3.mozková komora

Chtěla bych se zeptat na stav mého syna. při propouštění z porodnice zjistili, že není deviace středočárových struktur, frontální rohy postranních komor lehce asymetrické ve tvaru - vlevo zaoblenější tvar, billat šíře 15,5 mm, chorioidální plexy hyperechogenní ohraničené, 3. komora šíře 5mm, cavum septi pellucidi. lumen postranních komor vpravo štíhlé, vlevo tělo 4mm, trigonum zablená kontura. Těhotenství bylo bez problémů, ,všechny testy byly v pořádku. chci se zeptat, jak by se měla komora co se týče velikosti vyvíjet a jaké následky to může mít, syn má 2 týdny. Moc děkuji B.

Odpověď odborníka:

Šíře mozkových komor během růstu se zvyšuje proporcionálně. Ze samotných výsledků jednoho vyšetření nelze dělat větší závěry, důležitý je především klinický stav. Jistě bude vaše dítě sledováno a podle dynamiky, vývoje, bude stanoven další postup. Příčin rozšíření komorového systému může být celá řada. Bohužel z Vašeho dotazu nevyplývá, zda se jednalo o screeningové vyšetření nebo k němu byl jiný důvod.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: