1. ivf bez et - špatný vývoj embryí s fragmenty

Dobrý den, je mi 29 let, jsem po prvním cyklu IVF bez ET z důvodu špatného vývoje embryí. Odebráno 10 vajíček, oplodněno 7, oplodnivost bez problému, druhý den se začli dělit, už při dělení měly buňky jinou velikost, navíc se začali objevovat fragmenty, třetí den opět pomalé dělení a fragmenty přibývaly. Mám za sebou jedno biochemické těhotenství před dvěmi lety, partner ještě podobné s bývalou přítelkyní. Pro IVF jsem byla zvolena pro téměř neprůchodné vejcovody. Mohu se zeptat, jaký postup by nám měl být nyní doporučen na druhý pokus, v centru chtějí postupovat stejně - dlouhý protokol, zoladex, gonal 175iui 10 dní. MS mám pravidelnou, veškeré výsledky v normě, partner spermio ok, nebereme žádné léky, s ničím se neléčíme, žádné závažné operace. Nemělo by se již přistoupit ke genetickým testům či imunologii? Také bych se ráda zeptala, jak je to s možností na lázně, jsem ze všeho vyčerpaná a cítím, že bych si potřebovala odpočinout. Předem moc děkuji za odpověď, Z.

Odpověď odborníka:

Nejrozumnější se řídit se postupem který vám doporučilo centrum kde jste v péči mají největší zkušenosti a zvolí nejvhodnější cestu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: