Achillova šlacha

Dobrý den. Mám úplně utrženou achillovu šlachu, mám skoro měsíc po operaci. Na noze mám ortézu Vacoped, už můžu došlapovat polovinou váha a pomale poraněnou nohu rozcvičovat. Chci se zeptat, jestli jako laik poznám opětovné utržení šlachy a jaké jsou jeho příznaky. Děkuji za odpověď. N

Odpověď odborníka:

Příjde bolest a omezení hybnosti nohy v hlezenném kloubu do chodiového ohnutí, plantární flexe, nebude možno se postavit na špičky a na paty. Jistě k tomu nedojde.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: