1 dítě a poté 2 potraty

Dobrý den,po vysazení antikoncepce cca před 3 lety jsem po absenci měsíčků podstoupila laparosk. drilling vaječníků. Otěhotněla jsem za 3 měsíce a těhotenství naprosto bezproblémové.Porod SC. Po porodu již menstruuji a další laparosk.nemusím podstupovat. Chlapečkovi je již 1,5 roku. Loni v zaří samovolný potrat 6+4. Včera revize dělohy. Byl to zamlklý potrat 8+3. Přeslat se vyvíjet před dvěma týdny. Gynekolog říkal, že vyšetření se provádí až po 3 potratech. Mám strach z dalšího těhotenství, ikdyž bychom si ho přáli. Myslíte, že to mohla být jen náhoda, když zdravé dítě jsem již donosila? Doporučila byste mi před 3 otěhotněním alespoň nějaké vyšetření od praktického dr? Mám na mysli toxoplazmózu a štítnou žlázu. Po revizi mi bylo sděleno, že stačí vyčkat jednu menstruaci a můžeme se opět snažit. Je to dostačující? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chápu Vaše obavy, mohlo jít ale opravdu jen o nešťastnou shodu okolností. Já bych Vám doporučila pauzu 2 cykly, aby si organismus trochu odpočinul, určitě také doporučuji pravidelné užívání kyseliny listové a pokud se domluvíte s praktickým lékařem, pro jistotu bych nabrala krev na metabolismus štítné žlázy a tzv TORCH - panel virových protilátek. Je ale na něm, jestli zhodnotíí, že je to nutné.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: