.

Dobrý den, Chci se zeptat mám problém s bederní páteří od které mi brní,bolí,křečuje levá noha cca 1 rok podstoupil jsem rehabilitace a stav se v prvních týdnech zhoršil ale cca 1 měsíc zlapšil ,ale pořád to není ono občesné brnění a bolesti do levé nohy mám výsledky zRTG Thp, Lp,pánve a kyčle,Mírná esovitá skoliosa Thp,napřímená kyfosa hrudní a výrazně lordoza bederní.Příměrný nález na obou SI skloubení a příměř. nález v oblasti pánve a obou kl. kyčelních CT L4-S1 Mediální až lehce paramediální,doleva směřující,výhřez disku L5/S1 až 6 mm ( dle popisu nazn, retrolisteza L5,páteřní kanál již primárně stetonický, s šíří 11mm v kostním okně chtěl bych se zeptat zda pomůžou infuze nebo je nutná operace předem děkuji na odpověď

Odpověď odborníka:

Nález změn na bederní pateři je přítomen a potíže zřejmě způsobuje. Neurolog by měl stanovit nakolik nález na pateři na CT odpovídá vašim potížím a jeho klinickému nálezu. Stenosa kanálu pateřního je výrazná. Jen podle toho, co jsem měl možnost číst by mělo být na místě konservativní léčení v nemocnici s infizemi, lokálním ošetřením v oblasti plotény L 5/S1 a rehabilitace. Teprve v druhé době a dle nálezu by se patrně uvažovalo o operaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: