Achillova šlacha

Dobrý den. Mám utrženou Achillovu šlachu, mám to tři týdny ve Vacopedu, a teď na to začíná pomale došlapovat a rozcvičovat to. Chtěl bych se zeptat, jak poznám, že se mě to znovu utrhlo a jestli jsou nutný rehabilitace. Děkuji

Odpověď odborníka:

Je zásadní zda se jedná o částečné nebo úplné přerušení Achillovy šlachy.Pokud se neoperuje potom je třeba poměrně dlouhé znehybnění nejméně na dobu 5 týdnů, kdy se pomalu začně s šetrnou rehabilitací při znovu založení dlahy. Další rozvoj léčby podle místního nálezu a kontrole na sonografii. Imobilisaci nezkracovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: