Ráda bych se zeptala, co přesně...

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co přesně zanmená: Antifosfolipidové protilátky proti ph-inositolu v IgG. Jsem nyní ve 22.TT a byla jsem poslána na kontrolu na hematologii, zda pokračovat v užívání fraxiparinu a docela mě zarazila odpověd paní doktorky, že rozhodnutí je na mne. Že to považuje za zbytečné a když jsem jí řekla, že ho tedy vysadím, odpověděla, že ale nechce nést event. následky, když těhotenství nedopadne. (Ne takhle přímo,ale ...) Když jsem řekla, že tedy budu pokračovat, na to zase odpověděla, že fraxiparin je lék a děti "na něm rozené" ještě nedorostli do 18let a neví se, co to s dítětem udělá. Jsem z toho opravdu zoufalá. Vždyť jsem úplný laik, tak jak se můžu rozhodnout? Původně jsem si myslela, že tyto protilátky způsobují trombózu v embriu,ale tato paní doktorka mi řekla, že zabraňují průnik spermie do vajíčka. Je mi to ale s podivem, otěhotněla jsem již 3x a to nejdéle po 1/2 roce snažení. Omlouvám se, za tak dlohý dotaz, ale opravdu se na mimimko už moc těšíme a nerada bych něco pokazila. Děkuji, Veronika

Odpověď odborníka:

myslím si, že ten kdo tuto diagnozu objeví by měl i navrhnout léčbu ,řada žen má doporučené podávání Fraxiparinu v graviditě po celou dobu gravidity z různých příčin a pokud vím tak zatím nejsou zjištěny žádné dlouhodobé nežádoucí učinky na plod, je třeba samozřejmě zvážit přínos a rizika podávání léků v graviditě, ale to je pravdu na vašem ošetřujícím lékaři.pokud jeste ho užívala do 22 týdne, tak jsou 2 možnosti-léčbu přerušit a pokračovat v posl trimestru gravidity nebo pokračovat

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x