Achillova šlach

Dobrý den. 8.6.2012 jsem byl na operaci utržené achillovky. V pátek 7.9.2012 odjíždím na týden do Chorvatska. Při pohmatu šlachy je v jednom místě mírné zeširšení. Při chůzi kulhám a nosím ortézu Silistab Achillo, neodrazím se plně od špičky. Noha mě občas nateče a někdy i malinko zabolí. Nohu si většinou večer mažu Dolgit krémem. Co si s sebou mám na léčbu nohy vzít a nepoškodím nějak šlachu chůzí, plaváním v moři a jízdou na kole??

Odpověď odborníka:

Vhodné pro sebou si vzít elastická obinadla, lépe 2 el. obinadla. Plaváním v moři, ani jízdou na kole by nemělo k poškození dojít. V místě sešití vždy určité reaktivní rozšíření pozorujeme. Plavání v moři svalstvu loýtka jen prospěje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léčit vysoký cholesterol jde i bez statinů
Články: Léčit vysoký cholesterol jde i bez statinů
Statiny jsou široce...
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Káva v těhotenství
Články: Káva v těhotenství
Káva je nápoj velice...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Co jsou triglyceridy a proč snižovat jejich hladinu?
Články: Co jsou triglyceridy a proč snižovat jejich hladinu?
Hodný cholesterol, zlý...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: