1 dítě a 2 potraty

Dobrý den,letos mi bude 31 let. Po vysazení antikoncepce cca před 3 lety jsem po absenci měsíčků podstoupila laparosk. drilling vaječníků. Otěhotněla jsem za 3 měsíce a těhotenství naprosto bezproblémové.Porod SC. Po porodu již menstruuji a další laparosk.nemusím podstupovat. Chlapečkovi je již 1,5 roku. Loni v zaří samovolný potrat 6+4. Včera revize dělohy. Byl to zamlklý potrat 8+3. Přeslat se vyvíjet před dvěma týdny. Gynekolog říkal, že vyšetření se provádí až po 3 potratech. Mám strach z dalšího těhotenství, ikdyž bychom si ho přáli. Myslíte, že to mohla být jen náhoda, když zdravé dítě jsem již donosila? Doporučil byste mi před 3 otěhotněním alespoň nějaké vyšetření od praktického dr? Mám na mysli toxoplazmózu a štítnou žlázu. Co vím, jsem zdravá, jen mě trápí silná alergie na pyly.Po revizi mi bylo sděleno, že stačí vyčkat jednu menstruaci a můžeme se opět snažit. Je to dostačující? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Po revizi dutiny děložní doporučuji pacientkám neotěhotnět po 3 cykly, vyšetření na toxoplazmózu bych sice nepovažovat za nezbytně nutné, ale nic tím nezkazíte. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dehydratace při průjmu vážně ohrožuje těhotné ženy
Články: Dehydratace při průjmu vážně ohrožuje těhotné ženy
Těhotenství s sebou přináší...
Ulcerózní kolitida: nemoc několika tváří. Znáte je opravdu všechny?
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x