Achillova šlacha

Dobrý den mám menší dotaz. Asi 3 týdnem mám na AŠ kuličku(uzlíček), je možné aby tohle způsobili boty? ta horní část bot jako by dráždila, ale nikdy se mi to neobjevilo) Kupovala jsem si nové a vždy kde tzv. tvoří puchýře se mi objevilo tohle, až po 2 týdnu nošení, nejsem si jistá zda je to od bot nebo ne/protože jsem je střídala s nízkými) Jde mi o to zda to zmizí samo nebo ne, přestala jsem je nosit, ale stále to tam mám, ale musím nosit pracovní boty a ty na to taky tlačí svojí výškou.Bolí to vždy když mám vyšší boty tře se to o šlachu většinou až druhý den. Nijak to nebolí na dotek apod. jen když díky práci stojím 7 hodin na nohou a začne mě bolet pata jde to i do šlachy. Taky vím že ten den co to začalo bolet mi v noze křuplo zda to může mít vliv. A chtěla jsme se optat zda nevíte jestli potřebuji k ortopedii doporučení od praktického lékaře? Předem děkuji za odpověď a omlouvám se zda jsem se netrefila do odbornosti.

Odpověď odborníka:

Patrně se jedná o stav po proběhlém zánětu pochvy Achillovy šlachy. Zde se vytvoří zánětlivý infiltrát, potom vazivové změny, které mohou být až typu zduření. Méně často, u mladých lidí, se jedná o stav po částečném přerušení A. šlachy. Každopádně vyšetření na ortopedii je na místě, provedení UZ vyšetření s následnou terapií ortopedickou i terapií na rehabilitačním oddělení. K vyšetření na ortopedii je na místě dop. prakt. lékaře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x