Milá Nikolko, věřte, že podobně jako Vy se trápí mnohem víc lidí, než předpokládáte. Poradit se s praktickým lékařem bych určitě doporučila, vyloučíte endokrinní a interní...

Onemocnění ledvin

| Dotaz od: miran2

Chtěl bych vás poprosit o váš názor a konfrontaci s jednáním lékaře mé matky. Je jí přes 50 let a trpí chronickým zánětem ledvin s poruchou glomerulace. V posledních letech jí...

Na dialyzační jednotku se pacienti, kteří neodvratně spějí k selhání ledvin s následnou nutrností dialýzy, posílají. Naopak je pro ně často velký šok, pokud se náhle, bez...

 

Vada kyčle u kojence

| Dotaz od: Jana

Ráda bych slyšela váš názor. Dcera byla vyšetřena ve 3. týdnu utz, dle lékaře měla obě kyčle IA. Ve 3 měsíci ji vyšetřoval jiný lékař a konstatoval pravá kyčel IIC a navrhnul...

Stav dítěte je ve vývoji a při prvním vyšetření může být i obraz velmi nezřetelný a neurčující. Dnešní postupy maminek jsou takové, že děti jsou baleny vždy s dostatečnou...

Jaký je prosím váš názor. syn- aktivní sportovec-12 let. 1. návštěva u lékaře- úrazová amb.dle rentgenu--fraktura epicondyli ulnaris humeri I.dx.- sádrová dlaha vysoká- na min...

Stav je třeba konsultovat s lékařem, který poslední vyšetření a rtg provedl. O úraz se jednalo, při nejmenším se jedná o zhmoždění měkkých tkání. Léčba jako doposud, vhodná...

Bradavice

| Dotaz od: Honzza

Rád bych se zeptal na názor dalšího lékaře, případně se dozvěděl o dalším postupu. Problém se týká bradavice na plosce LDK (pokud dovolíte, zkusím psát trochu odborněji...

Zdá se, že jste vyzkoušel vše a vždy došlo k recidivě. Léčba bradavic může být někdy velmi svízelná. Verrumal patří již mezi silně účinkující lék, obsahuje cytostatikum...

Bolest žaludku

| Dotaz od: lucka

Ráda bych si přečetla názor lékaře na můj problém a proto Vás oslovuji. Již několik let mám bolesti v oblasti žaludku např.když delší dobu chodím, nebo když stojím Pomůže mi...

Lucko! Příčin vašich bolestí může být více, vředová choroba je jednou z nich. Přestože vaše potíže z minulé noci mohly být způsobeny i např. dietní chybou, v každém případě bych...

Me jmeno je R. Masarovic a rad by jsem vedel Vas nazor na postup lekare ohledne predpisu na leky. Mam dlouhodobe problemy se spankem (cca.10 let) a absolvoval jsem serii...

Pokud není lék hrazen z veřejného zdravotního pojištění, je možné vybrat takový, kde bude spoluúčast pacienta nižší. Doporučoval bych proto znovu konzultaci u vaší ošetřující...

Zánět zrakového nervu

| Dotaz od: lenkaurbanska

Prosím Vás o radu jsem již zoufalá a asi změním lékaře,tak by mně zajímal Váš názor.Je mi 26,již rok mám edémy papil na obou očích.Asi před měsícem mi bylo sděleno ,že mám zánět...

Lenko! Já se nedomnívám, že je diagnóza roztroušené sklerózy jasná, vzhledem k tomu, že nálezy na MR i lumbální punkci byly negativní. Příčina může být i jiná - autoimunitní...

Pocení

| Dotaz od: ivana

Chtěla jsem se zeptat na Váš názor na přípravky proti pocení - Driclor, Excipial deo Forte, Everdry nebo Stress Resist od Vichy. Přemýšlím, že si nějaký koupím, ale mám strach...

Bez obav můžete používat proti pocení přípravky od firem Vichy, La Roche-Possay, Bioderma či přípravek Spirial.

Potřebovala bych poradit a znát vaš názor na moje onemocnění .u lekaře u kterého jsem byla tak mi bylo řečeno ze sennou nemůže nic dělat až po zhoršení . tak bych potřebovala...

Pošlete prosím svoji dokumentaci - nejlépe oskenovanou jako přílohu k emailu - na vladimir.vinduska@email.cz. Díky V. V.

Antikoncepce a akné

| Dotaz od: Krista

Chtěla bych se Vás zeptat, na Váš názor. Již kdysi jsem navštěvovala kožního lékaře kvůli akné. Paní doktorka mi předepsala různé masti, ale akné se nevyléčilo, rovněž říkala...

Je několik druhů antikoncepce ,které mají příznivý účinek na akne, ale mělo by se k nim přistoupit až po vyčerpání ostatní léčebných možností, zvláště když nemáte styk,proberte...

Borelioza

| Dotaz od: Iva

Prosím Vás o názor, zda-li se shodnete s názorem na léčbu s mým praktickým lékařem.Je mi 46 let. Před 20-ti lety jsem měla boreliózu, řádně přeléčenou a po kontrolních testech...

V takovém případě je možno konzultovat odborné pracoviště - tzn. některou z poraden pro lymskou boreliózu.

Bušení srdce 2

| Dotaz od: Naďa

Vážená paní doktorko, velice děkuji za váš názor a radu. Byla jsem u lékaře, ale jsem zmatena z jeho postoje. Udělal mi EKG a echo srdce. Obojí je v pořádku. Dal mi Holtra na...

Pokud dopadly obě EKG i echo srdce v pořádku, nemusíte mít důvod k obavám. Zbytečným stresováním navíc svému srdíčku nepomůžete, spíše naopak. Zůstaňte tedy v klidu. Hezký den.

Bolesti páteře

| Dotaz od: miluška

Rok mám bolesti páteře. Dle lékaře VAS celé páteře,mírná skolioza,zvětšená kyfoza,incip.spondyloza,významná dyspl.L kyčle. Protrahované lumbalgie,blokáda P SI skl. Reh...

Vaše sdělení je velmi stručné a otázka není položena jednoznačně. Vrozená dysplazie kýčlí má mnoho podob a mnoho progredujících změn až k těžké artroze. Většinou se řeší...

Oprávněné obavy?

| Dotaz od: Pavlína

P. doktorko, chtěla bych poprosit o názor: už asi měsíc me více často bolí na hrudi mezi prsy jakoby to jde az pod prsa, je mi skoro porád na zvracení no nezvracím... akorát...

Milá Pavlíno. Chápu, že jste nyní v nepříjemné situaci. Nedělejte si ale, prosím, zbytečné obavy z tak vážných chorob. Vaše potíže určitě nechci zlehčovat a zasluhují vyšetření...

Beh s nadvahou

| Dotaz od: bara

Jsem zena, 26 let, mam 90 kg a rada beham, prosim sportovniho lekare zdali by mi mohl sdelit svuj nazor jestli si tim ublizuji kloubum a za dvacet let to treba poznam. mam...

K takové radě bych Vás musel vidět a vyšetřit. každý kilogram navíc je samozřejmě pro zátěž během nevýhodný, ale jednoznačně nemohu doporučit pouze běh na betonu, ten není...

Vybrali byste si na rekonstrukci bytu prvního řemeslníka, který vám přijde pod ruku? Většinou se poptáváme po známých a snažíme se najít člověka, který nám byt přinejmenším...  celý článek

Ucho

| Dotaz od: josef

Prosím chtěl bych znát váš názor.Mám asi tak 6 let za pravým uchem takovou tvrdou bouličku.Nehýbe se aa nebolí řekl bych že je jakoby připevněna na té kosti za uchem.Byl jsem...

Josefe! Takto na dálku vás samozřejmě nemůžu vyšetřit, podle fotografie se mohu domnívat, že se jedná o zvětšenou uzlinu. Zkuste trochu důvěřovat svému ORL lékaři, který měl...

Prolaps MI

| Dotaz od: Aneta

Ráda bych slyšela váš názor, chodím od mala na prevent. vyšetř. srdce 1x rok(ekg + sono) vždy dobré,až doted kdy mi po půl roce od poslední návštěvy při první prohlídce dosp...

Prolaps mitrální chlopně bývá vrozená vada, takže jistě to nemáte půl roku. Záleží na nálezu při ECHO vyšetření, které přesně stanoví hemodynamickou závažnost vady a ev...

Tánět štítné žlázy

| Dotaz od: aneta

Mám zánět štítné žlázy byla u svého lékáře který mi řekl že to mám velmi rozsáhlé ale na operaci to prý ještě není ale řekl mi že se kdykoli můžu začít dusit chtěla bych znát...

Aneto! Bez rozhovoru s Vámi a bez vyšetření si nedovolím polemizovat s názorem Vašeho ošetřujícího lékaře. Pokud máte o jeho doporučení pochybnosti, nechte se vyšetřit nějakým...

Nárůstek na krční sliznici

| Dotaz od: Květa

Paní doktorko, prosím o Váš názor. Na krční sliznici poblíž mandle se mi udělal výrůstek (nevím jak dlouho tam může být), má barvu jako okolní sliznice a nemám žádné obtíže...

Dle vzhledu výrůstku a jeho vztahu k okolí se lékař dle zprávy domnívá, že se jedná o výrůstek tkáně patřící krční mandli (lymfoepiteliální tkáň je tkáň, jaká se vyskytuje v...

Bolest kloubu na prstu

| Dotaz od: Andrea

Paní doktorko, prosím o Váš názor na můj problém. V pondělí odpoledně jsem začala pociťovat bolest kloubu na ukazováčku levé ruky. Během noci mi opuchl. Tento stav přetrvává až...

Bez návštěvy lékaře nezjistíte, proč kloub opuchl. Můžete mít v kloubu infekci, můžete mít dnu, můžete mít i zmiňované revma. I při snažení se o otěhotnění lze takové problémy...

Bolest nártů u nohou

| Dotaz od: Miroslava

Ráda bych znala Váš názor na můj problém. Již desátým rokem pracuji v zaměstnání kde celou směnu 7,5 h, někdy i 12-16 h. stojím, případně poodejdu dva kroky a zpět. No a...

Vyšetření ortopeda je důležité, zvláště když již máte změny na noze zjištěny. Plochá noha. Změny mohou opravdu způsobovat reakci v plosce nohy, kde traumatizací plantárního...

Urologické potíže-3leté dítě

| Dotaz od: Hodovská Alice

Ráda bych vás poprosila o váš názor popř. radu.Moje tříletá dcera začala mít asi před měsícem problémy při čurání, nebo spíše bezprostředně po vyčurání,které naznačovali...

Nefrologické vyšetření je jistě namístě, kde vám podle výsledků prvních krevních testů a sonografického vyšetření ledvin a močového měchýře řeknou, jaký bude další postup. Pokud...

SONO

| Dotaz od: Jitka

Chtěla bych se zeptat na Váš názor k mému vyšetření (ultrazvuk krku). Nález: štítná žláza mohutnější, istmus rozšířený na cca 5 mm, v obou lalocích jsou paterny anechogenní...

Kromě pravidelných kontrolo ultrazvukem to chce ještě pravidelné kontroly funkce štítné žlázy pomocí odběrů (dělá praktický lékař). Pokud by se Vám, jemu nebo na SONO vyšetření...

Štítná žláza

| Dotaz od: Veronika Švecová

Z krve mi bylo zjištěno FT4 v hodnotě 18,5 a TSH 0,738. Dle jednoho lékaře se jedná o zvýšené hodnoty, dle druhého ne, prosím o Váš názor. Děkuji za odpověď.

Ft4 je normální , Tsh je normální taky. Normální hodnoty TSH 0,37-5,0, Ft4 Normální hodnoty 9,8 - 23,1 . Informujte se ještě podle laboratoře, která vyšetření prováděla...

Nimesil a jeho bezpečnost

| Dotaz od: Dorka

Omlouvám se za tento dotaz, ale dostala jsem od mého lékaře Nimesil granule k snížení teplot a bolesti kloubů. Když jesm si chtěla vzít první dávku léku, hledala jsem v...

Dorko! Na dálku se mi to velmi špatně posuzuje, nemám dostatek informací. Lékař měl jistě dobrý důvod, proč lék předepsal. Nimesil patří do skupiny nesteroidních...

Únava a bolesti svalů

| Dotaz od: Jana

Ráda bych znala Váš názor na následující: před 14 dny mě ráno probudila nauzea, následně dopoledne jsem 1x zvracela, od této doby trvá nechutenství, ranní nevolnosti a hlavně...

Asi vás moc nepotěším, protože tyto příznaky jsou velmi všeobecné a nelze z nich usuzovat na pravou podstatu onemocnění. Na lékařku se nezlobte, pokud se neprokáže, jako u vás...

Náhodou jsem našla tuto stránku, proto si dovoluji využít poradny lékaře k níže uvedenému (a asi netradičnímu) dotazu. Od zdrav. pojišťovny jsem obdržela výzvu, abych se...

I při důsledném dodržování zdravého životního stylu existuje riziko gynekologických onemocnění, i když je minimální (vzhledem k tomu, co jste uvedla) a váže se na příčiny, které...

Děkuji za odpověď,paní doktorko.Na celk.anestezii mám svůj názor.Vnučka je jinak zdravé,klidné dítě,pokusíme se zvládnout MR bez narkozy. Má na svůj věk více nemocí,než je...

Milado! Ráda bych svou odpověď ještě upřesnila. Vyšetření pomocí magnetické rezonance probíhá v úzkém tunelu, přístroj navíc vydává hluk. Není tedy možné ho absolvovat s...

Mela bych dota...

| Dotaz od: renata jezkova

Mela bych dotaz na kozniho lekare. dedecek,90let, ma nejaky puchyr ci bradavici ci vred na plosce nohy.uz od zari se s tim leci, kazdy z lekaru/praktik,chirurg i kozni( to leci...

Renato, bohužel cukrovka s sebou nese mnohé komplikace a problematické hojení ran je jednou z nich. Důvodem je horší cévní zásobení i problémy s nervy, různé defekty na nohou...

Hospitalizace

| Dotaz od: Jirka

Paní doktorko. Prosím Vás o Váš názor, zda je nutno níže popsaného pacienta stále hospitalizovat, nebo by se situace mohla řešit i doma s častějšími odběry krve u obvodního...

Jirko. Podle všeho je daný dotyčný léčený warfarinem (vyvozuju z toho, že mu měří koagulační parametry). A při terapii antibiotiky se velice často stává, že dochází k...

Chemoterapie

| Dotaz od: Martina

Ráda bych Vás poprosila o názor na zdravotní stav mé matky. Po velikém nárůstu vody v oblasti břicha, navštívila lékaře a byla ji zjištěna rakovina. Po dosavadních vyšetřeních...

Pokusím se odpovědět na vámi položené otázky, i když je jistě lepší takového dotazy pokládat ošetřujícímu lékaři, který maminku léčí a přesně zná nálezy a její aktuální stav...

Žlučové kameny

| Dotaz od: Zbyšek

Na sono břicha mi ve žlučníku našli žlučový kámen o velikosti 13 mm. S obvodním lékařem jsem se dohodl, že bude nejlepší tento kámen operativně odstranit. Byl jsem obvodním...

Pokud jste jinak zdráv a nemáte žádnou kontraindikaci k operaci, doporučovala bych operativní odstranění. Je pravda, že kámen nemusí celý život způsobovat žádné obtíže, ale také...

Re: Kůže a tlak

| Dotaz od: František

Http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/kuze-a-tlak-46804 Dobrý den, článek na který jste mě odkázala jsem si přečetl, ale nic moc jsem se z něho nedozvěděl. Spousta otázek...

Při hodnocení, zda je hladina prolaktinu normální či nikoliv je nutné brát v úvahu referenční rozmezí laboratoře a metodiku, kterou používá. Hladina prolaktinu se většinou uvádí...

Myom

| Dotaz od: simona

Prosím o názor. Před 3 lety mi byl nalezen 15 mm myom v děloze dle komentáře lékaře"nezasahuje". Po roční prohlídce 18mm, loni nenalezen, prý myom zmizel, letos asi nebo do 2cm...

Myomy mohou spontánně pomalu mizet po menopauze, existuje však také studie, která dokládá spontánní regresi drobných myomů před menopausou. Domnívám se však, že se jedná o stále...

Klíšťata

| Dotaz od: Magda

Slyšela jsem názor jednoho lékaře, že pokud se člověk setkal za život s větším množstvím přisátých klíšťat , vlastně získal proti nim přirozenou imunitu .Je toto pravda? Za svůj...

Bohužel opakované přisátí klíštěte Vám nezajistí ochranu proti infekcím přenášenou klíšťaty. Proti klíťové encephalitide je možné se dát očkovat, proti lymské boreliose zatím ne...

Chtěl bych znát názor lékaře z oboru na zdravotní židle. Nechci jmenovat firmu, ale jde mi o konkrétní židle se sedákem na pružině. Myslím, že pan doktor bude vědět. Prací za...

Židle s "plovoucím" sedákem může být alternativou k sedacímu míči. Všechny "nestabilní" sedáky mají zapojit svalstvo kolem páteře během dlouhého sezení. Nemám přehled o...

Účinnost antikoncepce

| Dotaz od: Michaela

Mohla bych se zeptat jak je to s průjmem a vstřebáním HA? Názory na tuto problematiku se liší u každého lékaře. Po užití HA jsem měla po hodině a půl průjem a nevím, čemu mám...

Já bych preferovala ješte další antikoncepční ochranu (kondom) na týden. Je udáván interval 2 hodin, po kterém by zvracení či průjem neměl ovlivnit vstřebání antikoncepce. Navíc...

Potíže

| Dotaz od: Markéta

Již jednou jsem zde psala dotaz (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-stehennich-svalu-brneni-prstu-na-rukou-74174), od té doby jsem byla na MRI krční páteře včetně míchy...

Píšete, že na EMG je postižení ulnárního nervu, na MR krční míchy normální nález - lze tedy předpokládat že brnění ruky je od léze ulnárního nervu. Toto bývá velmi často v...

Zajímá mě váš názor na postup lékaře při podezření na streptokokovou angínu. Měla jsem horečku 39 C, zbytnělé mandle, čepy na mandlích. Lékař se mi podíval do krku a napsal...

Žádný předepsaný postup na léčbu angíny není stanoven. Nicméně platí obecné pravidlo, že se začíná méně širokospektrými antibiotiky a v případě neúspěchu se volí antibiotika...

Prosím Vás tímto o další názor k mému problému. V patnácti letech se mi poprvé objevil atopický ekzém oční víčka a zátylek, malá ložiska 2-3 cm léčba - Opthalmo...

Dotaz byl ke mě dnes přesunut. Velmi mě to mrzí, ale takto přes poradnu, ačkoliv jste se pečlivě snažila uvést řadu podrobností, není možné Vám bez znalosti dalších souvislostí...

Dotaz na přípravek Driclor

| Dotaz od: Pavla

Moc děkuji za rychlou odpověď. Připravek Driclor obsahuje cca 20% hliníku, myslíte že má vliv na nádorové onemocnění, jak je uváděno v diskuzích týkajících se tohoto přípravdku...

Podle mne je vliv hliníku na rakovinu zpochybnitelný, jde o paniku (příčinná souvislost rakovina-hliník nebyla nikdy spolehlivě prokázána), přípravek klidně používejte...

Nový zubní lékař

| Dotaz od: Radek

Měl jsem problémy s mým starým zubním lékařem a přes známé mi byl doporučen nový. Byl jsem u něho na vstupní kontrole a zároveň s problémem jednoho zubu (kaz). Po rentgenu mi...

Jistě je dobře, že byly kazy odhaleny a budou léčeny. Skutečně se může stát, že se kaz vytvoří pod plombou ( resp. že nebyl odstraněn úplně), a pokud není včas ošetřen, hrozí...

Už jsem se o tom s vámi jednou bavil viz: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-pod-kolenem-dva-tydny-klidu-10-minut-behu-a-je-to-zpet-59388. Jedná se o problém s úpony v...

Pokud dosavadní léčba nepomohla, bylo by na místě nové ortopedické vyšetření a pokud stav bude diagnosticky nejasný, bude na místě vyšetření magnetickou rezonancí k...

Konizace a očkování

| Dotaz od: ivka

Chtěla jsem slyšet váš názor.před 14 dni jsem byla na konizaci děložního čípku.histologie dopadla dle lékaře dobře ale bylo mi řečeno pokud se vyskatne nějaký problém ,že mi...

Ivko! NA dálku, bez rozhovoru s Vámi a bez znalosti výsledků Vašich vyšetření Vám opravdu neporadím. Za změny na Vašem děložním čípku mohou HPV viry, před nimiž očkování chrání...

Ockovani proti pneumokokum

| Dotaz od: Eva Holanova

Mám 15.týdeniho syna,je ne umělelé stravě nutrilon a zatím je zdravý chci znát názor jiného lékaře-zda je dobré nechat syna oočkovat proti pneumokokum. Četla jsem mnoho diskuzí...

To si musí každá maminka rozhodnout sama, vždy existuje pro a proti - pokud jste studovala diskuse, víte sama. Já vám nemohu radit /nejsem ani jeho oš. lékař, zkuste se zeptat...

Léčení dětské epilepsie

| Dotaz od: Josef

Jelikož jsem nenašel lékaře dětského neurologa, obracím se k Vám. Mojí vnučce (nyní 10 let) byla na dětské neurologii diagnostikovaná epilepsie. Od té doby, cca 2 roky, užívá...

Josefe, rozumím Vašim obavám o Vaši vnučku a máte pravdu, že spíše tento dotaz patří k dětskému neurologovi, ale zkusím Vám alespoň sdělit mé zkušenosti s tímto problémem...

Chtěla bych se zeptat na váš názor, od pátku mám bolesti v levé části zad, pod lopatkoou, která přechází přes žebra dopředu, kde mě bolí strana prsa, žebra, podžebří a jde mi to...

Na dálku samozřejmě moc konkrétně poradit nelze, ale domnívám se, že Vaše obtíže mohou být způsobeny opravdu "od páteře" - je to nejpravděpodobnější. Vyvolávajícího momentu si...

Záněch šlach a bandáž

| Dotaz od: Alena

Již dlouho se léčím se zánětem šlach v lokti. Dle lékáře mi zánět tlačí na nervy(křeče vedoucí do prstů). Léčba začala sprejem proti zánětu, elektroléčbou a pokračovala...

Pokud se jedná o epikondalgii na zevní straně pažní kosti v blízkosti loketního kloubu , t.zv. tenisový loket, je nedlouhé znehybnění vhodné v akutním stadiu spolu s...

Šití bez anestetika

| Dotaz od: Iveta

Ráda by sem se zeptala na váš názor ohledne níže uvedeného problému. Muj dvouletý syn si při pádu roztrhl dolní ret. Když jsme přišli na pohotovost, lékař usoudil, že to bude...

Asi je lepší anestezie. Musím, ale říci, že pokud se dá jen 1 steh, jedná se o 2 vpichy šicí jehlou a stejně tak by bylo potřeba 1 x nebo i 2x vpichnout lokální anestetikum...

Léčba hypertenze

| Dotaz od: Jitka

Můj tatínek (62 let) se léčil na hypertenzii asi 2 roky u praktického lékaře, který mu předepsal Diroton 5 mg. Před 3 měsíci pocítil asi 15 min. trvající bolest na hrudníku...

V kompetencích naší poradny není hodnotit práci jiných lékařů. Echkardiografie se uplatňuje především při podezřeních na organické změny srdce, tj.při sledování změn na...

Pupečník kolem krku

| Dotaz od: Hana

Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale chtěla bych vás poprosit o názor. Jsem ve 31.tt. a před dvěma týdny jsem byla na 3D ultrazvuku. Všechno bylo v pořádku, ale bylo vidět, že...

Paní Hano, máte pravdu, že pupečník omotaný kolem krku může způsobit problémy, ale v průběhu gravidity se s tímto nálezem nemůže nic dělat. Při porodu je třeba tuto situaci...

Euthyrox

| Dotaz od: Janetta

Paní doktorko,prosím o Váš názor či pomoc jsem již zoufalá ,užívám euthyrox 50mg půl tbl.denně asi 3 měsíce ,vždy je mi nějakou dobu dobře pak nastane pocení,tachykardie a...

Janetto, a je skutečně nezbytné,abyste lék užívala? Pokud jej takto netolerujete, pak bych doporučila jej na nějakou dobu vysadit (cca 3 měsíce) a pak udělat kontrolní...

Rakovina vaječníků

| Dotaz od: Šárka

Vážený pane doktore,18.12 08 jsem byla na plastice děl.čípku. Podle lékaře se mi čípek hezky zahojil. Stále mě trápí bolesti v podbříšku-v noci jsou bolesti silnější.Ćasto ...

Příznaky, které popisujete mohou být způsobeny mnoha dalšími faktory než rakovinou vaječníků. Na druhou stranu, vy máte z rakoviny vaječníků strach, takže i proto je nutné...

Tenisový loket

| Dotaz od: P

Přítelkyně si způsobila "tenisový loket" a na radu lékaře nosila ortezu. Pomohlo to pouze částečně a na operaci se bojí. Slyšel jsem něco o možnosti zkusit přípravek Wobenzym...

! Wobenzym a jiné proteolytické enzymy mají velmi rozporuplnou pověst. Někteří lékaři a pacienti je doporučují šmahem téměř na všechna onemocnění, jiní je považují za zcela...

Bíle krvinky

| Dotaz od: Irena

Paní doktorko, chtěla bych Vás požádat o Váš názor. Přesně před rokem po obtížích které se mi zhoršily (únava, permanentní bolest hlavy - někdy více, někdy méně, bolest rukou a...

Bohužel není z přiložených výsledků krevního obrazu říci nic konkrétního, protože se významnějši neliší od normy. Hlavní parametry - bílé, červené krvinky a destičky jsou v...

Přetahování předkožky

| Dotaz od: Hanka

Můj tříletý syn má problém s přichycením předkožky..zpráva lékaře(v corona glandis zcela drobné,nezuvažné synechie)-ponecháno.I přes každodenní koupání,přetahování,se nám...

Řešením jsou trpělivé, velmi opatrné a dlouhodobé pokusy o pomalé přetahování předkožky, ty ji jistě postupně uvolní i bez nutnosti uvolňování sondičkou nebo jednorázovým...

Pěkný den, vážený pane doktore, prosím o názor/doporučení zda rehabilitovat a nebo podstoupit operaci při nálezu: "Výrazná cirkulární stenopza L4-L5 s black paramed protruze L5...

V takové situaci je třeba udělat maximum pro zlepšení funkce v okolí problematické oblasti, zlepšení a udržení statiky pánve, stabilizovat svalové poměry, současně upravit dle...

Rýma

| Dotaz od: Jan Novák

Nedávno jste odpovídal na můj dotaz zde: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/ryma-20662?id_topic=20662&message=all | Vím sice co znamená slovo chronický, ale i přesto jsem se...

Jene! Můj názor se plně shoduje s názorem pana doktora Petružely. Při chronické rýmě dochází ke zvýšení počtu hlenových žlázek v nosní sliznici, nosní sekret se proto stává...

Krční mandle

| Dotaz od: Roman

Chtěl bych vědět váš názor na krční mandle. Z fotky je zřejmé že mám problém z čepy na mandlích doprovázené zimnicí a typickými příznaky angíny. Nevím jestli je nechat vytrhnout...

Rozhodování o nutnosti odstranění mandlí není jednoduché a je potřeba zvážit řadu aspektů - mimo jiné jaké léčebné postupy byl již vyzkoušeny a jaký byl jejich efekt a zda se...

Bolest pravé ruky

| Dotaz od: Petra

Můžete mi prosím sdělit svůj názor. Často, zejména při větší námaze mívám silnou až křečovitou bolest v zápěstí pravé ruky, která přechází k loktu. Je to dost nepříjemné a v tu...

Z Vašeho dotazu bohužel není jasná řada detailů, které by pro přesnější vyjádření k původu Vašich potíží byly potřebné, nicméně v úvahu přicházejí zejména 2 stavy - tzv. syndrom...

Vytrhnutí krčních mandlí

| Dotaz od: Katka

Ráda bych znala váš názor. Syn (2,5roku) má během jednoho roku už 8 anginu, ta je doprovázená vysokými teplotami a čepy v krku. Jedinou naši šanci vidím ve vytrhnutí krčních...

Na odebrání krčních mandlí je ještě brzy - před čtvrtým rokem není dokončeno vyzrávání imunitních buněk v tělíčku malého člověka a odstraněním mandlí by mohla být imunita spíše...

Genus vara u 14M dítěte

| Dotaz od: Marie Novotná

Ráda bych se zeptala na váš názor na diagnozu M211 genua vara u 14M dítěte. Z nálezu: RTG kolena a kycle bpn na skeletu kycli i kolen, centrace kycli je spravna, avrosirta...

Varosita je druh postavení kostí a Vojtova metoda, podle mého mínění, by na tento stav neměla moc vliv. Můžete se ale zkusit zeptat na rehabilitačním odd, třeba by mohli nějaké...

Zvracení

| Dotaz od: Michaela

Ráda bych se zeptala na váš názor na situaci. Můj 6 letý syn dostal minulý čtvrtek vysokou horečku, na druhý den jsem s ním zašla k lékaři, ale paní doktorka na něm v...

Michaelo, Klacid jsou antibiotika, která poměrně často dráždí zažívací trakt, častější než zvracení jsou průjmy, ale těm správně předcházíte probiotiky - podávejte je synkovi...

Náhlý záchvat?

| Dotaz od: Zdeňka

Mam 15ti letého syna a chtěla bych se tu zeptat na váš názor ohledně jeho "stavu".Asi před 4 měsíci muj syn prodělal jakýsi záchvat ... začalo mu rychle bušit srdce, klepal se...

Uvedené obtíže se mohou, ale nemusejí opakovat. Pokud se nic nenašlo ani na EKG, ani na EEG,ani při 24 hodinovém monitorování EKG ("Holter EKG"), krevní tlak byl normální, je...

Teploty

| Dotaz od: martina

Chtěla bych se zeptat na Váš názor. V prosinci jsem měla pásový opar, který už mám vyléčený, ale od té doby mi zůstaly zvýšené teploty 37,2 - 37,4. Obšas se mi motá hlava, jsem...

Myslím, že není zapotřebí hledat další názory- Vaše lékařka je erudovaná atestovaná odbornice..Máte za sebou zřejmě minimálně 2 infekční nemoci, pásový opar sám o sobě se...

Prosím o radu

| Dotaz od: pariss

Četla jsem vaše články a prosím o váš názor,nebo radu,co mám dělat.Jsem ČID,před 10 lety jsem byla operována se štítnou žlázou,dopadlo to dobře a občasné problémy,jak to bývá...

Obratte se na jiného lékaře, nejvhodnější je neurolog, který vám bude věnovat komplexní péči a podrobně vás vyšetří /chybí mi výsledky z jednotlivých metod vyšetřovacích...

PCOS

| Dotaz od: Lucie B.

Ráda bych znala Váš názor. Mám PCOS, pozitivní účinek měla vždy HA. Tu bohužel už skoro 3 měsíce nemohu užívat z důvodu operace a následných žilních komplikací. Zhoršil se stav...

Lucie! ANO, máte volbu!! PCOS je jednou z méně známých složek metabolického syndromu (to je nemoc z blahobytu). Nevím samozřejmě, v jakém jste zdrav.stavu, ale na rozvoji...

MAKULÁRNÍ DEGENERACE

| Dotaz od: Dita

Ráda bych věděla, jaký mají názor profesionálové z "ulekare.cz". Moje babička je právě týden po laserové léčbě,cituji "onemocnění sítnice a zadního segmentu oka podmíněné věkem...

Na tuto specifickou otázku vám bez znalosti stavu sítnice, průběhu operace (komplikace) a nynějšího pooperačního stavu /které se zjištuje oftalmologickým vyšetřením v ambulanci...

Nespavost

| Dotaz od: Darina

Ráda bych znala váš názor tykající se me dlouhodobé nespavosti, bohužel mi žadny doktor nikdy nějak moc neporadil, tak se snažím vyhledavat veškeré rady zde na internetu.Beru...

Darino! Jste závislá na Neurolu, který nejdřív ze všeho vysaďte. Postupně, během několika týdnů (každý týden si seberte čtvrtku tablety). To bude nejspíš nepříjemné a spánek...

Mám jeden dotaz a zajímal by mě Váš názor. Už asi půl roku trpím bolestí v podbřišku, ale bolest se objevuje nepravidelně. Poprvé to bylo při sexu, později při plném močovém...

Nepíšete, na které straně Vás to bolívá a jakým způsobem. Vzhledem k tomu, že podbřiškem procházejí také močovody, není vyšetření ledvin od věci. Při jakém vyšetření nebyl vidět...

Antikoncepce Qlaira

| Dotaz od: Dadi

Užívala jsem HA Yasminelle (na doporučení lékaře "kvartálně). Z důvodu kolísání tělesné hmotnosti (+-5kg) a zvětšujících se prsou mi byla předepsána antikoncepce Qlaira...

Každé tělo je jiné a nedá se předem předpovědět, jak budete na tu kterou antikoncpeci reagovat vy. Pokud by se "přihlásily" zase nežádoucí účinky, lze antikoncepci zase změnit...

Výsledky krevních testů

| Dotaz od: gábina

Zajímalo by mě,jaký je Váš názor na tyto výsledky testů.Jedná se o muže 42 let.GLU=4.5,UREA=3.8,KRE=63.8,KM=352,TBIL=10.2,ALT=2.86,AST=1.15,GMT=4.83,CK=1.13,ALP=1.33,CHOL=6.7,TG...

Gábino! Zaslané výsledky hovoří o dobrém efektu léčby přípravkem essentiale forte a vhodnosti pokračovat ještě pár týdnů/měsíců v léčbě. Lagosa je výtažek z ostropestřece...

Chtěla bych poprosit o váš názor.Dětská lékařka poslala dceru na vyšetření asymetrie levého boku,po vyšetření byla odeslána na rehabilitaci,10cvičení na záda v kolektivu a nosit...

Andreo. V období růstu není vhodné postupovat jinak, než Vám bylo doporučeno. Až se růst zastaví, konzultujte stav Vaší dcery s ortopedem, korektivní operace a prodloužení...

Prosím o radu a...

| Dotaz od: Lenka Čechová

Prosím o radu a váš názor.Jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství.Skoro celé čtyři měsíce trpím neustále strašnou sladkokyselou pachutí v puse se smoustu slin a taky hlenové a po...

V těhotenství se bohužel podobné pachutě, nevolnost a nevhutenství mohou vyskytnout. Je to způsobeno vlivem hormonů, podobné pocity ale podle některých vědců slouží k ochraně...

Čočky - stejné dioptrie

| Dotaz od: Lenka

Byla jsem u očního lékaře na kontrole a nakonec mám na levém oku dioptrii 3,75 a na pravém 4,25. Na moji žádost mi dal čočky s dioptriemi 3,75 na každé oko. Prý mezi pravým a...

Navrhuji vám konzultaci u jiného očního lékaře, nejsem oftalmolog, ale také bych myslela, že by měly být oční čočoky odpovídající vadě na tom kterém oku. U druhého očního lékaře...

Borelioza??

| Dotaz od: Radek

Rád bych se Vás zeptal na Váš názor ohledně boreliozy. Asi půl roku se u mě vyskytuji stavy náhlé nevolnosti, bolesti v zátylku (krční páteř), brní mě někdy levá ruka, bolí mě...

Je od Vás hezké,že mi důvěřujete,ale nebudu o nic moudřejší,než Vaše paní doktorka!!S borreliemi je to dost složité,v přírodě se vyskytuje řada druhů,ne všechny jsou pro člověka...

Hemoroidy po porodu

| Dotaz od: Sonusa

Chtěla jsem se zeptat na Váš názor.Při těhotenství (4roky)se mi vytvořily menší vnější hemoroidy-po porodu již nezmizely,používala jsem Faktu čípky,mast...V podstatně se jedná o...

Tyto potíže má řada pacientů a nejedná se o nijak závažný nález. Projevuje se u vás větší ptzornost k nim v souvislosti se vznikem trombosování hemorhoidu což po oněch 3-4 dnech...

Průjem dítěte

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych znát Váš názor. Mám 23 měsíčního syna. Byli jsme na dovolené v tunisku. Tam po 2 dnech začal zvracet a měl průjem( vodnatý ). Trvalo to 3 dny. Den před návratem ( od...

Příčina průjmu u Vašeho syna je nejpíše infekční. Požádejte lékaře o kultivační vyšetření stolice (pokud ho ještě neudělal), které umožní zjistit, jaké mikroorganismy jsou...

Plotýnky

| Dotaz od: markéta

Můžete mi napsat váš nazor 35leta pacientka 1/12 hospitalizovana pro progredující VA sy LSp s radikularní iritící S1 I.dx.bez vypadku v dermatomu myotomu v 12/2011 CT L3-S1 ve...

Výhřez meziobratlové ploténky v oblasti mezi 5. bederním iobratlem a 1. křížovým je zčetelný a může být předmětem potíží, tak jako i některé další degenerativní změny bederní...

Zajímal by mne váš názor na diagnózu naší 85leté babičky. Babičce byl diagnostikován na začátku prázdnin nádor v vzestupném tračníku, bohužel už má metastázy v játrech...

Prognoza není kvůli metastazám vůbec povzbudivá. Po prostudování nálezu u CT/PET mohu konstatovat, že nález je velmi velmi pokočilý, babička přišla na vyšetření velmi pozdě a je...

Problémy se zrakem

| Dotaz od: Kamila

Chtěla bych se zeptat na Váš názor. Při zvýšené fyzické zátěži tzn. při sportu, mám problémy se zrakem. Vidím tmavě, rozmazaně, nevnímám okolí, přestávám vidět. Mám problém...

Kamilo! Na dálku, podle stručného popisu Vám s problémem určitě nejsem schopen nijak poradit! Vyhledejte lékaře, který s Vámi bude moci pohovořit tváří v tvář, prosím.

Tlak v hlavě - kandidóza

| Dotaz od: Ondřej

Prosím o radu nebo názor. Přes půl roku jsem se léčil s kandidózou ve střevě. Průběh byl velice nepříjemný hlavně "vymírací fáze kvasinek". Veškeré příznaky odezněly ale...

Souvislost s kandidozou je méně pravděpodobná ( jste-li jinak zdravý a nemáte li třeba narušenou imunitu). Dle popisu zřejmě máte tenzní bolest hlavy, zkuste relaxační techniky...

Dlouhodobé bolesti břicha

| Dotaz od: jana

Začínám už být zoufalá, proto bych se ráda zeptala Vás na Váš názor. Před 3 lety mi nesedla káva s mlékem a rozhodil žaludek a celé trávení (zvýšená plynatost, říhání, bolesti...

I dlouhodobé a velmi nepříjemné obtíže mohou signalizovat "jen" zánět žaludku a o nic závažnějšího se jednat nemusí. Na gastroenterologii můžete jít i sama, bez doporučení...

Mirena

| Dotaz od: Daniela

Chtěla bych znát Váš názor na tělísko Mirena. V současné době mám zavedené již 2 tělísko Mirena a jsem s ním velmi spokojená. Začátkem příštího roku by mi mělo být odstraněno...

Dohodněte se se svým gynekologem, dobře zná vaše problémy a tělesný stav, také hormonální situaci a je možné, že se k Mireně přikloní i nadále. V kombinaci s Divigelem máte už...

Koleno

| Dotaz od: Renáta

Ráda bych vás poprosila o váš názor na stav kolene po ASK( bolesti a otok kelene bez urazu nebo podvrtnutí) ktera probehla v listopadu minuleho roku, kdy bylo provedeno...

Zanětlivé změny v koleni patrně nepochybně proběhly asi již před artroskopií a také po ní.. Léčba musí být dlouhodobá a také delší dobu bude trvat úprava.. Přesto, že revmatické...

Chtěla bych vás požádat o váš názor.Mám syna,ktrému je 10 a půl měsíce.Zatím s jen plazí,na kolínkách se houpe,ale ještě neleze.Myslíte si,že má na vývoj dítěte i prostředí,kde...

Moniko! Není vvhodné dítě nijak urychlovat, tedy stavět jej do poloh, které samo nezaujímá. Na druhou stranu, je vhodné jej motivovat : např. při hře mu uhýbat nebo umisťovat...

Ochrnutí-šlacha

| Dotaz od: adamthai

Jsem ochrnutý a zkrátila se mi šlacha na noze-kotník, pata. Mohl bych dostat názorné obrázky, jak to zpět natáhnout? Mám je jednu ruku na použití. Děkuji

Adame! Bohužel, obrázky Vám nezašlu. Konsultujte libovolného fyzioterapeuta (možno i na dopor lékaře), ten Vám pomůže partii rozcvičit. Bohužel ale některé ochrnuté svaly mají...

Vaz.pan doktor ! Rada by...

| Dotaz od: Jana Sardikova

Vaz.pan doktor ! Rada by som sa Vas opytala na Vas nazor, moj priatel ma zdurene lymfaticke uzliny, presnejsie v casti pod bradou, zdurenie pretrvava uz nejakych 5 dni, zo...

Z Vašeho dotazu mi nevyplývá, jestli má přítel nějaké další příznaky )zvýšená teplota, bolesti v krku, kašel, ...), jaká je velikost uzlin, jestli je kůže nad nimi teplá...

Viroza?

| Dotaz od: Klára

Chtěla bych se zeptat na názor ohledně níže uvedeného krevního obrazu: ERY 4,28, HB 134, HTC 0,38, LEU 4,7, TROMB 273, MCV 88,9, MCH 31,4, MCHC 35,3, neutrofily 0,34, EOS 0,04...

Příliš se nefixujte na hodnoty v krevním obraze, lymfocyty nejsou nijak specifickým znamením v krvi - příčin může být mnoho, nejčastěji probíhající infekce v těle. Chodte na...

Předkožka

| Dotaz od: Marcela Bártová

Prosím o radu a váš názor na přetahování předkožky u dětí.V jakém věku by se mělo začít?Pokud je předkožka hodně zůžená a nejde přetahnout,máme vyhledat pomoc dětského pediatra...

Pokud je vašemu synovi už dva a půl roku, a přesto mu předkožka nejde přetáhnout, doporučoval bych konzultaci u dětského lékaře. Hezký den.

Latentní tetanie

| Dotaz od: Lucka

Ráda bych slyšela váš názor, od léta trpím jakoby svíráním na hrudníku,tlakem a pocitem špatného dýchání, někdy méně,někdy vůbec a jindy zase až moc,byla jsem na vyšetření...

Latentní tetanie je stav zvýšené dráždivosti nervosvalového ústrojí, vyvolaný nejčastěji poklesem hladiny ionizovaného vápníku v krvi nebo alkalózou (zvýšením pH krve). V...

Chci se zeptat, byla jsem u očniho lékaře na vyšetření, dal mi žádanku na vyšetření krve, na cholesterol a cukrovku kvůli bolestem očí u svého lékaře, ale paní doktorka mi...

Krásný den, milá paní Lenko - chápu, že se cítíte podivně. Oční lékař zřejmě vycházel při svém doporučení z nálezu obrazu cév na očním pozadí. Pokuste se, moc prosím, lékaře...

Borelioza??

| Dotaz od: Radek

Rád bych se Vás zeptal na Váš názor ohledně boreliozy. Asi půl roku se u mě vyskytuji stavy náhlé nevolnosti, bolesti v zátylku (krční páteř), brní mě někdy levá ruka, bolí mě...

Je od Vás hezké,že mi důvěřujete,ale nebudu o nic moudřejší,než Vaše paní doktorka!!S borreliemi je to dost složité,v přírodě se vyskytuje řada druhů,ne všechny jsou pro člověka...

Teploty

| Dotaz od: martina

Chtěla bych se zeptat na Váš názor. V prosinci jsem měla pásový opar, který už mám vyléčený, ale od té doby mi zůstaly zvýšené teploty 37,2 - 37,4. Obšas se mi motá hlava, jsem...

Myslím, že není zapotřebí hledat další názory- Vaše lékařka je erudovaná atestovaná odbornice..Máte za sebou zřejmě minimálně 2 infekční nemoci, pásový opar sám o sobě se...

Chtěla bych vás požádat o váš názor.Mám syna,ktrému je 10 a půl měsíce.Zatím s jen plazí,na kolínkách se houpe,ale ještě neleze.Myslíte si,že má na vývoj dítěte i prostředí,kde...

Moniko! Není vvhodné dítě nijak urychlovat, tedy stavět jej do poloh, které samo nezaujímá. Na druhou stranu, je vhodné jej motivovat : např. při hře mu uhýbat nebo umisťovat...

Triple test

| Dotaz od: Claca

Ráda bych se zeptala na Váš názor,mám za sebou odběr choriových klků s negativním výsledkem,přesto mě gynekolog přesvědčoval,že si mám nechat udělat i triple test,není v tomto...

Redakce se omlouvá za opožděnou odpověď. Odběr choriových klků slouží ke genetické diagnostice plodu a je upřesňujícím vyšetřením po triple testu a jiných screeningových...

Výsledky krevních testů

| Dotaz od: gábina

Zajímalo by mě,jaký je Váš názor na tyto výsledky testů.Jedná se o muže 42 let.GLU=4.5,UREA=3.8,KRE=63.8,KM=352,TBIL=10.2,ALT=2.86,AST=1.15,GMT=4.83,CK=1.13,ALP=1.33,CHOL=6.7,TG...

Gábino! Zaslané výsledky hovoří o dobrém efektu léčby přípravkem essentiale forte a vhodnosti pokračovat ještě pár týdnů/měsíců v léčbě. Lagosa je výtažek z ostropestřece...

Prosím o radu

| Dotaz od: pariss

Četla jsem vaše články a prosím o váš názor,nebo radu,co mám dělat.Jsem ČID,před 10 lety jsem byla operována se štítnou žlázou,dopadlo to dobře a občasné problémy,jak to bývá...

Obratte se na jiného lékaře, nejvhodnější je neurolog, který vám bude věnovat komplexní péči a podrobně vás vyšetří /chybí mi výsledky z jednotlivých metod vyšetřovacích...

Cirhosa,hepatitida c

| Dotaz od: Martin

Chtěl bych se zeptat na váš názor jak si myslíte že mám poškozená játra.Jaterní testy se mi o něco zlepšily:železo 56.8,bilir.11.8,ALT3,94 AST1.98,GGT 3.18,,ALP1.49,TROMBO 137...

Tuto otázku je dobré prodiskutovat s Vaším ošetřujícím lékařem, nejlépe internistou.... Jaterní cirhoza je nevratná nemoc, je to definitivní poškození jater. Další průběh je...

Opakovaný zánět předkožky

| Dotaz od: Michaela

Moc vás prosím o váš názor. Syn (2roky) prodělal před 3 měsíci zánět předkožky, léčila jsem to heřmánkem a framykoinem, po zánětu jsem mu začala přetahovat předkožku, abych se...

Nejsem názoru, že by v životě jakéhokoliv chlapce mělo být normálním období, kdy bude trpět záněty předkožky á měsíc. Rozhodně doporučuji přetahovat, zánětlivému prostředí...

MAKULÁRNÍ DEGENERACE

| Dotaz od: Dita

Ráda bych věděla, jaký mají názor profesionálové z "ulekare.cz". Moje babička je právě týden po laserové léčbě,cituji "onemocnění sítnice a zadního segmentu oka podmíněné věkem...

Na tuto specifickou otázku vám bez znalosti stavu sítnice, průběhu operace (komplikace) a nynějšího pooperačního stavu /které se zjištuje oftalmologickým vyšetřením v ambulanci...

Chci se zeptat na Váš názor, už tři roky trpím ranní nevolností a stálými průjmy. Ráno, když vstávám, tak jsem unaven více než večer, když jdu spát. Občas pociťuji tlak na prsou...

Mohlo by se jednat o psychosomatické onemocnění například díky stresu. Doporučoval ale znovu absolvovat vyšetření u lékaře, který by měl vše potvrdit nebo vyvrátit. Hezký den.

Ochrnutí-šlacha

| Dotaz od: adamthai

Jsem ochrnutý a zkrátila se mi šlacha na noze-kotník, pata. Mohl bych dostat názorné obrázky, jak to zpět natáhnout? Mám je jednu ruku na použití. Děkuji

Adame! Bohužel, obrázky Vám nezašlu. Konsultujte libovolného fyzioterapeuta (možno i na dopor lékaře), ten Vám pomůže partii rozcvičit. Bohužel ale některé ochrnuté svaly mají...

Náhlý záchvat?

| Dotaz od: Zdeňka

Mam 15ti letého syna a chtěla bych se tu zeptat na váš názor ohledně jeho "stavu".Asi před 4 měsíci muj syn prodělal jakýsi záchvat ... začalo mu rychle bušit srdce, klepal se...

Uvedené obtíže se mohou, ale nemusejí opakovat. Pokud se nic nenašlo ani na EKG, ani na EEG,ani při 24 hodinovém monitorování EKG ("Holter EKG"), krevní tlak byl normální, je...

Čočky - stejné dioptrie

| Dotaz od: Lenka

Byla jsem u očního lékaře na kontrole a nakonec mám na levém oku dioptrii 3,75 a na pravém 4,25. Na moji žádost mi dal čočky s dioptriemi 3,75 na každé oko. Prý mezi pravým a...

Navrhuji vám konzultaci u jiného očního lékaře, nejsem oftalmolog, ale také bych myslela, že by měly být oční čočoky odpovídající vadě na tom kterém oku. U druhého očního lékaře...

Předkožka

| Dotaz od: Marcela Bártová

Prosím o radu a váš názor na přetahování předkožky u dětí.V jakém věku by se mělo začít?Pokud je předkožka hodně zůžená a nejde přetahnout,máme vyhledat pomoc dětského pediatra...

Pokud je vašemu synovi už dva a půl roku, a přesto mu předkožka nejde přetáhnout, doporučoval bych konzultaci u dětského lékaře. Hezký den.

Zajímal by mne váš názor na diagnózu naší 85leté babičky. Babičce byl diagnostikován na začátku prázdnin nádor v vzestupném tračníku, bohužel už má metastázy v játrech...

Prognoza není kvůli metastazám vůbec povzbudivá. Po prostudování nálezu u CT/PET mohu konstatovat, že nález je velmi velmi pokočilý, babička přišla na vyšetření velmi pozdě a je...

Viroza?

| Dotaz od: Klára

Chtěla bych se zeptat na názor ohledně níže uvedeného krevního obrazu: ERY 4,28, HB 134, HTC 0,38, LEU 4,7, TROMB 273, MCV 88,9, MCH 31,4, MCHC 35,3, neutrofily 0,34, EOS 0,04...

Příliš se nefixujte na hodnoty v krevním obraze, lymfocyty nejsou nijak specifickým znamením v krvi - příčin může být mnoho, nejčastěji probíhající infekce v těle. Chodte na...

Zvracení

| Dotaz od: Michaela

Ráda bych se zeptala na váš názor na situaci. Můj 6 letý syn dostal minulý čtvrtek vysokou horečku, na druhý den jsem s ním zašla k lékaři, ale paní doktorka na něm v...

Michaelo, Klacid jsou antibiotika, která poměrně často dráždí zažívací trakt, častější než zvracení jsou průjmy, ale těm správně předcházíte probiotiky - podávejte je synkovi...

Nevolnost

| Dotaz od: Marcela

Je mi 26 let, měřím 179 cm a vážím 89 kg (podle mého názoru je to dost a snažím se zhubnout, ale marně a podle doktory jsem v pořádku). V noci jsem se vzbudila a šla na toaletu...

Vaše potíže mohly být od nízkého tlaku. Při postavení, může dojít k poklesu tlaku a bylo vám na zvracení, polil vás studený pot. Poté se mohl tlak normalizovat a potíže přešly...

Koleno

| Dotaz od: Renáta

Ráda bych vás poprosila o váš názor na stav kolene po ASK( bolesti a otok kelene bez urazu nebo podvrtnutí) ktera probehla v listopadu minuleho roku, kdy bylo provedeno...

Zanětlivé změny v koleni patrně nepochybně proběhly asi již před artroskopií a také po ní.. Léčba musí být dlouhodobá a také delší dobu bude trvat úprava.. Přesto, že revmatické...

HAEMOPHILUS INFLUENZAE

| Dotaz od: Daniela

Chtěla bych se zeptat na Váš názor. Před vánocemi mi byl ze stěru z krku nalezen haemophilus influenzae a v krvi plicní chlamydie. Na měsíc jsem užívala ATB Sumamed 500. Při...

Vážená paní/slečno Danielo, častá léčba antibiotiky může vést ke vzniku bakteriálních kmenů, odolných vůči účinkům většiny antibiotik. Zvýšená hodnota ASLO je považována za...

Radioterapie

| Dotaz od: Iva

Hormonální antikoncepce

| Dotaz od: Majdaa

Ráda bych se zeptala na HAK.Byla jsen na vyšetření u lékaře,který k nám nově nastoupil.Šokoval mě tím,že už bych ve svém věku neměla brát hormon.antikoncepci a že mi ji příště...

! Ani já nejsem příznivcem dlouholetého užívání hormonální antikoncepce, se zvyšujícím se věkem narůstá riziko kardiovaskulárních onemocnění (mrtvice, infarkty), vyšší je i...

Červené skvrny a "štípance"

| Dotaz od: Karolína

Vážená paní doktorko, chtěla bych vás poprosit o názor k tomuto problému. Je to cca 2 měsíce, co se mi na zádech v bederní oblasti objevily těsne nad sebou 2 "štípance" a další...

Jde o kopřivku, může mít příčiny alergické i nealergické, takže se zaměřte i na vyšetření infekčních fokusů, autoimunity atd. Ev. lze nasadit i celkovou terapii krátkodobě.

Prevenar 13

| Dotaz od: Simona

Moc ráda bych se zeptala na názor odborníka, zda naočkovat našeho 11 měsíčního synka Prevenarem 13. Od jeho naroznení jsme byli pro očkování. Po poradě s dětským lékařem a...

Opravdu zálěží na vás, rozhodně lze ale očkování proti pneumokokové infekci doporučit. Benefit tu zcela jistě převáží případné nežádoucí účinky. Hezký den.

Hleny

| Dotaz od: Roman

Chtěl bych Vás tímto emailem poprosit o radu či názor: Narodil jsem se v r.1988. V roce 2007 jsem prodělal zánětlivé onemocnění dýchacích cest, které bylo provázeno značnou...

Podle popisu jste správně vyhledal ORL a alergologa, kteří provedli vyšetření, jaká se v takovém případě provádějí, a stanovili odpovídající léčbu. Takže - co ještě. Nepíšete...

Kašel a svědění pokožky

| Dotaz od: Markéta

Obracím se na Vás s prosbou o názor na můj zdravotní problém. Od lonského září jsem se stále potýkala s různými zdravotními problémy. Nejprve jsem měla zánět průdušek,který se...

Markéto, dobrý den. Snad mi to odpustíte, ale na dálku se do potíží s léčbou Vašich průdušek a alergií nemohu pustit. Domnívám se, že by mohlo být velmi ku prospěchu věci...

Ráda bych znala Váš názor na zdravotní stav mého otce. Zhruba před 4 měsíci mu lékaři diagnostikovali kamínek o velikosti 4 cm v žlučníku a zároveň jakýsi útvar na slinivce (na...

Bohužel tato komplikace je po operaci slinivky spíše častá - ložisko po operaci i nález na plicích. Rozhodně nemohu bez výsledků vyšetření, rtg,CT aktuálního a dalších testů...

Mám prosím dotaz zda mi můžete říci Váš názor a možnou léčbu na nález MR páteře. Páteřní kanál je v úrovni 3/4 výrazně zúžen artrotickými změnami intervertebrálních kloubů až...

Je faktem, že opakovaně operovat se neurochirurgové už dost zdráhají, protože tvorba srůstů kazí jejich práci a pacienti stejně mají potom bolesti. Navrhovala bych vám sice...

Ráda bych slyšela Váš názor na tuto věc. Před 2 měsíci jsem porodila krásného syna. Na začátku těhotenství mi byla objevena na vaječníku cysta vel. cca8 cm, ta v průběhu...

Po provedené laparoskopické operaci nedojde ke ztrátě mléka. Nejlepší bude postupovat podle doporučení vyšetřujícího lékaře, tedy operaci nyní podstoupit. Nicméně pokud si...

Cefzil 500 a těhotenství

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat na Váš názor.Jsem ve 14. tt a již dva týdny mě trápí viroza.Začalo to dvoudenní teplotou,ležela jsem a snažila se vypotit.(to samé měl i tříletý syn),pak...

Cefzil v graviditě neškodí, je lepší užít ATB v případě,že jsou indikovaná, než vystavovat plod infekci.

! Chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na hubnutí kojence po nasazení příkrmů. 7miměsíční syn je stále kojený 8-10x denně (cucá cca 3minuty, dělá to tak už od 3. měsíce). Do...

Domnívám se, že se nemusíte ničeho obávat, možná to souvisí s tím cvičením a vyšším energetickým výdejem. Pokračujte se zaváděním příkrmů dále, tak jak bude dítě chtít.

Psychické potíže

| Dotaz od: lukas

Chtěl bych vědět váš názor na mé potíže. Asi před rokem jsem změn il zaměstnání a tak začali moje problémy.Zaměstnavatel mi nevyplatil několik výplat a navíc nás v práci učil...

Určitě je dobře, že chcete své problémy řešit. Doporučuji nejprve navštívit psychiatra, který vám předepíše léky na rychlé zvládnutí vašich subjektivních obtíží. Dlouhodobější...

Řezavá bolest hlavy

| Dotaz od: jana

Potřebovala bych Váš názor. Už několik týdnů mě bolí tak divně hlava. Takové spíše řezavé bolest, pálivé nebo jak to nazvat. Mám celkem strach. Byl jsem na rtg hlavy, ale zatím...

Jano! Podle stručného popisu si opravdu nemohu udělat obrázek... Doporučuji obrátit se na lékaře, který má možnost s Vámi pohovořit a vyšetřit Vás.

Prý hypochondr

| Dotaz od: zdeněk Rychlý

Mohl by jste mi prosím po odborné stránce posoudit můj názor na zdravotní potíže? Popřípadě jej poopravit, doplnit nebo poradit jak postupovat? Jsem muž 45 let nekuřák...

Váš popis obtíží je opravdu komplexní, předesílám však, že úloha psychiky je pro rozvoj mnoha nemocí vskutku zásadní (psychosomatické obtíže). Zdá se, že ve Vašem případě došlo...

Pane doktore. Chtěla bych se Vás zeptat především na Váš názor. Od 27tt musím ležet hlavou dolů, protože miminko bylo sesunuto příliš nízko a hlavičkou utlačovalo čípek, který...

Nemusíte ležet hlavou dolů,ale jen tak,aby hlava byla níže než nohy, rozhodně to do toho 33 týdne smysl má,snížíte risiko předčasného porodu. Příjemný den

Jazyk

| Dotaz od: Mischa

Ráda bych znala Váš názor na mé zdravotní potíže, které se objevily, když jsem dobírala antibiotika Amoksiklav. Na obou stranách jazyka se mi udělaly měkké vřídky, nebolí, spíše...

Změny na jazyku mohou souviset jak s prodělaným nebo nyní probíhajícím infekčním onemocněním, tak s antibiotickou terapií. Pokud by šlo o kvasinky, pak by jistě byl pozitivní...

Náměsíčnost

| Dotaz od: Stanislava

Paní doktorko. Chtěla bych se zeptat na váš názor,zda se jedná o náměsíčnost. Můj syn měl asi od 4 do 7 let podle lékaře tzv.noční děsy. Každý večer po 22 hodině vstával,křičel...

Dle Vašeho popisu se asi jedná o náměsíčnost. je třeba zajistit okna a dveře, v případě rodinného domu schody, aby se minimalizovalo riziko úrazu. Dále je vhodné konsultovat...

Císařský řez

| Dotaz od: jana

Chtěla bych se vás zeptat na váš názor. Je mi 41 let, čekám třetí dítě. První porod před 15 lety normálně, druhý porod únor 2012 císařským řezem pro nepostupující porod ( byl...

Nejde tady o upřednostňování ani naznačování,každá operace má svá risika a tak zda porod bude veden přirozenou cestou nebo zda bude proveden císařský řez záleží vždy na...

Posouzení postupu léčby

| Dotaz od: Lenka

Chtěla jsem se zeptat, jaký je Váš nezávislý názor na léčbu mé kyčle. V prosinci jsem se zvedla z nízké dětské postele a louplo mě v třísle. Bolest se stupňovala a druhý den...

Nález jsem si přečetl. Dosti často je kombinace pateřních potíží při degenerativních změnách bederní pateře s vystřelováním bolestí do třísla a počínající artrozy kýčelního...

Slabé hlasivky

| Dotaz od: j.v.

Chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor ohledně slabých hlasivek.Před cca rokem mi začal slábnout hlas ve smyslu,že není dotatečně silný(když chci např.zakřičet,tak musím...

J.v. Velmi Vám doporučuji svěřit se do péče lékaře zabývajícího se celostní (holistickou) medicínou, příp. lékaře psychosomatického. Vliv stresu je velmi pravděpodobný. Na...

Vyschlá kůže a prasklinka

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat na Váš názor, co by to mohlo být. Už nějakou dobu mám vyschlou kůžu tam, kde jakoby vepředu končí ochlupení a začíná měkká tkán nad klitorisem. Občas se...

Měla byste zajít za lékařem a nechat se vyšetřit. Na vulvě se takto může manifestovat několik různých onemocnění a není správné naslepo tady hádat.

Štítná žláza

| Dotaz od: yo.san

Prosím o vyjádření k níže uvedené diagnoze, názory 2 lékařů se naprosto rozcházejí, jeden doporučuje biopsii a histologické vyšetření, druhý tvrdí, že se nic neděje. Jsem na...

Mohu se zde pouze přiklonit k názoru jednoho nebo druhého lékaře, neboť neznám Váš celkový stav a nevyšetřovala jsem Vás. Provedené vyšetření samo o sobě neurčí původ uzlu, z...

Rakovina krku

| Dotaz od: Katerina

A MOHLA BY TO BYT RAKOVINA? Prosim jen o nazor! Problemy jsou chvilku slabsi, nekdy vubec, nekdy hrozne. je mi 26 let, pred rokem a pul jsem porodila dceru. Asi 5 mesicu mam...

Milá paní Kateřino- prosím, zkuste se trošinku zamyslet..Vy nepotřebujete názor, ale jistotu. Cokoliv jiného jen podpoří Vaše nutkavé pochyby..Žádný lékař na světě Vám nemůže...

Bolest zad

| Dotaz od: Vita

Chci porosit o Vaše vysvětlení mého problému a Váš názor. Revmatologické vyšetření: -periferní forma nediferencvané spondylitidy seronegativní s oboustranou sakrlileitidou...

Řada revmatických chorob je i při zánětu bez reakce v krevním seru, tedy jsou seronegativní. Jsou zánětlivé, degenerativní a mimokloubní. Pokud jsou akutní zánětlivé...

Vysoký tlak u Gynekologa a HA

| Dotaz od: Lucie

Mám dotaz ohledně vysokého tlaku u lékaře a hormonální antikoncepce. Trpím syndromem bílého pláště, u doktora je vždy tlak vysoký (nadměrně vysoký je však i tep, okolo 120...

Je to rozhodnutí paní doktorky, která je zodpovědná za předepsání receptu. Holter není určitě nijak stresující vyšetření, a pokud chcete od paní dotkorky recept na antikoncepci...

Hleny

| Dotaz od: Roman

Chtěl bych Vás tímto emailem poprosit o radu či názor: Narodil jsem se v r.1988 V roce 2007 jsem prodělal zánětlivé onemocnění dýchacích cest, které bylo provázeno značnou...

Na váš dotaz skutečně není jednoduchá odpověď. Nejprve by bylo vhodné objektivizovat, zda se skutečně hleny v nadměrné míře tvoří, nebo jestli je to jen váš subjektivní pocit...

Pěkný den, moc bych prosila o fundovaný lékařský názor na vyšetření přístrojem OBEROM, jímž vyšetřují některá alternativní pracoviště s čínskou medicinou. Údajně jde o přesnější...

Bohužel o tomto přístroji slyším poprvé, nikdy jsem neviděla žádný výsledek, který z něj vzešel ani neznám nikoho, kdo by tam byl. Slyšela jsem už o jiných, možná podobných...

Neurológia

| Dotaz od: Lubosh

Chcem Vás požiadať o radu a názor. Mám 19r. Od roku 2007 navštevujem neurologickú ambulanciu kvôli bolestiam hlavy, vtedy mi robili EEG - záver: rýchla základná aktivita v...

Luboši! Nepomohl-li Vám klinický lékař, vyhledejte pomoc lékaře celostní (holistické) medicíny. Spíše než že by Vám bolest hlavy (vy)léčil buyde vést Vás, abyste pochopil, proč...

Ráda bych znala Váš názor na své zdravotní problémy. Je mi 22 let a trpím na časté angíny většinou z důvodu streptokoků, ale obvykle bez teplot. Asi před měsícem jsem dobrala...

Omlouvám se, ale nerada bych se bez (zatím neproběhlého) hematologického vyšetření pouštěla do jakýchkoliv spekulací. Hematologických chorob je podstatně více než jen vámi...

Středoušní záněty

| Dotaz od: Martina

Chtela bych se vas zeptat na nazor a postup lecby u me dcerky.od konce 5teho mesice spatne spava v noci,pres den je to vesele dite.pred tydnem nas dr poslal na ORL s tim ze male...

Léčba středoušních zánětů spadá do rukou ORL lékaře, příliš Vám tedy nepomohu. Pokud máte pochybnosti o správném postupu, obraťte se na jiného lékaře této specializace.

RS, CIS

| Dotaz od: Eva

Prosila bych o radu. Cca před dvěmi lety jsem navštívila obvodního lékaře kvůli bolestem břicha které trvaly rok a celkové únavě. Proběhlo vyšetření sonografické i...

Určitě se skontaktujte s centerem pro léčbu RS, třeba právě v tom Brně, je to podivuhodný postup vašich lékařů, protože pokud nález byl pozitivní na RS, podezření na RS tu je...

Vysadit/nevysadit?

| Dotaz od: Iveta

Chtěla bych se zeptat, jaký názor na to máte Vy. Vysadila jsem HAK(Minervu, po 7 letech užívání), bála jsem se vždycky úporného snažení o dítě, tak jsme si s přítelem řekli, že...

Ano antikoncepce může tlumit sexuální apetenci,ale pokud si nepřejete otěhotnět jsou i jiné praparáty,které akne potlačí,pokud si otěhotnět přejete poraďte se o léčbě s kožním...

Chtěl jsem se zeptat na váš názor ohledně mých zvětšených mandlí... Jako malý jsem často marodil s anginami a nyní mám cca od 15 let zvětšené mandle. Mandle jsou velké asi tak...

Vážený pane Libore, doporučuji Vám podstoupit vyšetření v ambulanci ORL lékaře a domluvit se s ním na dalším postupu. S pozdravem, MH.

Svalová slabost, třes

| Dotaz od: Petra

Ráda bych slyšela Váš názor na moje potíže. Již zhruba tři roky trpím nadměrnou únavou, nemocností (i 20x do roka viroza...). Před zhruba půl rokem se moje problémy hodně...

Ve výčtu vyšetření chybí např. vyšetření neurologické a endokrinologické. Jestliže nebyla tato vyšetření provedena, doporučuji je. Obrátit se s případnou přeregistrací je vždy...

Obracím se na Vás se zoufalou prosbou o Váš názor, stanovisko, alespoň dle následujících informací. Blízký přítel 35 let, ve výborné statnější fyzické kondici prodělal zánět...

Záleží na závažnosti zánětu, na závažnosti appendicitidy, na tom, zda došlo k perforaci appendixu, zda došlo k ohraničené nebo dokonce diffusní, rozšířené, perotonitidě, zánětu...

Vážený pane doktore, chtěla jsem se Vás zeptat na Váš názor, zdali po operaci vřetenní kosti na pravé ruce, kde byla použita dlaha a 3+3 kombin LCP-DCP šrouby,je po roce vhodné...

U tak mladého člověka je jistě na místě dlahu vyjmout. Samozřejmou podmínkou je určitý čas, ten je vyhoivující a zhojená zlomenina. Poškození nervu je velmi nepravděpodobné.

Prekazka v krku

| Dotaz od: Petr

Mam problem a rad bych znal vas nazor. Zacalo to asi pred dvema,tremi lety. Vsiml jsem si zvetsenych uzlin na prave strane krku. Hmatatelne bulky v pravo. V te dobe jsem kouril...

Pane Petře! Doporučuji Vám vyhledat lékaře, který by Vás měl co nejdříve vyšetřit. Podle Vašeho popisu ssi nemyslím, že by se jednalo o potíž pscyhického rázu a radím - nechte...

Popraskany jazik

| Dotaz od: Sandra

Dobr den,chci se zeptat na váš názor mám popraskany jazik téměř po celé ploše mám menší prasklinky někdy se mi udělá bílí povlak na jazyku jazik mě jinak nebolí ani nepálí...

Pokud jde o hlubší rýhy na povrchu jazyka, pak doporučuji navštívit lékaře čínské či celostní medicíny, tyto změny jazyka mohou upozornit na některé poruchy trávení apod.

Dlouhodobé bolesti zad

| Dotaz od: Kateřina

Ráda bych se zeptala na Váš názor. Dlouhodobě mě trápí bolesti hrudní a krční páteře. Poslední rok už bolest neustává a přesunula se už jen na krční páteř. Cítím ji neustále, ve...

Určitě vyhledejte zkušeného fyzioterapeuta, event. ideálně lékaře, kterýs e věnuje aktivní fyzioterapii. Správná léčba je fyzioterapeutická pomoc, kdy Vám obnoví funkci nejen...

Bronchitida

| Dotaz od: Pavla

Právě jsem dobrala ATB Duomox, který jsem dostala před 7 dny od lékaře na zánět průdušek, spolu s kapslemi Erdomed. I nadále mám podle poslechu nález. Rentgen zatím nedoporučil...

Jste ve vynikající lékařské péči.

Bolest na srdci

| Dotaz od: Veronika

Paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o názor. Moje dcerka byla 16.1. operována na nosní mandličku (vel. II-III) a píchali jí obě ouška, od té doby, hlavně když pláče si...

Pokud se stav opakuje, bylo by vhodné na to dětského lékaře upozornit a dcerku vyšetřit - EKG srdce, RTG hrudníku, neurologické vyšetření... S operací tento problém nejspíše...

Lehká hypofunkce

| Dotaz od: Veronika

Ráda bych znala Váš názor na mé hodnoty TSH 4,549, fT4 12,5, anti TPO 0,36, anti Tg 2,72 a ultrazvuk štítné žlázy :laloky asymetrické, ostře ohraničené, není deviace trachey...

Veroniko, pokud jsou referenčí meze stejné, jako u nás, pak máte opravdu velmi lehce sníženu funkci štítné žlázy. V případě, že plánujete další miminko, je skutečně lepší malou...

Moc bych vás prosila o názor.Minulý týden mě začalo bolet v levém uchu a okolo kosti před uchem. Na pohotovosti mi řekli, že v levém uchu je slabá cévní kresba, ale, že klasický...

Děkuji za Váš dotaz. Bolest v okolí ucha může mít příčinu i v zánětech zubu v blízkosti čelistního kloubu - horní i dolní stoličky. Nelze tedy vyloučit zubní příčinu. Pokud stav...

Rada by som vas poziadala o nazor, radu, ci pomoc.. Manzela uz 2tyzden obtazuje svrbenie koze, prejavuje sa to ako nahle zacatie svrbenia koze, pricom mu naskacu na kozi akoby...

Bez bližšího vyšetřní je obtížné se k problémům Vašeho manžela vyjádřit. Může opravdu jít o alergii, stejně tak o kožní či revmatologické onemocnění nebo o infekci (souvislost s...

Absence menstruace u HA Yaz

| Dotaz od: Lenka

Mám problémy s HA a ráda bych se zeptala na Váš názor. Dříve jsem měla 3 roky Minisiston, mentruace pravidelná, až poslední 3 měsíce vynechání. Přešla jsem na Jeanine - první...

Pokud nemáte žádné zdravotní obtíže a vadí vám pouze to chybění menses, doporučovala bych u této antikoncepce zůstat. Skutečně to není nic patologického, že nekrvácíte, tělu to...

Chtěl bych Vás požádat o názor. Poslední 2 roky mám zvláštní stavy. Stačí nějaké rozrušení (kolikrát i bezdůvodné, nevím kde se to ve mě bere), nervozita nebo 1x ostré světlo a...

Vážený pane Martine, Váš popis ze všeho nejvíc připomíná migrenózní záchvaty (a rozrušení je také může vyvolat), takže se domnívám, že neurologické vyšetření je to, co byste...

Vážená paní doktorko, chtěla bych znát Váš názor na můj problém. Vzhledem k výskytu trombózy v rodině jsem si nechala udělat test na trombofilii žil . Vyšel pozitivní mám...

Bude záležet na zdravotní pojišťovně,ale obávám se,že při vašem věku a 2 dětech si budete muset zákrok hradit,ale jak jsem psal obraťte se ne revizního lékaře vaší zdravotní...

Dle sdělení posud. lékaře prý není nárok, tak bych chtěla znát Váš názor, za který předem děkuji. Popis: Obj.: 156,5/ 51 27,23 C VF 2 prsty, R na 1/2 a o 1/3, trapezy středně...

Toto posouzení nám nepřísluší, odpovídáme dotazy ryze medicínské. Tato otázka do podmínek poradny nespadá, omlouvám se. Pokud nesouhlasíte s rozhodnutím posudkového lékaře, je...

Ztráta čichu a chuti

| Dotaz od: Roman

Chci Vás moc požádat o odborný názor na ztrátu čichu a chuti. Po časté chronické rýmě v dospívání a následné tvorbě polypů, jsem ztratil čich a chuť. Po neúspěšné léčbě Medrolem...

Chronický zánět dutiny nosní je bohužel se ztrátou čichu spojen velmi často. 20 dní po zákroku je poměrně krátká doba na regeneraci sliznice a nervových zakončení, vše se ještě...

Velmi caste moceni

| Dotaz od: Bellazizi

Mela bych dotaz ohledne casteho moceni-ve dne co 2 hod. a v noci 2x.Byly mi u lekare delany testy moci i krve,dokonce jsem mela ultrazvuk mocoveho mechyre a ledvin,ale vsechny...

Může se jednat o urologicko-neurologické obtíže. Doporučoval bych proto vyšetření jak znovu na urologii, tak i na neurologii. Hezký den.

Panická ataka

| Dotaz od: Alexandra

Ráda bych Vás požádala o Váš názor. Už před lety jsem měla potíže při zaostřování do dáli, když jsem např. četla knihu (oční vyšetření bylo v pořádku). Postupně se začaly...

Vaše obtíže vypadají jako panické ataky, tzn. psychické stavy, které se projevují v určitých situacích ( např. v tom metru, obchodě, kde je hodně lidí apod.) a projevují se...

Infenkční onemosnění ?

| Dotaz od: Lenka

Ráda bych se zeptala na Váš názor. Trpím těmito příznaky: bolesti kloubů-kolena, kotníky, zápěstí, lokty, páteř, po ránu mívám nohy jako z olova že skoro nemohu chodit, mám...

Ke Crohnově nemoci, jejíž přesný původ (a také specifickou léčbu) neznáme, ale může mít i souvislost s autoimunitním onemocněním a psychickým stresem, uvedené obtíže, především...

Ráda bych se zeptala na Váš názor ohledně mého problému. Je mi 21 let a už téměř 4 roky mám problémy se záněty močového měchýře. Tento rok se mé problémy rapidně zhoršily i...

Lenko! Na dálku se mi obtížně radí. Pokud se bezúspěšně léčíte u klinických lékařů, sand by pomohlo zamyšlení nad tím, zda příčina nemůže být ve Vašem způsobu přemýšlení...

Znamínko

| Dotaz od: Petra

Prosím Vás mohla by jste mi říct svůj názor na dané znamínko co je na fotografii co přikládám? Jeví se jako podezřelé? Měl by ho vidět odborník? Kamarádka jsi ho objevila...

Toto znaménko jako melanom nevypadá, ale pokud má kamarádka obavy, není nic snažšího navštívit kožního lékaře a nechat si znaménko ještě vyšetřit dermatoskopem.

Nedaří se otěhotnět

| Dotaz od: Lucie

Přeji dobrý den, ráda bych Vás požádala o Váš odborný názor a případné další doporučení, co dál. Na konci ledna 2010 jsem po 8 letech vysadila hormonální antikoncepci...

Ve vašem případě bych rozhodně doporučila řídit se radami lékaře, užívat všechny léky, které dostanete a k tomu přidat rehabilitační cvičení dle Mojžíšové, které již pomohlo...

Pozitivní test na OK

| Dotaz od: Michaela

Je mi 27 let, chtěla ybch se zeptat na váš názor na moji situaci. Před měsícem jsem brala ATB Augmentin, po dobrání jsem dostala telotu, bolelo mě celé tělo a dostala jsem...

Pozitivní krev ve stolici neznamená jen nádor. Může se jednat o střevní záněty nezpůsobené bakteriemi, divertikulitidu a řadu jiných nemocí. Nejspíše Vám bude doporučena...

Povaha nebo problém

| Dotaz od: Marcela

Chtěla bych Vás poprosit o Váš názor na chování mého syna. Je mu 17 měsíců. Od května tohoto roku jsme na základě mého vyžádání, začali chodit na neurologii - lehčí hypotonický...

Myslím, že se nemusíte znepokojovat, každé dítě je tak trochu odlišné a obzvlášť povahově. Zkuste ho více vystavovat kontaktu s ostatními dětmi, časem se situace určitě zlepší...

Výsledek biopsie

| Dotaz od: Veronika

Htěla bych Vás poprosit o názor na výsledek mé biopsie, kterou jsem podstoupila 22.12.2011. Byla jsem na ní odeslána po 2 zhoršených cytologiích. první cyt. výsledke L-SIL...

V prvé řadě nález nevymizí. pokud chcete riskovat,že se nález zhorší v rakovinu děložního čípku, je to na Vás.proto ten papír u lékaře. co se týče otěhotnění po konizaci...

??rady pro epileptika??

| Dotaz od: Michaela

Předem děkuji za odpovědi na mé první dva dotazy:http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/epilepsie-60042 a http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/nocni-zachvaty-epilepsie-lze...

Úprava spánkového režimu, kterou jste provedli, je zcela dostačující. Jde o to, vyvarovat se excesů, neponocovat, nespát po obědě. Nealkoholické pivo Váš přítel pít může.

Obracím se na vás, protože mě zajímává váš názor na zdravotní stav mé dívky..Před dvěma měsíci zjistila, že je gravidní a skončilo to vše potratem...Před pěti dny jí volali z...

Podle mého názoru je zjištění mimoděložního těhotenství u vaší přítelkyně důvodem k jeho okamžitému operačnímu ukončení. Může dojít k nečekanému krvácení či prasnutí vejcovodu...

Bolest za žebry vpravo

| Dotaz od: pavlína

Vážená paní doktorko, prosím o Váš názor ohledně mých potíží. Zhruba před rokem a půl mi začaly bolesti v pravém podžebří/asi na šířku dlaně při přiložení na žebra/. Jedná se o...

Myslím, že od člověka, který Vás v zásadě nikdy neměl možnost vyšetřit, by byla opravdu nehoráznost chtít "trumfnout" Vaše lékaře, kteří provádějí plánovaný vyšetřovací program...

Bolest srdce?

| Dotaz od: hanka

Chtěla bych se zeptat na názor ? Už asi týden pociťuji něco jako bolest nebo tupý tlak u srdce. Na hrudi mě nebolí, nepociťuji dušnost, jen mám ten nepříjemný tlak na lévé...

! Velmi pravděpodobně nebudou vaše potíže souviset se srdcem, ale s onemocněním páteře. Ale vzhledem k tomu, že já takto po internetu nemám možnost vás vidět ani vyšetřit...

Bradavičky nebo papily

| Dotaz od: Tomáš

Potřeboval bych poprosit i radu. 1, Chtěl jsem se zeptat na váš názor zda-li to jsou papily nebo bradavičky dle obrázku (neměl jsem ještě pohlavní styk, výrustky na penisu si...

Obrázek je dost rozmazaný, ale nevypadá to jako genitální bradavice. Bradavice jsou nakažlivé při orálním pohlavním styku minimálně. Při použití kondomu riziko nákazy rovněž...

Výtok

| Dotaz od: Jana

Ráda bych znala váš názor. Již několik let mě trápí výto , který je bílý ,řidší spíše slizký a nepříjemně zapáchající. samozřejmě chodím na pravidelné prohlídky a pokaždé žádám...

Neznám Vše vyšetření event.kultivace apod.může se jednat o nnormální stav, pochva také prochází menstruačním cyklem, stejně jako děloha.zkuste vagi C, upravuzje pH v pochvě.

Mononukleoza

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych vas timto poprosit o váš nazor na můj připad Na nový rok jsem onemocně angínou v březnu mononukleozou která byla zjištěna cca po 2 měsicích v dobe nemoci mi byla...

Domnívám se, že vaše imunita není právě ideální. Nález na játerch by s prodělanou mononukleózou spíše souviset neměl. V souvislosti s přetrvávající zvětšenou mandlí a dalšími...

Vyhřezlá plotýnka

| Dotaz od: markéta

Chtěla bych znát váš názor v listopadu po stěhování mě začali bolet záda v kříži bolest se stupnovala chodila jsem do prace brala ibalgin nepomahalo to v lednu jsem sla do prace...

Výhřez meziobratlové ploténky předpoikládám v bederní pateři v tomto rozsahu a potížích je vhodný k operaci. Samozřejmě operace je na místě absolutně jen v některých...



Mám jen takový dotaz. Byla jsem na umělém oplodnění, následně jsem začala dle rady lékaře brát utrogestan 6 tablet denně. Prý stačí brát jen 15 dní pak už ne. Těhotenský test...

Vysazení tablet Utrogestanu zcela určitě nebylo příčinou potratu.

Skolioza

| Dotaz od: Martina

Přeji pěkný den ráda bych se informovala na invalidní důchod. Rodina je toho názoru, že bych se měla informovat, zda na to nemám náhodou právo.Je mi 34let a od puberty mám...

Rádi bychom vám poradili, ale stran přiznání důchodu se ncítíme kompetentní vám věc blíže vysvětlit. Obraťte se ve vašem oklrese na sociální zabezpečení a svého praktického...

Tlak v krku

| Dotaz od: Gába

Chtěla bych znát Váš názor ohledně neustálého tlaku na levé straně krku. Je těžko specifikovatelný, někdy je hned pod čelistí a někdy jde až do ucha. Už mě to trápí delší dobu...

! Ano, rozhodně bych doporučovala vyšetření na ORL, toto vyšetření neodkládejte. Až v případě, že nález na ORL bude negativní se ještě obraťte na zubního lékaře. Pokud jde o...

Opuchlé ruce

| Dotaz od: Marta

Chtěla bych Vás poprosit o Váš názor týkající se mé reakce. Byla jsem doma, nedělala jsem žádnou extra práci, jen lehké poklízení. A najednou cítím, že mám méně ohebnější...

Příčin může být více - revmatologické, cévní, ledvinné, alergie. Určitě navštivte lékaře.

Příkrm u kojence

| Dotaz od: Rachel

Chtěla bych se zeptat na váš názor, zda mám dokrmovat svoji dceru UM. Zatím ji plně kojím a nejsem si jistá, jestli jí mléko stačí. Porodní váha 3840, při propuštění z nemocnice...

Za poslední 3 týdny Vaše holčička přibrala 400g, což není málo. Pokud bude trend takovýto, zatím bych s dokrmem vyčkala. Plně kojené děti nemusí mít stolici každý den, jsou děti...

Špinění

| Dotaz od: Anemone

Ráda bych Vás touto cestou požádala o názor, příp. o radu. Cca od listopadu loňského roku jsem se potýkala s infekcí (kombinovanou). Moje lékařka mi předepsala globule na...

Důležitý je výsledek cytologického stěru, který je dle Vašeho popisu v pořádku. Oděrka na čípku či zánětlivé onemocnění může být příčinou špinění. Mohou zde být i další příčiny...

Zpomaleny tep

| Dotaz od: Věra

Pisu vam o radu i kdyz to asi takhle na dalku nepujde,ale i tak bych rada znala vas nazor..Obcas mivam takovy ,,kolaps,,-je to par vterin kdy citim takovy sviravy,skoro az...

Vaše potíže mohou být od zad, může se jednat i o potíže ze srdcem. Někdy se takto projevuje úzkost. Bude vhodné navštívit lékaře, který provede příšlušná onemocnění.

Chtěla bych poprosit o názor k mému problému. Začalo to na ramenou hrubou a svědivou vyrážkou. Teď mám po celém těle sem tam tvrdý pupínek a šílené svědění celého těla. Děkuji...

Marie! Stav si určitě zaslouží vyšetření lékařem.

! Ráda bych Vás poprosila o názor na to, co mě potkalo během posledních 2 dnů ohledně trávení. Pro info - 26 let, 55kg/165cm, nekuřačka, před dvěma měsíci jsem vysadila horm...

Vážená slečno Jano, s největší pravděpodobností se jednalo o mírnou "otravu" jídlem, nejspíše v důsledku pomnožení bakterií v omáčce nebo polévce. Pokud by se zažívací obtíže...

Dlouhodobé špinění

| Dotaz od: Petra K

Po prvním porodu před deseti lety jsem začala užívat HA při které jsem špinila,s lékařem jsme vyzkoušeli ještě jiné druhy,ale nic mi nesedlo.Přestala jsem tedy pilulky užívat...

Dlouhodobé špinění normální není. Doporučoval bych celý problém znovu zkonzultovat s ošetřujícím gynekologem. Ten Vám navrhne buď jinou HA nebo jiný postup. Hezký den.

Kožní vyrážka

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych poprosit o Váš názor. Mám zvýšenou funkci štítné žlázy a 3 týdny beru Thyrozol. Zhruba před týdnem se mi zvětšila uzlina na krku - na boku a za pár dní se objevily...

O reakci na Thyrosol nepůjde. Pokud jsou uzliny bolestivé, půjde o zánětlivé infekční onemocnění. Pokud jsu nebolestivé, doporučuji ultzrazvukové vyšetření. Tu vyrážku takto...

Pocení

| Dotaz od: Tomas

Chtěl bych se zeptat zda je kvalitní proti pocení přípravek Driclor, jestli jste o něm slyšela. Četl jsem právě různé názory, tak se chci zeptat odborníka. Velmi často, se potím...

Proti pocení většinou doporučuji přípravek Excipial deoforte, s Driclorem osobní zkušenost nemám

Atorvastatin

| Dotaz od: Hanka

Z laboratorního rozboru krve mám dle lékaře vysoký cholesterol a při jednorázovém měření byl tlak vyšší ,proto nasazen Torvacard 10 mg. Měření tlaku provádím několikrát denně...

Domnívám se, že tyto obtíže odezní spontánně. Pokud netolerujete atorvastatin, bylo by možné zkusit fluvastatin - je ze všech statinů tolerován nejlépe (Lescol XL). Pokud by Vám...

Zlomenina kotníku

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych požádat o radu lékaře. Nejedná se ani tak o radu, jako o návrh léčby. Zajímá mne jiný názor, mimo názoru mého ošetřujicího lékaře. Před třemi týdny jsem prodělala...

Pokud lomná linie zadní hrany holenní kosti nezasahuje a to podtrhují s dislokací více než 1/3 kloubní plochy holenní kosti v hlezenním kloubu a to není ten případ je...

Srážlivost krve v děloze

| Dotaz od: Michaela

Ikdyž mám skvělého gynekologa,chtěla bych se zeptat na Váš názor,jelikož na prohlídku jdu až za měsíc a hodně mě to trápí. Budu mít 21 let. V hormonální antikoncepci jsem...

Menses se dostavuje během 7 denní pauzy a je možné, že krvácení přetrvává ještě na začátku braní nového platíčka,ale je jen jedna cesta jak to ověřit, vysadit na jeden nebo 2...

Pane doktore, prosím Vás o Váš názor na můj zdravotní stav. Je mi 30 let a před měsícem a půl jsem měla podle praktického lékaře střevní chřipku. Byly to asi dva dny trvající...

Tato nemoc se dá také vyšetřit pomocí laboratorního stanovení určitého typu protilátek v krvi, kolonoskopie by byla až dalším krokem. Držíme palce, aby bylo vše v pořádku!

Záchvaty nízkého tlaku

| Dotaz od: Dominika

Ráda bych se Vás zeptala na názor, problém je u mého přítele. Je sportovec (od malička), 24 let, vysoký, hubený, jinak zcela zdráv, nikdy nebyl nijak vážně nemocný, prodělal...

Shoduji se s vámi , že je interní (kardiologické) vyšetření namístě.



Extrasystoly a hořčík

| Dotaz od: Vendula

Pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor ... již 3 roky mě trápí exstrasystoly, v poslední době se objevují každý den (v průběhu celého dne), většinou se jich...

Začnu od konce, extrasystoly nejsou nebezpečné. Jde o předčasný stah, který bohužel někteří lidé vnímají nepříjemně, což je váš případ. Vnímámí extrasystol je ovlivněno...

PRT S1

| Dotaz od: Monča

Chtěla bych Vás poprosit o radu nebo o Váš názor. 18.11.09 jsem podstoupila PRT S1 aplikováno k.l macaine 8ml diprophos 1ml perirad. Již druhý den trpím silnými bolestmi pateře...

Ano, mohou to být nežádoucí účinky vlastního výkonu i podaných látrek. Rozhodně o tom informujte svého lékaře.

Podvrtutý kotník

| Dotaz od: Gabriel

Chtěl bych Vás poprosit o názor. 7.3.2013 jsem si podvrtnul kotník levé nohy, DG-S909, S934, sádrová LU dlaha na 3 týdny, po 3 týdnech sundána pro bolest v lýtku, na sono...

Nepopsal jste typ poranění kotníků, zda oba, jejich posun, jejich hojení, postavení kloubu po léčbě a další informace. Hlezno ke zhojení vyžaduje čas, ale také potřebou...

Pokud si myslíte, že správný lékař pozná již mezi dveřmi, co vám je, jste na omylu. Při určování přesné diagnózy musíte alespoň zpočátku pomoci i vy sami. Aktivní přístup a ...  celý článek

Srdce nebo páteř

| Dotaz od: Markéta

Již třetím rokem se mi stává, že mám pocit tlaku na hrudi v oblasti srdce a někdy mám pocit, že mi srdce jakoby přeskočí. Byla jsem s tím u praktického lékaře, který mi řekl, že...

Předem bych Vás chtěl uklidnit - vážnější onemocnění srdce by bylo u mladé jinak zdravé ženy opravdu neobvyklé. Dovoluji si tedy tvrdit, že problém nebude srdečního původu...

Dostali jsme zprávu lékaře že náš 9letý syn trpí tzv. Insuficience mitralis I.stupně a Insuficience trikuspidalis II.stupně. Dále ještě trpí alergií na roztoče (v zimním období...

Omlouvám se za opožděnou odpověď, na Váš dotaz jsem již podrobně odpovídal a zřejmě došlo k nějaké technické chybě při odesílání odpovědi. Ve Vašem dotazu neuvádíte důvod pro...

Bolest a lék

| Dotaz od: petr

Mám tento dotaz: mám bolesti od páteře kterou jsem měl zlomenou th8 skoro při každém pohybu, reng v pořádku a chci se zeptat na užívání léků dlouhodoběji, který je asi...

Léky na bolest se vždy vybírají individuálně - dle stupně bolesti, předpokladu, zda je akutní (přechodná) či chronická, a je vhodné je kombinovat s dalšími analgetickými...

Nabrani svalove hmnoty

| Dotaz od: Richard K.

! Rozhodl jsem se posilovat 181cm / 72kg a chtel bych nabrat svalovou hmotu(hlavne objem ) ... Na internetu jsem cetl nejake clanky jako doplnky stravy.Stoji za to ty penize...

Strava s vyšším obsahem bílkovin může pomoci k rychlejšímu nabytí svalové hmoty. Potravinové doplňky vybírejte opatrně a co nejuvážlivěji a pak pečlivě dodržujte dávkování a...

Co bychom měli vědět o zbytnění prostaty? Dokud nám prostata nepůsobí obtíže, nevěnujeme jí většinou mnoho pozornosti. Jedním z důvodů, proč se o ni začínáme s přibývajícím...  celý článek
Lidem, kteří trpí nejtěžší formou psoriázy, tedy lupénkou, může jejich onemocnění nevratně ovlivnit celý život. Bohužel nepříliš optimistické závěry průzkumu potvrdily, že těžká...  celý článek

Nedoslýchavost, záněty

| Dotaz od: Radek

Prosím o radu. Mamka ( 65 let ) má 10 měsíců opakující se záněty v uších, 10 měsíců střídavě zalehlé uši, porucha sluchu?Spotřebovala již veliké množství různých mastí a kapek...

Velice se omlouvám, ale pouze na základě informací obsažených v dotazu není možné se ke stavu Vaší maminky nějak přesněji vyjádřit. Příčin poruchy sluchu může být mnoho a...

Už snad více jak 10 let užívám lék Triamcinolon. Trpím chronickým zánětem jater, po překonání žloutenky. Nedávno jsem se dočetla, že tento lék by neměl být pužíván dlouhodobě...

Pokud podávání tablet - ve smyslu léčení nemoci a udržování jejího stavu ve stabilitě - je nutné, potom je podávání léku i dlouhodobě možné a doporučené. Nepíšete, jakou dávku...

Televizní reportáž z roku 2008 o ženě, která trpěla Crohnovou nemocí a porodila zdravé dítě, vyvolala mezi veřejností diskuzi o tom, zda mohou ženy s tímto onemocněním mít...  celý článek

Vředy na dvanácterníku

| Dotaz od: michal

Rád bych se Vás zeptal na působení propolisové tinktury (propolis rozpuštěný v cca 90 procentním lihu) na vředy na dvanácterníku. Zajímá mě Váš názor. Nebyl jsem si jist, do...

Michale. Jak známo, včelí produkt propolis obsahuje pryskyřice, silice, flavonoidy a řadu dalších přírodních látek, jež mají účinek antibakteriální, antivirový, ale také...

Těhotenství

| Dotaz od: Anna

Je mi 37 roků,mám dvě děti 11 a 15,porody bez obtííží.Po druhém porodu jsem byla na operaci křěčových žil levé nohy ,nyní jezdím na sklerotizace obou nohou,nekouřím a...

Vážená paní Anno, je sice pravda, že vyšší věk znamená vyšší riziko trombózy a obecně i jiných komplikací těhotenství, ale 37 let ještě není v současnosti zas tak "extrémní...

Wegenerova granullomatoza

| Dotaz od: Jaroslava

Byla mi zjištěna výše udaná nemoc.Léčím se.Po lécích se necítím dobře,nyní nastaly velmi bolestivé křeče prstů které se zkroutí.Křeče jsou i nachodidlech dolních končetin.Prosím...

Wegenrova granulomatosa je nekrotizující vaskulitida malých cév postihující hlavně dýchací ústrojí tvorbou granulomů + ledviny nekrotizující glomerulonefritidou. Projevy mohou...

Prosím, chtěla bych se zeptat. Již delší dobu asi dva roky mám problémy s nadváhou, unavená již moc nebývám. Ale na dotaz u obvodní lékařky, proč tomu tak je a aby mě odeslala...

Hodnoty uvedených hormohů jsou zatím v pořádku, fT4 je sice na dolní hranici normy, ale vše se posuzuje podle hodnot regulačního hormonu TSH a ten je v normě - takže vaše...

Bolesti bederní páteře

| Dotaz od: iveta

Od mládí mám bolesti celé páteře, hlavně bederní, neustále užívám různé léky proti bolesti, také obstřiky a rehabilitace, někdy to trochu zabere, někdy ne. Jsem už 4 měsíce na...

Záleží na situaci a posouzení celkového stavu, jak aktuálního, tak dlouhodobého, ve vztahu k Vaší práci. Posuzovat nárok na důchod může pouze posudkový lékař. Ten dostává...

Ráda bych Vás poprosila o radu. Mám revmatoidní artritidu na kterou užívám Medrol 8 mg. Nyní jsem těhotná a ráda bych věděla, zda mohu při užívání medrolu kojit nebo zda je...

Kortikoidy obsažené v Medrolu se vylučují do mateřského mléka, ale nízké dávky kortikoidů (uvádí se do 5 mg/den, někdy i do 10 mg/den methylprednisolonu) nejsou kontraindikací...

Je to starý problém, se kterým se o prázdninách potýká řada lidí, ať už tráví dovolenou v přírodě, nebo si jen vyjdou na procházku do parku. Poté, co správně a úspěšně odstraní...  celý článek

Pocení

| Dotaz od: eliska

Je mi 13 let a hrozně se potím. používám antiperspiranty-deodoranty, ale moc mi to nepomáhá. Ve škole mám v podpaží mokré fleky a někdy také na zádech. Můžu také použít driclor...

Eliško! Různí lidé mají různé tělesné funkce. Pocení je v současné době považováno až za nevhodné, ale je dobré nezapomínat, že je to zcela zásadní a nepostradatelný způsob...

Zánět středního ucha

| Dotaz od: radula.br

Chtěla jsem se zeptat, můj 3letý syn měl zánět středního ucha. Babička mi poradila ouško nahřívat tzv.horským slunkem.U svých dětí si to nemohla vynachválit, které také často...

Radulo! Nahřívání ouška při zánětu opravdu není správné. Většinou vede k tomu, že se zánět ve středouší ještě více rozbouří a dochází k nahromadění hnisavého sekretu a zvýšení...

Nízké lymfocyty (2.)

| Dotaz od: František

Reaguji na vaši odpověď k mému předchozímu dotazu > http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/nizke-lymfocity-60635 Na nemoc užívám Salofalk, postiženo je tlusté střevo (K50.9...

Děkuji za doplňující informace. Pokud je tedy Crohnova nemoc dobře kontrolovaná léčbou a příslušné výsledky toto hodnotící máte v pořádku, myslím, že úvaha o jiné příčině Vašich...

Rada bych se zeptala co mam delat když už my lékař napsaluž třetí léky. 1.Triprim 2.Zanocin 3. Nitrofurantoin retard. Ty první jsem dojedla a ty druhý taky, ty třetí jim třetí...

Všechna tři antibiotika jsou účinná na infekce močových cest. Pokud je infekce úpornější, jako je tomu zřejmě u Vás, tj.nedaří se infekci rychle zvládnout (některé bakterie se...

Krční cysta - operace

| Dotaz od: jana

Pane doktore. Mému ročnímu synovi diagnostikovali retenční krční cystu. Má jít za 2 měsíce na operaci do fakultní nemocnice v Hradci Králové. Bohužel se mi nelíbil přístup a...

Omlouvám se za zpoždění odpovědi, dotaz byl ke mě až nyní přesunut od kolegů. Chápu, že máte z celé situace velké obavy. Je potřeba zdůraznit 2 věci. 1.) V České Republice je...

Lidské tělo je uzpůsobeno k pohybu. Už sice ne ke šplhání po stromech jako naši opí předkové, k rychlé chůzi a běhu ale ano. To je také důvod, proč naše tělesné orgány potřebují...  celý článek

Temně žlutá moč a bolesti nohou

| Dotaz od: František

Chtěl bych se zeptat, poslední dobou se mi často stává, že i po minimální námaze (chůze cca 2km) mám temně žlutou moč a šíleně mě bolej nohy. Ty nohy už mě sice bolej delší dobu...

Františku. Tmavší zbarvení moči může mít různé příčiny. Především může jít o koncentrovanou, tedy zahuštěnou moč. Při příjmu 3l denně bych to sice neočekávala, ale je možné, že...

Dieta a kvasinky

| Dotaz od: Michaela

Zajímal by mne Váš názor na dodržování přísné protikvasinkové diety, tzn. nejen vyloučení cukru, bílé mouky a alkoholu, ale také výrazné omezení mléka a mléčných výrobků...

Toto je nejlepší souhrn rad jak předcházet mykoze 1. Dodržujte pitný režim 2-3 litry tekutin denně, nejlépe minerální vody, slabé ovocné čaje, zeleninové šťávy. Při...

Mamince (68 let ) otékají dlouhodobě nárty - asi rok - v poslední době bolesti, stav se zhoršuje, místní lékaře její potíže nezajímají, mohli byste prosím poradit, co by měla...

Je zapotřebí zjistit příčinu otoků, na dálku, aniž bych Vaši maminku viděl, bohužel těžko konkrétněji poradit. Přičinou může být - jsou-li otoky symetrické například: selhání...

Sterilizace ženy

| Dotaz od: Marcela Janšová

Od lékaře jsem dostala návrh na sterilizaci,místo užívání antikoncepčních pilulek.Bude mi v letošní roce 40 let.Chtěla jsem se zeptat, zda po zákroku budu menstruovat, pokud ano...

Sterilizací je pouze přerušen vejcovod na obou stranách a vaječníky zůstanou netknuté / hormony budou produkovány obvykle, změny ve vašem zdravotním stavu by neměly tím pádem...

Dotaz

| Dotaz od: Viktorie

Vážená Paní doktorko. Jsem studentka Střední zdravotnické školy, jsem ve 4 ročníku a nemůžu si poradit. Mám zájem o studium psychiatrie, mohla byste mi říci jako zkušená...

Krásný den- díky za důvěru, kterou velmi nerada zklamu - zodpovězení Vašeho dotazu by vydalo na mnoho a mnoho stránek vyprávění, navíc pro Vás nejpřínosnější by byl dialog...

Preventivní prohlídky jsou jedním ze základních kamenů správné péče o dutinu ústní. Rozhodně to ale neznamená, že tím péče o ústní dutinu končí. Spolu s pravidelnými...  celý článek

Klíště

| Dotaz od: jana

Jsem studentka VŠ a studuji daleko od domova. Před 13ti dny jsem měla dvě klíšťata. V sobotu (tj. desátý den po přisátí) mě odpoledne začala bolet hlava, přes noc bolest...

Může se jednat jak o běžnou virozu, tak o slabou encefalitidu (se slabou encefalitidou je tělo schopné poradit si samo) nebo třeba také o prostou dehydrataci (nedostatek tekutin...

Asi dva a půl měsíce mě trápí tyto problémy: vyčerpanost, únava (která se rapidně zhoršuje při myšlence na jakýkoli pracovní i jiný úkol), dlouhodobé pocity horkosti a z nich...

- věřím, že se mi podaří formulovat věty tak, abyste mou odpověď nevnímal jako odmítnutí. Zdá se mi nezodpovědné a neprofesionální, aby se k léčbě ošetřujícího lékaře vyjadřoval...

Zatímco intuitivně je i laikovi jasné, že psychologická podpora a pravidelné konzultace s lékařem mohou být odvykajícímu kuřákovi při jeho úsilí jedině prospěšné, lékařská věda...  celý článek

Infekce od klíštěte

| Dotaz od: Petr



Bolesti hlavy

| Dotaz od: Lenka

Pane doktore, můžete mi prosím poradit? Je mi 56 roků, trpím léta častými bolesti hlavy migrenozního typu spojené s nevolnostmi a zvracením. V posledních měsících až 4-5x...

Bolesti hlavy jsou často spojovány se zvýšeným tonem šíjového svalstva a blokádou krční páteře, z Vámi zaslaného popisu však blokové postavení krční páteře nevyplývá (je uváděn...

Problém s uchem

| Dotaz od: jana

Už asi rok a půl mám při námaze problém s levým uchem, začalo to nenápadně, při fyzicky náročné aktivitě jako by mi luplo v uchu a slyšela jsem velice hlasitě svůj dech (pomůže...

Jano! Sdílím názor vašeho praktického lékaře, jedná se o problém rozdílných tlaků mezi středním uchem a vnějším prostředím. ORL vyšetření by bylo určitě vhodné (samozřejmě máte...

Nákaza infekční žloutenkou typu C zvyšuje riziko vzniku rakoviny ledvin. Zatímco o souvislosti mezi virem hepatitidy C a rakovinou jater se ví již dlouho, rakovina ledvin u lidí...  celý článek
Velmi se mění. Přestává o sebe pečovat, přátelí se najednou s podivnými lidmi a ve škole se potácí hluboko pod průměrem. Nejednoho rodiče asi napadne otázka: Co když "bere"!?  celý článek
Přestože mohou touto nepříjemnou nemocí trpět i muži, nemocných žen je třikrát více. Mnoho pacientek bývá diagnostikováno mezi 20. a 30. rokem, což je doba, kdy chtějí obvykle...  celý článek
V každém kraji na území České republiky se nachází hned několik center asistované reprodukce, která pomáhají neplodným párům s početím. Mnohá z nich vznikla při...  celý článek
Odoperování části nebo celého prsu (tzv. ablace) se nejčastěji provádí kvůli nádorovému onemocnění.  celý článek
V určité fázi života se karty obrátí a rodiče, kteří nám kdysi péči poskytovali, ji začnou sami potřebovat. Zatímco rad a informací o tom, jak pečovat o děti, je všude plno...  celý článek

P. dr., chtel bych se zeptat co je signal pro psychiatry pro ukonceni lecby antidepresivy pri diagnoze 41.2. Zadne akscesy jsem nemel nikdy, jen prisla ta psychucka nepohoda a...

Vážený pane Jiří, že se neptáte svého lékaře, je chyba. Protože jak dávkování, tak doba užívání a způsob vysazování je velmi individuální. Nezávislý názor Vám tedy nikdo, kdo...

Pokud se u vás v místě, kde bylo přisáté klíště, objeví kruhové zarudnutí kůže, patrně jste se nakazili lymeskou borreliózou. V takovém případě navštivte lékaře, který provede...  celý článek
Nepatříte k těm, kteří by si dávali na Nový rok nějaká předsevzetí? Budiž, ale jednu výjimku byste udělat mohli – a to ohledně svého zdraví. Máte-li například osteoporózu nebo v...  celý článek
Zhubnu, přestanu kouřit, naučím se německy – sliby, co ve svém životě zlepšíme, dáváme všichni. Některé jsou reálné, ale jiná předsevzetí jsou už od Nového roku určena k z...  celý článek

Očkování proti klíšťové encefalitidě

| Dotaz od: Zuzana Pokorná

Chtěla bych se informovat na očkování proti klíšťové encefalitidě své 18ti měsíční dcery. Vím, že se očkování v tomto věku již provádí, ale slyšela jsem již z několika zdrojů (i...

Vždy je pochopitelné, že máte o své dítě obavy. Na druhou stranu, klíšťová encefalitida obecně u dětí většinou proběhne jako lehká forma a naopak, u dospělých probíhá častěji v...

Modřiny po plastice vazu

| Dotaz od: Alice

Prosím o váš názor - jsem týden po plastice předního křížového vazu. Koleno je přiměřeně mírně oteklé, bolesti nejsou nijak velké, ale rozlila se mi podlitina od kolena až ke...

Pokud se objeví větší modřina, tedy výron krve do podkoží případně dalších struktur a aplikujeme látky pdobné Clexanu je nutná kontrola u lékaře, kontrola koagulačních, tedy...

Opakující se nemoci

| Dotaz od: Gabriela

Mám syna 14 měsíců a již před Vánocemi mu byly nasazeny ATB z důvodu neustálého zahlenění, do toho se ještě přidal zánět středouší. Augementin jsme v pořádku dobrali a zruba...

U takto malých dětí není imunita ještě plně dovyvinuta a každá sebemenší infekce, obzvlášt jdoucí takto za sebou, může malé tělíčko velmi vykolejit a rozhodit. Určitě je toto...

Ucpany nos

| Dotaz od: lenka

Jsem alergicka na travy,uzivam zyrtek.jiz 6 roku se me ucpava nos,ne hleny,zacala jsem sama od sebe si kapat do nosu kapky Olymp,vzdy se me ulevilo3roky jsme bydleli s manželem...

Vaše problémy mohou být i alergického podkladu, doporučuji vám proto navštívit ambulanci alergologa a možné nežádoucí ůčinky betablokátoru na nosní sliznici konzultujte s...

Paní doktorko, již druhým měsícem mne trápí následující obtíže, se kterými si nikdo z navštívených lékařů neví rady, proto se na Vás obracím a zajímal by mne Váš názor. Jak...

Popsané obtíže provázejí hlavně spoustu infekčních onemocnění. K vleklým patří třeba infekční mononukleoza, chlamydiová infekce, borrelioza, ale i třeba "obyčejná" streptokoková...

OVOSAN, INOCEL

| Dotaz od: Pavlína

Můj tatínek je po operaci rakoviny prostaty. Dále řešíme problém s tlustým střevem. Pravděpodobně po ozařování ( podle lékařů ) se mu bohužel původně nezhoubné buňky nádoru...

Bohužel, musím vás zklamat, názory onkologů na užívání těchto preparátů - hlavně v pokročilejších stadiiích onemocnění nejsou příliš kladné. Raději se soustředte na to, aby...

Silná bolest hlavy

| Dotaz od: Zuzana

Dobrý dem, četla jsem tu spoustu dotazu o bolení hlavy,ale svoji bolest chci popsat jak ji cítím..... posledních 14 dní mne bolí na spáncích a temeni zároveň, mám někdy pocit...

Dle popisu by se mohlo jednat o tenzní bolesti hlavy, indometacin či jiná analgetika bývají účinná ( můžete zkusit panadol - rozpustný je efektivnější, Brufen, Algifen), možná i...

Nákaza prasečí chřipkou na děti

| Dotaz od: Astrid Grofová

Mám dotaz. Manžel odletěl ve čtvrtek do Švýcarska a Francie na pracovní schůzku a vrací se v něděli. Já mám obavu,že by se mohl nakazit prasečí chřipkou a přenést ji na naše...

Vzhledem k tomu, že virus prasečí chřipky je rozšířen i v ČR, je takováto "karanténa" nepodstatná. Co se průkazu viru v krvi týče, na výsledky se čeké několik dní. Je možné si...

Závratě/krční páteř

| Dotaz od: Katka

Již delší dobu trpím neustálými blokádami krční páteře, časté bolesti hlavy. Asi před 2 lety se přidaly takové stavy něco mezi závratěmi a pocity jakoby nedokrvování hlavy, kdy...

Katko! Po celkovém a podrobném vyšetření neurologem, které vyloučilo postižení nervového systému zbývá páteř, svaly a psychika. Rezonance nemá vlaný smysl, jde o zobrazovací...

Zdravím, prosím, požádala jsem o vyšetření na chlamydie hodnota IgM 1,6 a hodnota IgG 0,3, PO PRVNÍM VYŠETŘENÍ MI LÉKAŘ NASADIL DOXYBENE A PO DRUHÉM MI ŘEKL, ŽE JSEM V POŘÁDKU...

Radko! Toto nemohu hodnotit na dálku. K případu mi chybí skoro všechny důležité informace. Pokud nemáte v postup svého lékaře důvěru, zkuste si dohodnout konsultaci na...

Ráda bych zkonzultovala náš zdravotní problém. Náší dětské lékařce plně důvěřuji, přesto bych ráda slyšela názor jiného lékaře. Mám 3-měsíční dceru, narodila se plánovaným...

Vaší dcerku jsem neviděla, takže vycházím z toho, že má opravdu seboroickou dermatitidu. Pro tuto diagnózu svědčí lokalizace obtíží, zejména kštice a tvář a také místa, kde se...

Problémy s akné..

| Dotaz od: Adriana

Je mi 32 let a trápí mne boláčky v oblasti lícních kostí,krku a vrchní části zad.Problémy nastali před 5 lety v těhotenství a nyní se objevují nejvíce z jara do léta.Sluníčku se...

Adriano! Problém skutečně mohou způsobovat mužské hormony, neprodleně o věci informujte svého praktického lékaře, který podnikne příslušné kroky. ty budou spočívat především v...

Bolest kolem pupíku

| Dotaz od: kateřina

Moje dcera které je 9 let trpí už několik let bolestí kolem pupíku.Má to skoro každej měsíc a někdy i několikrát do měsíce.Vždy je bolest provázena zvracením a teplotou.Lékař...

Skutečně se virové infekty u dětí často projevují i bolestmi kolem pupku jako následek současně probíhajícího zduření lymfatických uzlinek v okruží tenkého střeva. Někdy se...

Výsledky EBV a CMV

| Dotaz od: Matěj

Jsem vrcholový sportovec a zřejmě jsem v nedávné době prodělal mononukleozu a proto žádám o radu už třetího lékaře. Vás. Jeden mi řekl, že bych tak 3 měsíce neměl sportovat...

Na tuto situaci skutečně existuje řada názorů. Já se kloním rozhodně k doporučení zbytečně rekonvalescenci neprodlužovat, mononukleóza má sice některá svá specifika, ale ve...

Špatné dýchání

| Dotaz od: Honza

.. Jmenuju se Honza a je mi 22 let... Chtěl bych se zeptat na několik zdravotních problémů, které mi výrazně komplikují život.. Zhruba před 2 lety se u mě náhle objevily srdeční...

Na vaše mládí máte opravdu stížností na zdraví víc než dost. Je dobré být kontaktu s nějakým obvodním lékařem, kterému důvěřujete a který vás vždycky podrobně vyšetří, když se...

Po operaci páteře

| Dotaz od: Tína

Je mi 55 let. měla jsem na páteři nález CT: ventrolistéza L5/S1 II.stupně s oboustranou spondylolýzou oblouku, výrazná stenóza páteřního kanálu. jsem 1,5 měsíce po operaci...

Myslím, že tyto informace ještě dostanete.Obecně lze doporučit rehabilitace po 6 až 8 týdnech od operace, kdy je cílem zpevnit svalstvo podporující páteř. Stran sezení se...

! Zhruba před 14 dny jsem si při sportu poranil koleno. Prozatím neznám přesnou diagnózu a rozsah poranění, koleno otéká a jsou mi odebírány "výpotky". Funguji s ortézou a...

První názor e ten, že se mohlo jednat o poranění nejen kolena, ale nohy, tedy chodidla a to v oblati kolem hlezenné kosti talu, což se nejdříve možná ani akutně nejevilo...

Dlouhodobé bolesti žaludku

| Dotaz od: Marek

Již přes měsíc mám bolesti břicha, která sebou nese nechuť jíst (tedy hlad mám, ale kvůli nepříjemnému pocitu z bolesti nemám vůbec chuť jíst), občas mám pocit na zvracení...

Podle popisu můžete mít jak funkční poruchu trávení (bez přímého porušení žaludku apod.), tak organickou, třeba žaludeční vřed nebo zánět žaludku. Ultrazvuk žaludku to však...

Infekce

| Dotaz od: SH

Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti. Poslednich 6 mesicu trpim mam problemy s infekcemi. Nejprve mi zjistili ze mam bakterialni vaginal infekci, dostala jsem...

SH, těžko říci - chtělo by to kultivaci a zjistit, na jaká antibiotika budou bakterie citlivá. Neznám zdravotnictví v USA, postup by měl být ale od praktického lékaře ke...

Nádor močovodu

| Dotaz od: Hanka

Moje maminka(1940)je po odstranění levé ledvinya l.močovodu pro zhoubný nádor v horní části močovodu.PET CT jinak negativní ani na ledvině nic nebylo.Proto bude nadále jen...

Způsob léčby je většinou dán standartními postupy, které byly vypracovány na základě klinických studií a zkušeností daného pracoviště. Takže u vaší maminky byla pravděpodobně...

Bolest

| Dotaz od: Eva

Prodělala jsem již 2x plicní embolii. Poslední v roce 2009. Nyní mě začalo bolet pod lopatkami. Myslela jsem že je to od páteře. Už to ale trvá týden a tak mám obavy jestli tio...

Bolesti mezi lopatkami nejsou typickým příznakem plicní embolie. I vzhledem k nepřetržitému trvání po dobu celého týdne bych to - stejně jako Vy - tipoval také na páteř. S...

Už delsí dobu se mi stává a to většinou v práci když se ohnu(ohýbám se často) že se mi začne motat hlava,udělá se mi černo před očima,zrychlý se mi bušení srdce(je to i vidět) a...

Kouření i drogy mají určitě na potíže vliv, nikoliv však tzv. příčinný. nemohou za to samy o sobě. Je to podobné, jako například ze stresu, z přemíry práce či přemíry...

Doplnění odpovědi

| Dotaz od: Luboš

Ještě jednou dobrý den a velký dík za Vaši rychlou odpověď na můj první dotaz. Dovoluji si ještě poprosit o doplnění a upřesnění. Měl jsem úraz zad (pád), kdy byla lékařem na...

Moje odpověď nemůže dát podklad k úvaze o problematice plnění pojistných smluv s pojišťovnou. Každá pojišťovna pracuje v kontaktu s klientem na základě vzájemné pojistné...

Je mi 27 let a měla bych dotaz z...

| Dotaz od: Kateřina

Je mi 27 let a měla bych dotaz z oboru endokrinologie. Vše začalo v dubnu tohoto roku. Nedaří se nám s manželem počít potomka, tak jsme se ocitli na specializované klinice v...

Euthyrox (tj.levothyroxin, hormon štítné žlázy) určitě nemůže způsobit zvýšení TSH. Naopak, TSH stoupá, pokud je ho málo. Proto Vám ho lékař předepsal (už původně jste měla TSH...

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Robert



Je mi 31 let a od roku 2011 mam problemy s bolestmi urologickych organu. V zari 2011 jsem nastydl a zacali problemy s castym mocenim, nutkanim na moceni a horeckami. Po navsteve...

Chápu, že Vaše situace je svízelná a potíže Vás velmi trápí, důležité je každopádně, aby lékař, který Vás bude vyšetřovat, měl k dispozici veškeré předchozí nálezy z vyšetření...

Bolest břicha, hlavy, teplota

| Dotaz od: Lucka

Už několik let mě trápí silné křeče břicha, které se dostaví asi půl hodiny po jídle (po obědě). Musím rychle na záchod (průjem). Potom mám zbytek dne pocit plnosti. Tyto křeče...

Udávané potíže mohou mít více příčin a bez vyšetření lékařem je obtížné stanovit diagnozu. Váš dotaz neobsahuje informace o tom, jakým způsobem se stravujete. Pokuste se jíst...

Krev ve stolici

| Dotaz od: Jaroslava

Již tak zhruba 3-4 týdny mě trápí výskyt krve ve stolici, jejíž množství se postupně zvětšuje. Krev je jasně červená. Při vylučování mě trápí silná bolest. Zároveň se četnost...

Pravděpodobně se jedná o řitní trhlinu, popisované potíže jsou pro ni typické. Pečujte o pravidelnou stolici tj. předcházejte zácpě, pijte dostatek tekutin, jezte potraviny...

Jsem uživatelem drog. beru 10let, dříve heroin (kouření), ted 4roky pervitin nitrožilně. dnes ráno jsem se probudila s palčivou bolestí očí, (pálení, pocit písku v očích) jsou...

Může se jednat jak o virové onemocnění jater, tak o infekci dýchacích cest, infekci trávicích cest, infekci očí (zánět spojivek obecně) spolu s dalším onemocněním, a to trávicí...

Ráda bych Vás požádala o nezávislou konzultaci. Mého přítele začala v červnu bolet noha v oblasti nártu. Když se bolest postupně stupňovala a přibyl otok, byl nejprve u...

Bez vyšetření se těžko dá stanovit diagnosa. Nicméně červená skrvna s centrálním výbledem může svědčit pro erytem při infekcí borrelií, i když od června, kdy potíže začaly je...

Před dvěma týdny jsem navštívila obvodní lékařkou s bolestmi nohou (pálení, pocit těžkých nohou) bylo to po silném prochladnutí. Paní doktorka mě léčila se zánětem žil lékem...

Vysvětlení paní doktorky bylo naprosto v pořádku, tak to skutečně je. Jedná se o autoimunitní onemocnění vedoucí postupně k destrukci štítné žlázy. Jak onemocnění vzniká...

Šilhání

| Dotaz od: Lucie

Mému synovi je 16 měsíců.Když mu bylo půl roku,tak jsme navštívili oční(šilhal).Diagnóza zněla: falešné šilhání.Bylo nám doporučeno,jestli se to zhorší přijít za půl roku na...

Lucie! Takhle podle fotografie se domnívám, že se opravdu jedná jen o tzv. pseudostrabismus neboli široký kořen nosu" nebo jak píšete "falešné šilhání". Ale vy znáte svého synka...

Zaznamenal jsem silné nepřetržité pískání v uších a zrnité vidění, vidím takové malé svítící jiskřičky všude kam se podívám. Je to jako bych byl ozářen světlem a pak přešel do...

Jako každý oftalmolog jsem se se snow vision již setkal. Jedním z jeho úskalí je právě to, že je to subjektivní porucha a vyšetření ho nemůže vyloučit ani verifikovat. V...

Brýle u dítěte

| Dotaz od: jitka

Chtěla bych vás poprosit o váš nzor na brýle u dětí. Dceři-5,5let zjistili před 14dny že má 2dipoptrie na obou očích a doporučili brýle. na naše lékaře v našem městě jsem...

Dítě má velkou akomodační schopnost a dvě dioptrie dokáže kompenzovat zvýšeným úsilím (jež je nutné zejména do blízka). Proto se někteří lékaři kloní k názoru, že není nutné...

Utržený prsní sval

| Dotaz od: Petra

Předně musím moc poděkovat za Vaši rychlou odpověď k mému předchozímu dotazu viz odkaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/detail?id=57425 Omlovouvám se, chtěla bych se...

Zkontroloval jsem váš původní dotaz a znovu musím zdůraznit, že je třeba objektivizovat, upřesnit diagnozu, tj. místo poranění, rozsah poranění, zhodnotit případný defekt, ten...

Paní doktorko, mám dotaz, který se týká mojí mámy (50 let). Před dvěma měsíci nastoupila do poměrně fyzicky náročného zaměstnání, které se dle mého názoru začalo projevovat na...

Potíže Vaší maminky mohou jistě souviset s přetížením na které možná organismus nebyl zvyklý. Stran rukou může jít i o projevy syndromu karpálního tunelu, či může být příčinou...

Bolest břicho/levý bok

| Dotaz od: Michaela

Několik let trpím bolestmi břicha (12 let). Lépe řečeno levého boku. Bolest cítím v levém podžebří a táhne se to až k podbříšku. Mám za sebou gastr. vyšetření, kolonoskopii, mag...

Chápu, že Vás potíže velmi trápí, ale na otázku kam se obrátit nemohu odpovědět jinak, než že opět na Vaší praktickou lékařku. V podobných situacích je klíčové, aby o dalším...

Nadměrný růst

| Dotaz od: Ivo

Moje dcera má 12 let a měří 168 cm, váha 55 kg (otec 193 cm, matka 167 cm). Obáváme se, aby dcera neměla nadprůměrnou výšku, navšítivili jsme už i endokrinologickou poradnu, kde...

Podle mého názoru je ještě brzy na obavy z nadměrné konečné výšky. Vyčkala bych alespoň rok, a pak bych porovnala meziroční nárůst výšky. Navíc vyšší vzrůst obvykle nebývá...

Ráda bych poprosila o radu. Již čtvrtým rokem se léčím na hyperfunci štítné žlázy.Do půl roku od začátku léčby se nemoc stabilizovala a dle mého doktora není operace potřebná...

Názory na tento stav se opravdu mohou lišit. Pokud máte stav štítnice v pořádku - to znamená hormony štítné žlázy a TSH v normě, není důvod proč byste neměla otěhonět. Pokud...

Péče o předkožku

| Dotaz od: Lenka

Ráda bych radu ohledně péče op ředkožku. Syn 5,5 let má předkožku volnou přetahování v současne době žádný problém ale stáva se mu že předkožka občas zarudne a pak ho pálí i při...

Kromě bakteriální infekce by mohlo jít i o kvasinky či projev ekzému /atopického?/. Pokud se dá předkožka volně přetáhnout a i na vnitřním listu osprchovat, není důvodu , proč...

Crohnova choroba

| Dotaz od: Anna

Je mi 24,5 let, před 4,5 lety mi byla diagnostikovana Crohnova choroba terminálního ilea tenkého střeva, akutní fáze, hospitalizace, píštěl, léčba Prednisonem atd, vážné...

I Crohnova choroba se může zklidnit na velmi dlouhou dobu nebo může proběhnout jen jedna ataka onemocnění a pak už je klid. Nebo také ne. Vaše chování se dá přirovnat k...

Bolest břicha

| Dotaz od: Zdeněk

Už mám asi přes jeden měsíc bolesti v oblasti pupku. Tyto bolesti nejsou tolik bolestivé ale jsou hodně nepříjemné. Vždy se dostaví cca 10 minut po vzbuzení a poté trvají do té...

Velmi si Vážím Vaší důvěry,ale považuji za nekolegiální vstupovat do situace,kterou začal řešit Váš registrující praktický lékař.Vyjádřit se k Vašim obtížím není možné jen na...

Před nedávnem jsem si na těle objevil malou zduřeninu. Nachází se zhruba uprostřed zad, asi 4-5 cm od páteře. Není téměř viditelná, nebolí, ale je hmatatelná. Chtěl bych názor...

Bulka vedle páteře může být kožní lipom (velmi pravděpodobné; nezhoubný podkožní nádorek, nic se s ním nedělá, pokud nepřekáží), ale také cokoli jiného. Blíže určit, o co se...

Stafylokokus aureus

| Dotaz od: Kamil

Muj pritel (35 let) jiz asi 10 let trpi krcnimi a nosnimi potizemi, a to zejmena s nastupem zimniho obdobi. Pry mu pred lety zjistili, ze ma v tele bakterii - stafylokokus...

Některé kmeny S. aureus jsou skutečně odolné vůči antibiotikům, to je ale potřeba zjistit přímo mikrobiologickou kultivací stěru od konkrétního pacienta. Proto je přístup...

Paní doktorko, přečetla jsem si příspěvky čtenářů a i přesto se zeptám na něco co zde již zaznělo. Asi 2 roky mě s přestávkami trápí pocti uvízlého tělíska (typu zrnko hrášku) v...

Omlouvám se za zpoždění odpovědi, dotaz byl dnes ke mě přesunut. Pokud jste byla řádně vyšetřena na ORL a byl proveden ultrazvuk štítné žlázy a okolí s normálním výsledkem...

Výsledky krevních testů

| Dotaz od: Hanka

Již půl roku mě trápí neustále se opakující angíny, únava, zvýšené teploty. K tomu asi 3 roky problémy s klouby, které si ani lékař neumí vysvětlit. Před 2 měsíci mi byl dělán...

Hanko! Nejste-li spokojena se stávající léčbou, doporučuji Vám konsultaci na vyšším pracovišti, nejlépe na imunologii. Pokud u klinických lékařů nepochodíte, najděte si...

Lék enelbin 100 retard

| Dotaz od: Kamila

Ptám se za svého tatínka. Je mu 68 let. Prodělal mrtvici a po ní dostal tyto léky. Anopyrin, sortis a enelbin. Kardiolog otci řekl, že pokud bere první dva léky, enelbin je...

Podle mého osobního názoru Enelbin není sice životně úplně nezbytný, ale jelikož je velmi šetrný a zároveň několika cestami zároveň zlepšuje prokrvení mozku (a ostatních částí...

Studie meningokok typu B

| Dotaz od: Iveta

Dnes nám naše dětská MUDr. sdělila,jestli nechceme do studie očkování na meningokoka typu B.Dceři je 13,5 roku.Máme se rozhodnout do týdne.Já se vůbec nedokážu rozhodnout, zda...

Je velice těžké Vám v tomto ohledu radit, konečné rozhodnutí stejně musíte udělat sama. Nežádoucím příznakům po očkování je těžké se vyhnout, je to zcela individuální záležitost...

Operace

| Dotaz od: miluse

Chtěla bych se zeptat mam delši dobu problemy s bederni páteři. MR neukazala žadný vyhřez ani utlak,ale degenerativni změny. Jelikož jsem vyčerpala par krat rehabilitace...

To co popisujete plně nesplňuje potřebné informace pro sdělení zda operovat nebo ne. Většinou se bederní pateř v těchto případech operuje pro výhřez ploténky nebo zúžení...

Krátkozrakost a astigmatizmus

| Dotaz od: jana benešová

Prosím jestli by jste mi mohli jako laikovi vysvětlit oční vadu syna. V pěti letech nám zjistili oční vadu - krátkozrakost. Dostali jsme podle laického vysvětlení 0,5 dioptire...

Přílišným čtením a sledováním televize se oči namáhají a v konečném důsledku to může přispívat ke zhoršení krátkozrakosti, není ale na místě televizi a čtení dítěti zakazovat...

Žlučové kameny

| Dotaz od: Hana

Prosím o dobrou radu. Před 2 lety mně byl zjištěn na sonu ve žlučníku písek a nyní 2 kamínky do 5mm. Je mi 73 let a mám různé zdravotní problémy 5 let, od doby kdy jsem přišla o...

Vážená paní Hano, neléčená cholecystolitiáza patří mezi tzv. prekancerózy, tj. stavy, kdy může dojít ke vzniku zhoubného nádoru, v tomto případě k rakovině stěny žlučníku. Do...

 
 
 
 
  • Masturbace Je normální, že když jsem přes víkend doma tak masturbuju i 3x denně...
  • Vstup do pochvy Mám takový problém. když mám pohl. styk, můj partner když do mě...
  • Jsem alergik, ... Jsem alergik, od podzimu chodím na injekce na alergii...
  • Bezradná Pane doktore.Není to tak dlouho co jsem Vám psala o potížích s výtokem...
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: