Ráda bych se vás zeptala na váš...

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na Váš názor, zda lze otěhotnět přirozenou cestou s pozitivními protilátkami vázaných na spermie /zjištěny MAR testem ze spermiogramu v CARu/ s 50% pozitivními. Teď ale nevím zda se jednalo o protilátky IgA nebo IgG. Nebo jedině metodou IVF+ICSI? V CARu nám doporučili IUI zkoušeli jsme ale již 5x IUI, ale bez úspěchu. Manžel má 28 let, pohyblivost, počet i morfologie spermií dopadly v pořádku. Já mám 31 let, přeléčený půl roku prolaktin /nyní v normě/, laparoskopicky v pořádku + vyšetření endokrinologické dopadlo i horm.profil také v pořádku. Připravovala jsem se na stimulaci na IVF, ale nereagovala jsem na krátký ani dlouhý protokol,měla jsem pouze tři folíky, proto byla 2x IVF stopnuta. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

pravděpodobněji by fungovala ICSI, to že nereagujete na krátký ani dlouhý protokol a stimulace byla přerušena není zcela příznivé, lze ještě změnit preparát ev. dávkování, začít opak vyšetřením horm. profilu, při norm. horm. profilu většinou k reakci dojde a oocyty se podaří získat. při i opak. slabých reakcích je možné provézt punkci i jednoho nebo pouze několika foliklů, samozřejmě s větším rizikem neuspěchu než pokud je oocytů více

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: