3 měsíce bez antikoncepce

Dobrý den pane doktore, před třemi měsíci jsem přestala brát antikoncepci. Celé tři měsíce jsem si to nemohla vynachválit, měla jsem bezproblémovou a pravidelnou menstruaci. Tento měsíc se to však vše obrátilo. Nabírám na váze neskutečnou rychlostí, nedostala jsem menstruaci, zpoždění je už 13 dnů, mám migrény, zácpy, průjmy. Na těchto stránkách jsem se dočetla, že je to normální. Chci se zeptat, jestli váha, kterou přibírám, je spíše jen voda a váha spadne, až se tělo dá do pořádku. Jinak stravu a sport dodržuju jako jindy. Druhý dotaz je, jestli se mám nějakými léky nebo jinými možnostmi se snažit přivolat menstruaci. Nerada bych se takto trápila ještě třeba půl roku. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

V každém případě je potřeba vyšetření příznaky které popisujete velmi pravděpodobně nesouvisící s vysazením antikoncepce, nástup potíží po 3 měsících je nepravděpodobný,pro jistotu by byl vhodný i gravitest. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: