4 dny v nemocnici,antibiotika, jaké je působení antikoncepce?

Dobrý den, nevěděla jsem do jaké kategorie mám svůj dotaz zařadit, tak se předem omlouvám. Teď k mému dotazu. Od úterý (2.10.) jsem byla v nemocnici se zánětem pravé ledviny a těžkou močovou infekcí, dávali mi nitrožilně antibiotika a byla jsem na kapačkách, ve čtvrtek jsem dobrala antikoncepci Lindynette 20, poslední tabletku z platíčka a následuje pauza, v pátek (5.10) mě pustili domů s tím, že doma budu brát necelých 14 dní antibiotika Augmentin TM 1g a probiotika Lactobene Forte. Dnes (v neděli) mi pomalu začíná menstruace, chci se zeptat, když v pátek (12.10.) začnu brát antikoncepci a antibiotika doberu přibližně v neděli, kdy začne antikoncepce plně působit? A mají probiotika vliv na antikoncepci? Snad jste můj dotaz dobře pochopili, předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ještě 7 dní po dobrání antibiotik se chraňte i bariérovou antikoncepcí. Augmentin snižuje účinnost ATK, probiotika ne.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: