Ablace

Dobrý den mám supraventrikulární sympton mám jít na ablaci mám stoho ale hrozný strach chci se zeptat jake jsou rizika ablace ? Bude to Mít u mě nějaký účinek nebo mám zůstat na prášku? Chtěli bysme miminko tak me zajima jestli mužů po ablaci otěhotnět nebo mám nějaký čas s otehotnením počkat?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ablace je samozřejme invazivní zákrok a má svoje potencionální rizika a možné komplikace. Dle toho co je patrno ze zprávy je ale tento zákrok ve Vašem případě asi nejlepší volbou a možné rizika jsou poměrně malá. Je velká pravděpodobnost, že by měl definitivně a trvale vyřešit Vaše potíže s arytmií. Po ablaci otěhotnět můžete, asi bych několik měsíců počkal ale nevidím v tom problém. S pozdravem

MUDr. Branislav Holman
MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: