Absence menstruace

Dobrý den, jsem rok po porodu prvního dítěte a 2,5 měsíce po ukončení kojení (poslední měsíc jsem kojila jen 1x za 24hod) a stále nemám menstruaci. Před otěhotněním jsem měla z cyklem problémy - po vysazení HA jsem byla 6 měsíců bez menstruace a otěhotněla jsem až po nasazení clostilbegytu v kombinaci s utrogestanem. HA jsem brala 10 let. Menstruuji od 14 let a s cyklem jsem před začátkem užívání antikoncepce žádný problém neměla. Minulý týden jsem byla u svého gynekologa na prohlídce a ten mi řekl, že možná ani menstruovat nezačnu vzhledem k problémům před otěhotněním. Zároven mi doporučil (pokud bych ani za další dva měsíce menstruaci nedostala) užívání opět hormonální antikoncepce. Pro tělo prý dlouhodobá absence cyklu není dobrá. Já ale nechci HA znovu užívat. Navíc jsem po porodu měla v horní končetině drobnou krevní sraženinu, takže přepokládám není tento postup pro mě ani vhodný. Je nějaká jiná možnost jak cyklus znovu nastartovat kromě užívání HA? Jak dlohou se může čekat aniž by to mělo negativní vkliv na ženský organismus? Do budoucna bych chtěla ještě jedno dítě.. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jiná možnost léčby hormonální poruchy než hormony bohužel není,ale vzhledem k tomu co píšete o krevní sraženině bylo by potřeba před nasazením léčky mít i vyjádření internisty nebo ještě lépe angiologa o možnosti této terapie. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x