Mela bych dotaz-skoro pred 2lety...

Dobry den.Mela bych dotaz-skoro pred 2lety jsem potratila(byla jsem tehotna skoro 3mesice)a od te doby se mi nedari znovu otehotnet.Od potratu jsem mela nepravidelnou menstruaci,tak mi vloni v srpnu lekar predepsal na 3mesice antikoncepci-minisiston.Take mi odebral krev na imunologicke vysetreni-bylo v poradku,ale pro jistotu me kompletne preockoval.A kdyz jsme se s manzelem ptali,kdy se da konecne zacit s nejakymi testy,tak me odbyl s tim,ze jelikoz jsem pouzivala 3mesice antikoncepci,tak az za 1-2roky.Ale,ze pred predepsanim antikoncepce jsme to zkouseli uz 13mesicu se asi nepocita.Jsme moc zoufali,protoze muj lekar se s nami nehodla na tohle tema vubec bavit.Tak si manzel nechal udelat na vlastni pozadani a naklady spermiogram.Vysledky jsou takove:PH-8;pocet spermii na 1ml-30mil.,celkovy pocet-30mil.zivotaschopnych >90%,po 1hod 70%,po 2hod 60%:LH 7,9 IUl 1,7-8,6:FSH 6,3 IUl 1,5-12,4.Lekar mu predepsal vit.E a na prokrveni Pentox -CT 600mg a za 3 mesice ma prijit znovu.Chtela bych se zeptat jestli tyto hodnoty jsou moc spatne a jestli mohu lekare pozadat uz o nejaka vysetreni(a jaka) a nebo opravdu musime cekat jeste 1-2roky.Je nam uz totiz 30let.Predem dekuji za vasi odpoved.Martina

Odpověď odborníka:

bylo by vhodné vyšetřit Váš hormonální profil a provedení USG vyšetření ke stanovení ovulace či anovulace, po zhodnocení těchto základních vyšetření lze naplánovat ev další vyšetření -laparoskopie,ev. jinou vyšetřovací metodu ke stanovení průchodnosti vejcovodů,dále vyš-hysteroskopie, k základním vyšetřením patří vyšetření spermiogramu- tato vyšetření by měla odhalit příčinu vaší neplodnosti horm.profil - je odběr krve který se provádí mezi 2-5 dnem menstr. cyklu, ultrazvukevé vyš. se provádí v polovině cyklu, parametry spermiogramu manžela určitě budou dostačovat k provedení tzv inseminace- tz zavedení upraveného spermatu do dutiny děložní v den předpokládané ovulace určitě nelze čekat 1-2 roky , problémy bych začal řešit ihned, 3 měsíční užívání HAK to v současné době ve vašem případě nijak neovlivní

 
 
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Biochemické vyšetření
Články: Biochemické vyšetření
Biochemické vyšetření je...
Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Články: Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Klíšťata nemá v lásce asi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: