Od 15 let trpím velmi...

Dobrý den, od 15 let trpím velmi nepravidelnými měsíčky (v podstatě primární amenorea), užívala jsem Proveru. Vzhledem k tomu, že se na zavedné léčbě po snižování dávky cykly opět postupně vytrácely, byla jsem tehdy vyšetřena u dětského endokrinologa s nálezem hyperandrogenémie, výsledky ostatních vyšetření byly v normě. Bylo doporučeno další sledování vzhledem k možnosti vývoje směrem k PCOS. HAK jsem nikdy neužívala. Nyní je mi 28 let, jsem velmi štíhlá, trpím hirsutismem, menzes co 43-56 dní, normální intenzity. U ošetřující gynekoložky byly v plánu odběry hormonálního profilu- neodebrány, protože jsem v tom cyklu otěhotněla (po cca 7 měs. snažení), bohužel v 6 gest.týdnu spont.potrat. Četla jsem, že při pcos Metfromin výrazně snižuje riziko spont.potratů- je toto standardní léčba v ČR? Má ošetřující gynekoložka vzhledem k tomu, že jsem spont.otěhotněla nyní nechce nic řešit. Mám obavy z opětovného abortu, myslíte, že by bylo vhodné se obrátit např.na endokrinologa k dořešení mých hormonálních potíží, protože těhotenství plánujeme či opět to jen tak nechat "na přírodě"? Za odpověď děkuji.

Odpověď odborníka:

Metformin patří k "běžným"léčebným metodám při PCO sy-hyperandrogenního syndromu, určitě by se měl vyšetřit váš aktualní hormonální profil a provedení ultrazvukového vyšetření ev nasazení Metforminu

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: