Abscess lymfatických uzlin

Chtěl bych se zeptat asi před 14 dněma semi udělala bůlka na krku byl jsem na ORL udělali mi stěry ty dopadly dobře...Ale za ten tyden čekaní my ta bulka POD BRADOU natekla a stvrdla.Tak jsem jel do Nemocnice tak to definovali jako (abscess) zanět.. nasadili mi žilní antibiotika a otok se po tydnu v nemocni zmenšil ale nezmizel dostal jsem antibiotika na doma na 10dní.Byl jsem mezitím u zubaře i na čelistní chirurgii a řekli že od zubů to není.Takže jdu ještě na CT a tam se uvidí.Bojím se že mi to budou řezat.Oproti tomu předtím než jsme byl v nemocnici byl nález asi 27mm a ted asi 6mm ale furt tam je tekutina tvrdili na SONU.tak jdu na CT. a moje otázka zni jestli nevíte co na CT mohou zjistit a jak se postupuje dal?

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, CT vyšetření doplní obraz získaný pomocí ultrazvuku a upřesní rozsah a strukturu postižení. Pokud se při léčbě antibiotiky ložisko zmenšilo, je pravděpodobné, že po určité době zcela vymizí. Nutnost vyprázdnění a vyčištění ložiska chirurgickým způsobem nejlépe posoudí chirurg. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: