2 týdny spožděná menstruace

Dobrý den, je mi 15let, menstruaci mám od 12ti..Přibližně před třema týdnama jsem měla pohlavní styk s přítelem bez ochrany, dával si pozor ani jednou to do mě nestříkl.. hned potom jsem dostala vaginální mykózu, tu jsem po týdnu vylécila. 15.8 jsme měli opět pohlavní styk, 21.8 jsem dostala zánět mocového měchýře a opět vaginální mykózu.. v ten den mi vyteklo trochu krve, myslela jsem si, že je to menstruace. Je to hnědý až krvavý výtok a na menstruaci je to příliš slabé. Mám s menstruací už 14 dní spoždění a nevím čím to je a jestli jsem náhodou nějak neotěhotněla..

Odpověď odborníka:

No, snad by bylo opravdu nejlepší jít ihned ke gynekologovi. Jste-li těhotná a nechcete-li být těhotná, tedy si nepřejete donosit plod a mít dítě ve Vašem věku, e třeba podniknout příslušné kroky včas. To, že na počátku 21.století člověk souloží, aniž by měl povědomí o antikoncepci nebo ji účinně využíval, je bohužel smutná skutečnost, jejímž je Váš příklad dokladem. Tedy hned na gynekologii, těhotenský test a zejména vyšetření na sexuálně přenosé infekce, a hned vzápětí zavedení účinné antikoncepce, kupř. tabletky, nitroděložní tělísko, ostatně slyšel Váš přítel něco o preservativu!!!

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x