Percepční

Podobné štítky

Nedoslýchavost

Vážený pane doktore, prosím o radu. Zasílám dokumenty o stavu mého sluchu. I když nebyly prokázány patologické změny, ošetřující lékař nezná možnost nápravy, ani důvod postupné...

Poradna na dálku bez vstupních informací není pro vás dostatečně přínosná. Nezdá se mi, že pokud máte pocit rapidního zhoršení sluchu, že by se vyšetřováním nic nenašlo - měla...

 

Lékaři nasadili u mé8leté vnučky infuze Cavintonu,betaserku,tbl.Prednisonu a čeká ji magn.rezonance.Narkoza je nutná?Kontrastní látka také?Co když ji odmítneme.Máme strach. Děkuji

Milado! Vyšetření magnetickou rezonancí trvá až 40 minut, pro kvalitní výsledek vyšetření je nutné, aby byl pacient po celou dobu v klidu a nehýbal se, což může být pro osmileté...



 celý článek

Percepční nedoslýchavost

| Dotaz od: Jaroslava

Mám dotaz,už léta prakticky od školního věku ( nyní je mi 35.let) mám problémy s nedoslýchavostí,tinitus. Dnes jsem byla na kontrole na ORL s pocitem "vody v levém uchu",nebolí...

Vzhledem k tomu, že máte chronický zánět hltanu a hrtanu, je kuřáctví opravdu nevhodné. Vámi zmiňovaná léčba zklidňuje poškozenou sliznici. Popis ušního nálezu nezasíláte, takže...

Podobné štítky

Nedoslýchavost

Bolest ucha

| Dotaz od: Pavel

Trápí mě delší dobu zalehlé ucho levé.Od r.2005 mám šelesty v uchu tinnitus-šumění.V červnu minulého roku mi levém uchu začalo křupat při polykání.Sluch jsem měl vždy výborný...

K ložiskám na MR se nemohu vyjádřit, jedná se o ložiska nespecifická Léčbu máte nastavenu maximální, dobrou. MR představuje vrchol vyšetření, navštívil jste všechny odbornosti...

Nejčtenější článek Ilustrace


 celý článek

Nedoslýchavost, záněty

| Dotaz od: Radek

Prosím o radu. Mamka ( 65 let ) má 10 měsíců opakující se záněty v uších, 10 měsíců střídavě zalehlé uši, porucha sluchu?Spotřebovala již veliké množství různých mastí a kapek...

Velice se omlouvám, ale pouze na základě informací obsažených v dotazu není možné se ke stavu Vaší maminky nějak přesněji vyjádřit. Příčin poruchy sluchu může být mnoho a...

Nedoslýchavost

| Dotaz od: Václav Svátek

Ve 20letech jsem měl u lékaře dignozu-oboustranná percepční vada s největšími ztrátami v řečové oblasti -60/70herczů.Dnes je mi 45let od té doby jsem nikde nebyl a sluch je...

Především byste měl navštívit ORL lékaře - posoudí aktuální stav sluchu (pozn.mohla se přidat i převodní porucha) a podle toho Vám navrhne nejvhodnější léčbu nebo pokud by se...

Jmenuji se Aneta, již od 5 let trpím percepční poruchou sluchu, kterou řeším oboustrannými sluchadly. Dne 17.12 jsem měla pocit zalehlého ucha a navštívila ORL specialistu, ten...

Zeptejte se podrobněji,jak se projevuje 5ti procentní zhoršení na audiogramu - zda jde o zhoršení ve smyslu percepční nebo převodní/konduktivní/ nedoslýchavosti. Pokud jde o...

Pískání v uších

| Dotaz od: Iveta

Chtěla jsem se zeptat,zda je normální,ze když si zacpu uši,tak mi v obou píská. V každém jinou toninou. Když je večer ticho,tak to slyším i bez ucpání ucha. Nekdy to slyším i...

Pískání v uších, takzvaný tinnitus, může mít více příčin. Tyto jsou jednak objektivní, vznikající na organickém podkladě, vyvolány skutečným zdrojem zvuku v blízkosti sluchového...

Točení hlavy po spinningu

| Dotaz od: Dagmar

Ráda bych se zeptala s čím může souviset točení hlavy po spinningu. Konkrétněji: 2x jsem byla hodině spinningu. první cvičení bylo téměř bez problému, hodina byla pomalejší...

Přesnou odpověď Vám dá pouze lékař, který Vás vyšetří. Obecně můe být takový problém způsoben nedostatkem tekutin (doplňujete dostatečně tekutiny během cvičení?), poruchou v...

Ucho je jedním z nejcitlivějších lidských orgánů

Co vše má obsahovat vyšetření sluchu?

 celý článek

Nedoslýchavost

| Dotaz od: Rudolf

Prosím, poraďíte mi? Mám 56-letého manžela, který začal špatně slyšet (asi před rokem) na levé ucho, protože mu tam pískalo. Bylo mu sděleno na ORL, že má tinnitus a ten se nedá...

V případě Vašeho manžela se pravděpodobně jedná o percepční nedoslýchavost s tinitem, která je zapříčiněna odumíráním smyslových buněk ve vnitřním uchu,jelikož s věkem se nám...

Přeložení zpravy

| Dotaz od: Jaroslava

DG. ušní šelesti tinntinus Audio i.dx. perc. vada se ztrátou 6.9 % I sin ztrata 20.7% celk ztráta 10,4% re hypacusis perc isin tinnitud je to nějak hrozné nebo je to uměrné...

Vaše nedoslýchavost je malá , vpravo máte normální sluch , vlevo lehkou percepční vadu sluchu s tinnitem , léčba je správná - betahistin je jedinou volbou léku na...

Audiometrie je přístrojové vyšetření sluchu. Umožňuje lékaři posoudit Vaši schopnost slyšet zvuky různých výšek. Audiometrie se používá k hodnocení poruch Vašeho sluchu...

 celý článek

Ucho je jedním z důležitých smyslových orgánů, co bychom tedy měli vědět o jeho funkci?

 celý článek

}edoslýchavost

| Dotaz od: jiřina

Moje dcera má těžkou percepční nedoslýchavost. Dobře kompenzovanou sluchadly. Bohužel poslední dobou mam pocit, že slyší hůře. Je možné, že se jí vada ještě zhoršuje? Náš...

Záleží na příčině, ale další zhoršování nedoslýchavosti je možné. To však prokáže až foniatrické vyšetření.

Tinnitus

| Dotaz od: Pavel

Obracím se na vás s problémem týkající se ušních problémů.Mám delší dobu Tinnitus.Užívám pravidelně Betaserc ,Rivotril a ted Geratam.Beru i léky na Alergii Nasofan-sprej do nosu...

U vás se zřejmě jedná o poruchu středního ucha( zalehlost,tlak) a ucha vnitřního - nedoslýchavost s tinitem, nezmiňujete se o výsledku MR. Podrobnější vyšetření Vám udělá ORL...

Foniatrie je lékařský obor zabývající se poruchami a vadami hlasu, řeči a sluchu všech druhů a stupňů. Hlas je periodický zvuk vznikající kmitáním hlasivek. Hlas jako každý...

 celý článek

Nedoslýchavost a operace

| Dotaz od: Ludmila

Od detstva som hlucha na jedno ucho mam poskodeny nerv. Ake mam moznosti, existuje nejaka operacia, alebo mi ostava sa starat viac o pocujuce ucho. Dakujem

Vážená paní, Píšete, že jste od dětství hluchá na jedno ucho. Toto poškození sluchu se nedá žádnou operací upravit, protože jde o poškození vnitřního ucha. Musíte skutečně žít...

Porucha sluchu levého ucha

| Dotaz od: Marketa

Dobrý verer pane doktore,před 4.měsíci mi zjistili poruchu sluchu levého ucha,audio 40 45 30 30 30 30.Byla jsem na magnetické rezonanci,nádor na mozku naštěstí nemám,ale je tam...

Jedná se o percepční nedoslýchavost -poruchu vláskových buněk ve vnitřním uchu , musí se vyloučit onemocnění slcuhového nervu , které bylo vyloučeno magnetickou rezonancí, což...

Nedoslýchavost

| Dotaz od: Martina

Je mi 29 let, v únoru letošního roku jsem byla podrobena audio vyšetření sluchu s tímto výsledkem: Otomikro - norma, Audio: percepční nedoslýchavost basokochlárního typu...

Váš ORL lékař má bohužel pravdu!Pokud špatně slyšíte ve vašem věku a na audiogramu je takový nález jak popisujete ,zcela určitě se bude jednat o dědičnou heterodegenerativní...

Sluch - magnetická rezonance

| Dotaz od: Lenka

Od roku 2003 jsem měla postupnou ztrátu sluchu, nyní již rok vlevo úplná hluchota, vpravo min. zbytky sluchu (pouze slyším přes sluchadlo nerozeznatelné smíšené zvuky,řeči...

Lenko, NMR je o několik řádů přesnější vyšetření, které vás opravdu může přiblížit ke skutečným příčinám vašeho ohluchnutí. Na vašem stávajícím vyšetření je nejspíše příčina...

Narodila se nám holčička a měřili ji na foniatrii sluch a již 3x ji test sluch nenameřili. Nela normálně reaguje na vnější podněty, jako tlesknuti apod. v září nás posílají na...

Vážený pane Emile, vyšetření SSEP se provádí ve spánku navozeném chloralhydrátem nebo ve výjimečných případech i v celkové anestezii. Tato metoda umožňuje u velmi těžkých...

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x