Abdukce kyčlí

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat na více informací ohledně omezené hybnosti u kojence. Pokud je ve zprávě: omezena abdukce vlevo 10st. Ráda bych věděla jaké cvičení doporučujete a jestli myslíte, že by se to mohlo spravit širokým balením nebo je to u tohoto problému zbytečné a stačí cvičit? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Přesné doporučení musí sdělit podle klinického nálezu, vyšetření, zjištění hybnost kýčlíi, dětský ortoped. Je třeba říci, že kýčel je ve velmi rychlém vývoji, stav je třeba sledovat častěji. Široké balení kojence je vždy velmi užitečné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Vyrazne omezena abdukce kyčlí | Od: Kateřina | 31.3.2017 13:49
Dobrý den. Mám dotaz. Mám 8
měsíční dceru a v lékařské zprávě
z vyšetření kyčlí je napsáno. Do
stejné dlouhé abdukce výrazně
omezena I. ztratil. Pater v ose.
DKK i HKK bnp disp na aneuol
UZV I. dx la j+
I. sin la j+-
Mohu vedet co to znamená a jestli
máme používat široké balení nebo
nějaké cviky? Předem děkuji za
odpověď
reagovat
re:Vyrazne omezena abdukce kyčlí | Od: uLékaře.cz | 31.3.2017 16:34
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopírovala a
vložila přímo do poradny na
těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: