Abrubce zadní hrany tibie vlevo, bez dislokace

Dobrý den, dnes mi po 5 týdnech sundali sádru (zlomenina vnějšího kotníku, bez dislokace). Poslední týden jsem nohu plně zatěžovala, chodila bez berlí po podpatku. Po sejmutí sádrového fixu mám nohu bandážovat, mohu rozcvičovat, položit na zem. Otok je minimální, lokálně nebolí, hybnost dobře naznačena, hematom v regresi. Dle RTG úlomky v dobrém postavení, lomná linie není prostavěna. 14 dní teď na nohu nesmím ale stoupnout. Chci se zeptat, je to takto v pořádku? Při každé kontrole mě ošetřoval jiný doktor a občas mi přišlo, že každý radil něco jiného. Za tři týdny jedu na dovolenou k moři, myslíte si, že po 14 dnech budu moci na nohu stoupnout a za další týden už chodit a bez berlí? Děkuji mnohokrát za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Určitě budete moci končetinu zatěžovat bez omezení, postupně zvykat již nyní. Pro namahavější činnosti, na příklad delší chůzi bych přiložil pevné elastické obinadlo. Jinak vhodná rehabilitace a fyzikální a pohybová léčba. Nález podle vašeho popisu je příáznivý.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x