11 týden těhotenství

Dobrý deň, som v 11 tt. Trošku ma znepokojilo posledné vyšetrenie. Pani doktorka mi pri vyšetrení brala ster z krčka maternice a vyšetrovala ma rukou. Oznámila mi,že plod sa jej zdá malý na 11 týž. Ked začala robiť ultrazvuk, povedala že je všetko v poriadku, ale ja sa nemožem zbaviť pocitu,že to tak nie je. Dala mi správu pre moju obvodnú lekárku, v ktorej sú nasledujúce údaje : Vit.projevy +, AS+, Dle PM:11+4 t.g. TP:27,6,08. Dle UZ:11+1m,odp.:t.g.30,6,08.CRL:17,6mm,odp.:8+4 t.g.Okolí plod.vejce:bpn. Okolí D:bpn. Znepokojilo ma to,čo je napísané v závere : Z:menší velikost gravidity, UZ vyš.nemuže odhalit všechna postižení plodu. V 6tt som prekonala zápal moč.mechura /sedimentácia moču ukázala E colli/. Brala som AMOCLEN. Následne som začala krvácat, mala som drobný hematom pri plod.vajci, ktorý neskor zmizol.Musím sa priznať, že od začiatku tehotenstva som v miernom strese a bojím sa, aby počiatočné problémy neovplyvnili vývoj dieťaťa. Aký je váš názor na tieto výsledky. Je normálne, aby gynekologička upozorňovala všeobec.lekárku, že nemože odhaliť všetky postihnutia plodu? Ďakujem za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výsledky ultrazvuku, které uvádíte, odpovídají nižšímu týdnu těhotenství, to ale není pro Vás důvod ke znepokojení. Často se stává, že odhad těhotentsví není zcela přesný, někdy se termín porodu dodatečně upravuje. Všechny vývojové a vrozené vady plodu vskutku odhalit nelze, pokud by ale lékařka měla nějaké závažné podezření, informovala by Vás. V lidu se lékařky na vše zeptejte, ale hlavně se zbytečně neznepokojujte, stres v těhotenství není pro miminko dobrý.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Včasná diagnóza osteopenie může ochránit před vznikem osteoporózy
Obrna
Články: Obrna
Určitě si představíte...
Před řídnutím kostí chraňte celou rodinu, nejen sebe
Články: Před řídnutím kostí chraňte celou rodinu, nejen sebe
Osteoporóza neboli řídnutí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
Články: Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
V zimě se potýkáme s...
Herpes genitálií
Články: Herpes genitálií
Herpes (opar) genitálií...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: