Ablace srdce

Dobrý den, od mala mám VPV syndrom. Je mi 19 let a nově jsem přešla z dětské kardiologie na dospělou. První návštěva mě ale trochu vyděsila, v roce 2002 jsem byla na ablaci srdce a v roce 2007 jsem měla ablaci podstoupit znovu, jenomže podle doktora nebylo co operovat. Proto z toho sešlo. Nyní mě doktorka straší, že kdyby se prokázala po třídenním Holteru tachykardie, ablace by byla na místě. K jádru mého problému, jsem občasný kuřák a doktorce jsem to nepřiznala. (Kvůli přítomnosti rodičů při vyšetření). Mohlo by to způsobit potíže při ablaci? Nemám z toho dobrý pocit, ale nechci aby se to dozvěděli rodiče. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím, že ve vašem případě kouření není vůbec vhodné. Problémy s ablací při občasném kouření pravděpodobně nebudou.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
Články: Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
V zimě se potýkáme s...
Ani diabetici nemusí v zimě sedět za pecí
Články: Ani diabetici nemusí v zimě sedět za pecí
Prosedět celou zimu doma...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x