Je mi 37 let, fsh a amh mám v...

Dobrý den, je mi 37 let, FSH a AMH mám v normě. Po 2. IVF (při 1. pokusu nezabraly léky) jsme získali 3 dobrá embrya. To podle embriologa nejlepší mi bylo zavedeno, ale přestalo se během prvních měsíců vyvíjet. Mám ještě 2 nepatrně méně kvalitní embrya zamrazena. Po tomto neúspěchu mám ale velký strach, že nemohou být dost kvalitní, když to, které se jevilo nejlepší, nemělo potenciál vývoje. Myslíte, že si, že má KET šanci na úspěch? Jaký další postup byste mi radil? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neřešte to - reálně vzhled embrya nikdy nezaručuje jeho vývoj, asi 50% "hezkých" amebryí se ani neuchytí, a z těch, co ano, se ještě 20-30 % potrácí. Je to logické - vzhled embrya 3. nebo 5. den jeho života mnoho nemůže vypovídat o jeho vnitřním zabudovaném programu na vývoj pro např. 50 či 70. den života. (naopak vyslověně špatná emb. stáří 3. dny téměř jistě se v děloze ani neuchytí) Prostě jděte na KET, a když to nevyjde, tak na další KET a pak na další IVF. S pozdravem MUDr. Karel Řežábek, CSc. - Apolinář CAR Praha

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: