5 leta dcera ma horecky a otok v obliceji, pod ocima nejvice

Dobry den, ma petileta dcera ma od stredy tohoto tydne horecky splhajici ke 40. Na srazeni horecky jsem stridala paracetamol s nurofenem, taktez jsem ji davala vlazne sprchy (kdyz nemela studene nohy a ruce). Pokoj, ve kterem lezi je vyvetrany, spise chladny, ma na sobe letni pyzamo (tim myslim, ze neni navlecena) a prikryta je pouze prosteradlem. Teploty je vetsinou klesnou k 38, nebo neco malo pod. Vcera odpoledne zacala mit otoky v obliceji, hlavne pod ocima. Vcera vecer jsme vyhledali lekarskou pomoc, poslech mela v poradku a moc taktez. Presto se dnes (nedele) opet probudila s horeckou 38.5 a otoky nejsou horsi, ale jsou viditelne. Mohli by jste mi prosim vysvetlit, cim to je zpusobene, zda je to 'normalni' prubeh chripky, ci mam zdejsi lekare vice urgovat? (zijeme v anglii) Jeste bych chtela poznamenat, ze ji rostou druhe zuby - spodni jednicky, netusim, zda rust druhych zubu muze zapricinit taktez horecky a otok v obliceji. Dekuji S pozdravem Iva Kathi

Odpověď odborníka:

Dobrý den Ivo! Horečky trvající několik dnů k běžnému virovému infektu určitě patřit mohou. Pokud by neklesaly po 3-5 dnech bylo by vhodné znovu navšívit lékaře a vyloučit např. bakteriální původ onemocnění. Otok obličeje může mít více příčin, může se jednat o alergickou reakci, zánět dutin, zánět spojivek, atd., to ale takto na dálku bohužel nelze s jistotou určit. Pokud by tedy horečky nadále neustupovaly nebo pokud by se otok obličeje zhoršoval doporučila bych vám určitě znovu navštívit lékaře.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: