Moc vás prosim o radu.léčím se...

Moc Vás prosim o radu.Léčím se na hyperprolaktinémii a užívám Dostinex. Nyní mám hladinu prolaktinu stabilizovanou.Velikost adenomu mám nyní 8x6x10 (původně r.2004 12x11x13).Rádi bychom druhé dítě.Někdo říká ano, jiní by se do toho raději nepouštěli.Ráda bych věděla Váš názor.Moc děkuji. S pozdravem Anna.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Prolaktinomy se mohou v těhotenství začít zvětšovat. Větší riziko je u makroadenomů (větších než 10mm v průměru) (riziko je asi 20%). Nižší riziko (5%) je u mikroadenomů (menších než 10mm v průměru). Na vaší otázku lze těžko jednoznačně odpovědět. Ano, riziko růstu tu je, ale pokud budete pravidelně sledovaná odborníkem na edokrinologii, pak byste měla těhotenství zvládnout. Je možné, že vám endokrinolog doporučí užívat Dostinex i nadále. Dejte na doporučení svého ošetřujícího lékaře-endokrinologa, neboť on přesně zná dynamiku vašeho onemocnění a jeho reakci na dosavadní léčbu.

 
 
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: