11x zánět středního ucha

Dobrý den, mé dceři 5 let byly po 9. zánětu středního ucha - vždy pravého odstraněny v 04/2012 nosní mandle. Od té doby opět 2x prodělala zánět středouší. Pan doktor vždy vše vyléčil pouze antibiotiky, nikdy neprovedl žádné další vyšetření. Na naši žádost konečně pan doktor provedl měření sluchu a poté nás poslal na vyšetření do Opavy. Zde bylo dceři opět provedeno měření a ve zprávě je uvedeno mimo jiné - bubínek výrazně vpáčený, dle SAde II.stupně, dle audiogramu ztráta P 38,3% L-7%.Chápu správně, že dcera na pravé ucho neslyší na 38,3%? Pokud ano,nepodcenil "náš" MUDr. zdravotní stav dcery a měl nás poslat na vyšetření již dříve? Pokud bychom se sami neozvali, nic by se neřešilo. Děkuji za Vaši odpověď Jarek.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, sluch je omezen skoro o 40% na pravém uchu, vlevo o 7%. Těžko soudit něco ohledně zanedbání, i opakované záněty středního ucha nemusejí automaticky sluch poškodit, lékař asi čekal na stav, kdy rodiče vysloví podezření, že dítě hůře slyší /jsou s ním převážnou dobu v jeho životě, lékař jen dobu minimální v ambulanci/. Pokud neměl podezření, nekonal, to je obvyklé. Pokud chcete zlepšit stav svojí dcerky, aby už nemusela do budoucna užívat tolik antibiotik, poptejte se v okolí po dobrém homeopatovi. Je to velmi účiná léčebná metoda bez než. účinků, pro chronicky nemocné děti úplně optimální. Pokud neuznáváte tento druh léčby, určitě bych ale doporučovala vyšetření na imunologii, zda není nějak postižen imunitní systém, opakované infekce by tomu napovídaly. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: