Ablace

Dobrý den, asi před 10lety mi byla zjištěna fibrilace flutru. Od té doby klid. Poslední 4 roky beru Propanorm 150mg 1/0/1. Nemám žádné problémy. Byla mi nabídnuta ablace ale docela se bojím. Potřebuji radu, zda na zákrok jít. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, posuzování vhodnosti katétrové ablace pro fibrilaci síní je vždy individuální. Pokud nemáte obtíže a léky snášíte, je ablace ke zvážení. Pokud máte prakticky pořád pravidelný tep a pouze občas fibrilaci síní, také je vždy otázka, zda-li se do toho pouštět. Nevím, jak bych Vám více poradil, držím palce, ať se rozhodnete správně.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: