4. dávka prevenaru

Dobry den paní doktorka, syn (nyní 21měsíců) má očkování prevenarem 13 v 4., 5., a 8. měsíci. Rozhodli jsme se 4. dávku nedávat, případně odložit kolem 24 měsíců, ale paní doktorka tvrdí, že je potřeba dokončit hned, jinak bude očkování neúčinné a pojištovna může chtít po nás doplatit cenu předešlých 3. dávek. Prosím vás tedy o radu, jak to je, podle mých informací se jen případně sníží účinnost a platbě pojištovně jsem nikde nic nenašla. Syn ted dostal během měsíce priorix a hexu a očkování špatně snáší, proto naše rozhodnutí již neočkovat. Moc děkuji za vaši odpověd. Navrátilová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud má Váš synek komplikace po očkování, zcela chápu Vaše rozhodnutí očkování o nějakou dobu odložit. Při delším intervalu se může snížit účinnost očkování, ale i to je málo pravděpodobné. Určitě to není tak, že by očkování bylo neúčinné, poslední dávka je již pouze posilovací. O platbě pojišťovně, pokud se očkování nedokončí dle doporučení jsem nikdy neslyšela. Pro tuto informaci si zavolejte radši přímo na pojišťovnu, ale zdá se mi to dost nepravděpodobné. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: