| Nápověda

Infekce

Ochranné pomůcky jsou pro zdravotníky nezbytností
Každý pacient je potencionálním nosičem infekčního onemocnění. Zdravotníci by proto ke každému ošetřovanému měli přistupovat tak, jako kdyby například žloutenku skutečně měl.  celý článek
 
Virové infekce způsobuje zejména virus herpes simplex
Pro svůj vznik v prvních měsících života bývá atopický ekzém také nazýván dětským. Jedná se o chronické zánětlivé kožní onemocnění, které silně svědí a bývá často spojeno s...  celý článek
Nejčtenější článek Všimly jste si někdy, jak mají seriálové hvězdy zničené nohy? Pobíhání ve vysokých podpatcích nohám vůbec nesvědčí.
Která žena by nechtěla v nadcházejícím létě ukázat své krásné nohy alespoň v kraťáscích nebo sukni? Takovou byste snad ani nenašli. Na stavu našich nohou se však může podepsat...  celý článek
Udržování čistoty rukou je jedním z nejlepších způsobů, jak předejít širokému spektru infekčních nákaz.
Každý rodič tuto situaci jistě zná. Ráno jdete vzbudit svého malého školáka a v posteli ho objevíte s pořádnou horečkou. Místo pracovních povinností tak strávíte den čekáním v...  celý článek

Pálení, štípaní, svědění. Bakteriální záněty pochvy představují nepříjemné a často se opakující onemocnění. Může jejich návratu zabránit užívání hormonální antikoncepce?  celý článek
Nejčtenější článek Málokdo je schopen si přiznat, že má s alkoholem problém
Jen těžko si někdy uvědomujeme, že alkohol je legální návykovou látkou. Přitom pravidelné či nadměrné pití může přinášet velkou řadu potíží. Málokdo je také schopen si přiznat...  celý článek
Po zhojení infikované rány se častěji tvoří nevzhledné jizvy
Mezi nejobávanější komplikace procesu uzdravování patří infekce mikroorganismy. Poranění pak vyžaduje daleko větší pozornost, péči a čas, aby došlo k uzdravení. Jaké okolnosti...  celý článek
Mytí rukou je v prevenci proti šíření žloutenky základním opatřením
Infekční žloutenky jsou nepříjemná nakažlivá onemocnění, která v některých případech mohou mít doživotní následky. Omezit riziko nakažení lze dodržováním hygienických pravidel.  celý článek
Nejčastějším alergenem v levných kovech je nikl
Máte-li propíchnuté uši ozdobené náušnicemi či piercingem, pak možná víte, že ušní lalůčky jsou náchylné k infekci. Jak často bolestivým komplikacím předcházet i jak je léčit...  celý článek
Díky výzkumu našli vědci způsob, jak postupovat v léčbě HIV
Infekce bakterií způsobující tetanus může ohrozit život
Ne s každou ránou je nutné hned pospíchat k lékaři. Povrchové odřeniny obvykle péči odborníka nevyžadují, základní ošetření však ano. Při zanedbání péče by totiž v určitých...  celý článek
Lidský organismus snese očkování i během končící léčby jiné nemoci
Pokud se u vás v místě, kde bylo přisáté klíště, objeví kruhové zarudnutí kůže, patrně jste se nakazili lymeskou borreliózou. V takovém případě navštivte lékaře, který provede...  celý článek
Nejčastějším typem poranění ostrým předmětem, kdy hrozí riziko nákazy hepatitidou B či C nebo například HIV, je píchnutí se o infekční jehlu. S tímto nebezpečím se setkávají...  celý článek
Střevní zánět může pobyt v cizí zemi velmi znepříjemnit. Proto pokud cestujete do rozvojových zemí, ale i když se chystáte jen ke Středozemnímu moři, držte se několika...  celý článek
Zanícení poranění bývá relativně častá komplikace, která výrazně prodlužuje a komplikuje hojení. Infikovaná rána se navíc většinou hojí rozsáhlou jizvou. Neléčená infekce v ní...  celý článek
Při plánování své vysněné letní dovolené vybírají lidé s velkou pečlivostí cílovou destinaci, hotel nebo třeba plavky, které nejvíce zalichotí jejich postavě.  celý článek
První pylová sezona v životě je kritická pro rozvoj senné rýmy. Mnoho studií se zabývalo vlivem různých preventivních opatření během prvního roku života.  celý článek
Alergických onemocnění v posledních desetiletích v rozvinutých zemích přibývá. Příčiny nejsou zatím úplně objasněny. Je pravděpodobné, že velkou roli hraje okolní životní...  celý článek
V rozsáhlé studii zvané Child Health and Development Study (CHDS) byla použita archivovaná séra těhotných žen, která byla získána v letech 1959–1966.Získané výsledky jsou...  celý článek

Nejspíš kvasinková infekce

| Dotaz od: Alena





Kvasinková infekce pochvy, kandidóza, je infekce vyvolaná nejčastěji kvasinkou rodu Candida. Typicky se projevuje nepříjemnými pálením pochvy a hustým bílým výtokem. Kvasinkovou...  celý článek

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Leona



Asi infekce u oka

| Dotaz od: david



Pohlavně přenosná infekce

| Dotaz od: juraj



Na astma u dětí pohlížíme jako na onemocnění, které obvykle souvisí s alergií. Jeho stále častější výskyt v poslední době jde ruku v ruce s rostoucím výskytem alergií a také...  celý článek

Infekce

| Dotaz od: Lenka





Hpv infekce

| Dotaz od: martina









Kvasinková infekce

| Dotaz od: Lucie



Kvasinková infekce

| Dotaz od: lenka



Bolest zad, močová infekce

| Dotaz od: HaninaC



Kvasinková infekce?

| Dotaz od: Adi



Hiv,infekce

| Dotaz od: Zuzana



Prochladnutí organismu může vést k následnému onemocnění. Nejchoulostivější na prochladnutí je pánevní oblast a to hlavně u žen. Ženy mají močovou trubici podstatně kratší než...  celý článek

Kvasinková infekce

| Dotaz od: miro



Studie zabývající se osobami, které se nakazily během pobytu ve vězení v Georgii, identifikovala dva hlavní rizikové faktory – homosexuální pohlavní styk a tetování. Tyto dva...  celý článek



"Neseď na zemi, ať si nenachladíš měchýř," napomínají matky své dcery. Mají tím na mysli právě riziko zánětu močových cest. I přes dbaní těchto rad však většina žen aspoň jednou...  celý článek
Nemoci po koupání v moři odborníci v posledních letech zaznamenávají stále častěji.  celý článek

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Robert



Infekce, bakterie

| Dotaz od: Jiří



Jakákoli infekce je pro člověka velmi nepříjemná. Ovšem u pacientů trpících střevními záněty může mít důsledků opravdu mnoho – znesnadňuje diagnózu, způsobuje komplikace a...  celý článek





Bakterie, viry a plísně se nevyhýbají ani srdci. Napadají jak srdeční svalovinu (myokard), tak vnitřní výstelku srdce (endokard) či osrdečník (perikard). Častým terčem infekce...  celý článek


Antibiotika bych doporučoval užívat i nadále. Hezký den.

Infekce?

| Dotaz od: eliska





Infekce v těhotenství

| Dotaz od: Nikola



Řada léků používaných k léčbě autoimunitních onemocnění, ovlivňuje kromě základního onemocnění také přirozený průběh infekčních onemocnění. Proto je před samotným nasazením...  celý článek



Infekce od myší

| Dotaz od: Zuzana





Kvasinková infekce u muže

| Dotaz od: Jitka



Kvasinková infekce

| Dotaz od: Jan


Doporučovala bych především návštěvu imunologa, a dále infektologa.

Močová infekce, ciplox 250

| Dotaz od: Helen



Infekce močové trubice

| Dotaz od: monika



Gynekologie-infekce

| Dotaz od: Martina Zahradníčková



Kvasnicová infekce

| Dotaz od: Jakub



Časté nachlazení, infekce

| Dotaz od: Jana P.





Infekce

| Dotaz od: Eva





Přenos infekce

| Dotaz od: Martin



Infekce candida albicans

| Dotaz od: Jana



Infekce v chronickém stavu

| Dotaz od: Lucie





Hpv infekce i po očkování

| Dotaz od: Monika



Opakující se infekce

| Dotaz od: B.



Parazitární infekce u dětí jsou velmi časté, neboť děti si neustále strkají něco do úst, a to i přes veškeré snahy jejich maminek zabránit tomuto počínání.  celý článek

Infekce ?

| Dotaz od: iwunna



Močová infekce?

| Dotaz od: Blanka Stohandlová



Zní to hodně podivně, ale je to tak. Bakterie, které mohou hrudník po jeho operaci infikovat, totiž často čekají na svoji šanci právě v nose. Stačí potlačení imunity, jakou...  celý článek



Infekce močových cest je přítomnost a množní mikroorganismů v ledvinách, močovodech, močovém měchýři nebo močové trubici. Typicky se projevuje bolestí v bedrech nebo...  celý článek

Respirační infekce

| Dotaz od: Štěpík



Infekce na přirození

| Dotaz od: SuzukiPol



Infekce

| Dotaz od: Lenka





Infekce přes spirometr

| Dotaz od: Ilona



Jak se infekce močových cest diagnostikuje? Infekce se určí na základě rozboru moče . Vzorek moče nesmí být při odběru kontaminován bakteriemi z močové trubice či pochvy. Běžně...  celý článek

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Karolína



Infekce mrsa

| Dotaz od: Hana


MRSA je sice léčitelná hůře, ale je léčitelná.



Hcv infekce

| Dotaz od: Lucie



Infekce virem hiv

| Dotaz od: Michael



Infekce od holubů

| Dotaz od: Radka



Bakteriální infekce plic

| Dotaz od: Lukáš



Dotaz na přenos infekce

| Dotaz od: Zuzana



Infekce od klíštěte

| Dotaz od: Petr



Měl jsem zánět močových cest, u lékaře mi dali antibiotika ale ty pomohly jen trochu ale infekce uplně nevymizela, při močeni jsem měl stále jemné bolesti, které šly vydržet a...

Lukáši, nemyslím si, že by prodělaná infekce močových cest měla něco společného s častější stolicí, či jak udáváte nyní podivným pocitem na srdci. Frekvence a charakter stolice...

Infekce

| Dotaz od: Lucie







Kvasinkové infekce

| Dotaz od: veronika



Infekce, vyrážka

| Dotaz od: Lana



Pane doktore, mam 28 let, HA neberu jiz 7. rok, nekourim, deti nejsou zatim zadne. Mens cyklus spise nepravidelny, ale max v rozpeti 2-3 dny odchylka. Pred menstruaci vzdy tak...

V současné době i močové těhotesnké testy josu již velmi citlivé. Definitivní jistotu zda jste či byla těhotná Vám dá ale odběr krve. Ten může zindikovat Váš lékař. Dále je...

Riziko infekce

| Dotaz od: David

Před nedávnem jsem použil holící strojek (normální žiletku ne elektrický) který používala riziková osoba která jednu dobu užívala i nitrožilně drogy a měla podobně rizikovou a...

U pacientů užívající drogy nitrožilně hrozí přenos hepatitidy /žloutenky/ B, C, HIV. Ve většině laboratoří si můžete nechat odebrat krev na vyšetření protilátek proti těmto...

Infekce močových cest je přítomnost a množní mikroorganismů v ledvinách, močovodech, močovém měchýři nebo močové trubici. Typicky se projevuje bolestí v bedrech nebo...  celý článek

Infekce od klíštěte

| Dotaz od: Petr





Infekce z autolancety

| Dotaz od: Petra

Chtela by jsem se zeptat- mam doma glukometr a odberove pero,kam se dava vzdy nova mala jehlicka(lanceta). Je nejake riziko infekce(hiv,hepatitidy), kdyz pichnu timto perem...

Jak již uvedeno v předchozí odpovědi i odpovědích kolegů - riziko při řádném zacházení s perem (což dodržujete...) není.



Močová infekce?

| Dotaz od: Blanka Stohandlová



V posledních letech se u mě stále častěji vyskytovaly záněty nosohltanu či krční infekce, takže se stávalo, že jsem měla v období zimy dvakrát či třikrát ATB. Tento rok už se...

Slečno/paní Wendy. Mrzí mě Vaše zklamání z výsledku ORL vyšetření, nicméně je třeba říci, že ORL lékař mel v zásadě pravdu. Je užitečné, že ORL vyšetření proběhlo, ale byl-li...

Nemoci po koupání v moři odborníci v posledních letech zaznamenávají stále častěji.  celý článek

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Robert



Hpv infekce i po očkování

| Dotaz od: Monika



Infekce

| Dotaz od: Pavla

Mela bych dotaz co se tyce moznosti infekce. V obchode me pani prodavacka nabirala rohliky bez rukavic a to same maso. Z rohliku i masa jsem upekla sekanou ( 200 stupnu a 1 a...

Takto vysoká teplota po dobu 1,5 hodiny bezpečně všechny bakterie i viry zničí, z nákazy tedy nemusíte mít žádný strach.



Infekce žaludu ,rtu

| Dotaz od: Ondřej

1. asi před 7 měsíci jsem byl na operaci s prstem protože jsem si ho do půlky přeřízl , kvůli infekci jsem bral asi měsíc a půl antibiotika a po jejich dobraní se mi na horní...

V případě kožních obtíží na penisu, obzvláště pokud jsou hnisavé, doporučuji vyšetření urologem nebo dermatovenerologem, je nutné nález vidět. S pozdravem LM.

Nebyla jsem si jistá kam se se svým problém zařadit, tak stejný dotaz posílám na imunologii i vám: Dobrý den. Žiju v Kanadě, je mi 38 let a mám 3 děti (dcera 5 a dvojčata 2...

Markéto. Opakované infekce nejsou problém infektologický, nýbrž imunologický. Nevím, co Vám napíše imunolog, každopádně pokud jste byla před narozením dětí v pořádku a začalo to...

Infekce krev

| Dotaz od: Martin | z mobilní aplikace

Chtěl bych se zeptat jestli je riziko nakazit se nějakou infekcí, když jsem se včera líbal s jednou dívkou a poté jsem zjistil že kousek za rtem měla nějaký škrábanec a tekla ji...

Martine, teoretické riziko krví přenosné infekce tu je, záleží však hodně na tom, zda vy také máte nějakou oděrku na rtu, kterou by byl přenos této infekce snažší. Myslím si ale...



Časté virové infekce, únava

| Dotaz od: Tereza

Již několik let trpím na opakované virózy - rýma, zánět nosohltanu, "ztráta hlasu",laryngitida a virový zánět průdušek, někdy s průjem či žaludeční nevolností. Když jsem...

U Vás se může jednat o chronický únavový syndrom. Nejčastěji je spouštěn stresem ( dříve vaše velká pracovní výkonnost a tedy i přetěžování ), v pozadí stojí i nedostatečně...

Infekce v chronickém stavu

| Dotaz od: Lucie



Vážená paní doktorko, cca před 5 lety se mi vinou léčby neustále se opakujících angín, "rozjela" kvasinková infekce. Celý tento čas docházím k lékařce, které věřím, nicméně mě...

Lékařka Vás léčí velmi dobře, všechny možnosti, co jsem měla na mysli, jste vyjmenovala. Snad jen vagi C-globule do pochvy na 6 dní na úpravu poševního prostředí, lze opakovat...

Infekce, vyrážka

| Dotaz od: Lana



Zanet kvasinkova infekce

| Dotaz od: Lukas

Zdravim chci se zeptat dnes je to asi tyden co sem zacal mit zanet dostal sem antibiotika ktere asi zabrali ale zacal me ten penis strastne svedit a nekdy snej jde nejaka bila...

Pokud jste měl zánět močový a na to jste dostal antibiotika, tak by se vše mělo zlepšit. Ne všechna antibiotika působí na zánět močové trubice dobře. Při trvání potíží by bylo...

Infekce ?

| Dotaz od: iwunna



Rad bych se zeptal zda pricinou zdravotnich obtizi nemuze byt nejaky urologicky problem. Uz nejakou dobu ( cca pres mesic) trpim obtizemi spojemymi jak pri nejake viroze , ale...

Tyto příznaky nemají s běžným urologickým onemocněním nic společného. Pátral bych v jiné oblasti

Kvasinková infekce u muže

| Dotaz od: Ela

Může se kvasinková infekce u muže projevit nutkáním na močení a pocitem nedomočení? Děkuji.

Vážená paní Elo, uvedené potíže mohou být příznakem kvasinkové infekce močových cest u muže. S pozdravem, MH.

Infekce

| Dotaz od: Emil

Asi pred tyzdnom som sa porezal na predmete na ktorom sa chvilu preo mnou porezal iny clovek (objimka na ziarovke). Bol to taky tenky asi 1 cm siroky rez. Ranu som si hned...

Milý pane Emile, pojem jistoty a naprostého bezpečí je bohužel jen ideálem, i minimální pravděpodobnost přenosu infekce krevní cestou není nulová. Praktický lékař by měl jistě...

Infekce

| Dotaz od: Simonová

Chtěla bych se zeptat.Začala jsem nosit gelové nehty.Ale přišli příznaky poruchy imunity.V podobě pár menších infekcí.Mám se rozhodnout jestli dát umělé nehty raději pryč nebo...

Bohužel jste neuvedla, kde a jak se infekce při poruše imunity projevuje. Pokud se jedná o onfekci v oblasti nehtů, bude vhodnější gelové nehty nepoužívat (při jejich vytvoření...

Infekce z pití

| Dotaz od: Veronika

Pane doktore, rada bych se Vas zeptala, minuly tyden jsem byla na brigade a mela jsem tam s sebou normalne petlahev s pitim. Odpoledne se mi z ni ale napila nejaka zamestankyne...

Rád bych Vás uklidnil, pravděpodobnost přenosu nákazy touto cestou je mizivá. Nejspíš by se tak mohlo přenést průjmové virové onemocnění, pokud by hrdlo lahve znečistila...

Hiv,infekce

| Dotaz od: Zuzana



Infekce ze strojku na vlasy

| Dotaz od: Pavla

Byla jsem u kadernice a po ostrihani vlasu mi krk jeste prejela strojkem na vlasy. Zadna krev netekla. Jen pred 3/4 hod tam byl pan na ostrihani ataky pouzila strojek a nevim...

Teoretické riziko přenosu hepatitidy či HIV existuje. Kadeřnice má ale povinnost veškeré použité prostředky dezinfikovat. Pokud si nejste jistá, nechte si provést vyšetření u...

Mého partnera poštípal hmyz a po 4 dnech a 2 lékařích nám nikdo nepomáhá a všichni nám sdělují ať odpočívá. Dostal kapačky a zodak a infekce neustupuje. Partner trpí bolestmi...

Podle nálezu na fotografii a vzhledem k horečce nelze vyloučit streptokokovou infekci - růže. Doporučila bych zaléčit antibiotiky (Augmentin, Amoksiklav, případně cefalosporiny...

Infekce

| Dotaz od: Eva





Riziko infekce ?

| Dotaz od: Irena

Paní doktorko, chtěla jsem Vás poprosit možná o trochu zvláštní radu. Mám psychické problémy (a snažím se s nimi léčit), obávám se nadměrně nákazy infekcemi jako HIV, hepatitida...

Ireno. Obávám se, že žádná statistika, kde by se mohly více koncentrovat odhozené potenciálně kontaminované jehly, neexistuje. Jediná moje rada je být opatrná, ale možnost, že...

Kvasinková infekce

| Dotaz od: adam

Už řadu let nás trápí kvasinková infekce.. Já byl 2x na kožní ale nikdy u mě kvasinky nezjistili. Vždy když se u mě objeví je to otázka týdne a pak zase klid. Manželka byla také...

Zdrojem recidivující kvasinkové infekce je tlusté střevo a dysmikrobie ve střevech. Pokud se nezlepší stav střevní sliznice, bude se infekce neustále opakovat a budete si ji...

Infekce

| Dotaz od: Pavla

Jen pro uklidneni se chci zeptat. Mam doma glukometr a k tomu je takove pero,do ktereho se vlozi jehlicka a to se streli do prstu a nanese na papirek v glukometru. Pred mesicem...

Pavlo. Myslím, že více k zabránění přenosu infekce jste již udělat nemohla. Bát se nemusíte. Hezký den.

Chlamydiová infekce

| Dotaz od: Michaela

Pane doktore, chci se zeptat, zda se chlamydie mohou vrátit i bez pohlavního styku. Chlamydiová infekce mi byla přeléčena před patnácti lety, přišlo se na ni náhodou při...

Ano, chlamydiální infekce může znovu propuknout aniž byste měla pohlavní styk. Obvykle se tak děje pokud je žena nějakým způsobem imunitně oslabena ( stres, jiná infekce...

Přenos infekce

| Dotaz od: Martin



Pane doktore, asi 2 týdny mě boli uprostřed podbřiška a ať vypiji xxx litrů vody, tak strašně málo vymočím, musím vyloženě "tlačit". V pátek jsem byla s močí a dnes v telefonu...

Infekce vyvolává zánět. Jelikož máte prokázané bakterie, tak máte infekční zánět



Infekce z jehli

| Dotaz od: Pavla

V patek jsem byla na krvi ve FN Olomouc na gynekologii. Krev mi brala nejspis sestricka na praxi,ale jina šestra tam byla s ni. Prede mnou brali krev jine pani. Pak jsem si do...

Pavlo. Nevím, sice, kam směřuje Váš dotaz, ale je naprosto vyloučeno, aby sestra použila jednu jehlu na 2 pacientky, naprosto to odporuje zásadám ošetřovatelství a zdravotnictví...

Infekce močových cest

| Dotaz od: Sabina

Paní doktorko. Chtěla bych se Vás zeptat a poprosit o radu. Předem děkuji za odpověď. Dnes je to již desátý den co pociťuji pálení a řezání při močení. Byla jsem nemocná...

Sabino, navštivte co nejdříve lékaře, aby provedl základní vyšetření moče a její kultivaci a nasadil vám antibiotika. Neléčená infekce dolních močových cest může způsobit zánět...





Infekce z krve

| Dotaz od: pavla

Mam takovy zvlastni dotaz. Kdyz by byla na pradle krev zaschla( nevim jak stara) a ja toto obleceni dala do pracky s praskem a prala na 40 stupnu hodinu a pak seto susilo 1 a...

Prací teplota 40 stupňů nestačí na zničení choroboplodných zárodků, ale následné sušení a vyžehlení prakticky všechny mikroorganismy zničí. Infekce se tedy obávat nemusíte.

Infekce

| Dotaz od: jmeno

Uz 4 dny trpim na silne svedeni, paleni a podrazdeni pochvy a okoli, ale bez vytoku. stalo se to po nechranenem styku s novym partnerem. partner tvrdi, ze pred tim nemel sex...

Příčin Vašich potíží může být více. Pokud Vám potíže přetrvávají i přes nasazení Canesten créme, doporučuji Vám navštívit Vaši gynekoložku/gynekologa. Canesten může užívat...

Infekce od myší

| Dotaz od: Zuzana



Kvasinkové infekce

| Dotaz od: veronika



Bakteriální infekce plic

| Dotaz od: Lukáš



Infekce

| Dotaz od: Karol

Ta bolest pod žebry je jakoby tupá nahmatem bolí ale bolí i při sedění a i chůzi.nevím si s tím rady.děkuji

Neznám úvod-jestli nějaký byl- ale rozlišení původu Vaší bolesti náleží do "práce" Vašeho praktického lékaře, není Vaším úkolem stanovit diagnosu.

Infekce v ústech?

| Dotaz od: Barbora

Mám takový nepříjemný problém, i přes to, že si čistím zuby dvakrát (někdy třikrát) denně a používám ústní vodu, mám nepříjemný zápach z úst. Navíc se mi na jazyku a rtech tvoří...

Zápach z úst a povlaky jsou příčinou řady onemocnění - možnostmi jsou cukrovka, dehydratace, onemocnění jater či ledvin, zubní kazy, apod. U Vás se jako nejpravděpodobnější jeví...

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Zuzana

Trpím často kvasinkovou infekcí, výtoky, svědění atd. které léčím volně prodávanými preparáty. Jde o to, že je to vždy po intenzívnějším sexuálním kontaktu s přítelem...

Zuzko! Je možné, že je přítel přenašeč, ale nijak moc pravděpodobné. Kvasinkám se u mužů moc dobře nedaří a obvykle na penisu hynou. Přenos je spíše záležitostí častějšího...

Infekce bakteriemi

| Dotaz od: Petr

Mám zjištěné bakterie na žaludu. Mám předepsáno doxybene. Mohu k tomuto přípravku užívat na postižené místo i bactroban? Děkuji za odpověď.

Obojí antibiotika můžete kombinovat.

Opakovaná infekce v moči

| Dotaz od: Veronika

Obracím se na Vás s dotazem ohledně opakované infekce v moči. Měla jsem nález v moči (e-coli + ještě jedna bakterie), dostala jsem antibiotika, ale nezabraly, takže jsem...

To že se Vám stále vracejí močové gynekologické obtíže bych nedávala do souvislosti s Vámi uváděnými léky. Doplnila bych imunologické vyšetření, dle výsledků bych zahájila...

Chlamydiová infekce

| Dotaz od: Lenka

Již čtvrtý měsíc trpím zánětem spojivek, na nějž dosud nezabrali žádné (ani antibiotické) léky. Oční lékařka mi doporučila nechat si provést test na chlamydie - na chlamydie...

Navštivte oba imunologické pracoviště, kde by vás oba měli hloubkově vyšetřit a vyslovit se k dalšímu postupu léčby. Hezký den.

Mám důležitý dotaz..Asi před měsícem jsem začala pociťovat zvláštní pálení a svědění ve vagíně a tak jsem navštívila gynekologa.Zjistil, že mám kvasinkovou infekci a tak jsem...

Často po ATB terapii, která má vliv i na bakterie v pochvě, se objeví opětovný zánět, spíše nerovnováha poševního prostředí. Zkuste Vagi C nebo laktobacily, pokud není vše v již...

Infekce

| Dotaz od: Lenka


Lépe je nemít styk, aby k infekci v močových cestách ještě nepřibylo mechanické dráždění močových cest a měchýře, jinak účinek antikoncepce není snížen. Příjemný den.

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Jana

Po roční léčbě nitrofurantoinem se mi objevil na genitáliích jakýsi bílý tvaroh, nic nesvědí, nepálí. Před menstruací mám vždy hustý výtok, je malinko zahnědlý. Antikoncepci...

Je potřeba zhotovit mikrobní obraz poševní, kultivaci a citlivost,aby se zjistil původce výtoku,ale to nebude zábrana otěhotnění normální cyklus je 28 plus minus 7 dní, vyčkejte...

Paní doktorko. Chtěl jsem Vám poděkovat za odpověď na můj dotaz, jen jsem chtěl ještě na něj reagovat.Bakterie e-coli to není, jde o enterococus fekalis, ale potíž je to dle...

Roberte. Na Váš dotaz neexistuje jednoznačná odpověď, protože mnohé věci kolem cervikální dysplazie nejsou ještě jednoznačně prokázané a lékaři se mohou opírat pouze o domněnky...

Již asi 1,5 roku mě trápí trhlina, která se mi pravidelně vytvoří při pohlavním styku. Ze začátku šlo jen o nepatrnou ranku, ale nyní je to v takové fázi, že ranka ve vstupu do...

Pravděpodobně to bude pozůstatek chronického zánětu. imunologii určitě lze doporučit, ještě bych došla na vyšetření s konečníkem na proktologii. zkuste užívat wobenzym alespoň...

Infekce

| Dotaz od: Petr

Pracuji v nemocnici a před dvěma roky jsem po střevní infekci prodělal slabší zánět slinivky,tehdy závodní lékařkou úspěšně zaléčený léky panzynorm forte, hylak a dietou. Na...

Petře, doporučuji se obrátit na nejbližší gastroenterologii, kde vás podrobně vyšetří. Může se u vás jednat o chronickou pankreatitidu, kdy dochází ke špatnému trávení potravy a...

Hlášení infekce

| Dotaz od: Jitka

Mám takovýto dotaz. Pokud lékař určí jako diagnozu salmonelu nebo rotavirovou infekci je povinen hlásit to on nebo higiena v zaměstnání? děkuji

Rotavirová infekce povinnosti hlášení nepodléhá, salmonelová infekce dle mého názoru však ano.Vše poté hlasí praktický lékař.

Paní doktorko,na úplném začátku těhotenství jsem ležela na infekčním odd.s clostridiovým zánětem střev (po antib.),týden jsem brala roztokem Vancomycin,pomohl.Pak bylo zjištěno...

Vzhledem k těhotenství bude Váš lékař postupovat tak, aby co nejméně ohrozil miminko a pokud možno Vás zbavil infekce nebo ji alespoň udržel v mezích. Podle aktuálního stavu...

Infekce

| Dotaz od: Markéta

Zajímalo by mne, zda se z imunologického vyšetření či z mikrobiálního obrazu dají zjistit chlamydie trachomatis? popřípadě mohou způsobovat potraty?

Chlamydie mohou působit neplodnost či být příčinou potratu. Zjišťují se kultivačním vyšetřením.

Infekce

| Dotaz od: A

Byla jsem u svého gynekologa a ten mi objevil na pohlavním ústrojí z vnější strany nějaký pupínek (světle růžový) a řekl mi že jde o nějakou infekci a předepsal Vermio gel a...

To opravdu nevím, co je to za infekci. Pravděpodobně nic vážného:) hlavu bych si s tím nedělala.

Infekce

| Dotaz od: Karol

Je rozdíl mezi nachlazením a zánětem ledvin?je možné že od zánětu močových cest bolí v pravém boku pod žebry.děkuji

Nachlazení není medicinský termín, je to jakési obecné označení s nepřesně vymezeným obsahem. Při zánětu močových cest může reagovat svalstvo pánve a dolní bederní krajiny...

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Katy

Chtěla bych se zeptat zda existuje nějaký přípravek proti kvasinkové infekci, který se dá použít i během menstruace a je volně dostupný...bohužel mě toto postihlo 2dny před...

Ano. i během menses je možno kvasinkovou infekci léčit příjemný večer

Infekce

| Dotaz od: Tereza

Obracím se na Vás s problémem, který mě trápí. Cca před měsícem jsem měla zánět močového měchýře, brala jsem antibiotika a poté jsem šla na kontrolu k doktorce, která mi řekla...

Zánět močových cest může být i při menses, u výtoku záleží na jeho původci, Canesten je účinný jen u určitých druhů zánětu a rozhodně není všespasitelný, je potřeba kultivace...



Infekce chrupu

| Dotaz od: Marek

Zhruba před dvěma lety jsem byl na pohotovosti s bolestí zubu (spodní stolička), paní doktorka mi jej vyvrtala s tím, ať si zajdu za svojí zubařkou. Z obavy z bolesti (která...

Moc a moc prosím, neváhejte, a vydejte se za svým lékařem. Jste mladý člověk, je nezbytné, abyste byl adekvátně ošetřován i s ohledem na prevenci..Rozhodně by také bylo moudré...

Infekce

| Dotaz od: Pavlína

Mám tři děti a nikdy jsem netrpěla žádnými vážnějšími gynekologickými problémy. Po ukončení kojení, v dubnu letošního roku, jsem začala brát antikoncepci, zkusila jsem dva druhy...

Navšivte gynekologa co nejdříve, ať se infekce nerozběhne.

Protože mi moje gynekoložka dlouho neléčila první příznaky kvasinkového onemocnění, dospělo to do takového stadia, že už jsem nemohla bolestí skoro chodit, tvořily se mi...

Canesten můžete opakovaně.

Kvasinkova infekce

| Dotaz od: Šarlota | z mobilní aplikace

Jsem diabeticka 1.typu. V poslednim pul roce me zacala opakovane trapit viz. vyse zminena nemoc. S partnerem jsme se prelecili oba dva. Momentalne jsme na dovolene a opet se to...

Canesten použít můžete a je potřeba dodržovat. 1. Přiměřená intimní hygiena – nedostatečná, ale i přehnaná hygienická péče intimních partií narušuje obranyschopnost poševní...

Alergičtí pacienti mají častější a déle trvající infekce dýchacích cest v porovnání s nealergiky. Celosvětově, ale zejména v průmyslově vyspělých zemích, je pozorován trvalý...  celý článek

Infekce mazove zlazy

| Dotaz od: Tomáš

Chtěl bych se zeptat, pred nedavnem se mi zvětšila jedna mazova zlaza na penisu, a ja blbec nez sem si o tom něco přečetl, tak sem se ji pokusil vymačkat.. Bohuze se to jeste...

Určitě pokračujte v ošetřování bactrobanem a asi by bylo vhodné propíchnout ten absces sterilní jehlou a šetrně vypustit hnisavý obsah. K lékaři zajděte v případě zhoršení...

Infekce a těhotenství

| Dotaz od: Kateřina

Zdravím, mám starost o svoji dceru, která studuje pátým rokem medicínu a chtěla by si po škole založit rodinu. Chce se ale věnovat infekčnímu lékařství, můj dotaz zní: jak...

Kateřino, infekce je pro těhotnou velké riziko, pravděpodobně ji tam nenechají vůbec a dostane náhradní místo na jiném oddělení. Hezký den.

Už měsíc a pul se léčím na urologii se zánětem močového měchýře. Už mi nasadili 4x antibiotika, ale příznaky se vždy po dobrání vracejí (pálení penisu, časté močení. někdy i...

Petře. U recidivujících infekcí močových cest je vhodné vyloučit ureaplasmatickou infekcí (provádějí se stěry z ústí močové trubice). V běžné kultivaci moči se nezachytí, léčí...

Celková infekce organismu?

| Dotaz od: Ivana

Moje problémy začaly bolestí hlavy (začala záčátkem ledna, nyní už mírnější, spíše tupá tlaková bolest v celé hlavě, zpočátku spíše na čele, nyní zdoj bolesti na temeni), ke...

Zdá se, že vaše problémy mají komplexní ráz a "ode všeho jste nemocná tak trochu". Pokud laboratorní výsledky a další provedená vyšetření nenajdou žádnou příčinu, obrátila bych...

Chtěl bych se zeptat jestli je nějaké riziko se nakazit nějakou infekcí, když jsem se včera líbal se svým děvčetem a poté sem zjistil že kousek za rtem měla nějaký škrábanec a...

Pokud je vaše dívka zdravá, není třeba se nechat testovat. Ani kdyby byla nakažená infekcí přenosnou krví, je nákaza ze zaschlé kapky krve velmi málo pravděpodobná.

Chronicka infekce nosohltanu

| Dotaz od: Slivo

Je mi 17 a už pol roka mám zápal v hrdle. Prvý lekár mi podľa výsledkov z výteru hrdla nasadil ciprofloxacin, nepomohlo to... druhy ORL lekár-primár (z inej nemocnice) mi...

Omluvá se, ale to je spíše otázka na ošetřujícího lékař. Pokud se dělal výtěr z krku, citlivost baketrie mohla vyjít na více druhů antibiotických preparátů. CT krku většinou...

Infekce v krku i jinde?

| Dotaz od: Daniela

Před časem se mi objevila viroza, následovalo snížení imunity, kvasinková infekce a nakonec streptokok. Všude po těle mám zvětšené uzliny (pokud tvrdší bouličky značí něco...

Danielo, těžko lze takto po internetu posuzovat váš zdravotní stav bez možnosti vyšetření. Doporučuji vám se domluvit s praktickým lékařem na provedení příslušných vyšetření či...

Před cca 5-ti lety mě začal bolet zub. Otěhotněla jsem a paní doktorka ho po vyvrtání nechala v těhotenství otevřený a po té rentgen, nasadila čep a korunku. Několikrát jsem...

Vzhledem k celkovému obrazu je třeba provést pečlivé komplexní vyšetření dutiny ústní včetně rentgenů aby se odhalila případná chronická ložiska infekce v okolí zubů. Pokud je...

Kvasinkova infekce

| Dotaz od: Andrea

Chtela jsem se zeptat,nedavno jsem mela zajet mocovych cest a potom hned zjistila kvsinkovou infekci.A brala jsem gyno-perival cipky s masti a Ted uz pouzivam Jen mast a jak...

Budete vyléčená po využívání léku dle návodu, mastičku tak 7 dní. Nebude výtok ani svědění.

Střevní infekce

| Dotaz od: Rene pelikan

Chtel jsem se zeptat uz tyden mam bolesti bricha vodovy prujem zvysena teplota max38 obcas bolest hlavy motani u unava a horsi videni nechut k jidlu na vysetreni jsem byl vyter...

Vaše obtíže mohou souviset s dehydratací při průjmu, takže hlavně musíte pít - po malých dávkách, alespoň 2,5 litru denně. Tyto průjmy bývají nejčastěji infekční, nepíšete...

Infekce hiv

| Dotaz od: Lucie

Mám 8,5měsíčního syna a vím o sobě, že jsem bohužel typ úzkostlivé matky (trpím OCD, takže problematikou HIV infekce jsem se zabývala už před mateřstvím a jsem tedy zřejmě ten...

Lucie, nákaza tímto způsobem je nemožná. Pravděpodobnost setkání s HIV pozitivním člověkem vzhledem k počtu nakažených v České republice je 0,02 %. Pokud by mělo dojít k...

Cmv infekce

| Dotaz od: Simona

Potkala mě nepříjemná infekce CMV virem. Bohužel tato infekce se prokázala zcela náhodně při preventivní prohlídce a zjištěným zvýšeným jaterním testům. Následnými vyšetřeními...

Primoinfekce CMV může skutečně mít vliv na vyvíjející se plod a přerušení těhotenství je na místě. Pro plod je nebezpečná pouze primoinfekce, proto mezi další graviditou je...

Kožní infekce/vyrýžka

| Dotaz od: Mirek

Chcem sa zeptat na 2 veci. (vše je na foto) 1. (foto v lavo dolu) Chci se zeptat na stehne se mi vytvorila mala ruda kulička, je tvrda mám ju asi pul roku a nic. Nevíte co to...

Ad 1.- foto je nekvalitní- nedokážu určit , co to je ad 2.- pokud se projev "provalí" , tímto se zhojí, na urychlení aplikujte třeba Betadine ung, nejspíše se jedná o infekční...

Vaginální infekce

| Dotaz od: Silvie

Pane doktore, prosím radu. Začalo to pálením v okolí poševního otvoru a krví na vložce. Na gynekologii jsem dostala macmiror, který mě nezabral. Přidalo se úporné svědění a...

Bylo by potřeba provést kultivaci včetně citlivosti a stanovit mikrobní obraz poševní a teprve podle výsledku nasadit cílenou léčbu a po vyléčení udělat kontrolu včetně...

Infekce

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat, už 4 měsíce trpím infekcemi pochvy. Byla jsem u své gynekoložky a ze stěru mám jednou laktobacilozu, pseudomonas a další jiné bakterie.. brala jsem už...

Bylo by vhodná zhotovit znovu kultivaci včetně citlivosti totéž provést na kožním oddělení u partnera,dále pak postupovat podle výsledků Příjemný den

Chci se zeptat, po jaké době doléčení infekce mohu mít pohlavní styk, abych partnera nenakazila? Vcera jsem zavedla posledni čípek Clotrimazol AL 200 a problémy již ustoupily...

Předpokládám , že po kvasinkové infekci ? Hned po odeznění potíží. S pozdravem

Pravidelná konzumace alkoholu zvyšuje pravděpodobně progresi HIV infekce. Není vyloučeno, že vede k rychlejšímu přechodu do stadia aktivního onemocnění, AIDS. Tento fakt nepřímo...  celý článek

Před dvěma lety jsem prodělal zánět močové trubice. Onemocnění nastoupilo náhle, nepředcházel žádný nechráněný pohlavní styk ani žádné rizikové chování. Zašel jsem si na...

Zajděte prosim na dermatovenerologii, kde Vás dovysetri.

Infekce

| Dotaz od: Dana

Na cevním mi byla diagnostikován infekce./přikládám výsledky/ Herpesin jsem vybrala tak,jak mi bylo předepsáno 5x denně 800 Herpesinu.Nové výsledky jsou ale stejné.Můžete mi...

Pro léčbu pásového oparu nejsou rozhodující protilátky, ale klinický nález, tedy výskyt typické puchýřnaté vyrážky. Pokud došlo k vyhojení oparu, není třeba další odběry...

Infekce

| Dotaz od: honza

Pane doktore Petruželo,asi ste me zle pochopil-vim,ze borelioza nedela cysty,ale zajimalo by me,co to znamena,kdyz najdou pod ELM cysty borrelia burgdorferi.Tez se mi stale...

Cysta je forma přežívání borelií v těle (většinou se takto "zakuklují" při nepříznivých podmínkách a potom se zase aktivují) -je vidět právě při ELM vyšetření. Proto si...

Kožní infekce

| Dotaz od: michalam.

Chtěla bych se zeptat co muže být toto za kožní infekci. Děkuji za odpověď Michaela

Jedná se o infekční bradavice. S pozdravem

Obřízka z důvodu infekce

| Dotaz od: David

Občas mívám kvasinkovou infekci na penisu. Na kožním mi na to lékařka předepsala clotrimazol, který pomůže. Občas se to ale vrací. Není to nějaký megazávažný problém, ale už...

Pokud budete důsledně dodržovat hygienu, tak obřízku nepotřebujete - tzn. několikrát denně se umývat. Důležité je vyloučit, zda nemáte cukrovku

Strach z infekce

| Dotaz od: Pavla

Prosim o radu. Vcera jsem nakupovala v drogerii a pak jsem platila na pokladne. Kdyz jsem odchazela,slysela jsem ze pani pokladni rika te druhe prodavacce, ze se dnes rizla o...

Přenos hepatitidy nebo HIV tímto způsobem je nepravděpodobný. Stejnĕ tak přenos infekce hmyzem při kontaktu s nasátou krví. Nákazy se tedy nemusíte obávat.

Infekce

| Dotaz od: eva



Infekce slinivky břišní

| Dotaz od: Lucie

Přítel měl infekci slinivky břišní a tvrdí mi, že už jí tam nemá, ale já mám o něho strach, protože mu břicho vydává takové divné zvuky, tak jestli to neni zrovna od slinivky...

Infekce kdekoliv v těle se může vrátit, tak, jak se může vrátit rýma nebo angína. Otázka je, jestli víte s jistotou, že měl infekci slinivky. To je totiž velmi vážné onemocnění...

Bakterie - stafylokoky jsou součástí normální bakteriální flóry kůže a nosohltanu. Vyvolávají hnisání v ráně, v kůži, mohou vést i k těžkým celkovým infekcím. Nejdůležitějším...  celý článek

Infekce moč.cest

| Dotaz od: Veronika

Chtěl bych se vás zeptat, na váš názor. Před 14ti dny jsem měla zánět močového měchýře a na pohotovosti mi předepsali antibiotika Nolicin.Bolesti ustaly po dvou dnech.Den poté...

Obtíže zažívacího traktu mohou být jedním z nežádoucích účinků Nolicinu, ale týkají se zejména doby, kdy ho užíváte, následně by se již objevovat neměly. Antikoncepce by na tyto...

Tehotenstvi a infekce

| Dotaz od: Pavla

Trapi me jedna vec. Kdyz je zena hiv pozitivni nebo ma hepatitidu c, muze rodit v jakkekoliv porodnici? Treba i v olomouci? No jde mi o to, ze po cisarskem rezu druhy den, si...

Nemusíte mít obavy, ve všech porodnicích je zvýšený hygienický režim a ženy se závažnou infekcí nemocí rodí v nemocnici na |Bulovce. Příjemný den

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Martin

Ze začátku jsem před týdnem bral antibiotika doxybene 100mg měkké tobolky. Asi ve středu mě začalo pálet močení a měl jsem na žaludu takové červenobílé fleky a pod ním takoví...

Martine, trochu nevím, jakou radu chcete, Vaše problémy jste dobře vyřešil mastičkou, jelikož se jednalo o superinfekci kvasinkami při terapii antibiotiky. Samozřejmě čtvrt roku...

Infekce mrsa

| Dotaz od: Zora

Chtela jsem se zeptat jak muže byt dlouho infekce MRSA v tele než ji zjisti lékaři nebo přivolala pacientovi nejaky stav při kterém se zjisti,ze je nakažených infekci MRSA...

Zoro. Infekce MRSA je vlastně infekce zlatým stafylokokem (Staphylococcus aureus), který je rezistentní (odolný) vůči běžně užívaným antibiotikům. Může kolonizovat kůži a...

Infekce a klíště

| Dotaz od: Martin

Ve čtvrtek večer jsem si vyndal klíště hodně to bolelo ,ale k lékaři sem nešel ted má rána úplně krvavou barvu ale nezvětšuje se ,ani to nebolí chtěl sem se zeptat jestlii je to...

To po interntu nelze s jistotou určit. Zarudlá rána je často infikovaná. Doporučuji ukázat ránu rodičům, případně rovnou lékaři.

Infekce v krku

| Dotaz od: Pavla

Během posledních třech týdnů má dospělá dcera (22) trpí nějakou infekcí v krku. Ze začátku jsme si myslely, že je to angína, měla zvýšenou teplotu a užívala dvoje antibiotika...

Především bych ji potřeboval vidět!! Dále nepíšete jak dopadly výtěry z krku/ doufám, že byly provedeny/ a jak dopadly i jiné zánětlivé parametry/ KO+ diff, ASLO/. CRP je nízké...

Infekce

| Dotaz od: Kristýna | z mobilní aplikace

Je mi 15 uz asi 5 dnů mě trápí svědění a pálení v oblasti vstupu do pochvy(styk jsem ještě neměla ) . Mám dojem , že by se mohlo jednat o kvasinkovou infekci . K doktorovi je mi...

Sama neodezní pokud se jedná o mykozu v lékárně je několik volně prodejných léků, poraďte se tam. Příjemný den

Nejspíš kvasinková infekce

| Dotaz od: Alena

Už jsem semka psala,že mám na pohlavním orgáně bílé tečky a někdy v týdnu třeba dny mám zánět močového měchýře pak to odejde..má mamka měla kvasinkovou infekci já to nevěděla...

Navštivte gynekologa, jinak Vám moc neporadím.je dobré to vidět, dle popisu moc nelze stanovit diagnosu.ten wobenzym,jak jste psala,berte.

Infekce po injekci?

| Dotaz od: Jan

Stalo se mi tohle; spal jsem v "cizím domě", ráno jsem se probudil s podivným pupínkem červené barvy (velikost asi 1-2mm) na ruce přesně u odkysličené modré žíly, to místo kde...

Jane, pokud máte pocit, že byste mohl být nakažen, doporučuji navštívit praktického lékaře a absolvovat příslušná krevní vyšetření (HIV, žloutenky).

Šesti měsíční miminko má 10 dní změnu frekvence, konzistence i barvy stolice. První 2 dny potíží se jen častěji, ale normálně vyprazdňovala, asi 4x za den kašovitá stolice jako...

Veroniko. Pokud má potíže více členů rodiny, pak je vždy v první řadě podezření na infekci. Doplnila bych výtěry. Hezký den.

Dcera 29 měsíců si v průběhu užívání atb AUGMENTIN DUO začala stěžovat na bolest genitálu. Naše paní doktorka doporučila častěji sprchovat a mazat kalciovou mastí. Dcera ale...

Velmi pravděpodobně se jedná o zánět poševního vchodu, stejně tak pravděpodobná je souvislost s užíváním antibiotik. Většinou postačí sedací koupele s přísadami jako je kyselina...

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Jana

Souvisí nějak kvasinková infekce s čepy na mandlích? Čepy na mandlích mám více jak rok, kvasinkovou infekci pochvy čím dál častěji, a prakticky neustále vykašlávám hleny. K tomu...

Výskyt čepů na mandlích a současné kvasinkové infekce mohou souviset s nějakou poruchou imunity. Není to jisté a lze to říci až po vyšetření imunity nejlépe u imunologa, event...

O víkendu jsme byli s rodinou na návštěvě u rodičů a pomáhali jim likvidovat stare zařízení na chov slepic a kraliku. Bylo to znečištěne starým trusem a moci zvířat. A zároveň...

Nákaza z trusu samozřejmě možná je, ale pokud se u vás nevyskytnou příznaky jako horečka, kašel, bolesti svalů a kloubů apod. není třeba žádné vyšetření. V případě výskytu...

Infekce u dítěte

| Dotaz od: Hanka

Obracím se na Vás s prosbou. S dcerou jsme si udělali výlet na Václavské náměstí celou dobu byla v kočárku a semnou. Jen v restauraci jsem jí přesunula do dětské židličky. Večer...

Hanko. Nezlobte se za upřímnost, ale celé mi to přijde malinko vykonstruované. Pokud byla dcera, jak píšete, stále s Vámi, pak nerozumím, kde by se mohla o jehlu poranit. To...

Infekce v tehotenstvi

| Dotaz od: Lucie

Pane doktore, mela bych opet otazku. Jsem ve 37 tt. a jiz tyden me trochu pali, svedi pri vstupu do pochvy. Moje dr mi vcera na poradne rikala, ze nic nevidi, stery bude delat...

Hlenová zátka odchází to je běžné,ale plod je chráněn plodovými obaly buďte bez obav. Příjemný den

Kvasinková infekce?

| Dotaz od: Nina

Jsem rok po porodu a celý tento rok mne provázejí problémy, které jsem nikdy neměla. Jedná se o nadměrné pocení v podpaží, velice zhoršenou kvalitu pleti, vlasy mám už absolutně...

Bolák na bradě řešte na kožním oddělení, pocení špatnou pleť ani padání vlasů kvasinky v takové míře nezpůsobují, obraťte se na praktického lékaře bez vyšetření není možno více...



Přenašeč infekce po chřipce

| Dotaz od: T.RYSANEK

Dobý den. Prosím o informaci,když prodělám chřipku, třeba mexickou, jak dlouho po vyléčení jsem ještě možný přenašet na druhé osoby.

Pokud jste vyléčen, pak pro své okolí již riziko nepředstavujete. Hezký den

Infekce?

| Dotaz od: Pavel

Naskytl se mě problém,objevili se mi na žaludu červené pupínky.Co to může být?Sex jsem měl před 3. dny a před tím tyden.Chtěl bych se optat zda nejde o nějakou pohlavní chorobu...

Pavle! Ano, může se jednat o pohlavní chorobu. Pokud je to pohlavní choroba, je přenosná. navštivte dermatovenerologickou ambulanci a to co njedříve.

Infekce cns?

| Dotaz od: Anet

Již od třinácti let trpím migrénami (aura, výpadky zor. pole, brnění končetin - tváří, únava, bolest hlavy) trvá vždy jen dva dny. Nyní v sedmnácti letech se to již zlepšilo...

Užití kontrastní látky u magnetické rezonance mozku se v konkrétním případě řídí rozhodnutím radiologa ve spolupráci s neurologem, který zná Váš zdravotní stav. Podle příznaků...

Infekce clostridium difficile

| Dotaz od: Zuzana

Před šesti týdny jsem absolvovala léčbu Clostridium difficile Vankomycinem. Od té doby užívám na doporučení k upravení střevní mikroflóry Biopron Forte. Stolice však stále není...

Zuzano, někdy trvá delší dobu, než se stolice po klostridiové infekci normalizuje. Podávání preparátů normalizujících střevní flóru (Biopron forte) je správné. Předpokládám, že...

Chtel jsem se zeptat- na podzim minuleho roku jsem mel problem s palenim/svedenim na konci mocove trubice (jako by na spicce penisu). Byl jsem opakovane na vysetreni na urologii...

Infekce je hodnocena na základě odběru vzorku a mikrobiologického vyšetření. Zvažuje se aspekt kvality i kvantity. Ve Vašem případě bych rozhodně radila kontrolní...

Infekce

| Dotaz od: Karol

Stále už 2 dny trpím bolestí pod žebry v tom pravém boku příznaky nemám jako teplota a zimnice.Ale pokud si bouchnu rukou do zad do pravého boku cítím silnou tupou bolest na...

- samozřejmě, že Vaše obtíže mohou být projevem svalové nerovnováhy a s ní souvisejícími změnami., ale posoudit stav může jen lékař po řádném vyšetření

Infekce

| Dotaz od: Karol

Stále trpím už 4 dny bolestí pod žebry v pravém boku,eště k tomu se teď přidali bolesti zad vystřelující do třísel a břicha,dále hrozná bolest pod pravou a levou lopatkou,Těžce...

Samotný zánět močového měchýře Vám ty četné bolesti nevyvolá, ale při onemocnění vnitřních orgánů často vznikají tzv- blokády v přiléhajících částech páteře, tedy při zánětu v...

Asi třetím dnem mě svrbí oblast pochvy. Nemám žádný neobvyklý výtok. Může to být po holení? (Je mi 14 a holila jsem se asi podruhé v životě) Nebo se mi tam dostala nějaká...

Po holení by to mohlo být pokud tam není zarudnutí o infekci by se jednat nemělo. Příjemný den

Infekce, opar

| Dotaz od: Iveta

Před třemi týdny jsem byla u lékaře kvůli svědění a pálení, bylo podezření na infekci či opar. Dostala jsem herpesin tabletky a lomazim mast. Problémy ustaly. Avšak v tuto dobu...

Mast můžete klidně použít. Příjemný den

Hpv infekce a jiné stěry

| Dotaz od: Katarina

Předem děkuji za odpověď. Chtěla bych se zeptat byla jsem na gynekologii, že mě bolí v podbříšku..Udělala mi citologii a bylo mi řečeno,že mám zvýšenou HPV infeckci a dle...

Přítomnost buněk zvaných koilocyty v cytologii znamená, že mohla proběhnout infekce HPV virem, / se kterým se za život setká 80 procent populace /pokud je vše ostatní v normálu...

Kvasinková infekce penisu

| Dotaz od: Tomáš

Před několika dny se mi na cca 1/3 žaludu a části předkožky,která se dotýká postiženého místa na žaludu,objevilo zarudnutí,které občas lehce svědí.Nejsou to ani tak pupínky,jako...

Tomáši! V úvahu připadá řada afekcí s řadou důvodů. V rámci své odpovědi se o všech nemohu rozepisovat a odkazuji Vás proto na vyšetření lékařem. Můžete začít lékařem...

Je mi 34 let. Velmi často jsem nachlazená. Začíná to bolením v krku, rýma, od té doby co nemám krční mandle většinou také kašel. To začíná podzimním obdobím a končí na jaře...

Nechte si vyšetřit stav vaší imunity z krve. Podle výsledků bych doporučovala zkusit léky na posílení imunity. V dnešní době jsou mnohem účinnější léky než přes 12 lety.

Přenos infekce

| Dotaz od: Jana

Mám poněkud zvláštní dotaz, nicméně vzhledem k poslednímu půl roku ho položím. Koncem srpna jsem dala příteli k výročí exotickou dřevěnou vyřezávanou masku, dle údajů prodejce...

Nemyslím si, tyto věci jsou tak zafixované různými přípravky, že by je jinak do země vůbec nepustili. toto bych vyloučila.spíše je to shoda náhod.zkuste používat vaginálně vagi...

Záněty,infekce

| Dotaz od: Viktoria

Už dlouhá léta mám žlutý výtok.chodim pravidelně ke gynekologovi,doktorka mi vždy předepíše vaginální tablety na různé infekce,které moc nezabírají.měla jsem zánět vaječniků,i...

Recidivující nálezy vždy vyžaduji cílené kultivační vyšetření moče i poševního výtoku mikrobního obrazu poševního a kultivaci moče a potom podle výsledků cíleně léčit podle...

Hpv- prenos infekce

| Dotaz od: jitka

Histologicky mi boli dg. condylomata accuminata. Chcem sa spýtať na sex s ďalšími partnermi. S kondómom ? Vraj ale aj tak pred šírením nechráni... S nikým? Pre boha!!!:/ Nechcem...

Očkování silgardem je již zbytečné, jste nakažená, cervarix v úvahu přichází,ale také pozdě, ikdyz jeho částečný účinek je možný. Ve Vaší situaci nevím, co poradit...jezte...

Infekce

| Dotaz od: Пользователь

Chtela bych se zeptať, udelal sa mi taký flek na noze. Nevite co to muže byt? občas to sviedi. Vytlačila jsem s toho hnis. Mám to už vic než jeden rok. Dekuji za rychlou odpověd.

Nejspíš jde o nějaký zánětlivý proces v kůži, možná chronický zánět mazové žlázy. Víc toho z fotky nepoznám. Určitě vyhledejte lékaře, buď kožního, nebo chirurga.

Kandidová vaginální infekce

| Dotaz od: Šárka

Trpím chronickou kandidovou vaginální infekcí, žádné léky mi už nezabírají. Můj gynekolog mi nechal udělat autovakcínu a praktický lékař mi předepsal Nizoral 200mg na 2 měsíce...

Můžete užívat vše, Wobenzym dobrá volba.

Mykotická infekce

| Dotaz od: jana

Partner má mykot.zánět v tříslech a na varleti.Od zjištění odmítám sex,abych se nenakazila-já problém nemám.Znamená,že se nakazil od jiné partnerky?Děkuji za objasnění

Nemuselo jít nutně o nákazu od jiné partnerky (i když to nelze vyloučit), mykotické infekce se vyskytují u osob se sníženou imunitou, na různých místech lidského těla, která...

Infekce v tehotenstvi

| Dotaz od: Pavla

Jsem tehotna 24.tyden, a zjistili mi z vyteru ze mam infekci (kvasinky, plisne) nevim co delat bojim se ze by se mohlo neco stat diteti. Prosim poradte mi jak se jich zbavit...

Stačí Canesten globule nebo mastička, lze koupit v lékárně. Lze i preparát na předpis od gynekologa. Nic se neděje, nebojte se.

Kvasinkova infekce

| Dotaz od: Kristýna | z mobilní aplikace

Chtěla jsem se zeptat jestli je dlouhodova nelecena kvasinkova infekce nějak závažná. Kdyby ano , kdy je nejvyšší čas začít s léčbou ? Děkuji za odpověď

Závažná je když máte pohlavní styk bez prezervativu, do té doby je to Vaše soukromá věc a nevadí-li Vám tvaroh v pochvě, svědění a pálení, tak nevím kdy je nejvyšší čas na léčbu.

Vážený pane doktore, Je tu spousta dotazů ohledně výtoků a infekcí, ale já jsem nenašla podobný případ jako je můj a proto píši. S přítelem jsme zhruba před rokem použili...

Je potřeba zhotovit kultivaci včetně citlivosti mikrobní obraz poševní a dále postupovat podle výsledku dále je nutné dodržovat- 1. Přiměřená intimní hygiena – nedostatečná...

Klíště a infekce

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko. ám závažný problém. rRda bych se zeptala na důsledky,při špatném odstranění klíštěte. V roce1997 jsem měla klíště oblasti na zádech v dolní části. Maminka je ze...

Klíště může přenášet lymskou boreliózu, která se projevuje v první fázi jako zmiňované zarudnutí v okolí klíštěte, tzv. erythema migrans. Nevím, zda vámi popisované záchvaty...

Leukémie nebo infekce?

| Dotaz od: Radana

Mám zvětšené, bohužel nebolestivé uzliny po těle. Všimla jsem si krční uzliny a tak docházím do špitálu na ORL a na infekční. teploty nejsou, nechutenství a únava ano. Dělali...

Radano, pokud byste měla leukémii, počet vašich bílých krvinek by byl mnohonásobně zvýšen a hodnoty bílých krvinek (leukocyty) jsou u vás jen nevýrazně zvýšené, jak to vídáme u...

Pneumokoková infekce

| Dotaz od: Markéta Lukešová

Chtěla bych se prosím zeptat: očkovat proti pneumokokové infekci ano nebo ne? V kterých případech je to vhodné a jak staré děti očkovat? Mám 3letého a dvouměsíčního syna. Děkuji.

Očkování proti pneumokokum se jmenuje Prevenar a je velmi vhodné. Dávkovací schemata najdete na tomto odkaze, přesně podle věku: http://www.prevenar.cz/Home/O-kov-n-/O-kovac...

Mám 4 týdny píchlí piercing v jazyku a od 3 týdne se mi začal dělat bílý výstupek kolem vpichu a pořád se zvětšuje a začíná se dělati dole pod jazykem, také v místě vpichu...

Moc prosím, rozhodně vyhledejte lékaře. Bez řádného vyšetření nelze spekulovat o původu Vaší komplikace.

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Eva

Po léčbě ATB doxybene na 20 dní (skrz bakterie mykoplasma, a další dvě.) jsem zaznamenala výtok typu tvaroh nekdy hustého bílého (jiné potíže jsem nepociťovala). Paní doktorka...

Lékaře navštivte, pokud se po menstruaci opět objeví výtok, který bude doprovázen např. svěděním, pálením, zápachem. Bolest, která ustala, Vás nemusí znepokojovat, neznačí...

Infekce

| Dotaz od: Karol

Nedávno mě začalo hrozně pálit a bolet při močení,pak i krev v moči,poté mi zjistili lékaři zánět močových cest.Mohu se zeptat jak je to s tím,že doktoři řikají že při zánětu...

Mnohem častější jsou naštěstí záněty močového měchýře, které jsou nepříjemné, ale "léčitelné" ambulantně. Zánět ledvin je onemocněním těžšího kalibru ,zpravidla se projeví...

Dnes jsem se vrátila z amazonie (Peru), zde jsem na jedné z procházek pralesem mela obuté gumáky půjčené od průvodce. Neměla jsem dlouhé kalhoty, tudíž se mi noha v botech...

Pokud nemůžete navštívit lékaře, bylo by vhodné koupit v lékárně nějakou zklidňující protizánětlivou pastu - např. Vitella Ictamo, ale nevím, jak je toto dostupné v zahraničí...

|Dobrý den, prosím o radu co dělat, příp. na koho se obrátit. Maminka(80) před dvěma lety prodělala po léčbě atb(borelie) zánět žaludku a od té doby žádné atb nesnese (těžké...

Stav Vaší maminky ják jej popisujete velmi odpovídá popisu léku Arsenicum album. Dejte jí Arsenicum album 9CH co nejdřív a dávejte jí to první týden 2xdenně 5 granulí a pak...


Mám už dlouhou dobu problémy s močovými cestami. Opakovaně mi byla zjištěna bakterie escherichia coli v moči, léčila jsem ji tabletkami nebo čípky Macmiror. Jím brusinky, piju...

Terezo. Podle toho, co píšete, děláte všechno dle lékařských doporučení. Recidivující infekce močových cest bohužel trápí velké procento mladých žen. Po pohlavním styku...

Gynekologicka infekce

| Dotaz od: Karolina

Mam problem s vytokem. Mam to uz delsi dobu a vytok je nazloutly. Navstivila jsem jsem jiz nekolikrat lekare a delal mi testy, ale vysleden na mykozu byl negativni. Zkusila jsem...

Karolíno! Skoro Vám radím vyhledat ještě jiného gynekologa. To, že nemáte mykozu nijak nepomáhá léčit Váš výtok! Ten mohou mít na svědomí bakterie a to jak chorobné, tak i...

Infekce v krku u batolete

| Dotaz od: Petra

Můj syn - 2 roky - cca 10 dní kašle, nejdříve suchý, poslední dobou vlhký kašel, Před 7 dny se objevila rýma a vystoupila teplota na max. 37,4 st.,netrvala déle než 1 den. A...

Petro, hemofilová angína se sama bez antibiotik nevyléčí. Vzhledem k věku vašeho syna se nedoporučují cucavé pastilky a bohužel ani jiná léčba, jaká se nabízí dospělým. Zbývá...

Ráda bych se zeptala. Před 5 měsíci jsem často trpěla bolestí v pravém podbříšku. Lékaři mne poslali na vyšetření na chirurgii, kde usoudili, že je to buď chronický zánět...

Problém chlamydiové infekce je v tom, že velmi často probíhá bez velkých příznaků a může tak projít do chronického stadia. To je asi i Váš případ, kdy se změny související s...

Paní doktorko, dotaz se týká devítiletých dcer, kterým byly opakovaně (za poslední dva roky třikrát) výtěrem prokázány streptokoky (S. pyogenes) v pochvě. Průběh vždy stejný...

Bohužel předcházet infekci nijak nemůžete je vhodná péče dětského gynekologa. Příjemný den



Já a muj otec jsme byli u znamych na morave, kde jsme meli jedine spolecne jidlo a to kruti sunku, ktera asi byla zkazena. Nic jineho jsme oba shodne nejedli a v restauraci ani...

Je dost pravděpodobné, že šlo o otravu jídlem - ta může být způsobená rovněž viry nebo bakteriemi. Vysoká horečka a rychlý průběh svědčí pro otravu z jídla (dostali jste do sebe...

Infekce mocovych cest

| Dotaz od: jana

Obracim se na Vas s prosbou.Minuly tyden mi zacali bolesti v podbrisku a neustale jsem musela chodit mocit.Po vysetreni moci mi zjistily inf.mocovych cest.Dostala jsem...

Navštivte lékaře nebo mu zavolejte a informujte jej o svých potížích, on rozhodne o dalším postupu (nejspíše vás bude chtít vidět a vyšetřít osobně), on řídí vaše léčení, mě...

Stafyloková infekce

| Dotaz od: Petra

Můj manžel 33 let - začalo ho bolet rameno, hospitalizován 15 dní na interně pro velké bolesti v rameni - prokázal se stafylok v krvi, měl vysoké zánětlivé markery. Dostal...

Jestliže byl příčinou bolesti ramene stafylokok, kterého zvládla antibiotika, rameno by již bolet nemělo. Bolesti horních končetin vč. ramene mohou někdy souviset s problémy s...

Paní doktorko, asi dva týdny jsem pociťovala silné bolesti podbříšku a objevoval se mi i výtok, který byl občas cítit. (bolesti jsem dávala za vinu tomu že mám nového přítele...

Milá Danko, při kvasinkové infekci by jste neměla mít žádné velké bolesti. Může vás pálit, svědit i bolet pochva a intimní partie, ale ne tak aby bylo nutné užít lék proti...

Alergie je onemocnění, které má během života různé projevy. Postihuje kůži, spojivky, sliznice dýchacího a zažívacího traktu.  celý článek

Močová infekce

| Dotaz od: Martin

Vcera rano se u me objevil bily vytok z penisu, zaroven paleni pri moceni, pak pres cely den jsem pozoroval tento vytok, zpocatku bily a pote ciry. Dnes rano opet bily a behem...

Martine. Podle všeho trpíte akutní infekci močových cest, která by se měla řádně přeléčit antibiotiky. Postačí Vám ale pouze návštěva u Vašeho praktického lékaře, není třeba...

Infekce močových cest

| Dotaz od: Petra

Třetí den po prvním pohlavním styku jsem začala pociťovat nepříjemný a trochu pálivý pocit při močení a objevilo se i častější nucení močení. Je zde možnost nějaké infekce nebo...

Petro. Infekce močových cest- kterou podle všeho zrovna prodělávate- jsou u mladých žen po styku velice častým jevem. Dobrá rada nad zlato, jak jim předcházet, je: vymočit se...

Kvasinkova infekce

| Dotaz od: Michaela | z mobilní aplikace

Kvasinky jsem měla přemnožené v pochvě párkrát v životě (3krát). Letos bohužel během 3měsíců 2krát. Chtěla bych poprosit o radu jak na to, aby se nevraceli. Teď si je zřejmě...

Předem pořádně vyléčit infekci, canesten mast i globuile, volně prodejné, partner se maže mastičkou 2x denně po dobu cca 7-10 dní, po tuto dobu pokud možno bez styku. Žehlit...

Cmv-suspektní infekce

| Dotaz od: veli

V roce 2004 jsem měla CMV-suspektní aktivní infekce Četla jsem o CMV kde se píše, že ženy, které nemají protilátky k CMV, což znamená, že jsou vnímavé k infekci s možností...

Pokud jste již infekci CMV prodělala, tak máte v krvi "paměťové" protilátky, a k primární nákaze tedy již logicky nemůže dojít. Konizace je jistě nutná, ale nevylučuje budoucí...

Před dvěma měsíci jsem začal mít dýchací problémy. Obvodní doktorka mě poslala na alergologii, kde mi provedli řadu testů - vše ale v pořádku, spirometr také nic - což jsem se...

Jak popisujete Vaše příznaky a efekt léčby anithistaminiky, tak bych se přikláněla k alergické etiologii Vašich obtíží. Někteří pacienti mají negativní kožní testyi negativní...

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Naděžda

Pane doktore, chtěla bych se poradit o postupu léčby při vaginální infekci bohužel neznámého původu. Objevila se mi již podruhé a pokaždé se nakazil partner, rozvoji vždycky...

Je potřeba vyšetření partnera na kožním oddělení a u vás na gynekologii provést vyšetření MOP a kultivaci a dále postupovat podle laboratorních výsledků,aby jste byli bez obtíží...

Infekce

| Dotaz od: Michaela | z mobilní aplikace

Pred dvema dny mi na gynekologii oznamili, ze mam genitalni opar. Bolesti mam uz sesty den. Treti den uzivam herpesin tablety a stale zadna zmena. Bylo mi vysvetleno jak nemoc...

Léčba kterou máte nasazenou je správná, rychlost léčby nemůžete ovlivnit, potřebuje čas pokud by se stav nelepšil, zajděte na kontrolu k případné úpravě léčby. Příjemný den

Infekce hpv

| Dotaz od: Šárka

Byla jsem na cytologickém vyšetření a našli mi nález viru HPV pozitivní. DOktorka mi říkala, že mám 3. třídu, že se nemusím obávat a že budu na sledování. Četla jsem příčiny...

Vzhledem k tomu, že promořenost virem je v desítkách procent, nelze určit zdroj "nákazy". Každopádně se ale nemusíte bát, pokud budete pravidelně sledována, budou případné...

Infekce hpv

| Dotaz od: Renata

Na poslední pravidelné prevenci mi po stěru lékařka sdělila, že se u mně objevila infekce HPV. Onkologicky byl stěr negativní. Existuje nějaký způsob léčení HPV infekce? Dle...

Očkování by teoreticky mohlo ochránit proti těm typům rakovinotvorných HPV, se kterými jste se dosud nesetkala (pozn. v očkovacích látkách je jen několik typů HVP, těch, které...

Cmv infekce

| Dotaz od: jitka

Již jsem měla na vás dotaz ohledně HPV na dělož. čípku a ještě mi leží v hlavě zda se můj organismus vyrovná s takovým virem, když mám oslabenou imunitu - zvýšené lymfocyty a co...

Nemusíte mít strach. CMV v těhotenství sice znamená určitý problém, ale díky moderní medicíně je poměrně dobře řešitelný. Existují také léky na podporu imunitního systému...

Infekce z myšího trusu?

| Dotaz od: Irena

Paní doktorko, na půdě se nám nově objevily myši - manžel je ihned odchytal, vypadá to, že se nám během týdne podařilo zlikvidovat. Můj dotaz se týká myšího trusu, který manžel...

Ireno. Váš dotaz je plný "kdyby". Lidská představivost může vykonstruovat leckdy neuvěřitelné situace a myslím, že jste spíš vyděsila sama sebe. Ani nevíte, s kolika bakteriemi...

Hcv infekce

| Dotaz od: Lucie

Když jsem si pročítala otázky a odpovědi v HIV poradně tak doktor psal tomu tazateli že jestliže je HCV infekce v pokročilém stádiu tak HIV test může být falešně negativní i...

Obávám se,že jde o docela komplikovaný problém,hraje zde roli individuální stav makroorganismu/tzv.imunokompetence/ a aktivita infekčního agens.Myslím,že namísto čtení poraden...

Infekce

| Dotaz od: pavel průša

Chtěl jsem se zeptat, zda za současného nakažení hiv s další pohlavní chorobou např. žloutenkou nebo syfilisem se prodlužuje doba kdy je hiv zachytitelné testem. Zůstává doba 2...

HIV je v krvi průkazný cca po 3 měsících, doba se tedy neprodlužuje. Hezký den.

Kvasinková infekce?

| Dotaz od: Jirka

Již několik měsíců mě trápí zarudlý žalud s občasným svěděním nebo pálením. Někdy i malinké pupínky, a také "drolení kůže" vždy při omývání žaludu. Nejprve jsem zkoušel mast...

Samoléčba k ničemu nevede, zajděte na kožní oddělení,tam nepotřebujete doporučení od praktika, nasadí vám léčbu a zbavíte se zbytečného strachu. Příjemný den

Kvasinkova infekce penisu

| Dotaz od: J4M3S_CZ

Nedávno jsem zjistil, ze mám kvasinkovou infekci na penisu, zjistilo se to docela pozdě, a mě by zajímalo, jestli ta infekce nemohla způsobit zastavení dospívání, je to hodně...

V žádném případě nemusíte mít obavy, Kvasinková infekce na dospívání nemá žádný vliv na dospívání

Chci se zeptat, jak dlouho je možné, aby účinkovaly (tedy vytékaly) globule Macmiror z pochvy, pokud jsem jich brala 8? Děkuji.

Jedna globule se rozpustí během jednoho dne, tj. pokud jste užívala jednu globuli denně po dobu osmi dní, poslední, osmá globule by "vytekla"z pochvy onen osmý den užívání...

Infekce mrsa

| Dotaz od: zdena

Pracuji v nemocnici jako uklízečka , kde musím doházet 2xdeně na pokoj s MRSA již 3měsíce.i přes ochranné pomucky se bojím ,že toto onemocnění přenesu domu na své 2syny .kteří...

Tento typ stafylokoka napadá oslabené jedince, takže vy sama pravděpodobně neonemocníte, ale můžete se stát přenašečem. Doporučuji poradit se na mikrobiologickém odd. vaší...

Kvasinková infekce a tampony

| Dotaz od: Caroline

Měla jsem v poslední době jsem měla problémy s kvasinkovou infekcí a před týdnem jsem dokončila léčbu Gardenelly vaginalis. Doktor mi řekl, že bych neměla používat tampony...

Pokud se chcete zbavit infekce, noste vložky a bavlněné prádlo. Alespoň půl roku, pak můžete zkusit zase tampony. Tampony mohou dráždit poševní sliznici a usnadňovat kolonizaci...

Lečím se na infekci močových cest a ledvin. Byl mi předepsán Nolicin. Dnes 4 den užívání se mi objevili bolesti v pravém podbřišku nebo spíše v té oblasti, někdy vystřelí až do...

Nemyslím, že by Vaše bolesti bylo možné jednoznačně spojit s infekcí močových cest. Je důležité rozlišit, zda se jedná jen o zánět močového měchýře, nebo zánět skutečně postihl...

Přenos kvasinkové infekce

| Dotaz od: Niky

Přítelkyně má poprvé problémy s kvasinkami a tak ji gynekolog doporučil léky, ale jelikož je nám 18 čerstvě a bydlíme ještě u rodičů mám strach z přenosu na ně. Je zde možnost...

Niky. Nepíšete, o jakou kvasinkovou infekci se u Vaší partnerky jedná. Pokud jde o kvasinky v dutině ústní, pak se obávat nemusíte. Pokud jde o kvasinky genitální, pak existuje...

Cytomegalová infekce

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala, zda je možné dostat CMV infekci po píchnutí se o použitou jehlu pacienta s pozitivním CMV v případě, že nejsem imunosupresivní ani...

Petro. Teoreticky je to možné, ale musel by ten pacient mít akutní CMV virémii, čili cirkulující virové částice v krvi, ve výsledcích se to zjistí pozitivním PCR CMV z krve...

Medrol - potlačení infekce

| Dotaz od: Katka

Diagnostikovali mi roztroušenou sklérozu. Po 5 dní užívám Solu-Medrol 62,5 mg/ml. Od zítra budu pokračovat Medrol 16 mg. V příbalovém letáku jsem se dočetla, že je tento lék...

Můžete být v klidu, vyšší riziko nákazou angíny Vám nehrozí, ale v každém případě by bylo dobré snažit se přijít s nemocným manželem méně do kontaktu. V případě zhoršeného...

Potřebovala bych zodpovědět pár dotazů ohledně rakoviny děložního čípku. Zhruba před dvěma měsíci jsem se dozvěděla, že má partner milenku (24 let). Tato žena v minulosti...

Rakovina je široký pojen a podle vašeho popisu se nedá nic vyvodit dále rakovina není sexuálně přenosná v graviditě se vyšetření na HPV neprovádí protože promořenost populace...

Infekce v těhotenství

| Dotaz od: Jana

Neustále se potýkám s problémy jako e coli, streptokok v moči a pochvě. Nedělali mi žádné problémy. Kolikrát v těhotenství se posílá moč na kultivaci? Proč vlastně se v...

Močová infekce v graviditě vyžaduje léčbu a kultivace se provádí tehdy jsou-li obtíže nebo se objeví nález při pravidelném vyšetření moče v poradně a v graviditě se provádí...

Kvasinkové infekce

| Dotaz od: Alena

Trápí mě kvasinkové výtoky, které se parkrát do roka vrátí. Vždy byly léčené. Pro jistotu byl naposled léčen i partner. Je mi 20 let, jsem studentka, mám stálého přítele a 2...

Aleno! Náchylnost ke kvasinkovým zánětům pochvy zvyšují bohužel všechny formy hormonální antikoncepce, záměna Regulonu za jiný druh tedy vaše problémy nevyřeší. Zkuste přece jen...

Infekce

| Dotaz od: Gabra

Zdravím, zajímalo by mne jestli oboustranný zánět oční duhovek může souviset s mými gynekologickými problémy.Přesněji, do doby než mi našli chlamidie trich., bakterie E Coli a...

Jistě to souvislost mít může, bohužel jiná léčba než antibiotická není asi v klasické medicíně k dispozici. Pokud se vám gynekolog nevěnuje a potíže zlehčuje, uvažovala bych o...

Infekce, bakterie

| Dotaz od: Jirka

Prosím vás, můžete mě odkázat na nějakého mikrobiologa či doktora, ne jenom ve vaší poradně, který se více zajímá tímto odvětvím? Mám jeden zajímavý a specifický dotaz...

Zkuste se telefonicky domluvit ve Státním zdravotním ústavu se sídlem v Praze, jedna pobočka je např. na Sokolovské ulici v Karlíně. Kde nabízí služby poradentství v laboratorní...

Infekce

| Dotaz od: SH

Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti. Poslednich 6 mesicu trpim mam problemy s infekcemi. Nejprve mi zjistili ze mam bakterialni vaginal infekci, dostala jsem...

SH, těžko říci - chtělo by to kultivaci a zjistit, na jaká antibiotika budou bakterie citlivá. Neznám zdravotnictví v USA, postup by měl být ale od praktického lékaře ke...

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Marcy

Mám takový problém dostala jsem kvasinkovou infekcí a paní gynekologoška mi předepsala Lomexin vaginální krem s aplikatorem používám ho už třetí den a chci se zeptát mám...

Pokud slabě špiníte,tak používejte. Vhodné by bylo vynechat menstruaci pomocí antikoncepce.

Ráda bych se optala na infekci močových cest v těhoteství. Nemám žádné příznaky této nemoci, ale v moči, kterou nosím na pravidelné kotroly ve vlastní skleničce se našli stopy...

Infekce močových cest v těhotenství ohrožuje jak matku (může dojít k poškození ledvin - u těhotných snadněji vzhledem ke změně poměrů v břiše vlivem dělohy - infekce snadněji...

Měla bych dotaz. Před týdnem jsem mému synovi (2,5 let) koupila v obchodě dětské pitíčko. Před obchodem jsem mu pití dala a až když se napil jsem si všimla, že v láhvi je jen...

Teoreticky je možný přenos žloutenky typu A, mononukleózy a některých dalších bakteriálních a virových (převážně střevních) onemocnění. Samozřejmě závisí na tom, jak dlouhá doba...

Infekce?

| Dotaz od: nanynka

Před dvěma dny se nám dvou letý syn dusil gumovým bonbonem. Manžel syna obrátil vzhůru nohama,ale nepomohlo to,tak strčil synovi prsty do krku. Asi mu poškrábal mandli,neboť...

Neodkládejte návštěvu lékaře! Mohlo dojít k uvíznutí části bonbonu v krku nebo k poranění sliznice.

Infekce pochvy

| Dotaz od: Lucie

Pane doktore, chtela bych se zeptat na vas nazor. Jsem ve 20 tydnu tehotenstvi a minuly tyden ve ctvrtek se mi po navsteve toalety podarilo si utiranim rozedrit konecnik az k...

O kultivaci si říci můžete i když podle vašeho popisu se nejednalo o infekci ale o mechanické rozedření hráze, Příjemný den

Tanga a infekce

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat slyšela jsem nosím běžné kalsické kalhotky a chtěla bych zkusit tanga ale na internetu jsem četla ze muzou zpusobovat infekci taky tam byl nemusite...

Záleží spíše na tom, jaký materiál spodního prádla máte - nejlepší je bavlna, důležitá je samozřejmě hygiena a je jedno, který typ prádla potom nosíte. Pokud Vám nevadí chodit...

Infekce mocovych cest

| Dotaz od: Leona

Uz zoufala se obracim na vas s dotazem.V rijnu se u me objevila infekce mocovych cest,uzivala jsem Nolicin po dobu 10 dnu,priznaky vice mene vymizely,ale na konci prosince to...

Slečno Leono! Tím, že se pokusíte vyloučit chlamydie jako původce obtíží nic nepokazíte. Přenos infekce močových cest od partnera není příliš pravděpodobný, u mužů bakterie v...

Kvasinková infekce?

| Dotaz od: Kateřina

Skoro měsíc se potýkám u syna ( 2r.8 měs.) s kožní vyrážkou. Když jsme byli poprvé u dětského lékaře, tj. 30.10. dostali jsme Liphobazi na promazávání. Po týdnu se ale žádné...

Podle fotografie i lokalizace to vypadá na atopický ekzém, doporučuji navštívit kožního lékaře, který vám předepíše vhodný protizánětlivý krém (např. Advantan či Elidel...

Asi před 3 dny mě začalo bolet v podbřišku při močení, hlavně u konce močení. Bolest nebyla tak silná,tak jsem to moc neřešila, ale večer už to bylo k nevydržení, a v podbřišku...

Pohlavní styk i menstruace jsou vysokým rizikem pro vznik zánětu měchýře. Svědění s tím samozřejmě souvisí. Každopádně je vhodná léčba zánětu měchýře, aby nedošlo k rozvoji...

Zpoždění a infekce moč.cest

| Dotaz od: Markéta

Mám dotaz. Menstruaci mám normálně pravidelnou jak hodinky, antikoncepci Lyndynette beru 6 let.Jenže v útery 4.11 jsem si vzala poslední pilulku a čekala na menstruaci jenže...

Zánět i výtok sice potřebují rozhodně léčbu , ale neměla by to být příčina opoždění menses. Zopakujte gravitest a když je amenorhoe již takhle dlouhá bylo by potřeba vyšetření...

Poradna lékaře

Zeptejte se lékaře na Váš zdravotní problém. Již 500 zodpovězených dotazů tento týden.

Zeptejte se zdarma lékaře
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: