10 dní zalehlé ucho+pískání

Dobrý den, již 10 dní mám zalehlé levé ucho a hrozně mě v něm píská, před 10 dny mi byla nasazena ATB penicilin pro bolest v krku a uzlin. ATB dnes dobírám a ucho mám zalehlé stále, rýmu nemám, nic nevysmrkám, ael mám pocit zazděného nosu a i na hlase je slyšet nachlazení, může se jednat o zalehnutí z rýmy?? Je to velice nepříjemné, nonstop 10 dní mi v uchu píská. Po týdnu zalehnutí sem byla na ORL, údajně vpáčený bubínek a lehkce sekret ve středouší, profuky nepomohly, nasazena Dasselta 0-0-1, za 3 dny opět na ORL, údajně oba bubínky již v pořádku, klidné, nasazen betahistin Actavic 24 mg 2-2-2 a za týden mám přijít na audio. Hrozně se bojím, že zůstanu hluchá na 1 ucho, jsme z toho zoufalá..Dá se říci, i přes bubínky, které jsou již v pořádku,že je to vše od rýmy, ikdyž rýmu jako takovou nemám a že t odlehne?? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Aleno. Popsaný stav je nejspíše dán poruchou provzdušnění středního ucha při infekci horních dýchacích cest - což je stav který se upraví, může to ale nějakou dobu trvat. Postupujte podle doporučení z ORL. Přeji brzké zlepšení!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: