Chtěla bych se vás zeptat na váš...

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat na Váš postoj k vakcíně Silgard. Je mi 26 let a před cca 4 lety jsem se léčila s kondylomaty, byly především v okolí poševního vchodu, hráze, v pochvě. Některá zmizela sama, některá pan doktor potřel spec. vodičkou, jiná pak fyzicky odstranil. Už se neobjevila a i výsledky pravidelných stěrů z děložního čípku byly dobré. V únoru tohoto roku jsem se na gynekologii léčila s genitálním oparem, výsev byl jak na velkých stydkých pyscích, tak v okolí poševního vchodu, i v pochvě. Léčena jsem byla Herpesinem 400, Herpesinem-mast, a 10x B12 injekčně. Po léčbě se v oblasti poševního vchodu objevilo jedno kondylomato, které samo vymizelo. V srpnu tohoto roku mě potkal v těch samých místech opar v trošku menší síle. Byla jsem léčena stejně jako v prvním případě. Na následné kontrole mi lékařka doporučila nechat se očkovat vakcínou Silgard a dala mi další balení Herpesinu 400. Aktuální výsledky ze stěru děložního čípku zatím nemám. Může být zmíněná vakcína v mém případě opravdu prospěšná, či mi alespoň nemůže uškodit? S manželem se snažíme o miminko, tzn. v případě vakcíny je tady období min. 6 měsíců, kdy by nemělo dojít k otěhotnění. Můžu po poslední aplikace vakcíny otěhotnět, nebo je potřebná ještě nějaká doba? Může mít zmíněná vakcína negativní vliv na následné těhotenství? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

POkud se dodrží dop odstup pro otěhotnění uškodit nemůže, pokus jste měla již kondylomata, vakcína vás může ochránit proti ostatním kmenům pokud jste se jž setkala s některým typem HPV-proti tomu vás již nechrání, nejsem ale odborník přes tuto problematiku

 
 
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: