2 měsíce po ask kolene

Dobrý den, první ASK jsem podstoupil v Prostějově před rokem a to byl ambulatní zákrok, že v operační den jsem byl i doma :) byl mi sešíván Vnitřní meniskus. Po této ASK jsem po 2 měsících hrál i fotbal bez problému půl roku pak jsem ucítíl menší skubnutí na pravé straně kolene, sice sem mohl hrát dál ale už sem cítíl, že koleno není stabilní.. od tohoto křupnutí cca 4 rýdny se mi koleno "nafukovalo" (plnilo se vodou), zašel sem tedy do Nemocnice ve Šternberku, to jsem měl Diagnozu : M2351 Chronická nestabilita kolena, přední vaz, roh vnitř. menisku Byla mi provedena punkce cca 30ml slamové tekutiny, bandáž a stav k ASKP. a za měsíc mám přijít na příjem. A tohle jsem měl pak ve zprávě po operaci : Operační výkony slovy : distensio LCA genn 1.dx. gtravis - afunctio / Lachmann 3cm/ instabilitas genn 1. dx. Th: ASKP operat. sheving art. gennus propt. synovitis chron. RD Průběh ( ve zkratce ) s nálezem významné distenze LCA Lachmann 3cm a zn. chronické synovialitidy. tedy proveden sheving kolene. týden jsem ležel v nemocnici s drenem v koleni a po týdnu doma jsem šel na kontrolu kde mi byla provedena znovu punkce (ale po operaci je prý normalni) 80ml staré krve- hematom za týden od této kontroli jsem měl přijít na další 30ml serosang. výpotku a že prý mám za 14 dní plně zatežovat koleno, fotbal prý hrát nesmím, prý musím posílit koleno abych mohl následně podstoupit Plastiku křížového vazu.. Ted jsou již dva měsíce po tomto ASK a koleno mě občas pobolívá křupe v něm... moc nemocnici ve Šternberku nevěřím a nejraději bych jel do Olomouce na tu plastiku a taky bych chtěl co nejdříve... můžete mi prosím napsat co znamená přesně moje diagnozy atd a jak by mělo probíhat moje procvičování doma, jestli když nemůžu hrát fotbal můžu aspon klusat atd ?? nic nevím děkuji mockrát a přidám sem i foto co jsem dostal v Nemocnici hezky den, Daniel

Odpověď odborníka:

Pokud jsem pochopil absolvoval jste novou artroskopii, kde bylo zjištěno protažení předního zkříženého vazu s nestabilitou kolena. Domnívám se, že po sešití menisku při první artroskopii bylo sportování fotbalem pro operované koleno velmi předčasné. Další otáku jste nepoložil.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: