Děkuji vám moc za odpověď. no...

Dobrý den, děkuji Vám moc za odpověď. No ano je to tak, právě již několikrát jsem se jí ptala, jestli to tu ovulaci nemůže blokovat a vždy mi odpověděla, že naopak, že proběhně ovulace takto lépe a tělo bude na těhotenství lépe připraveno. Jelikož už to tedy takto praktikuji přes rok, napadlo mě, jestli nemůže být tedy problém v užívání toho Utrogestanu, proto jsem se zeptala Vás. No a právě teď nevím, ráda bych ho vysadila, ale asi takhle najednou to nelze a paní doktorka mi ho nevysadí, bude mi totiž stále tvrdit totéž, už jsem se zkoušela ptát. Nebo jestli ho mám od teď užívat až po té ovulaci, tedy pokud nevadí, že si to užívání sama posunu o pár dní? Nerozhodí se mi tím něco? Jinak manžel už na spermiogramu byl a vyšel mu dobře. No a mě teď paní doktorka nasadila Clostilbegyt, tak uvidím. Hezký den

Odpověď odborníka:

Clostilbegyt je O.K., většinou i uspíší ovulaci. Utrogestan učinkuje jen přibližně 24 hodin po podání, můžete ho klidně přestat brát nebo neužívat kterýkoliv cyklus, ale nejméně po 5 dnech užívání (aby se stačila přeměnit sliznice v děloze a řádně odmenstruovat). Asi nejrozumější bude ho začít brát až1-2 dny po ovulaci, , a pak brát 7 dnů nebo do menstruace. Jen na okraj: kdo je ta lékařka a kde působí? Jsem tak trochu altruista a možná bych jí napsal, že gestageny před ovulací jsou antikoncepcí...mohlo byto pomoci řadě žen toužících po miminku. On totiž Utrog. či jiný podobný lék nepokazí ovulaci ( ale ani nezlepší), ale rozfázuje sliznici v děloze tak, že není schopna přijmout embryo. Jen pro doplnění: nejhorší v tomto ohledu je Depo Provera či podobné léky, které sliznici zablokují jednou inj. dávkou na 3 měsíce - to podle záruky výrobce , ale u mnohých žen reálně na 1-2 roky...

 
 
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: