6tt krvácení, bolest zad i podbrišku

Dobrý večer, Jsem 6+0 tt podle ovulace 3.8., podle menstruace 28.7. je to méně.... Pred týdnem jsem 5 dnu slabě špinila, to ve ČT ustalo, v pátek u OG vyšetření, UZ byl vidět gestační i žloutkový váček, kontrola za 14 dni. Dnes jsem odpoledne začala krvacet jasně červenou krvi, jela jsem na pohotovost, stále je vidět obojí, píchli mi injekci, doporučili ascorutin a utrogestan, ten bych měla brát 1 tbl po 8 hod. a pokud by to neustalo tak 2 tablety po 8 hod. Vím že teď jednám nerozumně, ale nechci se tak nadopovat hormonama, raději bych počkala, protože je to tak časně, že mám pocit, ze stejně pokud je něco špatně, tak to prostě u tak časného těhotenství bývá a ono nebude pokračovat. Je to mé druhé, stále kojím, synovi je 20 měsíců, je to už jen večer a ráno, jen symbolicky, přesto s utrogestanem by to možné nebylo. Můj dotaz je, jednám opravdu iracionálně a měla bych okamžitě nasadit hormonální léčbu? Je mi 38 let, je možné ze to souvisí s věkem a že prostě i když první bylo naprosto ukázkové těhotenství tak už tak nemusí být? Vím že je každé těhotenství jiné a předpovědět se nedá, jen jsem prostě najednou na pochybách, protože všichni poukazují na můj "rizikový věk matky". Druhé dítě si samozřejmě přejeme.

Odpověď odborníka:

Rozhodnutí je samozřejmě na vás, váš gynekolog vám naordinoval to co pokládá v daném okamžiku za optimum pro graviditu k tomu těžko co říci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: