Absces v interglutealní rýze

Dobrý den je mi 15 let v červenci jsem prodělala zánět v interglutealní rýze . Měla jsem to umrtvené lokálně . Zahojilo se to dobře. Teď si můžu nahmatat znovu takovou bouličku trochu níž než před tím. Může se zánět opakovat nebo to může být něco jiného? Zatím boulička nebolí . Dá se zjistit třeba z ultrazvuku co by to mohlo být ? A co mám dělat ? Mám jít s tím za svoji lékařkou? Protože v nemocnici jsem byla až když mě to hrozně bolelo a bylo to plné hnisu tak teď nevím co mám dělat . Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Katko, bohužel Vás asi nepotěším. S největší pravděpodobností se bude jednat o recidivu, tedy opakování, pilonidálního sinu. Doporučila bych Vám určitě zajít na chirurgii. "Nebolestivá boulička" je ideální k radikálnímu řešení, kdy se celá vyřízne a podstatně se sníží riziko opakování onemocnění. Pokud budete čekat, je nebezpečí, že brzy opět propukně bolestivý a nepříjemný zánět, který jste již prodělala.

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: