Absence menstruce

Dobry den, je mi 30 let, v kvetnu 2015 jem po 15 letech prestala brat antikoncepci. Vzdy jsem mela menses slabou,ale pravidelnou. Od kvetna ji nemam. Pred mesicem jsem byla u sve gynekolozky a ta mi pichla vyvolavaci injekci aglulutinu a rikala ze mam zhruba 3 tydny pockat a kdyby neprisla,prijit znovu na dalsi. Jinak jsem po vysetreni ultrazvukem nemela zadnou sliznici. Min.tyden jsem byla na dalsi vyvolavacce,sliznice trosku povyrostla na 3,5 mm. Od minuleho tydne jsem porad nafoukla, jiz od rana mi natekaji nohy (ty mi mimochodem natekaly vzdy,ale ted je to horsi,pritom cvicim min. 3 x tydne),jeste jsem zapomnela zminit ze mi lekarka predepsala proveru,ale tu muzu zacit brat,az budu mit menses. Mela jsem po druhe vyvolavacce jen takovy lehce ruzovy vytok. Ale duvod proc pisu je,ze se bojim ze z tech hormonu priberu. Stale se snazim drzet si vahu,mam 173 cm a vazim 61 kg, nechtela bych ale pribrat. Neexistuje jina, prirodni cesta jak zpet navratit cyklus bez chemie,hormonu,opuchlosti a zadrzovani vody. Dite planuji cca za 2 - 3 roky. Mam nejakou sanci se dat doporadku bez hormonu. Ty vyvolavacky mi opravdu nesedi,jsem podrazdena,otekla a nafoukla. Prosim Vas o radu. Dekuji za odpoved. Lenka

Odpověď odborníka:

dobrý den, paní doktorka se snaží Vás nastavit zpět na Váš cyklus, Vaše tělo trochu stávkuje. Objevují se neduhy Vašeho vlastního cyklu, tj nepravidelnost. Cca 6 měsíců se může rovnat cyklus po vysazení antikoncepce. Léky nemusíte užívat, nemusíte menstruovat. Jen pak může být potíž s otěhotněním. Přírodní čaje zkusit můžete, ale moc si od toho neslibujte.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x