18měsíční - cestování letadlem

Paní doktorko Dostálová, Prosím o radu ohledně letecké cesty na dovolenou. Žijeme v zahraničí ve Velké Británii, syn má nyní 18 měsícu, byl již dvakrát letecky v ČR na 2 dva týdny a vždy onemocněl. Poprvé 7 měsícu, zánět průdušek, léčeno ATB včetně 2denní hospitalizace v nemocnici, podruhé 13 měsícu zánět středního ucha na obou ouškách, léčeno ATB. Plánuji další cestu, můžete mi prosím doporučit jak zvýšit jeho imunitu ? Je cestování letadlem a celková změna prostředí příliš velký otřes pro batole ? Bojím se po předchozích zkušenostech letět a vystavit ho znovu riziku. Doporučíte spíše cestu odložit ? Děkuji a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Michaelo,
na podporu imunity u takto malých dětí se dá použít Imunoglukan sirup. Při cestování letadlem je pro malé dítě riziková klimatizace (chlad, možný přenos infekce) a změna prostředí se na rozvoji infekce může také podílet. Nyní, na začátku podzimu, kdy se předpokládá zvýšený výskyt infekčních nemocí, bych doporučovala cestu odložit.

MUDr. Zora Dostálová
MUDr. Zora Dostálová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Praktický lékař pro děti a dorost, Praha 6

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x