Je mi 35 let z předešlého stavu...

Dobrý den,je mi 35 let z předešlého stavu mám dva zdravé chlapce.Nyní jsem podstoupila přerušení těh. z důvodu výskytu mosaiky karyotyp plodu (CC) 45X (2)/46XX (13) -FISH-30%mosaicismus X0/XX. Bylo to ve 24.tt.Chci se zeptat zda se mám bát,že mé další dítě bude mít TS nebo jinou chrom. odchylku?Mohla jsem já nebo můj muž nějak přispět v této mozaice?V rodině nemáme žádné VVV ani dědičné.Dá se přijit na TS už v začátku těhotenství aniž by byla riskantní pro další vývoj plodu?Za jak dlouho po 6.nedělí ,při příznivém vyšetření gynekologem se mohu pokoušet o další těh.Děkuji Pavla

Odpověď odborníka:

otázka spíše pro genetika-určitě by mělo proběhnout genetické vyšetření -stanovení karyotypu u vás obou-můžete být nositeli této chrom. aberace.Po 6 ti nědělí by měla být určitě 6 ti měsíční pausa, v další graviditě určitě probehně opět amniocentéza-ale vše bych nejprve zkonzultoval s genetikem který vám přesně řekne veškerá rizika

 
 
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: