Prosím vás o názor...

Dobrý deň, prosím Vás o názor. Kvoli zamlklému potratu 10+2 som prekonala revizi a o 14 dní opakovanú re-revizi.Podľa nálezu som sa nemala ničoho obávať. Prvá menštreuácia/ v prosinci/ prišla mesiac po zákroku a trvala 7 dní.Druhá prišla takisto v termíne, bola však slabá a trvala 3 dni. Na endoskopickom oddelení ma bez prehliadky rovno objednali na hysteroskopický zákrok, bez toho, aby mi podrobnejšie vysvetlili prípadné riziká. Bolo mi oznámené, že by sa mohlo jednať o Ashermanův syndróm. Na internete som našla dosť informácii, ktoré ma od tohto zákroku skor odradili. Na dnešnej kontrole, 4 dni po menštruácii bola výška sliznice vysoká 3 mmv čase ovulácie 7 mm. Myslíte si, že by som hysteroskopiu mala podstúpiť? Nie je to predčasné zasahovanie a stersovanie dělohy?? Moja pani doktorka neboal najprv presvedčená o zákroku, ale po poslednej menš.svoje stanovisko spochybnila.Na zákrok by som mala ísť o 10 dní. ďakujem za Váš názor a Váš čas S pozdrvaom silvia

Odpověď odborníka:

O Ashermanově sy pravděpodobně víte vše, po zákroku v dutině děložní k němu může dojít ale počkal bych z hodnocením alspon tři menstr cykly po výkonu, poté zhodnotil dutinu děložní, pokud je podle ulrazvukového obrazu podezření na tento syndrom, je nutné hysteroskopii podstoupit a srůsty rozrušit ,ale pokud je utrazvukový obraz normální asi to nutné není, ale nález jsem neviděl a nemohu toto posoudit, přdpokládám, že ultrazvuk prováděl zkušený lékař a podle toho usuzoval

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: