7-mi cm cysta v těhotenství

Dobrý den, mám menší problém. Jsem v 7. týdnu těhotenství. V 6. týdnu doktorka zjistila, že z mé menší cysty je už 7-mi centimetrová, a řekla mi, že na těhotenství vliv nemá, že by měla sama prasknout. Za 2 týdny jdu na kontrolu (napsala mi prášky utrogestan-podle příbalového letáku vaginálně). Myslím si, ze nejlepší bude cystu odstranit, pokud se tedy do kontroly nic nestane, navíc pracuji jako pokladní v Tesco (trochu namáhavé, nevím, jestli to může mít vliv např. na zhoršení). Bolí mě to pouze při sexu, občas při močení, jinak ani ne. Prosím poraďte mi, vážně to nemá na to, že jsem těhotná vliv? Neohrozí to plod, když se ta cysta odstraní? Co když praskne?-Bolí to hodně, neublíží to dítěti? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cyysta na vaječníku opravdu těhotenství nijak neohrozí. Pokud se Vaší lékařce jeví jako prostá, funkční cysyta a Vám nedělá žádné klinické obtíže, můžete opravdu počkat, zda sama nezmizí. V opačném případě bude opravdu nutný chirurgický zákrok.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: