Jsem 4 a ½ roku po vysazení ha...

Dobrý den, jsem 4 a ½ roku po vysazení HA (důvod mlezivo z prsou –prolaktin a příprava na těhotenství). Po vysazení HA se mi nedostavila menstruace, toto bylo napraveno volutinem. Od té doby cykly dlouhé cca 45-50dní. Nasazen duphaston – silné krvácení a dlouhé špinění cca 16 dnů – nasazen norethisteron. Po půl roce duphaston vysazen – bylo to snad ještě horší. Již 3 roky se snažíme o těhotenství …před dvěma roky proveden hormonální profil progesteron 17 den 2,9 nmol/l. uzavřeno jako anovulace – léky jsem odmítla. Po roce 32 DC naměřen progesteron 85,1 nmol/l. Myslím že ovulaci mám, ale později. Mám cykly 45-50dní dlouhé. O miminko se stále snažím přirozeně. Nyní mi po lékař –změna gynekologa bez hormonálního profilu…(poslední před dvěma roky ) napsal Proveru 5mg ..18DC do 24DC. Moje otázka zní…jestliže u mě dochází k ovulaci později, nezablokuje Provera ovulaci? Nebude snažení zbytečné? Jde nějak jinak ověřit ovulaci- měřením folikulů a ultrazvukem? Jsem pro nejpřirozenější cestu. Myslíte že v Caru by ověřovali zda ovuluji? Lze podpořit jen ovulaci i pokud mám takto dlouhé cykly? Děkuji a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše úvaha o negativním vlivu Provery před ovulací podané na otěhotnění je zcela správná. Ona sice nezablokuje ovulaci, ale změni sliznici v děloze, takže až do ní embryo přijde, už ho nebude moci přijmout. Překvapuje mne, že jste nedostala od lékaře clomifen ( Clostilbegyt) - nebo jste ho odmítla? Ten totiž přímo míří na pdoporu ovulace, Provera a Duphaston atd. jen navodí menstruaci - a tu vy de fakto nechcete, vy byste raději othěotněla... Na zjištění ovulace si můžete koupit v lékárně ovulační testy, jsou docela spolehlivé, i když ne zcela levné. S pozdravem dr.Řežábek

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x